måndag 19 juni 2017 - 12:57

Sevendayslistan: midsommar

Jag fyller år runt midsommar. Ibland på själva midsommarhelgen, ibland före. Vi har aldrig haft några speciella midsommartradtiotioner, varken hemifrån som barn eller nu som vuxen med egen familj. Jag har så länge jobbat tre-skift så jag har jobbat under väldigt många midsomrar. 

Det här är planerna för midsommar: Jobba. Jag meddelade jobbet i vintras redan att jag kan jobba midsommar. Det finns säkert många som faktiskt har traditioner och vill vara ledig under midsommar så jag tänkte att jag kan lika bra jobba, få extra cash och vara ledig sedan in i veckan istället. Fine by me. Vi kommer nog ändå att försöka få till nåt sorts midsommarmys ändå den tiden jag inte är på jobbet med god mat och lekar med familjen.

Det bästa med midsommaren är: allting blommar och det är så ljuvligt fint i naturen!

Det sämsta med midsommaren är: att det ska vara så ljust om nätterna! Jag måste ha mörkt när jag ska sova, blir tokig med allt solsken vid sovdags.

En tradition jag inte bryter: Tror inte det finns en tradition jag INTE har brutit. Tradititioner är TILL för att brytas och göra dem på sitt sätt. Vi har brutit traditioner och börjat med våra egna som sen igen våra barn får lov att bryta om de vill igen. 

Ett måste på midsommarbordet: Bara det är gott. Tror vi brukar ha lax på midsommarbordet men det kan lika gärna vara grillat kött, eller grillspett. Och nån god sallad. Jordgubbar kanske är ett måste. Jag och min mamma (som fyller några dar efter mig) brukar sporta med att se om de första  jordgubbarna blir klara till min födelsedag eller hennes.

Tre tips för en lyckad kväll: Spel, typ kubb, krocket eller boule, och simning. Och gärna sällskap. Men eftersom mitt jobb är som det är så är det svårt att planera nåt eller fästa sig vid en hel helg och då är det svårt för långväga gäster. Om vi inte har semester och kunnat åka iväg själva förstås.

Jag firar/firar inte midsommar för att: "för att jag jobbar", fast vi "firar" ju den sen då jag inte jobbar. Inte är det så att jag INTE FIRAR, utan mer att det är inte en tradition och själva högtiden blir inte så uppsjasad här. No stress liksom. Många människor stressar upp sig över denna högtid lika mycket som över julhelgen. Jag försöker tona ner den.

Ett starkt midsommarminne: Har inte så starka minnen. Nångång har vi klätt en midsommarstång vid mina föräldrars sommarstuga. Och så kommer jag ihåg resorna till tex Nagu och Korpo/Houtskär under tonårstiden. Var till en kompis i Korpo, eller var det Houtskär  (Sorry, minns aldrig...), och vi var ett gäng som övernattade där och firade och det var mysigt. Nog känns det ju mer äkta med ett skärimidsommar än ett stadsmidsommar. Men jag/vihar nog firat midsommar i Helsingfors också som varit riktigt mysigt. Besökt Fölisön, simmat vid blåbärslandet och cyklat runt i Kottby, typ.

Allt är mysigt bara man har det gott och är nöjd med tillvaron!

Glad Midsommar, vad/hur ni än gör!

söndag 18 juni 2017 - 21:48

38

Det magiska talet 38. Har haft en underbar födelsedag. Har dock lidit förskräckligt av rygg- och magont hela dagen men solskenet och smärtstillande har tagit bort det onda och jag har ändå kunnat njuta av dagen. Har sett på barnen när de badat i poolen (min present till mig själv) hela dagen i tusen omgångar och bjudit på födelsedagskaffe åt föräldrarna och svärföräldrarna. En riktigt fin dag med andra ord.kalasrester2liljekonvaljer2mammaochjag2nyapoolen2nyapoolen3

