söndag 25 juni 2017 - 19:30

Ännu en midsommar i Forsby

Så var ännu en midsommarafton i Forsby firad och jag tänker som vanligt summera detta med en bildbomb från kvällen. Till allas förvåning tittade solen faktiskt fram och vi fick helt superbt väder hela kvällen, vilket gjorde att våra utomhusaktiviteter gick att genomföra som planerat. Vi började vid fotbollsplanen med fyra mål, stafetter och olika varianter av kubb. 

 

midsommar17c

Genomgång av regler före vi satte igång. 

 

midsommar17b

"Ät skit", frågor på det?

 

midsommar17g2

Elin med nykomlingen Nunu ♥

 

midsommar17f

Slavic squat! 

 

midsommar17h

Fyra mål var världens succé som väckte lite oväntade tävlingsinstinkter hos mig haha. 

 

midsommar17nunuvilli

Villi & lilli

 

midsommar17

Jag & Elin, 20 years and counting ♥

 

midsommar17a

Bästa Forsby-gänget.

 

midsommar17e

Hur kan man ens vara så söt? 

 

midsommar17i

Urban med det utsatta tornet i bakgrunden.

 

midsommar17j

Just hanging around.

 

midsommar17p

Tog ca 100 bilder på det här charmtrollet. 

 

midsommar2017forsby

"Va? Fick vi en bra bild på första försöket? Har du på något sånt där 'gör snyggare'-filter eller?"

 

Efter att lekarna på fotbollsplanen var avslutade for vi vidare till Puffens, där kvällen fortsatte med badtunna, grillning och mera spel. Fler folk dök upp hela tiden och vi var kanske en 20–25 pers när vi var som flest. När natten närmade sig morgon tog några av oss taxi tillbaka till stan och här är jag ännu och återhämtar mig efter fredagsaftonen. 

 

midsommar17n

iPuke på gång, tips tips: ladda ner den appen till nästa fest. 

 

midsommar17m

Definitionen av bromance fångad på bild.  

 

midsommar17k

Puffen på en mommoped, med en öl i handen och "ät skit" på ryggen.
Om inte det här summerar Forsby vet inte jag vad som gör. 

 

erikelin2017

iPuke tyckte att Elin skulle bli spottad med vatten i ansiktet. Challe ställde snällt upp och här är bildbeviset. 

 

midsommar17o2

Rebecca & jag! 

 

midsommar17l

Grabbar i badtunna.

 

midsommar17owe

Owe, alltså "Välkomna-till-Ted&Kaj-Owe", poserar. 

 

midsommar17elinkarro

 

midsommar17fredda

Ragnar Lodbrok a.k.a. Fredda var på plats! 

 

midsommar17sunkkenjan

Trubaduren Sunkken & Jan. 

 

Det tycks nog vara så att en fest med det här gänget helt enkelt inte kan bli misslyckad. Tack ännu en gång till alla inblandade för en suverän fest, nästa helg kör vi Freddy Kalas i Purmo

 

torsdag 22 juni 2017 - 18:00

Midsommarfirandet genom åren

Imorgon är det midsommarafton och jag tänkte torsdagen till ära bjuda på en liten tillbakablick på midsomrarna mellan 2008–2016. Jag överdrev lite i det här inlägget när jag påstod att vi varit i Forsby varje år, för när jag gick igenom bilderna märkte jag att vi ju också varit i Sandsund 2009, Ayia Napa 2011 och Oravais 2014. Men nåja, alla andra år har vi varit i Forsby haha. Jag ber om ursäkt för att vissa av bilderna är lite suddiga, på den där tiden hade vi inga systemkameror och våra telefonkameror hade två megapixlar. 

 

forsby midsommar 2008

2010 forsby midsommar

2011 midsommar

2012 midsommar

2013 midsommar

midsommmar 2014

misommar 2016

 

Klättring i torn och paddling i gummibåtar, aj aj alltså, nog är det ju den bästa tiden på året det här. Njut nu trots vädret och ha en helt suverän midsommarhelg!

måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

måndag 20 februari 2017 - 21:30

Vinkvällen som slutade på Hullupullo

En bula i bakhuvudet, en sprucken telefonskärm och mystiskt domnande armar... Det var resultatet av tjejkvällen med Emma och Daniela i lördags. Jag säger inte vilka symptom som hör ihop med vilken tjej, men det var inte alltså bara jag som har varit lite sliten efteråt haha. Vi började kvällen hemma hos mig. Jag hade köpt två flaskor vin som vi skulle dela på, men upptäckte sen till min förvåning (eller förtjusning?) att jag redan hade en flaska hemma i skåpet. Nåväl. Hur många flaskor som blev uppdruckna låter jag förbli osagt, men fnittrigt blev det åtminstone. 

