torsdag 30 juni 2016 - 20:15

En eftermiddag på Skorpan

Igår var en riktigt bra dag! Allting gick smidigt på jobbet (som det iofs typ alltid gör) och direkt när jag hade slutat for jag med Kajsa till Skorpan för att catcha up lite. Jag hade inte träffat henne sedan vappen i Åbo, så det var SÅ roligt att träffa henne igen! Trots att vi satt där i ett par timmar hann vi inte ens avverka hälften av alla samtalsämnen. Kajsa och jag har verkligen alltid klickat och fungerat tillsammans på alla sätt. Är SÅ glad att ha henne tillbaka i hemtrakterna!

 

skorpan glass meny

glassorter skorpan

skorpan inredning

skorpan lampa

glass skorpan

skorpan2

DSC 0130

Mysigaste stället i Jakobstad.

 

Imorgon är det redan fredag igen och så blir det JULI dessutom. Hur sjukt är inte det alltså? Snart är det Jakobs Dagar, sen är det Veneziansk och vips är det september igen. Jag har inga som helst planer för helgen faktiskt, förutom att jag har tänkt träffa en massa kompisar och sova riktigt länge på lördag morgon. Ser typ redan fram emot det. Nu ska jag slänga mig på soffan resten av kvällen, tjarå!

 

torsdag 30 juni 2016 - 11:00

Om att smita efter att ha bucklat en bil

Igår när jag och mamma stod på en parkering i utkanten av staden hörde vi plötsligt en smäll. Eller ett väldigt högt dunk-ljud. Vi vände oss om och såg att en bil hade backat rakt in i en annan (parkerad) bil. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men man såg dessutom att det var en ny bil som blivit påkörd.

 

Jag spände blicken i chauffören och trodde nog att hon skulle ha vett att stiga ur, men... Sneglandes åt alla håll körde hon bara iväg. Vi memorerade bilarnas registreringsskyltar (dock osäker på om man borde göra något?) och gick sen för att titta om det syntes någon buckla på den andra bilen. Där stod även en annan kvinna som var förfärad över att chauffören smitit iväg från platsen, utan att ens bemöda sig att stiga ut för att kontrollera om smällen hade orsakat någon skada på den andra bilen. Hur kan man ens göra så? Med flera vittnen dessutom!

 

En liknande grej hände mig en gång. Jag hade lånat pappas sprillans nya bil och gick in till ett av de stora varuhusen i stan för att handla. Plötsligt hörde jag i högtalaren hur bilens registreringsnummer lästes upp i högtalaren – och jag ombads komma till receptionen direkt. Där stod en man som hade råkat göra typ samma sak, backa rakt in i bilen så att kofångaren nästan hade fallit av. Han förklarade att han skulle fixa det med sin försäkring och gav alla sina kontaktuppgifter. Dessutom var han väldigt noga med att visa upp sitt ID, trots att jag sa att jag trodde på honom.

 

Det finns verkligen två sorters människor. 

 

skrothog

Pärlan som börjar falla ihop snart ♥

 

Själv har jag också en gång backat in i en bil. Men det var så sakta att det nästan inte ens hördes ett ljud. Jag körde liksom inte, utan höll på att parkera och trodde att jag nog kunde backa lite lite lite till, ni vet. Men det tog stopp när den andra bilen kom emot. I panik hoppade jag (förstås!) direkt ut och kontrollerade i princip med förstoringsglas om det syntes något på den andra bilen. Hur skulle jag annars kunna leva med mig själv? 

 

Hur skulle du ha gjort? Om du körde på en annan bil alltså. Och hur skulle du ha gjort som vittne? Borde man kontakta ägaren? Det känns lite fånigt att leka polis på det sättet, men samtidigt tror jag nog att jag själv skulle ha uppskattat det! 

onsdag 29 juni 2016 - 17:00

Shit my boyfriend says

Favorit i repris: shit my boyfriend says

 

Daniela har lagt upp några sjukt roliga inlägg där hon citerar sin pojkvän, kolla in dem om ni inte sett dem! Jag kände igen mig i så mycket att jag också började samla ihop skit som Challe säger. Så här kommer nu en del minnesvärda (nåja...) citat av min pojkvän.


C: Ska vi fa ti Strandkvarnen o handel nå mat?
K: Okejdå
C: Kan ja koma såhär? (mjukisbyxor och huppari)
K: Janå men byt nu byxor åtminstone
C: Men då måst ja ju ta på mig ett par kalsare o...

