onsdag 12 juli 2017 - 15:15

Ölsvep och kusinhäng

Jag skriver sällan typiska vardagsinlägg numera, så jag tänkte istället att jag plockar några slumpmässiga bilder från den senaste veckan och uppdaterar er lite kort om vad jag håller på med för tillfället.

 

IMG 3

 

Jag har köpt ny kalender och väntar nu otåligt på att få börja använda den. Kul att det är det första jag nämner, liksom WOW, en ny kalender haha. Deadpool-häftet fick jag av min syster, som för övrigt är hemma på besök nu fram till början på augusti! I de här anteckningsböckerna har jag också börjat smida lite planer för framtiden, stora som små förändringar på gång... Jag ska förstås berätta för er så fort jag bara kan. 

 

IMG 3947

 

Jag har varit i Vasa två helger i rad. Där har jag bland annat tittat på solnedgångar och vunnit i ölhävartävlingar. Jag glömmer aldrig chocken i deras blickar när den blonda hurrin vinner över den rutinerade finnen i ölsvep. Ett av mina stoltaste ögonblick, faktiskt. Det finns filmbevis på detta, men jag tror inte att mommo skulle uppskatta det lika mycket som jag, så jag låter bli. Pappa var dock mäkta stolt! Det ni ser på bilden är en skärmdump av segergesten.

 

IMG 3806

 

I början på veckan hade vi besök från Sverige, då kusinerna från Umeå hälsade på. Jag hade inte sett dem på ett par år, förutom via sociala medier förstås, men de som alltid har varit små barn i mina ögon har ju gått och blivit vuxna människor. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Vi bestämde oss för att återskapa en gammal bild från 1999 och här är resultatet:

 

IMG 3917

 

Jag vet att det vore roligare om 1999-bilden också var med här, men jag orkar inte lägga till den nu. Vi satt på samma ställe, i samma ordning och hade (typ) samma miner. De två småttingarna längst fram var bara bebisar på originalbilden. Jaja, nu har jag precis slutat jobbet och ska bara hämta upp syrran för att sen fara iväg till gymmet. Auf wiedersehen.

söndag 26 mars 2017 - 10:00

Den senaste månaden i bilder

Okej, så hur sammanfattar man en månad? Det orkar jag nog inte, så istället tänkte jag bjuda på en bildbomb. Kort sammanfattat kan jag säga att Kajsa har fyllt år, Zacke har fått körkort, jag har pendlat av och an mellan Jeppis och Vasa, jag har varit på en Ollis-tisdag, jag har njutit av vädret, jag har tränat, jag har varit moraliskt stöd under en tatueringsstund, jag har försökt studera lite... Och så vidare. Här kommer bilderna istället.

 

ares

date night wifey

pedersore kallby3

pedersore vinter

ares2

var vasa

karro

var spring

DSC 76

tatuering kokkola

DSC 75

frukost brunch

kollage2

ipa

faboda

mommo moffa

ollis emma karolina

burrito pedrinas kokkola

mars 2017

 

That's about it. Jag ska försöka att uppdatera lite mer frekvent i framtiden så slipper ni såna här jobbiga sammanfattningar... Hoppas allt är gott med er! 

lördag 18 februari 2017 - 08:35

De senaste dagarna genom linsen

Jag har varit hemma i Jeppis i en vecka p.g.a. ingen schemalagd skola, så jag kom tillbaka till Vasa först igår. Jag har gjort det där samma vanliga: umgåtts med vänner och familj, besökt Friends & Brgrs, hälsat på morföräldrarna, druckit lite vin... Jag har haft det bra helt enkelt. Jag ska visa några bilder från den föregående veckan. 

 

gamla hamn

En fantastisk solnedgång i Gamla Hamn.

 

zacke asmus2

Älskade lillebror fyllde 18 år ♥

 

tulpaner

Tulpaner hemma hos Kajsa, man får ju vårstämning!

 

gamla hamn 2

En till bild från den där solnedgången. 

 

DSC 2

Ute på skogsäventyr med Kajsas Ares. 

 

DSC 0003

Kalas!

 

DSC 0035

Gullo Ares igen.

 

Nu är jag som sagt tillbaka i Vasa igen och ikväll kommer Emma och Daniela hit, hur kul?! Har sett fram emot det hela veckan. Men först ska jag iväg till gymmet, sen måste jag ännu hinna handla och laga lite mat före tjejerna dyker upp, så nu måste jag kila. Ha en riktigt fin lördag allihopa! 

torsdag 29 december 2016 - 10:00

Några julbilder

...som jag låter tala helt och hållet för sig själva. 