onsdag 14 juni 2017 - 11:51

Man är så gammal som man känner sig

Det här är min sista vecka som 37-åring. Nåt jag inte tänkt på förrän igår på gymmet. Egentligen tänker jag aldrig på åldern. Varför skulle man tänka på den? Man är så gammal som man känner sig. Jag har ingen åldersnoija. Tvärtom. Jag gillar att bli äldre. Men jag känner mig ju som 20-nånting. Efter det känns det som att åldern stått still. Inte så konstigt att de flesta dementa när man frågar dem hur gamla de är, oftast säger 25, eller nåt liknande. Det är nåt med den åldern som gör att man "fastnar" där. Inte så att jag skulle vilja vara 25 igen. Nej! Varje år jag blir äldre säger jag att detta är bästa åldern. Men man känner sig yngre. Förstår ni vad jag försöker säga...? 

svettigtgympassjuni

På sistone har jag inte haft så stor inspiration att träna. Det har blivit mest löpning. Tro mig inte fel, löpning är både kul och skönt det också men när jag är på G så är det vikter som gäller. Varvat med grupp-pass. Och de har det också blivit färre med på sistone.

Igår böt jag om här hemma och satte kurs mot hemmagymmet med planer på att lyfta tungt. Det var länge sen. Och det blev ett riktigt svett-pass. Jag dansade som aldrig förr och lyfte riktigt tungt. Och kände mig så stolt över den här snart 38-åriga kroppen. Ju äldre man blir desto yngre känner man sig. Och mer befriad, från egna och andras tankar. Man gör sin egen grej, trivs med sig själv och man är mer förlåtande mot sig själv. På ett bra sätt. Inte så att man blir sunkig och går runt och luktar apa och klär sig i vad som helst. Men man tillåter sig att lyssna på sig själv, har en inre frid och njuter av de små sakerna i livet. Som gårdagens lilla roadtrip och fikastund.

Så vågar man också spexa och bjuda på sig själv, och ha kul på egen hand i gymmet:

discopassgymmetdiscopassgymmet3discopassgymmet4

 

måndag 12 juni 2017 - 20:10

Musik för mig

Den här veckan ska jag köra veckolistan i tid. Musik handlar den om denna gång.

När jag tänker på musik och när den var som viktigast är det ju nog tonåren som först ploppar upp i min skalle. Jag kan ingenting om genréer. Känner till pop, klassiskt, punk och hårdrock ungefär, men desto mer ingående är jag helt out. Och att namedroppa artister är heller inte min grej. Minns bara inte. Är helt värdelös. Nästan alla jag nämner här har jag fått kolla upp via mina listor på spotify. Jag minns inte ens namn på mina största influenser under tonåren.

Som barn (tänker lågstadieåldern) lyssnade jag på Paula Abdul, Kylie Minogue, Roxette, Cher, Ace of Base, Madonna, Donna Summer, A-ha, Richard Marx, Koreana (Hand in hand), Run-D.M.C och Salt-n-Pepa för att nämna några. Scorpions var stort på hipporna och att dansa tryckare till.

Min första festival var med brorsan på Ruisrock när jag var nyss fyllda 12 år och lyssnade på Bryan Adams. Nu när jag kollade upp vilket år det var ser jag att Bryan Adams spelade där 1992. Och gissa vem som var där samtidigt... Nirvana!! Har inte nåt minne av deras spelning så kan hända jag inte var där längre när de spelade. Buhuu... I den åldern hade jag nog inte nån aning om vem Nirvana var. Ett band som kom sen efter bara nåt år att spela en stor roll i livet.

Mina syskon är 10 och 12 år äldre, och musik jag minns från barndomen är mycket just deras musik. Syrrans musik kommer jag kanske inte riktigt ihåg men det kan hända att hon inte var lika högljudd om sin musik som brorsan var. Eller så gillade jag brorsans musik mer, eller så gillade båda samma sorts musik, eller så var det för att min syster i stort sätt redan flyttat ut när jag började ha nån sorts minne om min barndom. Via brorsan minns jag musik såsom tex the Cure, Alice Cooper och Midnight Oil.