 

IMG 0998

santa helena

Det här billiga skitvinet är helt sjukt gott, tips tips bara till alla fattiga studerande.

 

Vid 23-snåret gick vi iväg till Ollis för att dansa rövarna av oss lite... Men efter en stund kläckte vi den fantastiska idén att fara till Hullupullo istället. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare så det var ju en... upplevelse. Helt sjukt roligt hade vi, DJ:n spelade seriöst allt jag önskade och jag vet inte när jag senast skulle ha skrattat sådär mycket. Tack tjejer för årets hittills bästa kväll! Danielas inlägg om kvällen hittar ni här och Emmas här.

torsdag 16 februari 2017 - 16:00

Håll hårt i drinken, abiturient!

ABI TEN, KOM OCH KÄNN! ABI TIE, NU SKITER VI I E! Jag kan inte riktigt fatta att det idag är sju år sedan vi stod på de där lastbilsflaken och skrek halsen av oss. När jag såg lastbilarna idag fick jag ett litet stick i bröstet, liksom hjälp, vart har tiden farit, oj vad man var careless, man hade heeela livet framför sig... Men nästa sekund mindes jag ovissheten man levde med på den tiden. Ingen aning om vad man ville, ingen aning om vem man var och ingen aning om hur livet skulle se ut om ett år. På gott och ont.

 

penkkis jg 2010

Feelisen på topp i skolan!

 

Visst var det på ett sätt en helt underbar tid, att vara 19 år, abiturient och helt utan framtidsvisioner... Men inte skulle jag byta plats om jag fick. Tänk ändå vad mycket man hinner lära sig på sju år. Jag har hunnit testa på att bo i Sverige, jag har påbörjat flera olika studier, jag har flyttat från Stockholm till Åbo till Vasa, jag har hunnit jobba med en massa olika jobb och jag har framförallt lärt mig så otroligt mycket om mig själv och om människor överlag. Ju äldre jag blir desto mer cynisk blir jag. Jag tror helt enkelt inte längre det bästa om människor. Det kanske i sig är lite tragiskt, men det innebär också att jag inte är lika naiv idag. Men man blir nog aldrig fullärd och om ytterligare sju år kommer jag säkert att titta tillbaka på den 25-åriga Karolina på samma sätt som jag idag ser tillbaka på 19-åringen.

 

abi 10

ABI ABI ABI, HEJ HEJ HEJ...

 

Själva ABI-dagen var en av de roligaste dagarna i mitt liv. Stämningen var på topp, vårt program i skolan var säkert det bästa Jakobstads Gymnasium någonsin skådat (enligt min ytterst objektiva åsikt) och vi pimplade i oss öl på skoltoaletterna (detta börjar ju vara preskriberat nu). Vi hade visserligen 25 minusgrader den där dagen, men solen sken och jag kan inte minnas att man ens skulle ha frusit. Man glömde liksom lite bort att man ännu skulle skriva studenten också, haha...

 

abi abi abi

På russebussen, eller jag menar lastbilsflaket // Sista måltiden vid vårt bord ♥

 

Det som jag däremot inte brukar vilja nämna när jag talar om penkkisminnen är att kvällsfesten sket sig fullständigt för min del. Allting började bra: vi åt middag, vi dansade och bara njöt av att fira att nu vara (typ) lediga från skolan. Jag hade bara druckit ett par öl på hela dagen och kommer ihåg kvällen i detalj. Det sista jag minns är att jag stod och pratade med en engelsman vid bardisken. Jag kommer ihåg hur han såg ut, vad han hette och vad han gjorde i Jakobstad. Men sen – total blackout. En kompis som såg detta har berättat att jag först stod vid bardisken som vilken normal människa som helst, för att sedan bara plötsligt säcka ihop. Därefter har jag blivit utburen, satt i en bil, skjutsad hem och i princip spytt ett dygn (jag spyr aldrig, och absolut inte av några öl).

