lördag 22 oktober 2016 - 14:19

'It ain't my fault' uppmanar till våldtäkt?

 

Jag kan inte sluta lyssna på den här låten! Sen jag hörde den första gången för några veckor sedan har den gått på repeat för mig. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR den. Den är så cool, kaxig, har världens bästa sound och lyricsen ska vi inte ens tala om... Som alltid när Zara Larsson är i farten blir det uppståndelse och folk har inte varit sena att påstå att texten "uppmanar till rape culture" eftersom den antagligen skulle tas emot på ett helt annat sätt om den sjöngs av en man.

 

It ain't my fault you keep turning me on
It ain't my fault you got, got me so gone
It ain't my fault I'm not leaving alone
It ain't my fault you keep turning me on

I can't talk right now, I'm looking and I like what I'm seeing
Got me feeling kinda shocked right now
Could've stopped right now, even if I wanted
Gotta get it, get it, get it, while it's hot right now
Oh my god, what is this?
Want you all in my business
Baby, I insist, please don't blame me for whatever happens next

No, I can't be responsible
If I get you in trouble now
See you're too irresistible
Yeah that's for sure

 

Tja, vid första anblick ligger det ju något i det. Om en man sjöng så här om en kvinna skulle säkert många reagera ganska starkt. Men jag såg en intervju med Zara där hon förklarade tanken bakom lyricsen. Hon menade att om båda är med på noterna så kan hon inte ansvara för vad som kommer att hända, "det är inte mitt fel" helt enkelt. Att tjejer också ska få ta för sig och säga: "Jag vill ha dig, jag är intresserad av dig, jag vill...", utan att det är något fel med det. Hon menar att det är förlegat att tjejer ska behöva spela svåra, ointresserade och pryda bara för att tjejer inte förväntas visa framfötterna när det kommer till att ragga. 

 

Vid 5:50 börjar de prata om låten och lyricsen.

 

Hon nämner också att originaltexten innehöll följande rader: "It ain't my fault your man's calling my phone, it ain't my fault you can't keep him at home, it ain't my fault I give him what you don't". Alltså, hon är så SASSY. Jag ska vara ärlig och säga att jag har haft lite svårt för henne, men det är väl kanske just bara för att man är så himla ovan att en ung tjej vågar ta så där mycket plats. Efter den här låten är jag nog fullständigt omvänd. Sen att hon blivit utnämnd till en av årets mest inflytelserika tonåringar av Time Magazine är ju också ganska coolt. Vad hade jag lyckats med som 18-åring liksom...

torsdag 20 oktober 2016 - 09:30

Bloggvärldens jantelag

Jahapp, så var det igång. Samma Gala-diskussion dyker upp i år igen (1, 2, 3). Kritiken mot tävlingen i sig kan jag förstå, speciellt med tanke på prestationssamhället vi lever i idag. Måste vi liksom tävla i detta också, kanske man kan tänka. Sätter det inte ännu mera press på oss när det inte ens går att låta bli att tävla i en hobby? Ptja, jag vet inte. Det är klart att det är kul att få ett pris, men inte är det väl därför man bloggar? Inte kollapsar åtminstone min självkänsla om jag inte blir nominerad. Det som är huvudsaken med Galan för mig är gemenskapen och att bara få gå in i en glittrig bubbla en kväll. Hur som helst – diskussionen kring prestationsångest och otillräcklighet är helt förståelig.

 

Det jag däremot inte riktigt kan greppa är när man tar det ett steg längre och kritiserar inte bara tävlingen, utan även bloggarnas vilja att bli nominerade. I en av mina favoritbloggar läser jag i ett inlägg med rubriken Galan 2016 – vem bryr sig? följande rader:

 

"Och vad är grejen med alla inlägg som dyker upp i också mitt nyhetsflöde, i vilka olika bloggare så där apropå ingenting konstaterar att nu har ju kategorierna för galan 2016 publicerats och inte för att de bryr sig men det är ju lite intressant och om någon nu mot förmodan skulle vilja så skulle det ju vara jättekiva att bli nominerad, för att inte tala om alla mycket mindre diskreta inviter."

