tisdag 27 juni 2017 - 10:00

Visdomstandstankar

Jag har lite visdomstankar idag, eller visdomstandstankar, och jag vill hemskt gärna höra era erfarenheter kring dessa onödiga ting. Två av mina visdomständer har varit på väg ut i flera år nu och ungefär en gång om året börjar det värka lite extra i tandköttet. Nu har jag i en vecka gått med en del ilningar i käken samt ett riktigt svullet tandkött runt de två tänder som håller på att spricka ut. Det är alltså av någon anledning bara på vänster sida som tänderna håller på att komma fram.

 

Jag klarar ju mig, men jag vill helst inte använda vänster sida av käken alls eftersom det gör så pass ont, så jag undviker att tugga med den sidan för att slippa bita mig själv i kinden hela tiden. Dessutom har jag också haft en hel del huvudvärk den senaste veckan, vilket jag antar att beror på de här himla tänderna.

 

Min plan har varit att genomlida skiten tills de växt ut klart och helt enkelt stilla smärtan med burana, men det känns inte hållbart hur länge som helst det heller. Jag skulle annars säkert ringa tandläkaren direkt för att bara bli av med skiten, men jag har verkligen inte tid med eventuella efterdyningar just nu. Vissa återhämtar sig visserligen snabbt efter att ha dragit ut dem, men nog har man också hört mardrömshistorier där folk varit sängliggande i en vecka efteråt.

 

Så snälla hjäääälp: när vet man att man måste ta ut dem (alla måste ju inte ens dra ut dem, vore väl dumt att göra det i onödan, eller?), hur länge ska jag vänta före jag kontaktar tandläkare, hur länge har ni varit sjuka efteråt och vad har ni för andra kommentarer kring ämnet? 

 

IMG 3239l

Hälsningar bara från en som inte alls känner sig särskilt vis just nu.

måndag 26 juni 2017 - 10:00

Svensk version av Despacito

Jag hittade kanske världens vackraste låt igår. Ni vet Despacito som går på radion i ur och skur som bäst? Nå, för det första är ju originalet mycket bättre än Bieber-versionen, men nu har det kommit en svensk version också. Texten, rösterna och pianot bara slog omkull mig och jag föll som en fura. Trots att den svenska texten kan tyckas lite cheesy och platt så är det på nåt sätt just äktheten och enkelheten i den som jag gillade mest. Vad tycker ni?

 

Jag har en förkärlek för det här med akustiska versioner av kända låtar

 

Men så fort jag tänker på dig ökar pulsen

Jag har börjat gilla dig mer än normalt
Du är den där shunon jag vill bara ha
Ingen stress vi tar en tag i taget 

Despacito, känna dina dofter baby
Despacito, viska i ditt öra att jag är bara din

 

Originalet: Luis Fonsi feat. Daddy Yankee – Despacito

 

...och här är Bieber-versionen. Vilken gillar ni bäst?

 

Ser nu att min bloggkollega Axel har tipsat om några sommarlåtar i ett inlägg där han skriver som följer: "För er som vill rensa huvudet fråni Edward Blom och Despacito". Haha, lustigt sammanträffande. Ni hittar hans låttips här.

söndag 25 juni 2017 - 19:30

Ännu en midsommar i Forsby

Så var ännu en midsommarafton i Forsby firad och jag tänker som vanligt summera detta med en bildbomb från kvällen. Till allas förvåning tittade solen faktiskt fram och vi fick helt superbt väder hela kvällen, vilket gjorde att våra utomhusaktiviteter gick att genomföra som planerat. Vi började vid fotbollsplanen med fyra mål, stafetter och olika varianter av kubb. 

 

midsommar17c

Genomgång av regler före vi satte igång. 

 

midsommar17b

"Ät skit", frågor på det?

 

midsommar17g2

Elin med nykomlingen Nunu ♥

 

midsommar17f

Slavic squat! 

 

midsommar17h

Fyra mål var världens succé som väckte lite oväntade tävlingsinstinkter hos mig haha. 

 

midsommar17nunuvilli

Villi & lilli

 

midsommar17

Jag & Elin, 20 years and counting ♥

 

midsommar17a

Bästa Forsby-gänget.

