tisdag 23 maj 2017 - 21:37

SKÖNHET & IDEAL

Hello. Konstaterade att jag har inte fyllt i veckans 7days lista på ett tag nu, så nu ska jag försöka på nytt med att fylla i den. Veckans tema är skönhet och ideal. Något som är alltid är aktuellt på olika plan. Frågorna kan man tolka och svara på olika sätt enligt mig och här är vad jag valde att svara på dem.  

2017 05 23 18.21.33 2
Det här är skönhet för mig:

Skönhet för mig är utstålningen hos en människa. Man märker det i vad hon har på sig eller hur hon känner sig, svårt att förklara men alltså då man är bekväm i sig själv helt enkelt. 


Mina bästa skönhetstips:

Att sova! Viktigt med att få sin skönhetssömn! Då man är pigg känner man sig även bekväm är nöjd med sig själv. Sen rent ytligt sätt så piggar alltid ett läppstift upp en trist dag.


Dagens skönhetsideal är:

Sjukt att det måste finnas ideal över huvudtaget! Varför kan alla bara inte få vara som de är, och älska sig själva hur man än ser ut! Då man ser på modeller på catwalken är de sjukt smala och önskar det skulle försvinna och det skulle bli vanligare med "vanliga" modeller istället. 

 

2017 05 23 18.21.20

 

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet:

Jag försöker att inte tänka så mycket på HUR man skall vara utan försöker vara den jag ÄR och vara nöjd med hur jag ser ut. Sen tycker jag det är sjukt kul att sminka mig och styla mig själv och det gör jag bara för min egen skull för att känna mig fin och det är även ett sätt att vara kreativ på.


Min skönhetsrutin:

Sömn är som jag sa förrut bra för kroppen, sen på morgonen och innan jag går och lägger mig lägger jag på min ansiktskräm (Lumene) för att pigga upp huden. 

 

freespiritjsfntatiana2


Senaste gången jag upplevde skönhet:

Senaste gången, beror ju på hur man ser på det men ser skönhet varje dag i människor man pratar med och stöter på. Det kan vara allt till utseendet till personligheten. 


En person som är vacker:

Finns ju så många vackra personer här i världen! Det finns något vackert i alla! 

 

Puss,

siggnatur85

lördag 20 maj 2017 - 11:00

ON SATURDAY I WEAR WHITE

Foto 10 05 2017 17 26 44

 

Hello du fina varelse där ute! Hur står det till idag, sovit gott? Njutigt av morgonen? Det har jag fått göra iaf, sov sååå gott och nu kokkar solen fram bland molnen så det kommer bli en bra dag! I dagens outfit hittat ni vita jeans med jeans jacka och randig topp! 

 

- Hello you beautiful creature out there! How are you doing today, slept well? Enjoyed the morning? I did, I slept like a baby and now the sun peeking among the clouds so it will be a good day! In today's outfit, you'll found white jeans with jeans jacket and striped top! -

 

Foto 10 05 2017 17 26 54

Foto 10 05 2017 17 27 52

MG 3718

 

#W H A T  I  W O R E 

Denim jacket H&M

Top H&M

Jeans H&M

Bracelet Bikbok

Earrings Edblad

Heels H&M

 

Foto 10 05 2017 17 28 34

Foto 10 05 2017 17 28 00

MG 3716

 Fotograf: Matilda Wikblom

 

 Gillade ni denna enkla look? 

Did you like this look ?

 

 

Trevlig helg allesammans!  

Puss & kram,

siggnatur83

fredag 19 maj 2017 - 09:32

SOMMAR, VAR ÄR DU?

Hej bloggen! ojoj det har varit myycket med nya jobbet nu, så har inte alls kunnat blogga fast jag skulle ha velat! Sen vi hade öppning förra fredagen har jag inte hunnit göra något annat än att jobba och då man har kommit hem sent så är man så trött att man bara vill stupa i säng. Plus att gick och blev sjuk här nu under dehär dagarna så det har tagit extra mycket på krafterna men nu börjar det kännas bättre och jag har en ledig helg framför mig. Skall bli skönt att vara ledig. Tror det blir lite fixande i lägenheten det är det roligaste kvar att inreda och lägga fram alla prylar. 

