Farmari 2017

tisdag 20 juni 2017 - 18:30 | 0 Kommentarer

Det var i våras nångång som en arbetskompis frågade om jag ville följa med på Farmari i år för att vara med och representera Snellmans och hjälpa till under mässan. Utan att tänka desto mera på det tackade jag ja – och jag har inte ångrat mig en sekund. Förra veckans onsdag startade vi tidigt på morgonen från Granholmen till Seinäjoki där den fyra dagar långa mässan väntade.

 

farmari2017

all natural snellman farmari2

kossa

 

Mässan hade i år 94 000 besökare utspridda på de fyra dagarna, onsdag–lördag. Jag tänkte att om jag en gång följer med så går jag all in och är med alla dagar, så jag bodde på hotell i Seinäjoki och var med och jobbade från morgon till kväll. Vi skulle inte ha kunnat ha mer tur med vädret: temperaturen höll sig över 20 grader varje dag och jag kan berätta att jag kom hem med en passande bonbränna på lördagskvällen.

 

farmarimessut

herra snellman

DSC 0120

snellman all natural

 

Som ni ser på de tjusiga tröjorna var Snellmans tema i år All Natural. All Natural-produkterna är helt tillsatsfria och innehåller endast kött och kryddor. Det må låta lite subjektivt, men trots att jag jobbar för Snellmans så kan jag helt på riktigt säga att de här är de godaste korvprodukterna jag vet. Med en kötthalt på 80–90% blandat med kryddiga smaker kan man ju bara inte misslyckas. Min favorit är Merguez, som helt klart kommer att finnas med på min midsommargrill i år.

 

team snellman

DSC 0118

seinajoki2

 

Farmarimässan bjöd på en härlig gemenskap, både mellan arbetskamrater, besökare och andra utställare. Folk var väldigt pratsamma, glada och trevliga och jag måste erkänna att jag många gånger blev förvånad över hur sociala folk var. Varje dag kom någon okänd och pratade med oss, antingen på lunchen eller när man skyndade sig runt på mässområdet (för mycket fritid hann vi inte ha!), vilket var jätteroligt. Jag blev riktigt positivt överraskad och fick många fördomar om "tysta inåtvända finlänadare" krossade.

 

DSC 0220

kili

getter

svart hast

 

Det jag gillade mest med Farmari var kanske inte helt otippat djuren som fanns överallt på området: getter, hästar, hundar, hönor och tuppar, alpackor, kossor... Jag skulle ha kunnat stanna och titta på de här sötisarna hur länge som helst. Det mest fascinerande var kanske hästen med en mankhöjd på 2,05 meter, fattar ni hur högt det är? Helt otroligt djur! Min favorit var kanske ändå den här kossan som väckte oss med det här nätta lilla lätet... 

 

DSC 83

DSC 0071

DSC 0113

snellman instagram2

DSC 0144

 

Så vad har jag och team Snellman gjort under dessa fyra dagar då? Vi delade ut smakprover, vi ordnade en Instagram-tävling, vi delade ut ballonger och målarböcker åt barn, våra tv-kändisar (klick, klick) var på plats, vi minglade och vi har haft en intensiv och helt fantastisk mässa tillsammans. Om jag får chansen att följa med igen någon gång är det ingen tvekan om att jag hänger på.

Kategorier:

Mat Sommar 2017 Vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.