 

midsommar17e

Hur kan man ens vara så söt? 

 

midsommar17i

Urban med det utsatta tornet i bakgrunden.

 

midsommar17j

Just hanging around.

 

midsommar17p

Tog ca 100 bilder på det här charmtrollet. 

 

midsommar2017forsby

"Va? Fick vi en bra bild på första försöket? Har du på något sånt där 'gör snyggare'-filter eller?"

 

Efter att lekarna på fotbollsplanen var avslutade for vi vidare till Puffens, där kvällen fortsatte med badtunna, grillning och mera spel. Fler folk dök upp hela tiden och vi var kanske en 20–25 pers när vi var som flest. När natten närmade sig morgon tog några av oss taxi tillbaka till stan och här är jag ännu och återhämtar mig efter fredagsaftonen. 

 

midsommar17n

iPuke på gång, tips tips: ladda ner den appen till nästa fest. 

 

midsommar17m

Definitionen av bromance fångad på bild.  

 

midsommar17k

Puffen på en mommoped, med en öl i handen och "ät skit" på ryggen.
Om inte det här summerar Forsby vet inte jag vad som gör. 

 

erikelin2017

iPuke tyckte att Elin skulle bli spottad med vatten i ansiktet. Challe ställde snällt upp och här är bildbeviset. 

 

midsommar17o2

Rebecca & jag! 

 

midsommar17l

Grabbar i badtunna.

 

midsommar17owe

Owe, alltså "Välkomna-till-Ted&Kaj-Owe", poserar. 

 

midsommar17elinkarro

 

midsommar17fredda

Ragnar Lodbrok a.k.a. Fredda var på plats! 

 

midsommar17sunkkenjan

Trubaduren Sunkken & Jan. 

 

Det tycks nog vara så att en fest med det här gänget helt enkelt inte kan bli misslyckad. Tack ännu en gång till alla inblandade för en suverän fest, nästa helg kör vi Freddy Kalas i Purmo

 

torsdag 22 juni 2017 - 18:00

Midsommarfirandet genom åren

Imorgon är det midsommarafton och jag tänkte torsdagen till ära bjuda på en liten tillbakablick på midsomrarna mellan 2008–2016. Jag överdrev lite i det här inlägget när jag påstod att vi varit i Forsby varje år, för när jag gick igenom bilderna märkte jag att vi ju också varit i Sandsund 2009, Ayia Napa 2011 och Oravais 2014. Men nåja, alla andra år har vi varit i Forsby haha. Jag ber om ursäkt för att vissa av bilderna är lite suddiga, på den där tiden hade vi inga systemkameror och våra telefonkameror hade två megapixlar. 

 

forsby midsommar 2008

2010 forsby midsommar

2011 midsommar

2012 midsommar

2013 midsommar

midsommmar 2014

misommar 2016

 

Klättring i torn och paddling i gummibåtar, aj aj alltså, nog är det ju den bästa tiden på året det här. Njut nu trots vädret och ha en helt suverän midsommarhelg!

tisdag 20 juni 2017 - 18:30

Farmari 2017

Det var i våras nångång som en arbetskompis frågade om jag ville följa med på Farmari i år för att vara med och representera Snellmans och hjälpa till under mässan. Utan att tänka desto mera på det tackade jag ja – och jag har inte ångrat mig en sekund. Förra veckans onsdag startade vi tidigt på morgonen från Granholmen till Seinäjoki där den fyra dagar långa mässan väntade.

 

farmari2017

all natural snellman farmari2

kossa

 

Mässan hade i år 94 000 besökare utspridda på de fyra dagarna, onsdag–lördag. Jag tänkte att om jag en gång följer med så går jag all in och är med alla dagar, så jag bodde på hotell i Seinäjoki och var med och jobbade från morgon till kväll. Vi skulle inte ha kunnat ha mer tur med vädret: temperaturen höll sig över 20 grader varje dag och jag kan berätta att jag kom hem med en passande bonbränna på lördagskvällen.

