HUR DU LYCKAS SOM MODEBLOGGARE

tisdag 19 april 2016 - 15:59 | 5 Kommentarer

Uthållighet, tydlighet, uppfinningsrikedom och vision är bara några bland de många egenskaper som krävs för att skilja dig i bloggvärlden. Bloggandet är allt mer vanligt så det är viktigare än någonsin att vara strategisk när det gäller att lyfta sig själv och sina inlägg. Även om det inte är något fel med att ha det som en hobby som jag själv men en bloggkarriärkräver mycket mer än att bara göra ett inlägg varje gång du har hittat lite inspiration. Här kommer en lista över topp 8 viktiga tips för att kunna förstå vad det verkligen tar att producera högkvalitativt innehåll och lyckas i modebloggandet! Lycka till!

 

klar15

Bild av Anna Betlehem

 

GÖR DET AV KÄRLEK

Du måste ha passion som kommer inifrån! Man måste starta en blogg för rätt anledning. Se till att det är något du älskar och njuta av vad du gör och ha roligt!

 

GÖR DET BRA

Framgång kommer inte över en natt, speciellt i en värld där det kryllar av bloggare. Så gör det bra det du gör så kommer du nog att lyckas!

 

FOTON ÄR DET VÄSENTLIGA

Välj en bra fotograf eller var själv en. Investera i en bra kamera. Bilderna gör 80% av bloggen, därför måste de ha bästa möjliga kvalitet. Lära dig grunderna i fotografi, komposition, poser och lär dig din kamera hur den fungerar. 

 

Collage Fotor36

 "behind the scenes" Med Anna Betlehem från en outfit fotografering där vi hittade en snygg bil stå vid gatan! 

 

HA DIN EGEN STIL

Kör din egen grej. Äkthet är nyckeln. Folk vill se den verkliga personen bakom bloggen. De följer dig för att de gillar vad du gör. Hitta din nisch! Visa också folk varför du förtjänar deras uppmärksamhet

 

HÅLL DIG INFORMERAD OM DESIGN, SEO OCH CSS

Sätt din full energi till byggstenarna i att blogga. Du kan anlita någon att göra din blogg, så att den blir rolig och intressant att besöka. Du kan också te.x. köpa ditt egna domännamn för att göra den mera proffsig och lättare att hitta. Utformningen av din blogg är oerhört viktigt. 

 

booho

Bild av Laura Kallio

 

 DIN NÄRVARO PÅ NÄTET

Ställ in sociala medier konton under samma varumärke/namn - Instagram, Twitter, Tumblr, Pinterest och Facebook. Sociala nätverk är bra för att interagera med läsarna, och höja värdet oavsett om det är bra nyheter, eller en rolig personlig bild. Läsarna hittar även lattare till din blogg genom att tex lägg upp inlägg på din facebooksida. Kommentera på andras bloggar, engagera sig på olika sociala medier! Detta kommer att göra att din blogg växer. 

 socialamedier

 

ARBETA MED DET DU HAR

Det tar en massa tid och pengar för att starta en blogg. Utnyttja dina resurser. Familj och vänner gör för utmärkta fotografer, korrekturläsare eller webbdesigners. 

 

UNIKT OCH INSPIRERANDE INNEHÅLL

Innehållet är det som betyder mest. Övertygande, välskrivna blogginlägg kan göra en skillnad. Det kan i bästafall leda till erbjudanden. Om innehållet du lägger ut inte kommer att inspirera, eller hjälpa är det bäst att skippa det inlägget. Lägg inte upp bara för att. Skilj dig i ett hav bloggare med samma blogginnehåll.

 

del1 11Bild av Jessika Carlsen

 

Sjäv har jag omedvetet nog faktiskt tänkt på många av dessa punkter, fast jag tycker att det alltid finns någonting jag kan förbättra med min blogg. Det är väl så att man aldrig kommer vara helt nöjd, haha!

 

Du kan ju GILLA detta inlägget ifall du tyckte detta var till någon hjälp! 

 

Kram Josefin

 

Taggar:

5

Kommentarer

 • Jarina

  19.04.2016 16:35 (1 år sen)

  Va bra tips! Jag håller med dig om bilder, men jag skulle kunna påstå att bilder påverkar innehållet till nästan 100% för mig. Eller oftast vill jag inte ens läsa om bilderna är dåliga eller tråkiga :)

  • Josefin Thors

   20.04.2016 13:19 (1 år sen)

   tack kul att du gillade inlägget :) jo alla tycker ju olika om saker och ting men nog är det ju så att bra bilder är a-o! :)


 • Sarah

  20.04.2016 11:37 (1 år sen)

  Jättebra inlägg! Håller själv på att forma min egna bloggstil för tillfället så dehär gav mej bra tips! :)

  • Josefin Thors

   20.04.2016 13:21 (1 år sen)

   Taack Sarah! :) trevlig att höra att jag kan hjälpa till! :) Vilken stil har du funderat på ? Jag tycker du brukar ha så bra bilder <3

   • Sarah

    23.04.2016 18:59 (1 år sen)

    Va roligt att höra! Har tänkt satsa mera på skönhet och sånt som hör till det, tycker ibland det är svårt att hålla sig till "ett ämne" :D


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.