New Kids on the Block-tiden. Varade nåt år. Såklart störtförälskad i nån av killarna i gruppen men jag är väldigt osäker på vem, minns inte.

Så kom 90-talet, och tonåren. Ojoj, vilka musiktider. I tonåren levde man för musiken, den genomsyrade hela ens vardag och helg. Det var influenser och en viss stil. Jag är uppväxt under bästa grungetiden. Punk och grunge och så storgillade jag hiphop i hemlighet också. Jag hade blått hår och Doc Martens stålkängor. Det var Nirvana (var ett stort Kurt Cobain fan och allt blev lite sämre när han dog), Hole, Offspring, Green Day, Rage Against the Machine, No Doubt etc. Hängde nästan varje dag i bandträningslokaler. Vi levde för musiken. Konstigt att man inte är döv för öronpluggar var verkligen inget som fanns med då...

Sen blev det mer avslappnat när man kom upp i åldrarna och tillät sig att börja lyssna på väldigt olika musik. Insåg att man faktiskt kunde gilla fler olika stilar. Jag brukar säga att jag gillar all sorts musik för så är det faktiskt. Vissa dagar vill jag lyssna på en sort, andra dagar nåt annat. Ofta blir det de populäraste radiolåtarna som snurrar på i min spotify när jag tränar. R&B och hiphop vissa dagar (Besökt många gånger Pori Jazz där många favoriter uppträtt). Andra dagar gillar jag att lyssna just på "gamla godingar" såsom Hole, Skunk Anansie, Garbage, Smashing Pumpkins.

Sånt jag lyssnar på nuförtiden är Justin Timberlake, Kelis, M.I.A., Dixie Chicks, Coldplay, Enrique Iglesias, Demi Lovato, Kygo, Chainsmokers och Lana del Rey. För att bara nämna några. Som sagt, väldigt varierat. Gaslight Anthem gillar både jag och maken och vi hade möjlighet att lyssna på dem live sommaren 2012 på Sandudd i Helsingfors. Tidigare var jag ofta på festivaler och konserter men efter att barnen kom har det nog varit skralt med den biten. Nåja, nu till listan som jag sist och slutligen inte har så mycket att bidra med:

Musik för mig är: Humör, känsla. Nåt att slappna av till, drömma sig bort eller tvärtom: att svettas till, pusha sig till max.

Jag lyssnar helst på: radio, har svårt att lyssna enbart på en artist eller ett album nuförtiden, vill ofta ha blandat, inte behöva bestämma sig för nåt speciellt. Och kolla ovanför, där listar jag en hel del.

Den bästa låten att starta morgonen med:

Ett instrument jag vill kunna spela: Bas, ett instrument jag ville lära mig spela under värsta bändi-tiden. Gitarr försökte jag också med under studietiden till barnträdgårdslärare. Sen gick min gitarr sönder i en flytt och där lämnade den kunskapen. Nu skulle jag gärna lära mig att spela saxofon. Det skulle va häftigt. Intresset tog ny fart när jag hörde "Hey mama" eller vad den nu heter, på eurovisionen.

En musikstil jag inte förstår mig på: Jag är nog så tråkigt att jag måste säga att man hittar nog små guldkorn i de flesta stilarna.

Det här blir årets sommarplåga: ?

En låt jag kopplar till ett minne: En? Det finns så många. Det finns otaliga 80-tals ballader som är kopplade till tryckarstunder med de man var kära i på lågstadiet. Och så finns det sånger med tex Garbage och No Doubt som jag kopplar till tiden när det tog slut med ex-pojkvän och tex Skunk Anansie när man kände sig stark igen. Weezer kopplar jag starkt till tiden när jag som 15-16-åring jobbade som nanny i Schweiz.

Spellistan som ger mig energi: Min spotifylista. Den gör att jag har lust att ge järnet varenda gång. Har typ en 50 låtar där så inget jag lägger upp här.