 

farmarimessut

herra snellman

DSC 0120

snellman all natural

 

Som ni ser på de tjusiga tröjorna var Snellmans tema i år All Natural. All Natural-produkterna är helt tillsatsfria och innehåller endast kött och kryddor. Det må låta lite subjektivt, men trots att jag jobbar för Snellmans så kan jag helt på riktigt säga att de här är de godaste korvprodukterna jag vet. Med en kötthalt på 80–90% blandat med kryddiga smaker kan man ju bara inte misslyckas. Min favorit är Merguez, som helt klart kommer att finnas med på min midsommargrill i år.

 

team snellman

DSC 0118

seinajoki2

 

Farmarimässan bjöd på en härlig gemenskap, både mellan arbetskamrater, besökare och andra utställare. Folk var väldigt pratsamma, glada och trevliga och jag måste erkänna att jag många gånger blev förvånad över hur sociala folk var. Varje dag kom någon okänd och pratade med oss, antingen på lunchen eller när man skyndade sig runt på mässområdet (för mycket fritid hann vi inte ha!), vilket var jätteroligt. Jag blev riktigt positivt överraskad och fick många fördomar om "tysta inåtvända finlänadare" krossade.

 

DSC 0220

kili

getter

svart hast

 

Det jag gillade mest med Farmari var kanske inte helt otippat djuren som fanns överallt på området: getter, hästar, hundar, hönor och tuppar, alpackor, kossor... Jag skulle ha kunnat stanna och titta på de här sötisarna hur länge som helst. Det mest fascinerande var kanske hästen med en mankhöjd på 2,05 meter, fattar ni hur högt det är? Helt otroligt djur! Min favorit var kanske ändå den här kossan som väckte oss med det här nätta lilla lätet... 

 

DSC 83

DSC 0071

DSC 0113

snellman instagram2

DSC 0144

 

Så vad har jag och team Snellman gjort under dessa fyra dagar då? Vi delade ut smakprover, vi ordnade en Instagram-tävling, vi delade ut ballonger och målarböcker åt barn, våra tv-kändisar (klick, klick) var på plats, vi minglade och vi har haft en intensiv och helt fantastisk mässa tillsammans. Om jag får chansen att följa med igen någon gång är det ingen tvekan om att jag hänger på.

måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

tisdag 13 juni 2017 - 23:57

Nästa stopp Seinäjoki

Jag har cirka tusen inläggsidéer som bara ligger i utkastet och väntar, men just nu hinner jag bara inte. Jag har knappt hunnit packa upp mina saker efter flytten från Vasa och imorgon åker jag iväg till Seinäjoki och kommer inte tillbaka förrän på lördag. På måndag börjar jag jobba på kontoret igen, men nu ska jag först till Farmarimessut för att tillsammans med ett stort gäng representera köttfabriken. Vem skulle ha trott det för några år sedan? Men det ska bli kul, blir helt klart en upplevelse!

 

instagram

 

Jag är lite aktivare på Instagram just nu och där hittar ni mig under namnet kjld. Jag kan nästa lova att jag kommer att uppdatera från mässan, så om ni mot förmodan inte skulle vara påväg till Seinäjoki under de kommande dagarna så kan ni hänga med via sociala medier istället. 

måndag 12 juni 2017 - 15:33

Sista dagen som vasabo

Sitter nu i min Vasa-lägenhet för sista gången. Har plockat ut alla mina saker, städat och ska nu bara lämna in nyckeln före jag åker hem till Jakobstad för sommaren. Som jag nämnde nångång tidigare har jag plötsligt börjat inse hur mycket jag tycker om Vasa, så just nu känns det lite jobbigt att fara härifrån. Egentligen har jag alltid separationsångest när saker och ting förändras och nu när jag vet att jag inte kommer att komma tillbaka hit i höst känns det lite tungt. 

 

Mina tankar blir så löjligt dramatiska i såna här situationer, för de påminner mig konstant om att det är sista gången jag gör allting. "Jaha, sista gången du äter frukost i Vasa, sista gången du går på just den här gatan, sista gången du dricker kaffe vid just det här bordet, sista gången du säger hej åt just det där Sale-biträdet, sista gången du går i just de här trapporna". Vet ni? Ganska obetydliga detaljer som hjärnan hittar på att är superstora saker att gå miste om. 