 

julbocken2

christmas lights2

julmys

julmat

julkyrka pedersore

DSC 0800

julstjarnor

IMG 4174

tisdag 20 december 2016 - 09:00

Fyra nätter före jul

Hemma i Jakobstad. Jag har haft fullt upp med allt möjligt (roligt) trots att jag varit ledig. Umgåtts med nära och kära, sovit mycket, grejat lite inför julen... Och nu ska jag jobba några dagar och sen är det plötsligt julafton. Som tur har jag så gott som alla julklappar färdiga sedan länge, så det behöver jag inte ta stress över åtminstone. Vi hade gjort ett superbra system med familjen i år för att slippa stress. Vi skapade ett dokument i Google som alla kan gå in och redigera, där alla får skriva ner sina önskemål – och så köper alla en(!) present åt varje person. Förstår ni hur jag menar? Jag köper en present åt pappa, en åt mamma, en åt brorsan osv. Så otroligt smidigt och skönt!

 

jakobstad

 

De senaste dagarna har jag (också) gått och fastnat för den omtalade serien Skam som nu finns på Arenan. Jag har typ gått in i en liten bubbla och tittat på hela första säsongen i ett sträck och pantar nu liksom lite på de återstående avsnitten, för jag vill inte att de ska ta slut haha. Så om ni inte har börjat titta på Skam ännu kan även jag rekommendera den. Och ja, den är precis så bra som alla säger!

 

IMG 9683

 

Så nu vill jag bara önska er en riktigt trevlig tisdag! Stressa inte ihjäl er över julen, det är faktiskt ingen som svimmar fastän ett par paket blir lite fula, om det är lite damm i något hörn eller om morotslådan är köpis. Julen är inte till för att stressa. Kör försiktigt också, det är halt som fan.

söndag 11 december 2016 - 19:08

Vecka 49

Tjenare! Jahapp! Ska vi börja ha det så att jag uppdaterar bara en gång i veckan, på söndag då tänker jag? Typ att jag kör en snabbgenomgång om vad som har hänt i veckan. Heheh, nå nej. Men just nu är det det enda jag orkar och hinner med. Nog kommer jag tillbaka snart.

 

pepparkakor

Jag har dekorerat världens gulligaste pepparkakor. 

 

finland 3

Finland fyllde 99 år. Tack och grattis ♥

 

selfies december

Jag hade sminket on point en dag! Och försöker vänja mig med att ha hästasvans ibland, är så dålig på det. 

 

slutspurt

I skolan är slutspurten på gång just nu, några deadlines kvar... 

 

IMG 9384

Jag har varit till Robert's Coffee med mommo och moffa! Tänk, att vi under så kort tid fick två nya fina caféer till staden. 

 

IMG 9132

Ursäkta sjukt suddig bild, men den här filmen är så himla bra. Jag vikarierade i några dagar och passade förstås på att agera typisk vikariestereotyp: titta på film! Nåjo, vi gjorde mycket annat också, men den här filmen är ju t.o.m. lärorik och bara helt superbra. 

 

mamma zacke

Vi har firat världens bästa mamma som fyllde jämnt häromveckan! Ja, den där fantastiska kvinnan fyllde 60 år den 1:a december (my future's lookin' bright!). Och till  höger ser ni världens bästa lillebror. Ja, hela min familj är bäst, säger jag så där aningen subjektivt.

 

DSC 0805

Om ni som befinner er i Jeppis inte har smakat Kaffias julkaffe ännu så ska ni göra det snarast. Så otroligt himla gott!

 

Nu väntar den sista veckan i Vasa för den här terminen. SAY WHAT? Jag har visserligen tusen saker att uträtta ännu före jag kan känna mig helt ledig för resten av året. Men årets sista lektion har jag alltså fredagen den 16:e – sen är det jullov! Jag vet inte ännu om jag ska jobba under lovet eller inte, men det spelar ingen större roll för mig faktiskt. Älskar mitt jobb och min arbetsplats så mycket att jag ibland undrar varför jag envisas med att studera vidare. Ha en fortsatt trevlig söndag allihopa, nu loggar jag ut för resten av kvällen!

söndag 13 november 2016 - 10:25

Pappa

Idag är det fars dag och idag är jag hemma i Jakobstad och ska fira pappa och moffa så mycket det bara går. Eller fira och fira, vi brukar åka till mommos och moffas, dricka kaffe och bara umgås. Det är väl precis så man ska fira, tycker jag. 

 

Jag ska berätta lite för er om min pappa. Först och främst är han världens bästa chaufför, något som jag inte insåg före jag själv fick körkort. Jag trodde länge att alla var trygga chaufförer, men så är det ju verkligen inte. Pappa är också den som alltid håller sig lugn oavsett vad som händer. När det uppstår en paniksituation är det pappa man ringer. Fastän huset skulle hålla på att brinna ner säger han ändå att allting ordnar sig – och sen ser han till att det faktiskt gör det också. Otaliga gånger som jag har trott att jag ska få skäll för något, men istället mötts av: "Det var inte ditt fel, det där kunde du inget åt, det ordnar sig". Det är trygghet för mig. 