 

*Är påväg till Foppas på kaffe och bulla*
C: Va sku du säg om ja sku fri ti dej vi Foppas nu?
K: Nå ja sku skratt bort de
C: Men schyst!
K: Jamen hallå... Du behöv int skaff ringar o grejer sen då de e dags, men nånting lite mer symboliskt än att gö de över kaffe o bulla vi grannen förväntar ja mej nog
C: Nämen ja sku stopp in en ring i bullen nu oså sen då du far på wc lite senare så poppar ja the question

 

C: Ja träffa handär Norlie & KKV på Ollis igår
K: Jo du skicka ju en bild, de va ju no bara KKV haha... Va sa han då?
C: Nå ja gick o fråga om han tala finska eller svenska oså att vi sku ta en bild
K: Alltså... va? Vaför sku han tala finska?
C: Men int visst ja ju vem de va, ba att han va nå julkkis
K: Så du for o tala me KKV för att ta en bild me honom, bara för att du visst han va nån kändis, men du visst int vem han va?
C: Ja
K: Du ba "Hej, pratar du finska, jaha, e du från Sverige? Ok kan vi ta en bild?"
C: Ja

 

C: Kommer du o ser på tv me mej?
K: Nå ja sku måst laga denhär uppgiften
C: Jaha ja måst väl se själv då...
K: Va ska du se på då?
C: Lätkävaimot

 

C: Vänt, va har du i öga, si ditåt *pekar*
K: Va e de? *tittar åt sidan*
C: Ja tyckt ditt öga såg rött ut
K: Aija int känns de nå irriterat åtminstone
C: Hmm nä men vänt, koll uppåt, de såg no lite infektera ut just
K: Nää du såg no fel
C: Jo, eller du sir nog bara ut sådär

 

C: KARROO! (från wc:n)
K: Jaaa...?
C: Kan du koma hit me telefonladdarn? Dehär kan ta en stund

 

K: Va vill du ha för te? Ta dehär Yogis "Men's Tea", de e bra för karahormonerna dina
C: Nja men de smakar så skit
K: Men de e bra för ämnesomsättningen o magen åtminstone
C: Janå ja tror int man blir manligare av de i alla fall
K: Hehe no shit
C: Var e mitt Mumin-te?

 

*Lorealreklam på tv, Blake Lively i bild*
C: De e ju hondär din favorit från Gossip Girl
K: Mm
C: Va heter hon nu igen... Channing Tatum?

 

C: Va ska du blogga om?
K: Pizzan vi laga
C: Men lol, hinner int ens skit ut den före de ska upp på bloggen

 

K: Kan du plock bort dedär snuse, vaför e de ens på golve?
C: För du bruk int si de då ja lägger de där

 

C: Ja far o duschar
K: Ska ja koma me?
C:

 

challe citat

tisdag 28 juni 2016 - 20:50

Kalas på landi

Idag for jag direkt med familjen till mommos och moffas efter jobbet. Där bjöds det på tårta och kaffe eftersom mommo fyller år idag. Om jag får leva så länge hoppas jag verkligen att få vara lika pigg som 86-åring! När vi kom hem lagade jag och mamma mat tillsammans och nu är jag så utslagen efter den långa dagen att jag ska snart börja krypa till kojs med en bok. Tänk om jag för en gångs skull skulle gå och lägga mig före midnatt...

 

tarta med jordgubbar

DSC 2

DSC 0122

muumi limsa2

DSC 0121

DSC 0129

DSC 3

DSC 0148

En fin tisdag på landi ♥

tisdag 28 juni 2016 - 12:00

Seems like England is desperate to get out of Europe in all ways

Jag brukar ibland tänka att den tid vi lever i nu inte kommer att skrivas om i historieböckerna. Visst, vi går framåt med tekniken, visst, det sker hemskheter och krig runt om i världen och visst, det tas fram nya mediciner – men ändå, jag tänker åtminstone lätt att det hände mer sensationella grejer förr. Men något som aldrig hänt tidigare och som förmodligen aldrig kommer att hända igen är att England två gånger på en vecka lämnar Europa. 

 

I förra veckan blev det klart att Storbritanninen lämnar EU. Börsen rasar, omvärlden väntar avvaktande på följderna och regrexit samlar in miljontals underskrifter. Jag hade på känn att det skulle gå just så här, men nog är det ändå svårt att greppa. Det känns som ett barnsligt tonårsuppror:"Vi vill bestämma själva!". Som att många har gått och röstat utan att tänka på vad EU faktiskt också bidrar med. Jag undrar om inte britterna kommer att få äta upp detta. Den som lever får se.

