tisdag 23 maj 2017 - 11:38

Skönhetspromenaden

Började på med sevendays listan om skönhet men jag ställdes inför så svåra funderingar att jag la knut på min egen hjärna och fick se mig besegrad. Tänkte jag postar ett inlägg om min underbara promenad imorse istället. DET var en ren skönhetspromenad det också. Så vackert landskap och det doftade himmelskt! Hav och grönska. Var alldeles lyrisk under promenaden. Jag kunde inte ha fått en bättre ledig vecka än denna!

sandvikspromenad2

tisdag 16 maj 2017 - 10:53

Våren är här!

Ja, NU känns det som att våren på riktigt är igång! For ut på en solskenspromenad förrän jag satte mig inomhus för att läsa på tent. Och det var rätta beslutet. Stannade på bästa platsen för att stretcha och tanka lite sol och vår förrän jag gick hemåt igen. Allting såg ut att vara fem före att spricka ut fullständigt. Jag hörde fåglar överallt som hade så bråttom, så bråttom och sjöng så vackert. Och så en bäck som porlade så härligt. Underbart!!

kobbvagenkobbvagen2kobbvagen3kobbvagen4

lördag 8 april 2017 - 13:53

Första riktiga vårdagen?

forstavardagen7

Idag har det verkligen känts som att det på riktigt är vår! Trottoarerna vid vårt hus blev sopade igår. Idag har vi (eller ja, maken då...) tvättat bilen, sommarringarna på, varit ute på gården och pysslat, hunnit in till stan och köpt påskpyssel och till vår strand och plockat videkissor. Och solen har lyst hela dagen och torkar upp sista isen/snön längs med trottoarerna. Så nu känns det verkligen som vår! Nu längtar jag efter att blommor börjar ploppa upp vid vägkanterna. Inte en enda har jag sett ännu men snart ska det nog börja dyka upp. Min mamma har visat fotobevis på att det finns både tussilagon och blåsippor i Pargas redan...

frassekatt

En gång i tiden har jag studerat foto och planer fanns på vidare fotokarriär. Tur så ändrade jag mig när jag hittade mitt yrke inom vården men att fota är nog ändå nånting som är så roligt och jag är väldigt aktiv på instagram. Jag fotar alltid alla bilder med min iPhone men idag nappade jag tag i mannens kamera och klämde några bilder här hemma på gården. Känslan att jobba med såna bilder är nog nåt helt annat än med mina vanliga telefonbilder... Ah! Men otroligt hur fort man glömmer saker som skärpedjup och slutartid osv. Knappt så jag kommer ihåg hur man använder en riktig kamera längre...

frassekatt3forstavardag3forstavardag4Frassen vår älskar våren lika mycket som vi och är en trogen vän som hänger en i hasorna så fort man är ute på gården. Boll-lekar är något av hans favorit och när barnen spelar är han väldigt snabb med att stjäla bollarna och dribbla bort dem...

frassekattmedbollforstavardag5Ringarna är uppsatta på terassen och kattdamerna vågar komma sig ut och titta lite dom också.

KajsakattKajsakatt2Forstavardagforstavardag2

lördag 11 mars 2017 - 09:45

Bästa starten på dagen!

Vi har haft magsjuka in da house sen onsdagkväll. Än så länge är det bara sonen. Och senast han spydde var för nån timme sen... Verkar vara en jätteseg sort. Han spydde allt och ännu mer onsdagkväll och hela natten igenom, och sen har han spytt varje dag igen när han försökt få i sig lite dricka... Jag hoppas verkligen den börjar ge sig snart. Han vrålar av smärta före spyendet, eftersom magen är så tom, men efteråt är han lättad och rätt pigg ändå och gott humör... Stackarn...

Nå, själv har jag mått illa i dagarna två. Men det verkar stanna vid det. Maken har vanlig flunssa och varit rätt färdig han också. Så det är dottern och jag som hållit upp humöret här hemma tillsammans. Tentläsning nu ständigt på agendan. Sista två tenterna på gång nu, dessa tre sista veckor skola som är kvar. Så slutruschen! Sen är det praktik och så är vårterminen över. Hurraaaa!!!

Nå, eftersom måendet inte varit på topp bestämde jag mig för en promenad i det härliga solskenet. Steg upp 7, klockan 8 var jag ute med löparkläderna. Och vilket väder!!! Underbart!! Knastrig iskall kyla, -6 grader. Men solen värmde så otroligt skönt de skogspartier där den kom åt att värma. Kunde ju inte låta bli att springa ändå, så det blev halva rutten löpning och halva promenad.

Nu är jag redo för en pluggdag! Önskar er en riktigt skön lördag!

marslopningmarslopning2marslopning3

måndag 6 mars 2017 - 09:56

Bra flow

kallsagolopning3

Har ett så otroligt bra flow på gång just nu. Rörelseglädje till max, verkligen. Har fortfarande ont i axeln men den stör inte löpningen. Idag var det lite för kallt men jag drog en snabb 25 minuters löptur efter att barnen kommit sig till (för)skola och före jag ska vidare för att plugga.

Så krispig och vacker vinternatur där ute. Drog ut på fjärden hemifrån och sen upp över vägen och in i skogen. Det blev som en stor loop runt huset vårt. Härligt när man har så mycket runt sig i närmiljön. Rikedom!