 

Jag minns absolut ingenting från det att jag stod vid bardisken till det att jag vaknade i soffan nästa dag. Jag har skämts så mycket över det här att jag inte har velat tala om det, men jag tänker att det kan få någon att hålla extra hårt i sin drink nästa gång de är ute. Jag brukar inte gå runt och påstå att jag blev drogad den där kvällen, för det vet jag faktiskt inte, men något konstigt hände. Orsaken till att jag inte velat prata om det är att jag inte orkat ta emot kommentarer som "äh, du var bara för full". Det vet jag att jag inte var, men sällan hjälper det att förklara det för folk som bara ser en som en dum 19-årig ABI vet ni. "Eget fel jävla fjortis, sluta skylla från dig", typ.

 

DSC 0062

Glider omkring i min gamla ABI-tröja idag.

 

På tal om droger var det här en av våra fiffiga slogans: "CannABIs? Yes we can!". Detta förstås inspirerat av Obamas "Yes we can". Ironin är slående med tanke på att jag mot min vilja kanske har fått något starkare i mig den där kvällen. Jag är annars en ganska stark motståndare av all sån skit och tycker att det är tragiskt att det som var ett absurt skämt för oss idag snarare skulle passa in på varannan jeppisungdom. Cannabis, gräs, marijuana, hasch (jag vet inte ens vad som är vad), inget sånt fanns ens i min världsbild när jag tog studenten. Man hade kanske hört talas om någon som testat gräs nångång. Men nu verkar det som att varannan unge röker på varje helg. Vad hände där? Men det är en helt annan diskussion som jag kanske går in på en annan gång...

 

Jag vill bara säga att ni ska ta hand om varandra, hålla hårt i era drinkar och för guds skull inte lämna någon ensam. Jag hade tur att jag hade vänner och pojkvän som tog hand om mig den där kvällen, jag vill inte ens veta hur det hade kunnat sluta annars.

måndag 6 februari 2017 - 18:11

Anekdoter från Vasas nattliv

Idag hade vi en ovanligt lång skoldag och således blev det många kaffepauser också. Under en av pauserna satt jag och pratade om helgen med tre andra tjejer och berättade samtidigt om en lite småpinsam händelse som inträffade i lördags. Vi skrattade så vi grät och det hela slutade med att alla drog varsin historia i samma kategori. Jag tänkte nu förgylla er måndag genom att dela med mig av dessa. Samtliga anekdoter är alltså sanna, varav en har mig som huvudroll och inträffade i lördags. 

 

1

Du går fram till ett gäng i rökrutan och börjar small talka lite. I sällskapet står några andra i din egen ålder samt två ordningsvakter, varav ens huvud pryds av en präktig flint. Stället är lite stökigt och många av de som röker springer runt utanför inhägnaden. Den andra ordningsvakten ger en kommentar om att du och dina vänner är duktiga som hålls inne i rökområdet, trots att ni inte ens röker. Du instämmer och ska skämtsamt säga att ditt sällskap ju är de enda med lite vett i huvudet här – men hör istället orden "vi är ju de enda med hår på huvudet här" komma ut ur din mun, samtidigt som du stint stirrar på den skalliga mannens blänkande hjässa...

 

ollis snaps2

 

2

Du har precis börjat gå en ny kurs i skolan och har noterat ett killgäng som du annars inte brukar gå samma kurser med. En av dem känner du ganska bra, låt oss kalla honom Johan, medan de två andra är såna där som du har sett i svängarna, men inte riktigt kommer ihåg namnen på. Handär killen med keps har du ändå fått för dig att heter Robert och brukar hänga med just Johan även utanför skolan. 

 

Så dricker du lite vin en lördag och går till en av Vasas barer. Du får syn på en kille som du är säker på att är killen från skolan, "killen med keps som du tror att heter Robert". Du går fram och säger: "Hej, Robert, visst?". Ni har ju något gemensamt att prata om nu. Jo jo, visst heter han Robert. "Vilken bra presentation ni hade i fredags". Han ser ut som ett stort frågetecken. "Ja, alltså vi går ju samma kurs", säger du och känner dig lite stött för att han inte verkar känna igen dig. Robert påstår att han inte ens går på ÅA. Du vill inte riktigt tro på honom, utan fortsätter med att hävda att han ju är kompis med Johan och nog liknar killen i din grupp jättemycket. Och inte ändå låter han sig övertygas.

 

Efter lite research visar det sig sedan att du har blandat ihop Robert (som du också har sett i svängarna tidigare) och killen med keps, som egentligen heter typ Victor... och att de inte liknar varandra alls. 