 

Brexit fick ändå en dubbla innebörd igår när Island slog ut England ur EM. Island, som aldrig tidigare spelat på den här nivån. Island, med färre invånare än Manchester. ISLAND! Slog ut ENGLAND! Det här är history in the making. Efter en tidig straff för England tänkte jag "jaha, he va he", men icke. Island vände snabbt och kunde dessutom ta ledningen och i 19:e minuten lyckades de trycka in ett ledningsmål. De spelade med ett sällan skådat självförtroende, de var totalt orädda och det märktes att de trodde på sig själva. I takt med att minuterna tickade blev Kane, Rooney och Sturridge alltmer stressade, svettiga och frustrerade. Plötsligt hade Island hållit ut och slutresultatet 1–2 hade stått sig i 70 minuter. Om det är något lag jag unnar detta är det Island.

 

HÄR finns klipp från när den isländske referenter flippar ur (igen) haha!

 

twitter iceland euro

 

Till näst väntar Frankrike. På hemmaplan. Det kan bli knivigt, men dessa vikingar verkar ju vara ostoppbara. 

måndag 27 juni 2016 - 17:56

Tre bra saker med denna dag

1. Game of Thrones season 6 FINALE!

Jag har gått hela dagen med skygglappar och försökt göra allt för att inte råka se eller höra några spoilers. Överallt skriver ju folk om det sista avsnittet och jag har flera gånger varit riktigt nära att råka läsa något. GAH! Men ikväll smäller det!

 

2. Island - England

Synd att det är den sena matchen, eftersom jag borde gå och lägga mig tidigare nu när jag börjar jobbet sju varje morgon. Men en sån här match kan man ju bara inte missa. Trots att jag gillar England är det ändå nästan så att jag måste hålla på Island ikväll.

 

3. Att det regnar

Jag kunde inte komma på en tråkigare grej än vädret? Men regn är ju faktiskt det allra bästa vädret att jobba i. Åtminstone när man jobbar på kontor. Och det är dessutom allra bästa vädret för att sedan med gott samvete tillbringa framför tv:n (punkt 1 och 2). 

 

DSC 0123 2

En bild från när det inte regnade...

 

En perfekt måndag, helt enkelt! Skriv ner tre bra saker med din också! Det är en riktigt bra övning man egentligen borde göra varje dag. Nu ska jag hoppa i bilen och möta upp Challe för att sedan gotta ner oss framför säsongsavslutningen av Game of Thrones... Ha det gott!

måndag 27 juni 2016 - 07:00

God damn he's a miraculous man

I förra veckan släppte en gammal bekant till mig sitt första album! Jag har sett att han haft något på gång och som evig hiphopälskare har jag hållit ett öga på Walt Miguel. Han kommer också från Jeppis och är typ lika gammal som jag, så det är sjukt coolt när man sen inser att det inte är någon medioker skit han kommer ut med, utan levererar riktigt skön musik. 90-talssound blandat med nyare influenser, med kvick och smart lyrik blandat med en hel massa attityd. Klockrent. 

 

Albumet Mouth To Mic Ratio är ett DIY-projekt han slängt ihop vid sidan om studierna. Texten, musiken och allt är hans eget från scratch, vilket i sig är otroligt imponerande. Side A innehåller åtta låtar på engelska och på Side B briljerar han med ytterligare tre språk: finska, svenska och spanska.

 

aint no girl

Den här blev ganska snabbt min favorit. Den ger mig exakt samma feelis som låten Bandit Queen jag nämnde i det här inlägget. Det är så smart att skriva den här typen av texter, för jag garanterar att 99 % av tjejer som hör det här tänker samma sak: "Meh joo, du har bara inte träffat mig ännu..."

 

vi kikar imorgon

En låt om Finland, Jeppis osv. Alltså YES. "Fyra språk på min CV bord ju leda till panik" – förutom engelska och svenska rappar han även en låt på finska och en på spanska. Gillar jeppisreferenserna mommospruppu, läääsh och "janå he"

 

green mile

En lite djupare låt med ett så jäkla skönt sound att jag inte kan sluta lyssna på den. 

 

Videon inspelad med en iPhone! Här finns låten på Soundcloud.