 

Och i en kommentar under inlägget på Facebook läser jag följande kommentar: "Jag kommer att nominera och jag kommer att rösta, men inte på en enda av dem som tigger om att bli nominerade."

 

JANTELAGEN

 

Men hallå hörni. Det här blir jag lite trött på. Jag känner mig förstås träffad och en naturlig reaktion är väl att försvara sig. Eller åtminstone förklara hur man tänker kring detta. Trots att alla ojar sig över den förbannade jantelagen, alla pratar om ungdomars dalande självkänsla, alla uppmanar folk att våga ta plats – så blir man ändå irriterad för att någon vågar ta för sig. Hur går nu det ihop? 

 

Det finns bloggare som lägger ner timmar på sina bloggar varje dag och även om det "bara är en hobby" så är det väldigt tidskrävande. Vissa satsar verkligen på bloggen på allvar, så varför ska man då behöva gömma sig och vara så himla modest? Personligen vet jag att många av mina läsare inte själva bloggar, de är inte insatta i Galan eller den finlandssvenska bloggvärlden – de skulle helt enkelt inte ens känna till nomineringen och röstningssystemet om jag inte berättade för dem att det existerar. Är det då verkligen fel att skriva ett inlägg om det?

 

Man ska skriva inlägg på löpande band, vara en förebild och en inspiratör, ha ett felfritt språk, vara öppen och ärlig men inte för privat, gärna ta snygga bilder också, ta hänsyn till alla samhällsdebatter som existerar, nog dela med sig av sina inre tankar, men helst inte gnälla för mycket... Och man får nog gå på Galan, men man ska inte hoppas på att vinna – för vem tror man att man är egentligen?

 

Bah.

torsdag 20 oktober 2016 - 08:00

Kalas i dagarna två

Vilken fin födelsedag jag fick! I tisdags kom mommo och moffa på besök och igår blev jag bjuden på mat av världens bästa vänner. Jag hade specifikt bett om texmex – varför göra det krångligare när man vet precis vad man vill ha?

 

bullar

mommo moffa

DSC 0736

kaka

DSC 5

 

Jag har fått en massa fina presenter och så många fina meddelanden och ord att jag är helt överväldigad. Det bästa av allt är att jag fått känna att jag har så fantastiska människor runt mig, i min närhet, som alltid finns där för mig. Nu ska jag sluta före jag blir för blödig. Tusen tack till allihopa, ni är bäst ♥

onsdag 19 oktober 2016 - 10:00

Klädinspiration inför Galan!

Inlägget innehåller adlinks.

För någon vecka sen avslöjade Finemang att temat för årets gala är black & white vilket är typ det bästa som kunde hända. Jag äger i princip bara svarta kläder och känner mig helt klart bekvämast i svarta klänningar. Jag kommer alltså att ha svart på mig, så får vi se om jag kan klämma in nån vit accessoar någonstans. Eller så kör jag bara helsvart. 

 

Jag råkade se att Nelly har världens rea nu med kläder, accessoarer och skor på upp till 70% rabatterat pris just nu. Jag har plockat ut några klänningar jag kikat lite extra på!

 

nelly klanningar

 LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK

 

 

langklanningar nelly

 LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK 

 

 

skor nelly

 LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK // LÄNK 

 

 

Jag blir lite sådär att jag vill klicka hem allihopa!! HÄR finns fler svarta klänningar, HÄR finns vita klänningar och HÄR hittar ni fler skor i svart och vitt! Passa på och titta in nu, storlekarna går åt som smör i solen!

tisdag 18 oktober 2016 - 13:30

T j u g o f e m

Jaha hörni, idag fyller jag 25 år. Tjugofem. Jag skulle nog ljuga om jag sa att jag inte har en liten ålderskris på gång. Jag skulle aldrig i livet vilja bli 18 år igen, det är inte det jag säger. Men tjugofem... Jag är närmare 30 än 20 nu. Nu kommer jag inte längre undan med att vara "ung och dum". Hjälp! Men hörni, jag har hunnit med mycket och om det finns någon där ute som inte känner mig så bra tänkte jag idag köra en väldigt snabb summering av mitt liv so far.

