Skönhetstrender SS17

lördag 21 januari 2017 - 17:50 | 0 Kommentarer

Efter att vi har avverkat vinterns största festligheter (tänker på julfesterna, nyår och mellandagsparty) så blickar i alla fall jag gärna framåt mot vårens värme. Samtidigt är det inte heller vinterns och höstens skönhetstrender som gäller mera, utan modeveckorna har avslöjat vad vi kommer se mera av i vår både när det kommer till hår och smink. Här kommer tio skönhetstrender att hålla koll på och ta inspiration av när det är dags för ljusare dagar! 

 

1. Ut med matt - in med glans

lipglogg

 

Förra året var matta läppstift väldigt inne, och gärna i kalla, beiga toner. Visst har flytande läppstift funnits på kartan, men nu är det faktist läppglanset som kommer tillbaka med storm. Själv tycker jag det känns som ett fräscht alternativ som både ger dimension till läpparna och ett ungdomligt intryck. Jag kommer satsa på ett läppglans med lite färg för att få det att passa med min egen stil.

 

2. Raka bryn


18be3a0d1a728e5907fdae532b8b4877 checker

De perfekta intragram-brynen kommer ändras, till min förfäran haha. Jag som älskar tjocka och böjda bryn. Men i vår får man gärna fixa till brynen till en rakare variant som ser naturligt formare och dramatiska ut. Raka bryn får dig desutom att de ynge ut. Skulle jag haka på den här trenden, skulle min pincett och penna få vila under våren och bryngelét arbeta.

 

3. Bakåtslickat

 

gallery 1483644029 hbz makeup trends 2017 sara sampaio gettyimages 615689948 checker

 

Man måste nog påstå att inbakade flätor á la Kim Kardashian var fjolårets mest synliga frisyr. Nu är det däremot dags att satsa på backslicken 2.0. Då talar jag om mitt- eller sidobena och backslick bakom öronen. Det här är en frisyr som jag själv tycker man har sett av i höst och vinter, men nu menar skönhetsjättarna att boomen sker i vår. Dags att inhandla gel och en fintandad kam.

 

4. Skugga under ögat

gallery 1483644529 hbz makeup trends 2017 street style gettyimages 612770482 checker

 

Testa den traditionella ögonskuggan, men bak och fram. En stort trend i vår blir att lämna ögonlocket helt utan färg och istället satsa på en glittrig eller färggran linje under ögat. Det ger ögonsminkningen intensitet och får dig att se superhäfigt ut, om du frågar mig. 

 

 

5. Fria flätor

braided ponytail brunette valentino 516 ss17 checker

 

En annan grej vi kommer se mycket av i vår är flätan, men i ny tappning. Roberto Cavalli visade upp den mera bohemiska stilen med småa flätor fritt hängande i håret, medan man hittar mera romantiska och stora flätor hos Valentino. Hur som helst tänker jag själv gå en kurs i arbis i vår där man lär sig fläta med fem och sex stycken hårtesar, så jag kommer garanterat vara uppdaterad våren 2017!

 

6. Fräscha kinder

jasper conran gettyimages 607248378 checker

 

Jag läste en artikel som skrev att en trend vi kan glömma i år är den tunga contouringen som har regerat hela 2016. Skönt! I vår får du istället smälla på med rouge på kinderna för att få ett riktigt fräscht och friskt intryck. Lite som att du just har kommit ut från en joggrunda.

 

8. Skippa svart maskara

purle mascara

 

Det lanseras mer och mera nyanser på maskaran, bort från den traditionsenliga svarta. Varför inte våga på sig en i mörk lila eller riktigt djupblå? Det är babysteps mot en ny och mera kreativ sminkgarderob.

 

9. Glitter & metall

gallery 1473809808 rodarte bks v rs17 8540 checker

 

Fast de här två ledorden kan låta så otroligt vintriga och uttjatade, hänger faktist denna trend med också i vår. På naglarna ser man små glitterdetaljer eller gärna en bronsnyans. Ögonskuggor i ljusa och varma metaller får hänga med, samma gäller glitter på läpparna! 

 

10. Neutrala naglar

gallery 1473468159 cushnie et ochs bks v rs17 5988 crop checker

 

I vår kommer vi som sagt se metalliska och grafiska naglar, men också de eleganta neutrala hänger med. Välvårdade och polerade är ledord för dig som vill ge dig in i nagelvärlden. Överlacka inte, utan se till att ha ett bra underlack, fortsätt med en kall, neutral färg (ett lager obs) och avsluta med ett överlack. Klart och simpelt.

 

Vilken trend gillar du mest? Själv är jag ett stor supporter av neutrala naglar och backslicken!

 

 

 

Taggar:

Kategorier:

Tips, rencensioner

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.