  

LÄNGTAR SÅ TILL SOMMARVÄRMEN! Fixade ett litet inspo collage på fyra sommer outfits jag vill gå i helst nu! Snälla låt det bara bli sommar nu okej?

 

 

4summerlooks
 

I N K Ö P S T Ä L L E N :

 

lördag 13 maj 2017 - 10:32

HEJDÅ VASA!

flytt

 

Så var det dags för sista lasset att flyttas till Jeppis! Kommer inte själv kunna fa med o flytta det sista då jag ska jobba men som tur har man folk som kan hjälpa! det känns alltid så konstigt att flytta, man blir så van med ett ställe, man har sina morgon rutiner, man gör saker på ett visst sätt och nu får man ställa om sig.. igen. Skapa sina nya rutiner. Men nu blir det ett nytt kapitel i livet. Känner på mig att det kommer att bli bra det här! 

 

Hejdå Vasa och tack för denna tid, min fina hemstad, vi ses ju nog igen! 

 

flytt5flytt2flytt3flytt4

 

Trevlig lördag!

 

Kram,

siggnatur78

torsdag 11 maj 2017 - 16:10

ATT BYTA BRANCH

Hejhopp! Som ni säket vet ni som läser min blogg så ska jag börja på ett nytt jobb. Och inte bara nytt jobb utan ny branch dessutom, från kläder till mat! Har inte jobbat så över drivet mycket i matbranchen så lite nervöst är det nog att börja på något nytt. Det blir ju helt nya rutiner och saker nu som man skall lära sig, mera/nya saker att hålla koll på. Ja.. men samtidigt så känns det kul att pröva och våga testa på något nytt.

 

bubniska

 

Det är oftast lite nevöst att pröva på nya saker ibland kan jag tycka, och ännu mera förr då jag var yngre, men sen då man gått över tröskeln och börja vant sig så är det inte så farligt mera. Men skedet innan man gått över tröskeln så är ibland lite läskig. Har ni känns så nån gång att det nya lixom är läskigt på någotvis? Det behöver inte bara gälla jobb, utan andra vardagliga saker, relationer, oväntade saker. Det är nog snarare ovissheten som man tycker är läskig. Att inte veta hur man kommer sköta sig, eller hur man kommer reagera osv. Då är ja ändå en positiv tjej som alltid försöker vara positiv till allt men sen smyger ovissheten fram och knager fast man inte vill känna den.

  

Det som är bra med att "vara vuxen" är att man lär sig och utvecklar sig själv helatiden så nu är det inte lika farligt mera, klart är man alltid lite nervös att börja ett nytt jobb men det är mera positivt nu, det är mera skräckblandad förtjusning än bara skräckslagenhet. Så dagens lärdom blir tydligen, från "tant"-josse (som jag på skämt kallar mig) att våga testa ny saker, fast det känns läskigt och obekant så gynnar det dig bara sen i framtiden, allt är en lärdom i livet. 

 pizza

 

Kom in och testa (om du befinner dig i Jakobstads regionen) på Åländskt Plåtbröd nu på fredag då vi har öppning (12.05), jag kan lova dig att du inte ätit så goda pizzor förr! ..och var förstående om du ser en förvirrad korthårig tjej i farten! Det är säkert jag som yrar och på, ne men det skall bli jätte kul att börja på med jobbet! Hoppas vi ses! <3 

 

Bildkälla

siggnatur81

tisdag 9 maj 2017 - 13:59

NEW MAKE UP / TESTING

jsfnmakeup Fotor

 

Hej, hur mår ni idag? Uppdaterade min sminkhylla med en glow palett och contour/ögonskugga palett och tänkte nu visa/recensera dem ifall ni behöver lite sminktips! Egentligen skulle jag inte ha något nytt smink, eller inte vad jag trodde iaf, men då jag gick in och rotade i smink hyllan på Stockmann Beauty så kunde jag inte hålla mig och var tvungen att testa på dessa sminkgodisar! 