 

snapchat

 

3

Du är ute och dansar en kväll i Vasa och står vid bardisken för att få något att dricka. Bredvid står en kille som du börjar småprata lite med. När du får höra hans efternamn skiner du upp eftersom tankarna genast går till en gammal vän till dig. "Jahaaa, är du alltså...?" hinner du få ur dig innan killen avbryter med ett onödigt irriterat: "Jaaa jag är hans lillebror". Du drar dig undan och undrar vad som var hans problem. Dagen efter berättar du för någon om händelsen och får höra att din gamla klasskompis inte alls har någon lillebror. Du fattar ingenting. Småningom kopplar det: killen du pratat med antagit att det du skulle fråga handlade om hans lokalkända storebror. Din kompis och denna lokalkändis har alltså samma namn och killen du pratat med får ofta frågan om han är denne kändis lillebror. Nu har han tröttnat på det och nu har du, helt utan din vetskap, slängt mer bensin på elden.

 

lolll

 

4

Du är nyinflyttad till Vasa och besöker Oliver's Inn för första gången och står vid bardisken för att beställa något att dricka. Det blir 3€ som bartendern tydligt konstaterar med ett: "Tri euro!". Du fnissar lite och säger att det inte kan bli tio euro. Bartendern upprepar sig, "TRI", men du förstår ännu inte hur i hela friden en cider skulle kunna kosta så mycket. Du antar att det är bartenderns sätt att flörta och eftersom han är en pudding så skrattar du hjärtligt och säger att han ska sluta retas. Till sist visar han med tre fingrar i luften att det blir TRI EURO, TACK. Ditt leende suddas ut, du slår snabbt in pin-koden och undviker sedan bardisken resten av kvällen.

 

ollis

Kan ni gissa vilken jag lyckats med?

 

 

måndag 2 januari 2017 - 10:00

01 01 2017

"Nytt år, nytt jag, nya möjligheter", bla bla bla. Jag kommer inte att lägga upp några särskilda nyårslöften i år. Jag har lagt upp några nya riktlinjer i livet överlag, men det gjorde jag redan för en månad sedan och har redan kommit en bit på vägen. Så det känns skönt, jag har ett litet försprång redan. Så nyårslöftet blir väl isåfall att fortsätta på det jag har börjat på med. Och det handlar originellt nog att ta bättre hand om mig själv, på alla sätt. 

 

faboda

Fäboda den 1 januari 2017.

 

Nyårsafton firades hemma i Jeppis med att inviga Kajsas nya lägenhet. Vid tolvslaget gick vi in till stan för att titta på lite fyrverkerier på torget och skåla in det nya året. Jag har inte firat nyårsafton i Jakobstad på flera år, men det här var riktigt lagom i år! En mysig liten fest med goda vänner, mer än så behövs inte. 

 

karolina kajsa

IMG 0025

 Tolvslaget på torget.

 

Nu återstår bara vecka i Jeppis före det är dags att återvända till Vasa och ta tag i vårterminen. Önskar att jag skulle ha fått tillbaka lite studiemotivation under ledigheten, men icke. Känns förjävla motigt faktiskt, men jag överlevde ju höstterminen så nog ska väl vårterminen gå också. Bara ti dra upp snuru och böri på. Det får bli mitt motto för 2017.

torsdag 29 december 2016 - 10:00

Några julbilder

...som jag låter tala helt och hållet för sig själva. 

 

julbocken2

christmas lights2

julmys

julmat

julkyrka pedersore

DSC 0800

julstjarnor

IMG 4174

måndag 21 november 2016 - 15:32

GALAN 2016

Nåja, nu har jag äntligen fått tummen ur för att visa lite bilder från lördagen och Galan 2016 som hölls i Vasa Stadshus. Kvällen började med att Emma och Daniela kom hem till mig för att dricka lite vin, locka håret (okej, Emma lockade våra hår...) och fixa till det där sista. När klockan började bli mingeldags gick vi bara raka vägen över gatan och gled in på Vasa Stadshus – skönt med gångavstånd!

 

galan forfest2

Färdiglockade och supertaggade inför kvällen!

 

galan 2016

Välkomstdrinkarna. 

 

galan roda mattan

På röda (lila) mattan! Bild: Joni Keko / Zoomi / Tetrix

 

galan1

Dags för mingel! Redan här började jag få ont i fötterna haha...

