tisdag 23 maj 2017 - 11:38

Skönhetspromenaden

Började på med sevendays listan om skönhet men jag ställdes inför så svåra funderingar att jag la knut på min egen hjärna och fick se mig besegrad. Tänkte jag postar ett inlägg om min underbara promenad imorse istället. DET var en ren skönhetspromenad det också. Så vackert landskap och det doftade himmelskt! Hav och grönska. Var alldeles lyrisk under promenaden. Jag kunde inte ha fått en bättre ledig vecka än denna!

sandvikspromenad2

lördag 20 maj 2017 - 18:03

Dagens spring

Sprang med maken idag, och barnen på cykel. Egentligen hatar jag att springa mitt på dagen. Och speciellt nu då det börjar bli varmare så är det inget alternativ för mig. Mitt på dagen är min kropp seg och trött. Jag har mat i magen från endera lunch eller middag. Näe. Tänkte ge upp tusen gånger om under den 4,3 km:s rutten... Men jag gjorde det INTE! Jag sprang hela vägen. Och nu känner jag mig så stolt.

Men ska vi snacka den ultimata löparrundan då?

- helst 1-2 timmar från ett bra mål mat, om det är kvällsrunda.

- om det är morgonrunda ska det vara bra, men lätt frukost i magen en halvtimme ifrån.

- Springer allra helst på våren och hösten. Eller en kall sommar...

- Det får jättegärna ha regnat, eller dugga lätt under tiden jag springer. Då doftar det friskt och är så lätt att andas.

- helst ingen blåst, som det var idag... motvind.. pust... Eller i så fall medvind då. Fast det känns bara fuskigt.

- underlaget får gärna variera lite. Gärna på lite avsidesvägar men ändå bra vägunderhåll. Asfalt, backar, fina vyer att titta på medan man springer...

- och idag hjälpte det lite med nya tights! Toppen! (Behövde inte vänta ända till sommaren att få nya. Kikade in via Stadium outlet i Stenhaga och hittade faktiskt två nya par för en riktigt billig peng. Tummarna upp!)

nyatightsvarmvarspring

 

Hur ser ert bästa löparpass ut? Vilken tid på dygnet och när och var?

tisdag 16 maj 2017 - 10:53

Våren är här!

Ja, NU känns det som att våren på riktigt är igång! For ut på en solskenspromenad förrän jag satte mig inomhus för att läsa på tent. Och det var rätta beslutet. Stannade på bästa platsen för att stretcha och tanka lite sol och vår förrän jag gick hemåt igen. Allting såg ut att vara fem före att spricka ut fullständigt. Jag hörde fåglar överallt som hade så bråttom, så bråttom och sjöng så vackert. Och så en bäck som porlade så härligt. Underbart!!

kobbvagenkobbvagen2kobbvagen3kobbvagen4

fredag 12 maj 2017 - 20:12

Lustig kropp

Har på gång så skönt träningsflow nu. Och extra härligt kändes allt idag när jag fick vakna utvilad för första gången på länge + att vågen visade mig tillbaka i min gamla vikt! Vägde mig för drygt en vecka sen och konstaterade att jag närmat mig min "gå-inte-över-denna-gräns"-vikt. Sådär plötsligt bara. Flera kilo på plus. Misstänkte lite att min svullna kropp från praktiktiden hade nånting med det att göra. Nu då praktiken är över- huxflux- tillbaka i min gamla vikt... Sådär ett par kilo ner igen utan att ha gjort desto mer effort... Lustig kropp.

Så bara att konstatera att min kropp är väldigt bra på att lagra vätska när den inte mår sådär ultimat-bra. Men nu mår den toppen igen. Magen hållits lugn en tid, så då mår även knoppen bra.

Körde ett rejält benpass och rumppass imorse, även om benen var lite sega efter gårdagens löpning. Men de hade bra styrka och det blev ett riktigt discopass! Härligt!

fredagstraning

Trevlig helg!

Ikväll ska jag titta på Lets dance-finalen! Vem tror ni vinner? Anja eller Jesper?

