9 saker ni inte visste om mig

tisdag 3 maj 2016 - 14:09 | 6 Kommentarer

Idag kommer jag att lista 9 sanningar om mig som ni kanske inte visste om sedan tidigare. De som läst bloggen längre känner nog till en del av sakerna, och mina vänner vet förstås redan det mesta. Men det kommer hela tiden nya läsare och själv älskar jag att läsa såna här listor på andras bloggar, så vi kör!

 


 

Jag har varit piercad i tungan och tragus, men tagit ut båda. Däremot har jag fortfarande kvar min piercing i naveln. Tycker på riktigt fortfarande att det är fint, fast många andra verkar tycka att man inte får ha det om man är äldre än tonåring. 


Jag har aldrig köpt ett klädesplagg på loppis. Jag vet inte varför, jag har bara aldrig riktigt varit en loppismänniska. Sen fattar jag inte var folk fyndar Levis-jeans för 5€ eller Gant-skjortor för 2,50€ - som man kan se på vissa bloggar ibland. De loppisarna jag gått på har inte haft något sånt att erbjuda...

 

När jag sitter och pysslar med något på golvet sitter jag ofta i en stretching squat-position. Riktigt så där som småbarn sitter. Lutar gärna armbågarna mot insidan av knäna också. Satt och gjorde upp eld hemma i Jakobstad på det här viset när pappa påpekade att inte mycket har ändrats på 25 år.

 

mini me baby squatSame same, but different. Till vänster hade jag precis trillat ner i en korg. Till höger min perus sittposition.

 

Jag skulle aldrig i hela mitt liv se en skräckfilm ensam. Skräck är definitivt den sista genren jag väljer att titta på och kan därför räkna på en hand hur många skräckfilmer jag sett i hela mitt liv. Thriller och spännande filmer är liksom helt okej, men jag har aldrig förstått mig på renodlade skräckfilmer.

 

Jag ser veckodagarna i färg i mitt huvud. De är uppställda på en rad, som i en vanlig veckokalender. Dessutom har varje dag en egen liten illustration, men dem orkade jag inte börja försöka rita, men så här ser dagarna ut i text i mitt huvud:

veckodagarna

 

Jag har gått en bartenderutbildning på Ayia Napa. Jag har alltså papper på att jag kan servera fulla människor öl, haha. Nej, vi lärde oss över 100 drinkrecept också förstås, men jag jobbade som bartender ca tre kvällar efter den där utbildningen, sen fick det vara nog.

 

barskolan

 

Jag vill ha tre barn, eller åtminstone en pojke och en flicka. Sen är jag förstås tacksam om jag får några barn alls och såklart spelar det ingen roll vad det blir för sort. Bara för att eliminiera alla såna kommentarer.

 

Jag har aldrig gillat varken Ben & Jerry's eller Nutella. Däremot skulle jag kunna äta ihjäl mig på Makuunis och Parrots godis. Och om jag köper choklad väljer jag antingen Daim eller Fazers crunchy caramel & sea salt. 

 

När jag var liten hatade jag att borsta håret så mycket att mamma en gång var tvungen att ta med mig till frissan för att de skulle reda ut det åt mig - så tovigt var det. Sedan den dagen har jag kammat/borstat håret varje dag, ibland flera gånger per dag, eftersom mitt hår har sånt material att det tovas väldigt lätt.

 

langt harBörjar bli ganska långt igen!

 

Visste ni kanske allt det här redan? Det här var allt jag tänkte avslöja idag åtminstone. Jag forsätter säkert på den listan en annan gång, men nu ska jag luta mig tillbaka med nyaste Ted & Kaj-podden, dricka en kaffe och sen sätta igång med lite skolarbeten igen. Hoppas ni har en riktigt skön tisdag på gång!

Kategorier:

Dagbok Karolina Listor

6

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  03.05.2016 22:28 (1 år sen)

  Mina veckodagar har varken färg eller illustrationer, men däremot är de placerade i en cirkel. Väldigt svårt att rita eller försöka förklara :P Likadant är det med månaderna, men de är mer på rad som ett D där januari är uppe på bågen och december nertill. Det raka strecket är bara ett hopp mellan nyår och nyårsdagen ;)

  • Karolina Åsmus

   03.05.2016 23:09 (1 år sen)

   Jag tror min syster har likadant gällande veckodagarna, har pratat om henne med det här också! Tycker det är väldigt fascinerande att man ser såna här saker på olika sätt i huvudet :)


 • Amanda

  04.05.2016 15:26 (1 år sen)

  Tips! Googla "synestesi". Väldigt fascinerande! :)

  • Karolina Åsmus

   04.05.2016 18:01 (1 år sen)

   Ja jag har läst lite om det där förr faktiskt, väldigt intressant fenomen! :)


 • Maria

  05.05.2016 20:45 (1 år sen)

  Jag har också hår som blir lätt tovigt, så jobbigt, speciellt på vintern när halsduken skapar tovor i nacken... -.- Oftast undviker jag att ha håret utsläppt, skönast är det att ha det i fläta, då räcker det med att borsta en gång/dag :) Och jag MÅSTE ha det i fläta när jag sover, annars har jag en smärre katastrof framför mig varje morgon..

  • Karolina Åsmus

   06.05.2016 17:40 (1 år sen)

   Jaa den där halsduken ställer alltid till det! Och jo, jag sover också med fläta varje natt nuförtiden :) trist att det blir så fula lockar för mig bara haha...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.