 

Och det är ju inte som att Vasa far någonstans. Jag har redan inplanerat en Vasa-helg i juli och om det är så att jag vill flytta hit efter studierna så är inte heller det en omöjlighet. Det får jag trösta mig med just nu. Dit for fyra år bara sådär, hur gick det till? När jag i torsdags gick och lämnade in min sista hemtent någonsin såg jag att där satt en massa nervösa ungdomar i korridorerna – precis där jag själv satt för fyra år sedan och väntade på min intervju till Peffan. Igen satte dramahjärnan igång och tyckte att det var himla symboliskt att jag lämnade in min sista Peffan-uppgift samtidigt som någon ny person blir antagen. 

 

Håhhå. Nu ska jag tork upp snuru och fara hemåt mot Jakobstad.

 

karolina rewell center

Tack Vasa för dessa år, vi ses snart igen! ♥

onsdag 7 juni 2017 - 23:32

Tar ut det sista

Det här är min sista vecka som vasabo. Jag kommer att lämna in mina nycklar och flytta tillbaka till Jakobstad i början på nästa vecka, så jag passar på att njuta så mycket jag bara kan nu. Jag återkommer antagligen med en gigantisk bildbomb i ett senare skede, men nu vill jag bara ta vara på den sista tiden här.

 

Har andra vasabor några sistaminutentips på vad man absolut måste göra om man har några lediga junidagar i staden? Jag tänker att jag åtminstone ska hinna besöka Faros en gång, men jag vill gärna få tips på lite oväntade grejer också. Vart kan man åka och fota? Vart ska man gå på picknick? Var finns det häftiga gamla övergivna byggnader? Ordnas det livemusik någonstans? Hit me!

 

vasa sommar

Det är de här kvällarna man drömmer tillbaka till om ett halvår ♥

tisdag 30 maj 2017 - 08:50

Sex saker om mig

Tänk vad tokig den rubriken hade blivit utan särskrivning. 

 

Jag har ett dåligt minne. Om någon frågar mig vad jag gjorde typ i förrgår så minns jag antagligen inte på rak arm. För att inte tala om vad jag gjorde på nyårsafton. Jag har liksom ingen aning. Därför är det bra att ha bloggen, dagboken och kalendern att titta tillbaka i, skulle inte ha en chans att minnas något annars. Vilken mardröm att bli förhörd av polisen alltså, ni vet: "Var befann du dig natten till lördagen den 15 mars?", jag ba eeeeehhh låt mig tänka lite...

 

Jag är inte en "I'm fine"-tjej. Om jag är irriterad på något så säger jag det rakt ut. Detta gäller egentligen inom alla slags relationer också. Jag orkar aldrig vara sur länge och jag kan inte låta saker vara ouppredda, utan säger så gott som alltid precis vad som stör mig och ser till att saker blir diskuterade, uppredda och på så sätt också glömda. Det absolut bästa sättet att slippa onödiga missförstånd: TALA MED VARANDRA.

 

Jag älskar gamla spel. Crash Team Racing (och alla andra Crash Bandicoot-spel), typ alla The Sims-spel, Mortal Kombat, Final Fantasy (7, 8, 10), allt som har med Mario att göra, Super Smash Bros... The list goes on!

 

Jag är beroende av egentid, men om jag inte får uppmärksamhet stör det mig också. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det där lagom är ett trångt ställe. Därför tycker jag att det ibland kan vara så otroligt skönt att bara ligga ensam hemma och vara social via sociala medier. Man har på ett osocialt sätt lite kontakt med omvärlden, samtidigt som man är helt för sig själv. Perfekt. 

 

Jag hatar att bli skrämd. Okej, det ogillar säkert de flesta, men jag blir liksom så sjukt provocerad att jag i stundens hetta bara vill slå ihjäl den person som skrämmer mig. Blir så fruktansvärt ilsken på "roliga pranks" på Youtube där folk skrämmer skiten ur varandra, DET ÄR INTE ROLIGT!

 

Det här har jag redan nämnt i förbifarten, men jag flyttar till Jakobstad i mitten på juni och till Åbo i slutet på sommaren. Hjälp!

 

karolina svartvit selfies

Och så här ser jag ut, om någon hade glömt det.

 

Can't get enough? Lugn:

9 saker ni inte visste om mig

Mina guilty pleasures 

Saker jag alltid tappar bort

Bekännelser och random facts om mig