 

- Hello, how are you today? Updated my makeup shelf with a glow palette and contour / eye shadow palette and now I want to show you/review them if you need some make up tip! Actually, I was not in need of some new makeup, but when I walked in and saw the makeup at Stockmann Beauty I could not hold myself and had to try out these makeup candies! - 

 

blank Fotorbeaty

 

jsfnmakeup3 Fotor

 

1. WE CARE ICON -  IN LOVE GLOW PALETTE FOREVER ROSE GOLD

 

I denna palett hittar du tre skimmrande highlighter: highlighter, glow och sparkle! Där highlightern är ljus, glow är mellan glittrig och sparkle är glittrigast. Som det står på paletten "in love glow.." så känner man sig in love med glowet med dessa skimmrande färger på kinderna. Jag använde den också som ögonskugga. Nu till sommaren vill man skimmra ikapp med solen! Finns att köpa på Stockmann Beauty. 

 

- In this palette you will find three shimmering highlights: highlighter, glow and sparkle! Where the highlighter is light, glow is between glossy and sparkle is very shimmery. As it say on the palette "in love glow .." - you feel in love with the glow with these shimmering colors on your cheeks. I also used it as an eye shadow. Now in the summer you want to glow in the sun! Available at Stockmann Beauty. -

 

jsfnmakeup5 Fotorjsfnmakeup4 Fotorjsfnmakeup6 Fotor

 

 

2. ISADORA EYE SCULPTOR HIGHLIGHTER & CONTOUR - 24 MAUVE ROSE SCULPT

Denna ögonskuggspalett innehåller 5 nyanser för dina ögon. Tycker om färgerna i paletten och dess mjuka och silkeslena textur. Innehåller 4 matta nyanser och 1 skimrande highlighter. Passar för både vardags och fest makeup. 

 

- This eyeshadow palette contains 5 shades for your eyes. I liked the colors of the palette and its soft and silky texture. Contains 4 matte shades and 1 shimmering highlighter. Suitable for both everyday and party makeup. -

 

jsfnmakeup7 Fotorjsfnmakeup8 Fotorjsfnmakeup9 Fotor

 

RESULTAT / RESULTS

DSC 338

Okej.. nu ser man inte så bra den skrimmande effekten men här är iaf en bild på hur resultatet blev. Isadora paletten på ögonen och WECARE på kindrna och i inner ögat. Akta bara så att ni inte skimmrar till det så att hela ansiktet blir som vampyrerna i Twiligt, en vampyr effekt, haha! Men slutligen så gillade jag båda paletterna, ögonskuggorna kommer jag nog att använda en hel del medans skimmerpaletten bara nu och då, då man vill känna sig mera festlig. 

 

- Okay, now you don't see the shimmery effect but here's a picture of the result. I have Isadora palette on the eyes and WECARE on the cheeks and in the inner eye. Just be careful not to shine so that your whole face becomes like the vampires in Twiligt, a vampire effect, haha! But finally, I liked both palettes, the eyes shadowpalette I'll probably use a lot and the skimmery palette every now and then, when you're more in a party mood. -

 

siggnatur79

måndag 8 maj 2017 - 18:23

SOMMAR NAGLAR FIXADE

DSC 339

 

Hello! Här ser ni mina nya naglar! Förra veckan var jag in till Eliza Beauty Studio i Vaasa för att fixa till mina naglar och jag blev så nöjd. Det var första gången jag fick naglarna fixade av ett proffs dessutom! Så nu har jag fina sommarnaglar! Underbart! Jag väntade mig bara inte att det var så många steg i processen! Men nöjd blev jag. Valde att ha glitter på två naglar och resten ljuslila! 

 

- Hello! Here you'll see my new nails! Last week I went to the Eliza Beauty Studio in Vaasa to fix my nails and I'm so pleased. It was the first time I got the nails fixed by a professional! So now I have nice summer nails! Lovely! I just did not expect that there were so many steps in the process! But I was pleased. Decided to get glitter on two nails and bright purple on the rest! - 

 

DSC 340

siggnatur80

söndag 7 maj 2017 - 11:52

SUMMER MUST HAVES: MULES

Hej Sunnshines! Igår anlände jag till Jeppis. Det var även soligt och fint väder men BLÅSIGT! Känns konstigt att jag skall börja bo här nu. Att jag kommer kallas jeppisbo! Haha! Idag ska vi försöka fixa lite i nya lyan, det är det som är så kul att få inreda igen! Ha en fin söndag! 

 

d9060453d07b7b86fd47ebf41c24d5ca Fotor

Något jag älskar denna säsong är Mules, dvs sandaler med öppen häl. De kan också ha tårna fram. Det finns med låg klack, med högklack, platta spetsiga och glansiga. De ger ett litet roligt intryck! Här är några modeller som finns just nu.