Jag hejade på Ellen men hon föll ju förra veckan... Jesper har jag aldrig riktigt gillat men han har ju gått framåt så otroligt. Anja har jag gillat från första stund... Svårt!

måndag 8 maj 2017 - 18:44

Billiga träningsredskap

Här kommer lite DIY-tips på träningsredskap:

utetraningsredskapAll credit åt maken som pysslade ihop detta plötsligt en måndag efter jobbet. Nu ska vi hoppas på sol och varmt så man får lust att träna utomhus också. Eller visst tränar jag utomhus i form av löpning, och däckvältning, men rena styrketräningspass utomhus får nog ännu vänta.

Väntar så på att gjuta garagegolvet så vi får flytta vårt gym dit istället under de varmare månaderna. Har ändå aldrig nån av bilarna där. Vintertid håller vi inomhusgymmet kvar ännu.

lördag 6 maj 2017 - 19:45

Dagens känslor

Fan va arg jag var imorse och under hela dagen. Frustrerad. Ville SÅ springa wolfracet (hinderbaneloppet) som gick av stapeln i Närpes på vargberget imorse. Sprang det förra året och det var så roligt men vrickade vristen så rejält (hördes ett högt knax i vristen som även de andra lagmedlemmarna hörde i skogsspåret) att jag var ur spel i flera veckor. Detta år for maken dit utan mig men med resten av teamet. Dottern var i Botniahallen på skolmusik och jag och sonen stannade ensamma hemma. Riktigt skönt det också men hellre skulle jag nog ha sprungit hinderlopp än jagat Pokemons i stan.

Har dock insett att terränglöpning inte funkar för mig (fast jag så skulle vilja det...). Min vrist har vrickats så många gånger att minsta lilla snedsteg på ojämn terräng gör att min vrist svullnar upp till dubbel storlek. Körde en testrunda med maken för några veckor sen i ett skogsspår under ett löppass och kände direkt att det inte gick. Saker man kan göra för att stärka vristen: träna och stärka musklerna runt och linda den när det behövs. Tyvärr är mina vrister helt slut av evigt vrickande så det finns inte riktigt nånting toppen att göra för dem längre. 

Så i min frustration drog jag ut på ett löparpass ikväll. Jag sa tack och hej åt resten av familjen och att jag kanske kommer tillbaka nångång, senast inatt. Hade planer på ett långpass men hade ingen aning om jag skulle klara av det.

Det började inte bra. Direkt jag kom utanför vår gård möttes jag av en mäktig motvind. Vad det blåste!! Och kallt! Efter ca 2 km i motvind dog min telefon (jävla antiköld-iPhone). Nå, tänkte att det oavsett är bättre att fortsätta köra på. Att energin att vara arg kommer att dö ut snart med tröttheten från springandet. Efter detta fick jag medvind och solen lyste jättevarm. Prövade lägga på telefonen igen efter 2 km ungefär och den startade upp igen. Jeiii! Musik fick jag tillbaka i öronen. Sprang på och hade sånt flyt under fötterna. Kunde knappt tro mig själv. När jag kom hem till gården hade jag samlat prick 10 km! Underbar känsla!

majlopning

 

fredag 28 april 2017 - 17:06

Konsten att ta en träningsbild

Det är inte lätt att vara bloggare... Att både träna OCH ta bra bilder... Haha. Vappenhelgen till ära bjuder jag på några misslyckade bilder. 

Igår la jag upp på instagram ett fotoförsök på pistolsquat under kvällslöpturen. Kan säga att det inte lyckades...

pistol

10 sekunder har man på sig. Att knäppa på telefonkameran, springa dit man ska, se till att man befinner sig i skärmen, balansera (i detta fallet) och sedan köra det man har tänkt göra. Och göra det snyggt också... I det här fallet räckte inte 10 sekunder för mig. Körde ett par omgångar innan jag insåg att det här inte kommer att lyckas. Fick se mig besegrad och springa vidare.

