ATT SÖKA JOBB

torsdag 28 januari 2016 - 13:41 | 4 Kommentarer

.. är inte det lättaste. Jag börjar nästan komma till ett desperat skede i denna jobbsökningsprocess. I modebranschen är det inte så lätt att ta sig fram som alla vet är det ännu svårare med att hitta någonting i ens bransch. Jag hade tankar om att lämna i Sthlm efter praktiken och jobba men sedan så bestämde jag mig att följa mitt hjärta så jag och Jonathan flyttade som ni vet till Vasa.

 

Jag har sökt till en massa ställen, mestadels klädaffärer men det är ju så att ingen behöver någon heltidsanställning bara extra inhoppare men hur skall man nu kunna leva på det? Det är inte så att jag är pryd att jag bara kan jobba med exempelvis kläder, utan tvärtom jag kan jobba med alltmöjligt, skulle snarare vara kul med någonting omväxlande för engångskull. Kontorsjobb går också bra. 

 DSC 0017ss2

 

Det är ju som så skönt att vara studerande att veta vad man skall göra på dagarna och man behöver inte oroa sig över hur man ska klara sig ekonomiskt, men sedan står man där efter att skolan är klar och skall kasta sig ut i arbetslivet. Jag vet inte vad ni tycker om saken men det är lite läskigt tycker jag. Man är rädd att inte få jobb, eller ha få en arbetsplats där man inte trivs. 

 

DSC 00182aa

 

Styling och mode är något som alltid har intresserat mig och det är något som jag verkligen vill jobba med i framtiden som så många andra. Det skulle vara en fantastisk utsiktsplats att få jobba med just det. Man vill ju jobba med någonting som man tycker att man brinner för och kan, och för mig så är det just mode och kläder. Jag har aldrig varit dendär duktiga skoleleven utan alltid haft det jobbigt i skolan jag var mera den som lade mera tid på det kreativa. 

 

Min utbildningen i sig har, tycker jag, gett mig ett öga för modefrågor på ett mer teoretiskt plan, men också helt praktiskt. Jag har fått lära mig både sömnad och materialkännedom ända från grunden. Skulle jag få säga något positivt om mig själv så tror jag att jag är glad, kreativ, sympatisk och utåtriktad. Jag är inte rädd för lite utmaningar och van att arbeta under tidspress. Så skulle det låta om jag skulle försöka smöra och sälja mig själv.

 

Vet inte vad jag vill med detta inlägg kanske bara om någon skulle ha några ideér om vad man skall göra? Eller så vill jag bara ventilera mig lite idag. Vad har ni för erfarenheter om detta, har ni också kännt att man mittiallt kommer till en punkt i livet då man varken vet in eller ut. 

Taggar:

4

Kommentarer

 • Jonna

  28.01.2016 13:58 (1 år sen)

  Vet att de låter klyschigt, men du ska se att det ordnar sig! Håller tummarna o tror på dig! ❤

  • Josefin Thors

   28.01.2016 14:57 (1 år sen)

   Tack fina du! <3 no ska ja väl hitta någå.. :D


 • Mia

  28.01.2016 14:01 (1 år sen)

  Hear hear! Jag är inne i samma process som du; söka jobb. Efter jobb. Efter jobb. Efter jobb. Jag blir klar med min administratörsutbildning inom februari och har redan länge letat ett jobb inom den branschen. Det är en ny bransch för mig och jag har inte så mycket erfarenhet av den. men det är ju det jag vill haaaaaa!!!! Jag har för tillfället ca 10 arbetsansökningar inskickade. Ifjol blev det ca 30 inskickade. EN intervju.... Det känns banne mej hopplöst ibland :( Hur ska man få in en fot i en ny bransch? hur ska man få arbetsgivaren att gilla just MEJ? Ugh. Det är ett heltidsjobb det här med att vara arbetssökande..... Kämpa på :)

  • Josefin Thors

   28.01.2016 14:56 (1 år sen)

   Hej Mia! Skönt att höra ändå att det finns andra i samma sits! Det gäller att inte ge upp fast det inte är så lätt alltid! Lycka till med ditt jobbsökande hoppas du hittar det vill göra! :) och som du säger ja det är ju ett jobb i sig det också att söka jobben!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.