Min mest spelade låt någonsin: ?

söndag 11 juni 2017 - 08:16

Miljötänk

Hur mycket jag än vill tänka på miljön alla gånger så måste jag ju erkänna att jag är rätt värdelös på det. Och det där med att handla med tygkasse. Ja, skitbra. Och du känner dig väldigt miljövänlig när du handlar med den. Men hur gör du med roskisen då? Köper du plastpåsar på rulle då istället för att kunna använda som roskispåsar? Och förloras inte charmen med tygpåse där?

Ju mer jag börjar fundera på det här så inser jag att jag tänker rätt miljövänligt ändå. Jag är inte helt värdelös. Här hemma sorterar vi skilt metall, glas och tidningar. Tidigare då vi hade hönor så fick de ta våra matrester. Nånting jag saknar. Tänker alltid på dem när jag hamnar slänga mat. Och det gör vi tyvärr allt för ofta...

Min inställning till hållbar utveckling: 

Värt att tänka på mellan varven. Kolla upp vad som passar en själv att bidra med. Allt är hemåt så att säga.

Tre tips hur man minskar avfall: 

Skaffa hönor, eller hund, eller katt som äter som en hund.

Tänk på när du faktiskt behöver plastpåse. Handlat en sak i affären och de frågar om du behöver plastpåse? Svar: nej. Eller handlar en knippe bananer i matbutiken. Nej. Kan lägga viktlappen direkt på bananerna, eller på melonen. Inga påsar.

Handla/sälj på loppisar.

Mina val som gör gott för miljön:

Tar cykeln till jobbet så ofta jag kan/orkar. Använder minimalt med smink, parfym och krämer. Tvättar håret endast 1-2 ggr i veckan (men nåja, använder ju en hel del schampo och balsam också när jag sen äntligen gör det...). Flyger jääääättesällan (aldrig) men det är nog inget val utan bara inga pengar... Shoppar sällan (och mycket loppis). Är snabb med att släcka lampor så står på i onödan. Handlar ekologiskt så ofta som plånboken går med på det (men har hittat också ekologiska alternativ som är billigare än vanliga, så lönar sig att titta och jämföra, inte alltid det ekologiska är dyrast). Köttet vi äter är stor del älgkött som är fångat av svärfar med sitt team.

Mina val som gör skada för miljön:

Vi som familj älskar att ta bilen och bara köra runt och utforska nya platser i närmiljön. Och det där med att man glömde köpa mjölken och bara måste till butiken (med bilen) för femtioelfte gången under samma dag... Och som sagt, orkar inte alltid tänka miljövänligt. Man orkar bara inte tänka på allt här i världen. Det där med menskopp är något jag funderat på att skaffa jättelänge men har bara inte kommit mig för.

Jag tycker zero waste-livsstilen är:

Bra att det finns folk som verkligen försöker.

En miljöhjälte: 

Det första jag tänker på är svenska armbryterskan Heidi Andersson. Hon har ju profilerat sig med ett ständigt miljötänk och gjort det intressant för många. Sett henne mycket i barnkanalen när det handlar om miljön men jag följer henne också på instagram där hon är aktiv, både med sporten armbrytning men även med miljöfrågor.

onsdag 7 juni 2017 - 20:47

Gastroskopi

Idag firar jag en full vecka runstreak. Lite synd att inte kunna springa just idag men jag tog mig ut på en promenad ändå, nästan 1,6 km men inte riktigt... Orsaken till detta var att jag var på en gastroskopiundersökning idag på eftermiddagen. Först var jag på jobb, morgontur, fick vara oäten 6 h före och odrucken 2 h före. Maken kom och hämtade mig från jobbet och körde mig till Oravais hälsocentral där undersökningen gjordes (tydligen har Korsholm samarbete med Oravais och det är där dessa undersökningar görs). 

Jag har gjort denna undersökning för 20 år sen på Åbolands sjukhus och då två gånger. Så jag vet vad det gick ut på. Och var smått nervös, för det jag kommer ihåg var att man kände sig smått i panik när svälj och kräkreflexerna inte ville lugna ner sig...