Hittade också ett par andra bilder i telefonen, som jag ännu inte hunnit slänga, där jag efter en annan löptur försökte mig på att klänga fast i dörröppningen. Fick inse mig besegrad där också och la aldrig upp denna bild på instagram. Haha. Jag fattar inte vad jag försöker (så är det tyvärr i de flesta fallen...). I alla fall ingen bra ide att försöka sig på detta med strumpor, utan strumpor skulle jag kanske ha lyckats... Och det där med att stänga munnen... Omöjligt... Ser ju galen ut... *skrattarsåjaggråter

jessicarolig2

Trevlig fredag på er gott folk! 

lördag 22 april 2017 - 20:02

Stolt

aprilfamiljelopning

Idag sprang jag 7,8 km. Woop woop! Utan att gå. Slog mitt eget rekord detta år igen. Så stolt över mig själv nu! Och det gick rätt smärtfritt. Mycket på grund av att jag hade hela familjen med. Skulle inte ha orkat nöta på springandes själv. Behöver folk med mig nuförtiden för att springa lite längre sträckor, annars går jag. Och med folk menar jag främst min man. Som vet att jag inte vill prata under rutten. Bara springa och nöta på och flåsa bäst jag vill, men ändå ha sällskap för att orka ta mig framåt, vidare. Och så blir det lite lekfullt mellan varven när man har barnen med. Är inte bara stolt över mig utan även stolt över barnen. Stolt över dottern som cyklade samma rutt imorse med mig. Det var vi som hittade rutten imorse och ville visa den även för de andra. Så dottern har idag cyklat 2 x 7, 8 km. Och när vi var klara frågade hon direkt om någon kommer igen med henne... Och sonen som orkade hela rutten, med en lite för liten cykel dessutom, och trampor som han bara halkade ur hela tiden pga hala skor... Men de grejade det! Aldrig sinande energi på de där barnen. 

aprilfamiljelopning2

lördag 8 april 2017 - 22:22

Ingen löpare

Sprang idag igen. Även om jag springer mycket så känner jag mig inte som en löpare. Läste nånstans att Paolo Roberto sagt "klär du dig i löparkläder och springer så är du en löpare". Punkt. Men jag har ändå svårt att klassa mig som en löpare. Just nu upplever jag löpningen tung, flåsig och jobbig men känslan under ett pass är ändå skönt trots allt detta. Det är frihet, frisk luft och bra musik i öronen. Känns det jobbigt så går jag, och det är rätt ofta nuförtiden. Men idag drog jag även intervaller där emellan och fick både pulsen upp och svetten rann.

Men jag har nog svårt med flåset. Konditionen är sämre än under min "topplöparkarriär" för 15 år sedan pga mindre löpning, mer fett på kroppen och förhoppningsvis också större muskler. Men oavsett hur mycket jag verkar springa nuförtiden så flåsar jag inte mindre och innan jag blir riktigt varm i kroppen är det otroligt jobbigt. Och så spökar min hallux valgus-tå däremellan också. Hade tanken på att köra wolfrace i år igen med teamet mitt, men jag backade undan nu och känner mig lättad efter beslutet. Skulle va superkul att köra det igen men jag njuter nog mer att ränna omkring i skogen här runtomkring just nu! Ska sakta men säkert bygga upp uthålligheten och konditionen igen!

lopningaprillopningapril2lopningapril3

 

söndag 19 mars 2017 - 10:14

Söndag

Blev väckt av maken och barnen idag. Fick sovmorgon som vanligt och var sist upp av alla i familjen. Är helt däckad på morgnarna nuförtiden. Kroppen som ska processa både all information jag pluggar plus nån sorts förkylning som jag drog på mig efter magsjukan. Inget som blossat upp riktigt men jag går med ömma halskörtlar och flunssablåsor i munnen.

Men solen lyste så underbart imorse att jag var tvungen att ta mig ut på en promenad före pluggandet börjar igen. Bar asfalt! Snart är det vår!!

marspromenadVäl hemma igen såg jag barnen ute och maken som höll på att fixa upp trampolinen för säsongen. Så jag tänkte välta lite traktordäck. Tyvärr var det lite väl mycket is på vår gård så däcket bara gled omkring på det... Fick se mig besegrad den här gången och ta det lugnt istället. Lite solbad passade perfekt!

traktordackmarsjag3Så nu kör vi igång med pluggandet igen efter friskluftsintaget! Är det inte en snygg hjärna jag ritat?

plugg

Önskar er en underbar söndag!