 

 

Collage Fotormulez

 

Summer must haves:mules

 

 

 

Bildkälla

 

siggnatur77

torsdag 4 maj 2017 - 12:03

FIKA T-shirt AND BIKER JACKET

Hej hej! Sitter nu i en halv tom/möblerad lägenhet i Vasa! I går gick nämligen första flyttlasset till Jakobstad! Man blir trött bara av att se på allt som ligger kaos på golvet men det blir roligare sen då man får flytta in i nya lägenheten sen. Idag ska jag röja lite här och försöka få det ihop packat lite och annat "kul" som att tårka alla skåp! 


MG 2159

fikatischa

(tryck på bilden för att gå till webbshop) 

 

Idag får ni även en ny(gammal) outfit som togs för någon vecka sedan då det var kallt och snöade(!!). Befann mig då hos mina svärföräldrar så hade inte så mycket kläder att tillgå så det blev en vanlig outfit med jeans och bikerjacka! T-shirten är också lite rolig, den köpte jag i Umeå där det är en skäggig kubbe/kille som håller i en kaffe i ena handen och en bulle i andra och så står det "IN SWEDEN WE CALL IT FIKA!" Tycker den är så fin! Har också ett kort med samma konstnär! 

 

 

casualjsfn2casual2

 

Foto 03 05 2017 12 29 52 Fotor

hmprod2

(tryck på bilden för att gå till webbshop)

 

 

Foto 15 04 2017 15 11 39casualjacket3nike

(tryck på bilden för att gå till webbshop)

 

casualspring2

whatiworetatiana

 

Foto 03 05 2017 12 30 55 Fotor

 

casualtshirt2

 

77084597001

(tryck på bilden för att gå till webbshop)casualleather3

PIC BY MATILDA WIKBLOM

 

 

siggnatur76

tisdag 2 maj 2017 - 11:33

7 ÅRSDAG, WAPPEN &1 MAJ !

Hej fina människor! Tänkte just att det kändes så länge sedan sen jag bloggade att nu måste jag nog skriva nått. Men så sen kollade jag att det var fredag sist som jag lade upp et inlägg. Kändes bara som evighet sen! I år blev det inget traditionellt wappenfirande för vi var nämligen till jakobstad och kollade på lägenheter. Vi såg på sammanlagt nio stycken! Så vi var lite upptagna med att kolla på dom.

 blogg3husblogg4coffeeblogg5freindsblogg6equatorn

 

Ibörjan av vår lägenhetsjakt såg vi en rikigt fin en som båda bara blev förälskade i så det var svårt att inte jämföra den med alla andra vi såg. Vi hade spritt ut visningarna så vi såg flera stycken under helgen så vi tog några på fredag, några på lördag och nu känns det bara för BRA för att vi fick sen den drömmiga lägenheten som vi allra helst ville ha! 

 

 

2017 04 29 19.49.30

Kan knappt vänta på att få flytta in! <3  Så ljus, stor och fin!

 blogg2wappenblogg7tulipsbloggsushi

Hemlagade Sushi!

 

Känns nästan lite för bra, men detta behövde vi få, lite positiva besked. Jag var även och skrev under jobb kontraktet till mitt nya jobb! så under söndagen fick ja skriva på två kontrakt, till jobbet och lägenheten. Allting känns bara så bra just nu! Jag hade nog inte väntat mig allt skulle gå så här bra! Vi hann även fira lite vappen i Larsmo, och äta massa gott förståss. 

 

blogg97arsdag2

1 maj hade jag och Jonathan 7 års dag! (say whaat) jaa det har nog gått snabbt de här åren, haha! Och älskar honom ännu mest av allt! Världens finaste människa! Firade mest med att vi hade fått lägenhet och åt 1maj lunch i Vasa! 

 

Nu är man tillbaka i Vasa lägenheten och det ser faktiskt ut som KAOS här! Vi började plocka ihop våra grejer så det ligger saker över allt! Så kan inte lova er så effektiv uppdatering här på bloggen. Har lite flytt att fixa.. Det var min helg, hoppas just du hade en ttrevlig valborg! Tack och hej !

 

Eran,

siggnatur75