Gastroskopi-undersökning (här en länk) går ut på att svalget blir bedövat och läkaren för ner en böjlig slang genom matstrupen och ner till matsäcken och början av tunntarmen. Det finns en ljuskälla och kamera på ändan av slangen och läkaren kollar runt att allt ser ok ut, kan ta bilder, biopsi-prover och olika ingrepp.

Hela övre magkanalen såg jättebra ut. Och det är ju jättebra. Men ändå lite snopet. För då kvarstår ju frågetecknen varför jag får så ont i magen emellanåt. Låter som att det är tarmarna som strular, inte magsäcken. Även om det känns som magsäcken.

Nå, efter att de grävt runt i magen och matstrupen och man försökte undanhålla kräkningar under 10 minuter och djupandas så kändes det att löpning inte riktigt passade sig idag. Så jag tog mig ut på en promenad, med en vattenflaska i handen. För det tar fortfarande ont när jag sväljer. Inte så konstigt efter att en slang grävt runt där. Tanken med runstreak är ju att springa varje dag, oavsett väder eller mående. Men har man en autoimmun sjukdom så äventyrar jag inte hälsan. Så jag tog det lugnt idag. Och det var nog rätt beslut. Mina ryggmuskler (andningsmuskler) var så spända och det kändes lite jobbigt faktiskt att bara gå också. Nu ska jag bota det onda i halsen med lite glass!

sommarpromenad

 

fredag 2 juni 2017 - 06:24

Junimånad: runstreak

Har beslutat mig för att testa runstreak hela juni månad. Är lite skraj för det beslutet dock. 

Nå, vad är runstreak då, kan många tänkas undra. Jag har ofta stött på det i sociala medier, folk jag följer på instagram har taggat runstreak om och om igen, så jag har ju haft en aning om vad det handlar om men egentligen inte orkat ta reda på mer. Nu då jag, och maken när semestern startar, tänkte köra detta i sommar så måste jag ju gräva lite djupare. Folk har ju runstreakat i flera år redan så detta är ju inte nån ny trend. Som vanligt är jag ju väldigt sent ute. Nån här som testat? Plus och minus? Hur länge har ni kört?

landskapsmedsby

Runstreak innebär alltså att du springer varje dag. Oavsett jobb, mående eller annat. Enligt paceonearth är minimitiden 20 minuter för att räknas och enligt United States Running Streak Association är minimisträckan 1 mile. Så minst 1,6 km varje dag är ett måste för att det ska räknas som runstreak. Det kan man väl klara av? Tanken är väl att minska på prestationsångesten iom löpningssträckor, få ner kilometrarna och komma på att man faktiskt kan tycka det är härligt med korta längder också. Och i och med att man rör på sig regelbundet och aktivt varje dag få en bättre hälsa. Jag börjar ju med en månad och så får vi se vartåt det bär efter det. På sommaren är det ju lätt men hur gör folk på vintern när alla baciller börjar härja runt? Och hur snabbt räknas, kan man gå snabbt också dom dagar man verkligen inte får igång benen?

Igår var då starten. Och jag som lovat mig själv att cykla till och från jobbet under hela sommaren. Då tänkte jag såhär galet att istället för att springa på morgonen och cykla till och från jobbet, så slog jag ihop detta och tänkte att istället för att cykla hem så springer jag hem. Så jag började min runstreak med en dryg 12 kilometers sträcka, efter mitt första jobbpass på länge... Jag var hemma före kl 23 men det gick förvånansvärt bra! Jag gjorde upp en deal med mig själv att gå uppför alla backar, för att spara lite på energin. Jag var rätt så pigg och uppvärmd efter ett fullt kvällspass så det var bara att köra vidare. Jag skickade bilder till maken under hela sträckan så han visste hur långt jag kommit och han peppade mig hela tiden. Och jag snabbade på stegen för att hinna hem i tid. Jag startade vid 21.30 och hemma var jag just före 23. Pustade ut en stund, duschade, åt och så har jag kunnat sova en rätt skön natt också. Men uppstigning vid 5.30, är pigg nu men i eftermiddag efter jobbet gissar jag att jag kommer att känna av dessa dagar i kroppen...

asfaltsspringloparjagaktivitethalsaÖver 14000 steg igår, och då har jag inte haft telefonen på mig under arbetspasset så kan tänka mig att det blev nästan 10000 steg till på det under hela dagen.