 

♦ Jag föddes i Jakobstad en fredag den 18:e oktober 1991 klockan 04:37

 

♦ Som barn var jag ofta hos mina morföräldrar och sedan dess har de varit som ett par extraföräldrar för mig. Gick sedan i Maria och Viktoria Daghem före jag började skolan. Flyttades sedan runt med klassen från Choareus till Nordmans till Bonäs och därefter Rådmans/Oxhamns. 

 

♦ Umgicks med grannpojken Juho och granntjejen Inkeri, med vilka vi utvecklade ett gemensamt språk: svinska.

 

fodis 2016

 

♦ Träffade min vapendragare Elin när jag började i språkbad och har sedan dess kilat stadigt.

 

♦ Använde alldeles för mycket kajal i högstadiet och klottrade med sprittusch på armarna för att det skulle se ut som tatueringar. Piercade naveln som 14-åring och tungan som 15-åring... 

 

♦ Sursik disco var som julafton och jag kommer aldrig att glömma hur vi planerade hela fredagarna kring det: efter skolan for man hem till någon, sminkade sig i timmar, skvallrade om pojkar och var definitionen av fjortis.

 

fodis 2016 a

 

♦ Började Jakobstads Gymnasium år 2007 och tog studenten tre år senare. När jag tänker tillbaka på gymnasiet minns jag typ inget av själva skolgången. Däremot minns jag att jag jobbade som ett svin. Vi ordnade många legendariska fester på den här tiden. Hemmafester före man hade åldern inne för krogen alltså, those were the times...

 

♦ Åkte på ABI-resa med tjejerna i maj 2010, till Kos. Fortfarande en av de bästa resorna jag gjort.

 

♦ Flyttade till Sverige samma höst och började jobba i en finsk kundtjänst. Bodde alltså i Sverige och talade mer finska än jag gjort på många år. Bodde hos min syster och skulle nog inte ha klarat mig långt utan henne.

 

2011

 

♦ Såg att min gamla skolkompis Kajsa skrivit en status som löd typ: "Vem följer med på barskola till Ayia Napa?", jag tänkte VARFÖR INTE och gav mig därmed in på världens äventyr...

 

♦ Var både i Spanien och Cypern sommaren 2011, kom hem med ett bartenderbetyg och en massa krämpor efter det ohälsosamma levernet där nere, men hade verkligen haft the time of my life med Kajsa, som kom att bli en av mina absolut bästa vänner. Träffade även underbara Sofia som vi delade rum med i nästan en månad!

 

♦ Flyttade hem till Jakobstad hösten 2011 och började jobba på Snellmans på heltid. Behövde ett år att landa, tänka, spara pengar och bara vara. Otroligt viktigt år för mig!

 

abo vasa

 

♦ Sökte in till litteraturvetenskap, kom in, flyttade till Åbo och började plugga där hösten 2012. Mådde fruktansvärt dåligt och ville bara därifrån. Flyttade en stund ihop med Elin före det blev flytt till Vasa istället. 

 

♦ Började gå strökurser på Öppna Universitetet och sökte sedan in till Peffan istället. Kom in och började plugga där hösten 2013! Trivdes som fisken i vattnet från första stund.

 

♦ Tog kandidatexamen från Peffan våren 2016 och fortsätter nu med magisterstudier denna höst. Bor fortfarande i Vasa, nöter på med studierna och trivs överlag riktigt bra. Har planer på att återuppta litteraturvetenskapsstudierna i Åbo nästa höst för att sedan få högstadiebehörighet också.  

 

karolina2

♦ Grattis till mig! ♦

måndag 17 oktober 2016 - 23:03

De senaste bilderna

narbild1

Jag. Som fyller 25 år imorgon, hjälp.