 

Jag gillar variationen på albumet, med allt från snusk och humor till djup och samhällskritik. Nu får vi bara vänta och hoppas att musiken dyker upp på Spotify snart också – då åker alla låtar direkt in på mina listor åtminstone. Until then är det bara att bokmärka Walt Miguel på Soundcloud

söndag 26 juni 2016 - 17:00

Därför hejar jag på Irland idag

De irländska fansen gör sig kända världen över för att vara sympatiska, härliga glädjespridare. De har fest utan att förstöra för andra, så där som vissa andra fotbollsfans kan göra ibland... I några klipp som snurrar på youtube ser man irländska fans sjunga en vaggvisa för ett litet barn, byta ett franskt äldre pars bildäck, sjunga för en nunna och dansa till ABBA tillsammans med svenska fans. Så otroligt gulliga, ta en titt på de här klippen!

 

Förutom Island har jag nu alltså gått och blivit lite kär i Irland också. 

söndag 26 juni 2016 - 15:04

Fräsch och somrig potatissallad

I torsdags lagade jag och mamma en potatissallad som jag sedan tog med som mitt bidrag till knytkalset på fredagen. Den fick mycket beröm och jag kommer absolut att spara receptet inför framtiden! Vänlig som jag är ska jag förstås dela med mig av det åt er också. Som tur kan man ju äta potatissallad också vid andra tillfällen än midsommar!

 

Du behöver:

2 kg mjölig potatis

½ burk Creme Bonjour (gräslök)

1 dl majonnäs

2 burkar gräddfil 

1 dl creme fraiche 

2 msk äppelcidervinäger

dill, gräslök, purjolök

1 kokt ägg

1½ dl bechamelsås (vitsås)

 

DSC 0202

Den blåa bunken fylldes nästan helt, så det blir en hel del potatissallad med detta recept!

 

Gör så här:

Skala och potatisen, koka den i kastrull och låt den svalna. Tärna sedan potatisen och lägg den i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och rör om. Hacka ägget, purjolöken, gräslöken och dillen och vänd ner i smeten. Sedan är det dags att göra en bechamelsås. Eller en vanlig vitsås, ni vet. Googla ett recept och följ det, typ det här, och krydda såsen med vitpeppar! Tillsätt 2 dl av såsen i bunken och rör om. 

 

Godast blir salladen om den får stå och dra i kylskåpet över natten, men annars går den nog att äta direkt också. Den passar perfekt med grillat och slår den köpta potatissalladen med hästlängder (även om den också är riktigt god)!

lördag 25 juni 2016 - 23:45

Världens bästa midsommar

Vilken underbar midsommar vi har haft! Vi firade i Esse med ett gäng kompisar och firade som alla andra med massa god mat, kalla drycker, blommor i håret och allt det där. Tusen tack till alla inblandade, vi tar pånytt! Här följer nu en bildbomb från gårdagen!

 

klanning2

Jag hade på mig den här klänningen, fick den av Challe för ett tag sedan ♥

 

DSC 0133

Bollade lite på fotbollsplanen! 

 

midsommar 2016 kollage

✽ ✽ ✽

 

DSC 0126

Sommartjejerna Elin och Karro!

 

DSC 0205

Vi hade fixat ihop potatissallad, nypotatis, pickalaka, sallad, tzatziki – och massa annat gott!

 

c k

En avslappnad Challe... Och jag. 

 

DSC 0210

För hungrig för att a) lägga upp maten snyggt b) fota före jag började äta.

 

DSC 0214

En del av gänget!

 

IMG 5502

Hur många selfies orkar ni med? 

 

DSC 0230

Pannacotta och paj till efterrätt! Glömde dock fota pajen...

 

DSC 0199

Vi ska bara vara baramaga ♫

 

DSC 0219

Vi fick det bästa tänkbara vädret!

 

DSC 0263

Then she does the pong dance... Här hade jag precis satt en fullträff!

 

DSC 0247

 

Två games på gång!

 

midsommar 16

Deltagare!

 

DSC 0244

Det blev en full-blown turnering med massa lag, poängräkning, domare och hela faderullan. 

 

DSC 0297

 

Det här kan ha varit den bästa midsommaren på många år! Vädret var perfekt, umgänget var perfekt, hela dagen, kvällen och natten var bara perfekt. Idag har vi haft lite lugnare tempo, men jag har ändå hunnit vara och hälsa på mommo och moffa med Elvira. Nu avrundar vi denna midsommar med lite fotboll på tv, chips och mys. Hoppas ni haft en suverän helg, godnatt!