 

vasa stadshus 1

Taket och kristallkronan i stadshuset är så himla fina.

 

galan stadshuset

Jag hade äran att i år igen sitta bland de nominerade – i år på raden allra längst fram!

 

galan programvadar frande jungell kronlund alden

Arrangörerna Ida-Marie (Ziio) & Maria (Tidstjuven) samt programvärdarna Nicke och Janina (Yae).

 

samzimon

DSC 0889

Sam Zimon och Nellie Fors bjöd på underhållning!

 

modeshow galan 2016

Hur cool är inte den här tjejen då?

 

Estenomerna hade satt ihop modeshowen Wearable but WOW och jag älskade stilen rakt igenom! Man såg en tydlig röd tråd med en massa attityd och 90-talsinfluenser. Så himla snyggt! I det här inlägget har Emma fotat typ alla outfit, så gå in och kika där om ni är nyfikna. Förutom modeshow, musikframträdanden, videohälsningar från bl.a. Maria Montazami... Så var det förstås också prisutdelning! Här kan ni se en komplett lista på alla vinnare.

 

karolinas kaos galan

 

När min kategori ropades upp petade Daniela mig i sidan, men jag viskade bara: "Äh sluta nu, jag vinner inte i år". Så när Jenna (som förra året delade ut priset för årets personliga blogg) sa: "Årets blogginlägg... Samma person som jag delade ut pris till förra åreeeet...", trodde jag inte att jag hörde rätt. Men jodå: "Karolinas Kaos!" skulle upp på scenen. Smått i chock trippade jag upp på och försökte ge någorlunda vettiga svar på frågorna som ställdes. Supernervöst men otroligt roligt! Vad ska jag ens säga? Jag fattar ingenting, men TACK NU SÅ MYCKET! Ni är bäst!!

 

ellen stromberg blejk fejt fab

Världens bästa Ellen kammade hem priset för årets blogg!

 

När Galan officiellt var avslutad gick ryckte de tag i mig för en liten intervju som åkte ut i livestreamen, men jag antar att ganska många hade stängt av i det skedet redan. Nåväl, sedan gick vi vidare till Bank där efterfesten hölls. Tog lite småplock, minglade och... fick syn på Ted och Kaj! Jag blev helt stel och visste inte hur i hela världen jag skulle bära mig åt för att våga ta en bild med dem. Nå, då löste Emma problemet, tog mig i armen och släpade med mig till deras bord och sa...

 

"Hej! Ursäkta att vi stör, men jag gillar er jättemycket och... Eller ja, hon gillar också er men hon vågade inte säga något. Får vi ta en bild med er?" Hahhaha. Jag kände mig som en 7-åring som var med sin mamma någonstans, ville typ sjunka genom golvet, men tänkte att jag inte kan fly nu när bilden är så nära. 

 

ted och kaj

Resultatet! värt den där minuten av pinsamhet.

 

Vi hade tänkt gå vidare till Fontana eller Ollis, men p.g.a. extrema köer i hela stan hamnade vi istället på Leipis och O'Malleys. Dessutom fick Daniela en allergisk reaktion och var tvungen att åka till akuten, men jag och Emma fortsatte att dansa i någon timme. Det var ändå svårt att riktigt komma igång efter den långa kvällen, efter att Daniela blivit sjuk och efter allt köande, så vi bestämde att vi tar på nytt en annan gång!

 

black white outfit

Ännu ett par bilder på outfiten. Kallar den högra posen för "Var f-n ska jag ha mina händer?".

 

Tack till arrangörerna, tack till alla som nominerat och röstat, tack till mitt sällskap, tack för allt stöd från alla möjliga oväntade håll och tack till alla andra gulliga människor för en oförglömlig kväll! ♥

torsdag 20 oktober 2016 - 08:00

Kalas i dagarna två

Vilken fin födelsedag jag fick! I tisdags kom mommo och moffa på besök och igår blev jag bjuden på mat av världens bästa vänner. Jag hade specifikt bett om texmex – varför göra det krångligare när man vet precis vad man vill ha?

 

bullar

mommo moffa

DSC 0736

kaka

DSC 5

 

Jag har fått en massa fina presenter och så många fina meddelanden och ord att jag är helt överväldigad. Det bästa av allt är att jag fått känna att jag har så fantastiska människor runt mig, i min närhet, som alltid finns där för mig. Nu ska jag sluta före jag blir för blödig. Tusen tack till allihopa, ni är bäst ♥