 

fagel

En till bild på fågeln utanför fönstret. 

 

DSC 0781

På en promenad i Vasa.

 

DSC 0715

Rensade lite tankar vid havet.

 

DSC 4

Middag med familjen ♥

 

DSC 0813

Ljus i höstmörkret.

måndag 17 oktober 2016 - 13:00

Nomineringen har öppnat

Oj oj oj, idag har nomineringen till Galan 2016 öppnat! Jag har inte riktigt hunnit titta på det ännu, men är redan nu ganska säker på vem jag kommer att nominera i vilka kategorier ändå. Kanske publicerar jag senare i veckan en lista på vem jag nominerat i vilka kategorier!

 

galan 2016 logo 2

 

Jag förväntar mig verkligen inte att vinna två år i rad, men liksom hej, om ni ändå vill nominera mig i någon kategori kan jag ju inte hindra någon. Det är väl fortfarande Årets personliga blogg som passar in bäst enligt beskrivningarna. Så jag säger som förra året: om ni tycker att jag skriver "en blogg som med sin personliga vinkling och öppenhet i personliga ämnen eller samhällsfrågor fångar läsarens intresse" så vet ni vad ni ska göra.

 

Passande nog råkade jag ju så sent som i fredags lista mina mest minnesvärda inlägg från det gångna året, så om ni tycker att något av de inläggen har "engagerat, inspirerat eller väckt åsikter under det gångna året" så kan ni förstås nominera i den kategorin istället också. Om jag själv skulle nominera tre inlägg att eventuellt nominera ur denna blogg (haha) skulle det bli följande:

Ständigt på sin vaktNär blev det så svårt att äta? & Säkra tecken på att du är jeppisbo

 

Eller så utser ni mig till Årets blogg förstås. 

Ja ja ja. → HÄR KOMMER DU TILL NOMINERINGEN ←

fredag 14 oktober 2016 - 08:00

BLOGGEN 1 ÅR!

Hipp hipp hurra! Idag fyller den här bloggen 1 år! Jag har bloggat i säkert 10 år sammanlagt, men just här på Sevendays har jag nu alltså funnits i trehundrasextiofem dagar. Helt otroligt vad snabbt det har gått – och vilket kanonår det har varit. Dagen till ära tänkte jag gå igenom höjdpunkterna från det gångna året. 

 

Oktober

Den 14:e oktober var dagen som jag meddelade att jag numera hittas här på Sevendays.

Samma månad fick jag hybris och skapade en egen Facebooksida åt bloggen.

Jag lekte språkpolis.

Jag blickade tillbaka på min barndom och listade några starka minnen från min uppväxt.

De inlägg som fick mest uppmärksamhet var serien med de riktiga magarna.

Ett av mina personliga favoritinlägg från oktober är det när vi fick oväntat besök.

 

resizedimage800504 fagel

 

November

Jag irriterade mig på PS-jag-är-tjej-tjejer.

Jag funderade på det här med mansdagen och varför den också behövs.

Jag skrev hur jag handskas med elakheter

En gammal dam från Lappland ringde mig regelbundet och jag svarade förstås.

Jag gick och vann massa fina priserGalan 2015.

Jag funderade på skitprat bakom ryggen och vita lögner.

På svenska dagen listade jag några finlandismer som man bör undvika i text.

Bloggens första (och hittills enda) frågestund ordnades och besvarades.

Mitt favoritinlägg från denna månad är det när min kompis hade sån hemsk krapula att hon spydde ut smörgåsbitar genom näsan.

 

resizedimage800533 DSC 0416 2

 

December 

I december började jag skriva krönika i Jeppis Weekly.

Jag efterlyste bilder på veteranerna i tidningarna runt självständighetsdagen.

Jag irriterade mig på saker igen.

Jag firade jul och började i samma veva skriva på min årsresumé.

Jag upprörde halva Svenskfinland när jag bloggade om barn och snabbmat – ett ämne som jag i efterhand nog inte skulle skriva om, haha!

