SALONG LYCKA

torsdag 12 maj 2016 - 08:30 | 1 Kommentarer


Inlägget är ett kommersiellt samarbete
med Salong Lycka

***

 

Inte varje dag man får åka till landsbygden, mycket skönt att komma bort från stan en stund. Eftersom jag inte har någon bil kom Janina efter mig till stan och vi började igång med dagens program. Janina skulle nämligen göra en färganalys på mig dvs att man testar vilka färger som man passar i, mera om detta kommer jag att berätta senare i detta inlägget.

 Salonglycka josefintatiana16
Salonglycka josefintatiana3

O M  S A L O N G  L Y C K A 

LYCKA är en liten modern salong i centrala Solf, ca 17 km från Vasa. Salongen öppnade i början av mars och ägs av min goda vän Janina Svahn. Salongen erbjuder bl.a. frisörstjänster, styling och makeup i en trivsam miljö. Det finns även möjlighet att beställa freelancetjänster från salongen till evenemang såsom bröllop, möhippor, fester eller produktioner.

 

Salonglycka josefintatiana17

 

Salonglycka josefintatiana15

 

Produkter/Märken:
Davines, Olaplex, moimoi, cosmopharma, KC Professional, Nouseva och Myrsky.

 

Salonglycka josefintatiana2

 

Salonglycka josefintatiana7

 

Salong Lycka erbjuder dig klippningar, färgningar, kamningar, permanenter, sminkningar, färg och stilplanering, och bröllopstjänster. Du kan även beställa freelance tjänster via salongen om du så vill. Salongen vill erbjuda dig en positiv upplevelse. Med kreativitet, kunskap och känsla för färg och form kan de lyfta fram din personlighet.

 

Även om du inte är i behov av frisering just då så kan man gärna komma förbi salongen och bekanta sig med utbudet. Janina säljer även bl.a. designsmycken, makeup produkter, hårvård och presentkort. På salongen används professionella produkter med hög kvalitet. För Janina är det viktigt att produkterna är effektiva och hon försöker även välja produkter som är skonsamma för både hälsa och miljö.

 

 

Salonglycka josefintatiana10

Salonglycka josefintatiana6

Salonglycka josefintatiana5

 

 

F Ä R G A N A L Y S

Som jag sa i början så var det en färganalys som stod på programmet denna dag och då undrar ni säkert vad en Färganalys riktigt innebär? Man kan säga att en färganalys hjälper dig att få en koordinerad garderob som gör att du får fler valmöjligheter i dina klädkombinationer, så att alla färger i din garderoben passar ihop med varandra. På detta sätt får du en bra basgarderob och det blir lättare att i val av färger och kläder. Men det är ändå du som vet vad som passar bäst för dig.

 

Salonglycka josefintatiana11

 

Spegelselfie är ju ett måste innan man kör igång! 

 

Salonglycka josefintatiana12

Salonglycka josefintatiana13

 

I färganalysen plockar man fram din personliga färgskala med hjälp av olika färgade tygbitar. När du vet vilka färger som ingår i din personliga färgskala, har du mycket lättare att hitta rätt färgs smycken, make-up, och kläder till just din hudton och hårfärg. Du får med din egna färgskala i miniform. Dina bästa färger är ca 7000 st. Så de färger som man går igenom i analysen är endast grunderna.

 

Färganalys handlar mest om hurvida man har en varm eller kall färgskala. Sommar och vinter är de kalla årstiderna och vår och höst är de varma. Det är alltså inte vädret i verkligheten man ska tänka på.

 

 

M I N  F Ä R G Å R S T I D  E N L I G T  F Ä R G A N A L Y S E N

Efter testande med färgbitar runt min hals konstaterades det att jag har Contrasting Winter: dvs. att jag har medel mörka och mörka färgtoner i mina egna färger. Vintern som är min egen färgårstid representerar kalla färger, alltså färger med blå underton. Vinterns färger är klara och har hög färgmättnad dvs. att det finns mycket blått i en blå färg. I Min färgpalett finns det blandat av alla olika mörkhetsgrader.

 

Salonglycka josefintatiana4

 

Som min ”vinterårstid” har jag mycket djup i min hudfärg med blåaktig eller rosa underton. Jag har en blåaktig eller rosa underton till min hud. Vissa oliv gula undertoner kan vara synliga, men i mindre utsträckning än de svala tonerna. 

 

Salonglycka josefintatiana19

 

Mina ögon är intensiva och har en hög kontrast mellan min hårfärg, ögonfärg och hudton eller en total djup look med oliv till svart hud, mörka ögon och svart-brunt hår. Vinter färger är mycket levande - det är därför svart lyser och andra färger som har en stark juvel kvalitet till dem. 

 

Mitt hår är typiskt mycket mörkt, som sträcker sig från djupt mellanbrun till kolsvart. Med åldern blir håret en grå eller salt och peppar färg. I vissa fall kan en med en vinterårstid ha blont hår, men det är väldigt cool och nästan vitt.

 

S L U T S A T S

Analysen var verkligen något nytt för mig, hade aldrig gjort något liknande och jag fick en ahá-upplevelse på samma gång. Jag har ju aldrig tänkt på vilka färger som skulle passa mig då jag är ute och shoppar tex. utan jag tar nu det som jag tycker passar bara. Men nu efter denna färganalys har jag några slags riktlinjer över vilka färger jag skall välja och nu skulle jag till och med kunna välja färger som jag inte annars skulle välja. Te.x. grön och lila plagg brukar jag nästan aldrig använda men nu skulle det nog kunna gå hem i någon form iaf. Det kan vara detaljer också som accessoarer i den färgen.

 Salonglycka josefintatiana8

 

Jag gillade stämningen i salong direkt jag satte foten innanför dörren. Det var vitt och fräsch men med vintage inredning som hade gjorts om lite kassadisken te.x. Som hade inhandlats på loppis. Liten mysig salong med hemmakänsla där det ligger en vacker, drivkraftig kvinna bakom. Sånt gillar vi! Eller jag fascineras alltid över drivande företagssamma kvinnor! De blir lite av min förebild och någon som man beundrar.

 

Salonglycka josefintatiana18

 

Hoppas ni orkade läsa mina färgsprakande textrader här idag. Blev ni intresserade att gå en färganalys nu va? Eller bara få en fin sommarfrilla! Då ska ni bege er till Salong Lycka! Info och länkar ser ni här nedan.

 

TACK FÖR MIG!
Kram, Josefin

 


 

 

 Vill ni besöka salongen så finns infon och länkar här nedan.

 

resizedimage8001200 DSC 1574

 

www.salonglycka.com

 

Salong lycka,
Solfvägen 184
Solf, Korsholm
Freelance till Vasa

 

Öppet:
Ti: 12-20
Ons/Ke-fre/Pe: 9.30-17
Lö/La: 9-15

 

Boka Online, eller ring!
0445150820
Info@salonglycka.fi

© 2016

 

Instagram
Facebook

 

Kommentarer

  • mathias

    13.06.2017 08:33 (2 månader sen)

    du är jätte söt


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.