 

Pappa har lärt mig hur man mest effektivt viker ihop mjölkpaket för att spara så mycket plats i roskisen som möjligt (ett riktigt lifehack alltså, borde egentligen visa det nångång!). Pappa lärde mig även som 5-åring hur man spelar schack och han har alltid uppmanat mig till att vara nyfiken. "Läs åtminstone rubrikerna i tidningen varje morgon, det är viktigt att hänga med!" är något jag verkligen tagit med mig. Han har alltid uppmanat mig till att göra det jag vill göra, även om det inte var att bli läkare eller jurist. Han har peppat mig till att alltid göra mitt bästa och att alltid utnyttja min fulla potential, men han skulle aldrig ha tvingat mig i någon riktning. 

 

fars dag 2

Den där lilla skiten är alltså jag.

 

Pappa har världens fånigaste fotomin, han snarkar så huset skakar och p.g.a. sitt enorma golfintresse har man genom hela min uppväxt kunnat hitta peggar exakt överallt i hela huset. Då menar jag verkligen överallt: kökslådan, duschen, soffan, bastun... Men det är ju just såna här irritationsmoment man sen saknar när man är borta hemifrån, är det inte konstigt?

 

Idag tänker jag även på alla som av orsak eller annan inte har kvar sin pappa. Inga ord kan lappa sådana sår, ingenting kan ta bort saknaden, men jag vill på något sätt ändå lyfta fram att det inte är en självklarhet att faktiskt ha sin pappa med i bilden. Kram till alla er!

 

söndag 30 oktober 2016 - 10:39

Jeppis, mitt Jeppis

I torsdags kom min syster hem från Sverige på besök och har varit här hela helgen. Vi har förstås passat på att avverka alla måsten i Jakobstad under dessa dagar: Friends & Brgrs, Jakob Center, mommos & moffas och Kaffia. Dessutom lagade mamma sushi igår, så helgen har gått i den goda matens tecken kan man säga. 

 

friends and burgers

DSC 0720 2

Precis lika gott som senast

 

syskon

Vad vore jag utan er? ♥

 

hemlagad sushi2

sushi soja

Mammas sushi är, utan att överdriva, den godaste sushin jag ätit.

 

mommos moffas

Alltid lika mysigt vid mommos och moffas. 

 

kaffia2

Älskar att sitta vid fönstret på café och titta på folk som går förbi. 

 

jakob center

Vårt köpcenter är äntligen här!

 

Vi har givetvis varit in till centrum för att spana in dett nya köpcentret Jakob Center. Jag var faktiskt bjuden till VIP-öppningen i onsdags, men kunde sist och slutligen inte närvara. Hur som helst så var det kul att äntligen få gå dit och spana in det största som hänt Jakobstad på åratal! Det känns nästan overkligt att det faktikst står där nu. I hur många år har detta diskuterats, planerats, övervägts, debatterats och tvivlats på egentligen? Men nu är det här! Äntligen! Jag tror helt på riktigt att detta är början på något nytt för Jakobstad. Jag hade tänkt skriva lite om just det, men så satte Katja Nyman huvudet på spiken i den här artikeln, så jag bara måste hänvisa till den istället. Det är upp till oss nu. Sluta bära pengar till grannstäderna, för nu kan vi se till att stadens uppsving fortsätter.

torsdag 20 oktober 2016 - 08:00

Kalas i dagarna två

Vilken fin födelsedag jag fick! I tisdags kom mommo och moffa på besök och igår blev jag bjuden på mat av världens bästa vänner. Jag hade specifikt bett om texmex – varför göra det krångligare när man vet precis vad man vill ha?

 

bullar

mommo moffa

DSC 0736

kaka

DSC 5

 

Jag har fått en massa fina presenter och så många fina meddelanden och ord att jag är helt överväldigad. Det bästa av allt är att jag fått känna att jag har så fantastiska människor runt mig, i min närhet, som alltid finns där för mig. Nu ska jag sluta före jag blir för blödig. Tusen tack till allihopa, ni är bäst ♥

måndag 22 augusti 2016 - 18:13

89 år

I lördags fyllde världens bästa moffa 89 år. 89! När jag satt vid kaffebordet och tittade på honom försökte jag ta in det: den här fantastiska människan har levt i nästan nittio år. Jag kan inte ens föreställa sig vad han och mommo har gått igenom, vad de har sett, vad de har överlevt – och att de idag är så otroligt pigga, glada, och positiva människor. Tänk att ha sett sina bröder gå med i krig, att åka fram och tillbaka till staden med häst och vagn, att inte ha rinnande vatten eller elektricitet hemma, att inte kunna knäppa på kaffet i en kokare, att inte kunna slänga in tvätten i en maskin... Vad vet man själv om livet egentligen? "Vet ni, när jag var liten fanns det inte internet på telefonerna, hur klarade jag mig ens?"

 

mommo och moffa

mommos moffas kalas

blommor kalas

DSC 72

moffa jag


Jag har alltid varit och kommer alltid att vara moffas flicko! Han är den visaste och mest respektfulla mannen jag känner, han är en fixare utan dess like och alla mina minnen med honom är positiva och glada. Jag är så otroligt glad att jag hela livet haft chans att umgås så mycket med mina underbara morföräldrar. ♥