Som julklappstips berättade jag om mamma-till-mamma-projektet.

 

resizedimage800533 DSC 0400 2

 

Januari

I januari diskuterade bloggvärlden bröst och mitt i tumultet skrev jag ett inlägg om hur man diskuterar på internet.

Jag köpte världens bästa skor som jag har plockat fram i höst igen, fortfarande lika fantastiska.

Jag svarade på en kommentar om hur vi finlandssvenskar "bryter på finska".

I januari var det tio år sedan jag och Challe hade vår första dejt

Vi var i Stockholm under samma resa som Challe for till Linköping på utbyte.

På tal om Stockholm berättade jag även om mitt år i storstaden och varför jag nu uppskattar Jeppis så mycket.

Avslutningsvis gav jag min åsikt gällande hysterin kring bröllop

 

resizedimage800533 DSC 0414 5

 

Februari

Jag hade fotoångest.

Inlägget om hur man vet att man är en jeppisbo fick stor spridning.

En dag ifrågasatte jag att man undanhöll detaljer om våldtäkten i Jakobstad.

Fortsatte med att skriva att ett nej alltid är ett nej.

Sevendays firade sin ettårsdag och vi åt mumsig frukost på Raawka.

Jag röt till om parkeringen i Jakobstad.

På skottdagen avslutade jag februari bloggmånad med att fundera över vem det är som ska fria.

Mitt favoritinlägg är det när jag klantade mig på ungefär 10 sätt på en och samma dag.

 

resizedimage800800 IMG 3056

 

Mars

I mars hade jag en vit månad och skippade därmed pampasfirandet helt.

Jag firade påsk med familjen i Jakobstad och irriterade mig på folk i trafiken.

Jag förklarade mina krångliga namn, lekte språkpolis igen och avslöjade mina senaste googlingar.

Dessutom svarade jag på en fråga om jag ens vill bli lärare.

Jag hade det ganska stressigt med kandidat, praktik, jobb och hela faderullan, men jag tog mig igenom det också.

Mitt favoritinlägg från mars är helt klart throwbacken till 2007!

 

resizedimage800533 DSC 0096 2

 

April

I april beslutade regeringen att skära i studiestödet ytterligare och jag reagerade förstås på detta.

Jag besökte Challe i Linköping och såg Byz live.

Linns lista om evighetsfrågorna snurrade runt på alla bloggar och jag svarade också på dem.

I april upptäckte jag bh:arnas underbara värld när man hittar rätt storlek: skrev en guide i hur man går till väga!

Jag läste igenom gamla brev som min moffas mamma hade fått av beundrare som flyttat till USA.

April avslutades med att baka världens godaste muffins. På riktigt alltså, världens godaste. 

 

resizedimage800533 DSC 0106

 

Maj

1:a maj och vappen firades i Åbo och på morsdagen skrev jag ett inlägg om min underbara mamma.

Den 12:e maj uppnådde jag min målbild med kandidaten.

I maj var det någon jävel som skrev elaka kommentarer, i andras bloggar, i mitt namn.

Jag skrev en lista på hur man kan bete sig i bloggvärlden istället för att gnabba och vara pinsam.

Jag skrev den här bloggens hittills enda EFIT-inlägg, kanske det snart är dags igen?

Jag repostade mitt kanske mest uppskattade inlägg hittills: Varför jag tackade nej till C9.

Jag tipsade om hur man kan hjälpa ett distansförhållande på traven.

Jag hävdade också att problemfri kärlek inte existerar.

Jag fortsatte på det jag började med i oktober och bad den här gången folk skicka in bilder på sina lår – och en massa fina lår fick vi se!

Vidare skrek jag lite på idioter som klistrar upp fientliga meddelanden i Jakobstad.

Jag märker nu att jag var on fire i maj, men återigen är ett av mina favoritinlägg en throwback, denna gång från 2008.

 

resizedimage800533 DSC 0135

 

Juni

I juni hade jag blåmärken i mellangården och besökte Fäboda för första gången i år.