Nu är det bara att komma ihåg: springa varje dag. Och kortare sträckor då. Nu gäller det bara att köra om man bestämt sig för nåt! Uppdaterar och berättar hur det går.

 

måndag 29 maj 2017 - 20:21

Träningslistan

Nåja, äntligen ett ämne jag faktiskt känner att jag har nåt att komma med. Sevendays veckolista handlar denna gång om träning:

lopturseptember15kajakpaddling5Codezombietajtaganget

Träning för mig är: Rörelseglädje, hög på endorfiner, må bra-kickar, stressrelease, en stund för att gå in i sig själv, lyssna på musik, se vad man är kapabel att göra, få känna sig utmattad på ett bra sätt men ändå känna sig starkare och gladare efteråt.

Min favoritträning: Skulle jag ha råd skulle jag köra allt möjligt. Men just nu blir det nog styrketräning hemma eller grupp-pass på favoritgymmet i brändö, Vasa. Löpning och powerwalks. Cykling kommer jag att försöka köra så ofta jag bara kan i sommar, mest från och till jobbet då, och även simning, paddling och klättring ligger högt på vill-listan.

Det bästa med att träna: Hur glad man är efteråt. Man ångrar aldrig en gjord träning! Hur arg, trött och förbannad man är före och ibland under träningen så är man på så gott humör och pigg efteråt. Känner sig som om man är "on top of the world" med ett maxat självförtroende.

Det sämsta med att träna: Skulle vara om man skulle råka skada sig då. När jag började springa tampades jag ibland av valpsjuka och kan ha början till det ännu också med jämna mellanrum men vilar då bara och så är det bättre sen, eller så måste jag försöka knåda/rolla bort smärtan (ja, borde gå till massör men pengar, pengar...). Min hallux valgus fot börjar också vara ganska jobbig när jag springer eller gör vissa övningar där man böjer foten, så det känns lite jobbigt mellan varven. Men annars har jag alltid varit rätt skadefri (bortsett från min vrist som vrickas lite av och an då...) under mina träningsår. Ingen gren jag hamnat sluta helt och hållet med pga skador. Armbrytningen är något jag faktiskt skulle vilja kunna köra men det igen är en gren där man belastar mycket samma kroppsdel och då axlarna som jag annars redan har rätt dåliga. Så inga sporter där man belastar samma kroppsdel passar mig, jag behöver träna funktionellt.

En sport jag skulle vilja pröva: Finns det nåt jag inte prövat på? Tror inte det faktiskt, sådär i stora drag. Styrketräning, dans, löpning, klättring, ridning, cykling, simning, boxning, skjutbana, bilar, gokart är några av det jag gjort. Bilsporter och motorcykel är något jag är oerhört fascinerad av, inte av att titta på men skulle gärna sitta bakom ratten själv. Tycker det är otroligt roligt att köra gokart och andra saker som fart runt på hjul. Ja, kampsporter är nog inget jag prövat på, så det skulle va roligt.

KBswingklattringjag02armbrytningvaltadack4

En träningsgren jag inte förstår mig på: Tja, visst kan jag förstå alla grenar tycker jag och bra att det finns olika eftersom vi alla är olika. Men stilla sporter såsom golf skulle nog min rastlösa och icketålmodiga träningssjäl inte stå ut med länge. Men jag förstår ändå dom som gillar det och har rätt personlighet för det. Frisk luft, umgänge och fina platser. What´s not to like?

