Den blomstertid nu kommer

lördag 27 maj 2017 - 10:00 | 6 Kommentarer

Den första flugan mot husväggen. Den första dagen på året som du kan gå utan jacka. Den första glassen på stan.

 

För bara några månader sedan, nej – för bara några veckor sedan, kunde man inte tro att våren någonsin skulle komma till Finland i år. Nu är den plötsligt här och snart går vi in i den första sommarmånaden. Juni. Var det inte nyår alldeles nyss?

 

Den första dagen du tar på dig ett par shorts och inte fryser. Det första doppet vid Fäboda. Den första biffen på grillen. Den första ölen på uteterrassen.

 

netti

 

Det är inte länge sedan vi behövde tända lampan på morgonen för att se något. Det är inte länge sedan vi huttrade i våra tjocka vinterjackor. Det är inte länge sedan vi gav nyårslöften. Tiden är något som ständigt flyger ifrån oss och det faktum att vi nu är närmare midsommaren 2017 än julafton 2016 känns lite svårt att greppa.

 

Livebanden som spelar på Jakobs Dagar. Känslan när solen går upp samtidigt som du cyklar hem mitt i natten. Den avlägsna doften av cigaretter i centrum.

 

jeppisdagarna

 

Jag hade tänkt uppmana alla att njuta så mycket det bara går, men jag ångrade mig. Hur mycket vi än försöker "fånga dagen", "njuta" och "passa på", så kommer vi aldrig att hinna njuta tillräckligt. Ta dagen som den kommer istället. Lata bort hela sommaren om du så vill.

 

Fiskmåsarnas skrik. Det fuktiga gräset som kittlar mellan tårna. Ljudet av vågorna mot klipporna. Doften av blöt asfalt strax efter regn. Sommarens första åskskur.

 gamla hamn

 

Öppna ändå ögonen och bara se hur otroligt vackert det är precis just nu. Och snälla ni, klaga inte på värmen, för snart gnäller vi om vintern igen och då är det just den här tiden vi blickar tillbaka på och saknar.

 

Känslan av hopp och förväntan vid skolavslutningen. Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor. Nu nalkas, ljuva sommar.

Kategorier:

Dagbok Vardag Vår 2017

6

Kommentarer

 • emilia

  27.05.2017 10:16 (5 månader sen)

  Härligt inlägg, du fångade upp alla sommarkänslor!


 • Hopihopi

  27.05.2017 10:37 (5 månader sen)

  Åh, ja tack! Älskar sommaren! Fint skrivet av dig


 • Lille John

  29.05.2017 16:15 (5 månader sen)

  Fint inlägg och fina bilder. :) Jag ser fram emot att flytta hem-hem nu i sommar. :) Sånt här är också en sak som jag gillar med din blogg och som gör att jag kommer tillbaka till den nu som då: jag får hemvibbar. :D Jag är inte från jeppis, men där i trakten. Och jag har bott borta nu i snart nio år. Så jag har de senaste åren börjat få lite hemlängtan. Speciellt då en massa släktinger och vänner bor där i nejden nuförtiden.

  • Karolina Åsmus

   29.05.2017 18:55 (5 månader sen)

   Tack så mycket! Kul att höra att det gillas :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.