Inför sommarens fester tipsade jag om anpassningsbara lekar som går att köra på vilken fest som helst.

Jag hade en fantastisk midsommar i goda vänners lag, men skrev också om midsommarfirandets baksida.

Jag publicerade samlade citat av min sambo och skrev också om vår inte så jättelyckade fiskeutfärd...

Jag tipsade om bra jeppishiphop, om saker att göra när man har tråkigt och om mina bästa hårknep

I juni skrev jag också ett av bloggens kanske mest lästa inlägg: När blev det så svårt att äta?

 

resizedimage800533 faboda 15 juni

 

Juli

Jag svarade på en läsarfråga och tipsade om saker att hitta på i Vasa.

I några dagar gick jag runt med en klump i magen inför ett papa-prov p.g.a. trauma sedan tidigare.

Jag tipsade om hur man kan upptäcka smygreklam i bloggar. 

Vi firade jeppisdagarshelgen i dagarna två – helt klart en av sommarens bästa helger!

Jag visade bilder från när vi åkte runt i en hemmabyggd bastuflotte i Larsmo. 

Jag skrev ner några bekännelser om mig själv och delade med mig av min bloggstatistik.

En kväll gick jag ut på promenad och möttes av en massa motorcykelmän och en annan dag funderade jag över bebisar på Oktoberfest

 

resizedimage800600 forferre

 

Augusti

Jag och Challe flyttade in i en ny lägenhet och jag visade upp bilder från vardagsrummet och sovrummet.

Jag svarade på en läsarfråga om hur jag lyckats dressera min pojkvän så väl.

Min gamla språkbadsklass ordnade reunion och Sevendays ordnade sommarparty.

Min moffa fyllde 89 år och jag var nöjesprofil i Vasabladet.

Jag hävdade att folk som är "lyckliga online" är olyckliga IRL och förtydligade sedan hur jag menade.

 

resizedimage800531 klasstraff 9G

 

September

Jag skrev om att bli av med sin inre mobbare efter att ha hört ett konkret tips i en podcast.

Jag var riktigt nära att krocka och typ en vecka senare körde jag ihop med en cyklist...

En medelålders man tyckte jag skulle spilla bröstmjölk i kaffet och jag efterlyste svar på tal.

Höst-Vasa bjöd på otroliga solnedgångar och jag fångade en av dem på bild.

En torsdag blickade jag tillbaka till året 2009!

 

vasa solnedgang

 

...och så var vi inne i oktober igen. Tänk så snabbt ett år går! Hur ser allting ut om ytterligare ett år? Vips säger det bara så har vi oktober 2017. Spännande! Tack för att ni kikar in här och lämnar kommentarer, det gör bloggandet så mycket roligare. ♥

torsdag 13 oktober 2016 - 12:00

Sen när allting blir bättre

"Lev i nuet", säger man. "Ta vara på varje dag", sägs det. "Carpe diem" – klyschornas klyscha. Vad betyder det, egentligen?

 

Under vissa perioder kommer jag på mig själv med att tänka: "sen när [...] blir allting bättre". Inte för att något behöver vara dåligt när jag tänker det, men tanken är alltid att allt kan bli lite bättre – sen när... Sen när jag blir klar med studierna, då börjar livet på riktigt. Sen när man har inrett lägenheten lite mysigare. Sen när jag har lite mer stadiga rutiner. Sen när jag blir lite äldre och visare...

 

Det är nog många som tänker så här. Sen när jag blir vuxen, då blir livet lättare. Sen när jag gifter mig, då blir vi kära igen. Sen när jag har en högre lön, då kommer jag att må bättre. Sen när, sen när, sen när... Men livet fungerar ju inte så. Sådana utomstående faktorer kan endast tillfälligt höja livskvalitén, men de kan sällan bestående fixa något som behöver jobbas med från andra hållet. Man hänger Carpe Diem-gardiner i fönstret medan man drömmer om hur allting kommer att bli bättre sen när...