Måndag! Bring it on!

kallsagolopningkallsagolopning2kallsagolopning4

tisdag 21 februari 2017 - 17:03

Dagens sol och träningssnack

lopningfebruari16

Vilken underbart solsken vi haft idag! Länge sen vi såg solen på det där sättet. For iväg till kl 8 på första föreläsningen i skolan och när den slutade tidigare än tänkt så var vi många som beslöt att skippa nästa föreläsning på eftermiddagen. De flesta klasskompisarna tänkte på fest och fastlagsåket i pulkabacken, jag tänkte på ensam löpning i underbar sol-skog och att hämta barnen från (för)skolan tidigare än jag sagt. Tror jag växt ifrån den sortens kul (pulkaåkandet och festandet) vid den här åldern... *galenemoji

Fast om det finns nån i samma ålder som vill ställa upp på pulkaåkning eller andra galenskaper så är jag nog med!

Annars, sprang idag med mina nya loppisfynd för första gången. Hittade ett par Asics i helgen. Brukar vara skeptisk till att köpa löparskor på loppis men detta par var billiga och väldigt lite slitna, och när jag satte dom på mig så passade de perfekt och kändes så sköna! Ur mina gamla löparskor tittar ju tårna ut medan jag springer, så det var dags att införskaffa nya. Fötterna mådde så otroligt bra hela rutten, t.o.m. bättre än i mina gamla. Så jag är jättenöjd över köpet!

februarihopp17

Idag blir jag officiellt en fotbollsmamma. Undrar vad den titeln medför? Stå vid sidan av fotbollsplanerna i ur och skur och heja? Fast vet inte riktigt vart det bär av än. Sonen har pratat om att han vill börja spela fotboll, så idag inhandlade vi ett par bra träningsbyxor och en fotboll. Än så länge väntar vi med benskydd och annat, det kunde vi låna än så länge sa tränaren. Vi väntar och ser om intresset håller i sig. Första träningen idag i alla fall.

Vi har inte pressat våra barn till några slags hobbyn alls. Förrförra året sa sonen att han vill börja med karate. Har ingen aning om varifrån han fick det, men såg då att han var för liten för att börja så det intresset dog sen lite. Och förra året ville han börja i fotboll också men efter att vi hört oss för med tränaren hann kompisarna sluta och han ville inte sen längre. Så nu tar vi nya tag. Denna gång har intresset hållit ett tag och han är ivrig att få börja. Och roligt tycker jag det är att intresse för träning finns! Han är ju en hejare på att dribbla och skjuta skott redan, det har han alltid varit när vi spelat fotboll här hemma på gräsmattan. Så det kan nog bli bra det här!

torsdag 19 januari 2017 - 12:12

Morgonpromenad

Äntligen ledig dag! 

När barnen väl var på skola och förskola imorse så drog jag iväg mot city. Vasa alltså, och vattnet. När jag tröttnar på att promenera/springa här på vägarna runt knuten, brukar jag ta bilen till random ställen för att vidga vyerna lite. Denna gång blev det till en favoritplats; lämnade bilen bakom centralsjukhuset på sandparkeringen och började gå längs havet. Och vilken morgon det var! Glödande himmel och storm. Musik i öronen och bara att börja vandra.

vasasol3

vasasol

 

 

söndag 8 januari 2017 - 18:31

Vilken vinterhelg!

Japp! En dag pratar jag om rädsla för att vara på isen och dagarna efter det befinner jag mig nästan enbart på isen... Fast att enbart hålla sig till kanten av den kanske inte riktigt räknas...

Vi började långhelgen med att skotta upp ett stort område på isen vid vår strand här vid fjärden. En granne såg det och kom några timmar efteråt och plogade lite till med sin traktor. Så nu har vi ett stort område fri is och det har varit full rulle där med en massa barn och vuxna nu hela helgen.

skrinningskrinning2skrinning3skrinning5

Vi har en rink också här i byn men den är oftast alldeles full av folk och oftast spelas det ishockey där. Barnen gillar inte att tävla om utrymmet där med puckar som flyger och far så de har varit speciellt överlyckliga över det här och velat skrinna hela dagarna. Vi har bjudit med folk också så det har varit extra roligt med sällskap.

skrinnjag

onsdag 4 januari 2017 - 11:02

Krispiga vinterdagar

krispigvinterdag5

Den här veckan har vintern startat ordentligt. Januariväder med krispig köld och vacker sol. Härligt! Än så länge andas vi in lite januariväder i gången. Barnen nog så gott som friska men har man haft influensa med hosta så är detta kalla väder inget man vill vistas i en längre stund. Vi har mest hållit oss på vår gård i korta stunder. Jag fick ta en längre promenad igår medan barnen hoppade omkring här inomhus med Kinect-spelen. Och elden i brasan är i gång hela dagen lång. 10 grader på minus var det igår. Just nu visar det -15 grader.

 

krispigvinterdag4krispigvinterdag3eldRonjastarpahanderkrispigvinterdagkrispigvintermorgon2

fredag 16 december 2016 - 21:31

Magiskt december

Varje dag, oavsett om det varit tidig morgon, mitt på dagen eller sen eftermiddag, så har december varit magisk såhär långt. Jag har stannat upp och "wowat" mig vid otaliga ögonblick. Ljuvliga soluppgångar, magiska solnedgångar, blåa timmar, rosa himlar, bländande fullmåne, krispigt vita vinterlandskap...

Såhär långt ser det ljust ut att orka hela vintern igenom!

magiskdecember2magiskdecember3magiskdecember4magiskdecember5magiskdecember6magiskdecember7magiskdecember8magiskdecemberdagmagiskdecemberfullmane