Därför tränar jag/tränar jag inte: Nå, läser man de ovanstående så tror jag nog man kan förstå varför jag tränar. För att må bra helt enkelt. För att min kropp behöver det, kräver det, vill det. För att jag vill ge min kropp det bästa för att orka ett långt liv ännu. För att känna mig stark. Känna mig stark både i själ och hjärta.

Mina träningsmål: Endast att må bra och göra det jag vill. Satt tidigare upp konkreta träningsmål men jag har lärt mig att inte göra det eftersom målen hinner byta innan jag klarat av dem och det gör mig bara dålig till mods. Men gör man upp mål så ska man ju göra dem tillräckligt konkreta och små. Jag har haft tex "klara av pullups" eller "kunna stå på händer utan vägg" men jag är inte tillräckligt tålmodig att nöta på med en sak dag efter dag. Men jag tränar dem ännu också emellanåt när jag kommer ihåg dem. Jag älskar att träna så jag behöver inte mål att komma vidare eller orka köra på. Inte just nu i alla fall. Men säkert kommer det nån period när jag behöver detta igen.

lördag 20 maj 2017 - 18:03

Dagens spring

Sprang med maken idag, och barnen på cykel. Egentligen hatar jag att springa mitt på dagen. Och speciellt nu då det börjar bli varmare så är det inget alternativ för mig. Mitt på dagen är min kropp seg och trött. Jag har mat i magen från endera lunch eller middag. Näe. Tänkte ge upp tusen gånger om under den 4,3 km:s rutten... Men jag gjorde det INTE! Jag sprang hela vägen. Och nu känner jag mig så stolt.

Men ska vi snacka den ultimata löparrundan då?

- helst 1-2 timmar från ett bra mål mat, om det är kvällsrunda.

- om det är morgonrunda ska det vara bra, men lätt frukost i magen en halvtimme ifrån.

- Springer allra helst på våren och hösten. Eller en kall sommar...

- Det får jättegärna ha regnat, eller dugga lätt under tiden jag springer. Då doftar det friskt och är så lätt att andas.

- helst ingen blåst, som det var idag... motvind.. pust... Eller i så fall medvind då. Fast det känns bara fuskigt.

- underlaget får gärna variera lite. Gärna på lite avsidesvägar men ändå bra vägunderhåll. Asfalt, backar, fina vyer att titta på medan man springer...

- och idag hjälpte det lite med nya tights! Toppen! (Behövde inte vänta ända till sommaren att få nya. Kikade in via Stadium outlet i Stenhaga och hittade faktiskt två nya par för en riktigt billig peng. Tummarna upp!)

nyatightsvarmvarspring

 

Hur ser ert bästa löparpass ut? Vilken tid på dygnet och när och var?

fredag 12 maj 2017 - 20:12

Lustig kropp

Har på gång så skönt träningsflow nu. Och extra härligt kändes allt idag när jag fick vakna utvilad för första gången på länge + att vågen visade mig tillbaka i min gamla vikt! Vägde mig för drygt en vecka sen och konstaterade att jag närmat mig min "gå-inte-över-denna-gräns"-vikt. Sådär plötsligt bara. Flera kilo på plus. Misstänkte lite att min svullna kropp från praktiktiden hade nånting med det att göra. Nu då praktiken är över- huxflux- tillbaka i min gamla vikt... Sådär ett par kilo ner igen utan att ha gjort desto mer effort... Lustig kropp.

Så bara att konstatera att min kropp är väldigt bra på att lagra vätska när den inte mår sådär ultimat-bra. Men nu mår den toppen igen. Magen hållits lugn en tid, så då mår även knoppen bra.

Körde ett rejält benpass och rumppass imorse, även om benen var lite sega efter gårdagens löpning. Men de hade bra styrka och det blev ett riktigt discopass! Härligt!

fredagstraning

Trevlig helg!

Ikväll ska jag titta på Lets dance-finalen! Vem tror ni vinner? Anja eller Jesper?

Jag hejade på Ellen men hon föll ju förra veckan... Jesper har jag aldrig riktigt gillat men han har ju gått framåt så otroligt. Anja har jag gillat från första stund... Svårt!