Bilproblem, ett handlöst fall och en puck i huvudet

tisdag 2 februari 2016 - 17:37 | 4 Kommentarer

Vissa dagar har man flyt, andra inte. Idag skulle jag säga inte. Jag började dagen med att fara iväg till Tritonia med Ronja, tog bilen dit och skröt på vägen om hur min gamla skrothög (Honda Civic som är lika gammal som jag) startar i alla väder, med eller utan motorvärme. Efter 2-3 timmar på Trittan började vi bli hungriga och skulle fara till ÅA på lunch, då jag inser... att jag har lämnat på lyktorna. Bilen gnällde och gnydde några gånger men orkade inte starta. Jesss. 

 

Första året jag hade körkort tror jag att det här hände tre gånger på en månad. Jag är så sjukt glömsk och tankspridd. Men sedan dess har det inte hänt. Eller ja, före idag då. Jag har blivit helt pedantisk med att alltid kontrollera ca tio gånger att lyktorna säkert är släckta. Men idag glömde jag det. Bilen är alltså inte den modernaste och släcker inte lyktorna av sig själv och piper inte om man lämnar på dem. Så bilens batteri var slut och där stod jag med mina startkablar och visste inte vem på parkeringen jag skulle våga attackera.

 

Till saken hör att jag älskar att köra bil. Jag tankar själv, jag parkerar där det inte finns plats, jag byter spolarvätska själv, jag fixar liksom gärna saker med bilen själv. Jag tror att jag skulle lyckas byta däck själv om jag bara testade det. Men idag fick jag agera den 50-talistiska stereotypen kvinna-bakom-ratten, ni vet. Jag hatar när folk säger något skit om kvinnliga chaufförer haha. Men... I panik blev jag tvungen att ringa Foppa som 10 minuter senare var på plats och startade igång bilen. Den österbottniska mannen alltså, han är guld värd. 

 

IMG 3056Orkar inte med mig själv haha.

 

På vägen från bilen till lägenheten halkade jag pladask, handlöst, så att alla mina böcker flög runt halva innergården. Sen kom jag in och skulle tvätta händerna och fick seriöst tvål i hela håret när jag tryckte på pumpen. Min tvål bildar en sån där jäkla stråle ni vet. SPLÄTT sa det. Kunde inte annat än att skratta åt mig själv. Nu ska vi snart iväg på hockey, jag, Malin och Johi. Sport-Saipa spelar och  jag kommer ju garanterat att få pucken i huvudet. 

Kategorier:

Vardag Vinter 2015-2016

4

Kommentarer

 • TIDSTJUVEN

  02.02.2016 20:11 (2 år sen)

  Attans alltså! Men tur att du fick hjälp att starta bilen igen. :) Ett tips till nästa gång du är på Tritonia vid lunchtid - gå över till Vasa Uni och ät. Gå ut genom Tritonias huvudingång, och sedan in genom Unis dörr som är till vänster från Tritonia sett. Där serverar de studentlunch varje dag, och det är nästan (men bara nästan) lika bra som i Alexander. Kom ihåg att köpa en kaffebiljett i samma veva som lunchen också, så är den billigare. :) Jag och mina kompisar brukar alltid äta där när vi är vid Tritonia och skriver.

  • Karolina Åsmus

   02.02.2016 21:59 (2 år sen)

   Ja verkligen! Ja jag upptäckte faktikst Brändös lunchutbud så sent som idag haha, var till VAMK och lunchade med en kompis! Ska checka av alla lunchställen som finns där nu de kommande veckorna. Så tack för tipset! :D


 • Danielas Dagbok

  03.02.2016 20:00 (2 år sen)

  oj karro :'D Nu pigga du upp min dag hemma i sjukstugan haha

  • Karolina Åsmus

   07.02.2016 11:50 (2 år sen)

   Haha, vad bra att jag kunde pigga upp någon med mina bravader :'D


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.