söndag 19 mars 2017 - 10:14

Söndag

Blev väckt av maken och barnen idag. Fick sovmorgon som vanligt och var sist upp av alla i familjen. Är helt däckad på morgnarna nuförtiden. Kroppen som ska processa både all information jag pluggar plus nån sorts förkylning som jag drog på mig efter magsjukan. Inget som blossat upp riktigt men jag går med ömma halskörtlar och flunssablåsor i munnen.

Men solen lyste så underbart imorse att jag var tvungen att ta mig ut på en promenad före pluggandet börjar igen. Bar asfalt! Snart är det vår!!

marspromenadVäl hemma igen såg jag barnen ute och maken som höll på att fixa upp trampolinen för säsongen. Så jag tänkte välta lite traktordäck. Tyvärr var det lite väl mycket is på vår gård så däcket bara gled omkring på det... Fick se mig besegrad den här gången och ta det lugnt istället. Lite solbad passade perfekt!

traktordackmarsjag3Så nu kör vi igång med pluggandet igen efter friskluftsintaget! Är det inte en snygg hjärna jag ritat?

plugg

Önskar er en underbar söndag!

onsdag 1 februari 2017 - 09:53

Övertrött och ny skola

Herre du milde vad jag var dödstrött igår! La mig i sängen vid 20.30 samtidigt som barnen gick till sängs. Hade ändå svårt att somna sen och kändes som att jag andats hackigt och sovit ytligt hela natten. Övertrött. 

Fattar bara inte vad som är problemet. Jag har inte gått sent och lagt mig de senaste dagarna, inte vaknat extra tidigt heller. Ingen stress med varken skola eller jobb. Praktiken är slut och lektioner i skolan har börjat.

Ny skolbyggnad dock och mycket nytt där. Men roliga saker. Skolan min har ju flyttat till Brändö nu och vi har en splitterny skola. Så ny att de fortfarande håller på att måla, bygga och bära in saker dit. En del klassrum och våningar är inte ännu färdiga och vi sitter på lektion i flyttdamm. Mina ögon är torra som bara den och gruskänslan är uppenbar hela dagen, och mycket vatten går åt att dricka under lektionerna. Men utöver det är det lugnt.

Hänförd över hur isolerad man varit i vår gamla skola i Roparnäs. Isolerad från alla andra studeranden. Där såg man aldrig nån men nu är man mitt bland tusentals studeranden från resten av Novia, VAMK och Vaasan yliopisto. Plötsligt är man mitt i ett stort campus med flera restauranger, cafeer och ett stort bibliotek. Jag och en kompis gick till Tritonia igår på egen rundvandring och satte oss sedan i cafeterian och bara tog in atmosfären. Den kändes lite övermäktig sådär under första dagarna...

Nåja, vet vad som brukar bota övertrötthet och sömnproblem: TRÄNING! Och det har det varit lite skralt med den senaste tiden. Får ta och bota mig ikväll efter dagens lektioner!

presentationsbild

fredag 2 december 2016 - 16:59

Fredag!

Äntligen fredag!

ronjajag

 

Den här veckan har gått FORT! Bara rusat iväg! Helt galet!

Började praktiken på måndagen. Jobbat 8-8,5 timmars dagar och på kvällarna har jag endera däckat eller läst på om sjukdomar och annat. Har hematologiska och neurologiska patienter och det är ett helt nytt område för mig. Vi har inte alls läst om det området än i skolan (förutom grunden förstås) så jag har känt mig lite borta under praktikdagarna, en total nybörjare och det tar ju lite på självförtoendet att inte ha svaret på allt, man trodde ju man kunde nånting men icke...

En helt ny värld, sjukhusmiljön. Men det är ju därför det finns praktik på läseordningen!

Jätte intressant som alltid. Finns inte nåt område jag inte tycker är intressant. Jag har fått göra massor och varit med på många ingrepp och procedurer och även om jag varit trött nu i slutet av veckan (då man stigit upp före 6 varenda morgon i 5 dagar, piuh!) så har jag varit fullt fokuserad pga stort intresse och däckat sen hemma först. Så nu tänker jag sova ut i dagarna två innan nästa vecka börjar!

 

Hur har er vecka varit?

Trevlig helg!