 

Framtidsplaner, drömmar och visioner är en drivkraft i livet och något vi alla bör ha. Att däremot glömma bort sig själv i vardagen som den ser ut precis just nu, bara för att fokusera på "sen när...", det är inte heller bra. Hur mår jag IDAG? Vad vill jag uträtta den här veckan? Hur kan jag få det mesta ut av mitt liv som det ser ut precis just nu? Det kan finnas helt olika svar på de frågorna. Någon kanske lyckas med att skära ner på rökandet. En annan kanske tar ett beslut att ringa den där psykologen. En tredje kanske tar sig i kragen och putsar det där skitiga fönstret som irriterat i veckor.

 

En skönhetsoperation kan inte fixa en dålig självkänsla. Ett bröllop kan inte laga ett dåligt förhållande. En jordenruntresa kan inte stilla en rastlös själ. Ett toppbetyg kan inte lätta en prestationsångest. En berusning kan inte dämpa en depression. En lottovinst kan inte rädda en från livets alla motgångar. Bara tillfälligt. Sen krävs en till operation. Något nytt att se fram emot. En ny resa att uppleva. En befordran. Ett tyngre rus. En större inkomst.

 

Det blir inte bättre sen om vi inte själva tar ansvar för att vi mår bra exakt i detta nu. Hur mår du idag? Vad kan just du göra för att maximera ditt mående just idag? Ta dig en funderare. Det ska jag också göra.

 

gamla hamn1

onsdag 12 oktober 2016 - 22:03

Första bilderna med nytt objektiv

När jag satt och lunchade med Anna igår berättade att jag skulle köpa ett nytt objektiv till min kamera. Det var det som var den tidiga födelsedagspresenten som jag nämnde. Jag hade fått syn på det via Simones bloppis och lustigt nog visade det sig att Anna hade reserverat en väska från samma blogginlägg. Så några timmar senare mötte vi upp Simone på stan och gick sedan vidare till 1 rum & kök och var euforiska över våra fynd.

 

DSC 2

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G ♥ Från Karolina, till Karolina!

 

Här ser ni min nya bästis! Jag har alltså en Nikon D3100 och har länge funderat på att köpa ett nytt objektiv utöver det som man fick med när man köpte kameran. Eftersom det ändå bara är en hobby så har det känts lite svårt att välja rätt i objektivdjungeln, eftersom jag inte har varit beredd att lägga ut hur mycket pengar som helst. Men det här objektivet hade fått en massa bra recensioner, det är ett allround-objektiv som fungerar till en massa olika sorters fotograferingar – och jag fick det för ett superpris. Precis vad jag behövde med andra ord!

 

DSC 0691

 

Jag älskar hur man kan skapa djup genom göra bakgrunden lite suddig. Jag har så länge velat ta såna bilder men det har inte gått att få till lika bra med det gamla objektivet. Här fick dagens frulle agera modell: Alpros sojayoghurt, ananas, persika och egenplockade hallon – bästa starten på dagen!

 

host vasa2

 

I eftermiddag gick jag ut på en promenad och förstås fick kameran följa med även då. Jag lyssnade på nyaste avsnittet av Ted & Kaj, gick i närmare två timmar och stannade och fotade på vissa ställen. Det är helt klart det bästa möjliga sättet för mig att slappna av och varva ner just nu.

 

DSC 0745

 

Igår fick jag ett infall och gick och köpte ett litet fågelbräde att ha på balkongen, så nu har vi börjat få små besökare utanför köksfönstret. Som tur har de inte börjat skita på balkongen (ännu?), så det här är typ det bästa som hänt sedan vi flyttade in. Pensionären har talat. Men på riktigt, det är ju som att ha husdjur, men ändå inte. "Kanske skriver på gradun, kanske tittar på småfåglar, you never know" – Annas kommentar om vad jag skulle göra resten av kvällen. Men nu har ju fåglarna gått och lagt sig, så själv ska jag bänka mig i soffan med något sketet tv-program. Hej på er!