måndag 20 februari 2017 - 21:30

Vinkvällen som slutade på Hullupullo

En bula i bakhuvudet, en sprucken telefonskärm och mystiskt domnande armar... Det var resultatet av tjejkvällen med Emma och Daniela i lördags. Jag säger inte vilka symptom som hör ihop med vilken tjej, men det var inte alltså bara jag som har varit lite sliten efteråt haha. Vi började kvällen hemma hos mig. Jag hade köpt två flaskor vin som vi skulle dela på, men upptäckte sen till min förvåning (eller förtjusning?) att jag redan hade en flaska hemma i skåpet. Nåväl. Hur många flaskor som blev uppdruckna låter jag förbli osagt, men fnittrigt blev det åtminstone. 

 

IMG 0998

santa helena

Det här billiga skitvinet är helt sjukt gott, tips tips bara till alla fattiga studerande.

 

Vid 23-snåret gick vi iväg till Ollis för att dansa rövarna av oss lite... Men efter en stund kläckte vi den fantastiska idén att fara till Hullupullo istället. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare så det var ju en... upplevelse. Helt sjukt roligt hade vi, DJ:n spelade seriöst allt jag önskade och jag vet inte när jag senast skulle ha skrattat sådär mycket. Tack tjejer för årets hittills bästa kväll! Danielas inlägg om kvällen hittar ni här och Emmas här.

torsdag 16 februari 2017 - 16:00

Håll hårt i drinken, abiturient!

ABI TEN, KOM OCH KÄNN! ABI TIE, NU SKITER VI I E! Jag kan inte riktigt fatta att det idag är sju år sedan vi stod på de där lastbilsflaken och skrek halsen av oss. När jag såg lastbilarna idag fick jag ett litet stick i bröstet, liksom hjälp, vart har tiden farit, oj vad man var careless, man hade heeela livet framför sig... Men nästa sekund mindes jag ovissheten man levde med på den tiden. Ingen aning om vad man ville, ingen aning om vem man var och ingen aning om hur livet skulle se ut om ett år. På gott och ont.

 

penkkis jg 2010

Feelisen på topp i skolan!

 

Visst var det på ett sätt en helt underbar tid, att vara 19 år, abiturient och helt utan framtidsvisioner... Men inte skulle jag byta plats om jag fick. Tänk ändå vad mycket man hinner lära sig på sju år. Jag har hunnit testa på att bo i Sverige, jag har påbörjat flera olika studier, jag har flyttat från Stockholm till Åbo till Vasa, jag har hunnit jobba med en massa olika jobb och jag har framförallt lärt mig så otroligt mycket om mig själv och om människor överlag. Ju äldre jag blir desto mer cynisk blir jag. Jag tror helt enkelt inte längre det bästa om människor. Det kanske i sig är lite tragiskt, men det innebär också att jag inte är lika naiv idag. Men man blir nog aldrig fullärd och om ytterligare sju år kommer jag säkert att titta tillbaka på den 25-åriga Karolina på samma sätt som jag idag ser tillbaka på 19-åringen.

 

abi 10

ABI ABI ABI, HEJ HEJ HEJ...

 

Själva ABI-dagen var en av de roligaste dagarna i mitt liv. Stämningen var på topp, vårt program i skolan var säkert det bästa Jakobstads Gymnasium någonsin skådat (enligt min ytterst objektiva åsikt) och vi pimplade i oss öl på skoltoaletterna (detta börjar ju vara preskriberat nu). Vi hade visserligen 25 minusgrader den där dagen, men solen sken och jag kan inte minnas att man ens skulle ha frusit. Man glömde liksom lite bort att man ännu skulle skriva studenten också, haha...

 

abi abi abi

På russebussen, eller jag menar lastbilsflaket // Sista måltiden vid vårt bord ♥

 

Det som jag däremot inte brukar vilja nämna när jag talar om penkkisminnen är att kvällsfesten sket sig fullständigt för min del. Allting började bra: vi åt middag, vi dansade och bara njöt av att fira att nu vara (typ) lediga från skolan. Jag hade bara druckit ett par öl på hela dagen och kommer ihåg kvällen i detalj. Det sista jag minns är att jag stod och pratade med en engelsman vid bardisken. Jag kommer ihåg hur han såg ut, vad han hette och vad han gjorde i Jakobstad. Men sen – total blackout. En kompis som såg detta har berättat att jag först stod vid bardisken som vilken normal människa som helst, för att sedan bara plötsligt säcka ihop. Därefter har jag blivit utburen, satt i en bil, skjutsad hem och i princip spytt ett dygn (jag spyr aldrig, och absolut inte av några öl).

 

Jag minns absolut ingenting från det att jag stod vid bardisken till det att jag vaknade i soffan nästa dag. Jag har skämts så mycket över det här att jag inte har velat tala om det, men jag tänker att det kan få någon att hålla extra hårt i sin drink nästa gång de är ute. Jag brukar inte gå runt och påstå att jag blev drogad den där kvällen, för det vet jag faktiskt inte, men något konstigt hände. Orsaken till att jag inte velat prata om det är att jag inte orkat ta emot kommentarer som "äh, du var bara för full". Det vet jag att jag inte var, men sällan hjälper det att förklara det för folk som bara ser en som en dum 19-årig ABI vet ni. "Eget fel jävla fjortis, sluta skylla från dig", typ.

 

DSC 0062

Glider omkring i min gamla ABI-tröja idag.

 

På tal om droger var det här en av våra fiffiga slogans: "CannABIs? Yes we can!". Detta förstås inspirerat av Obamas "Yes we can". Ironin är slående med tanke på att jag mot min vilja kanske har fått något starkare i mig den där kvällen. Jag är annars en ganska stark motståndare av all sån skit och tycker att det är tragiskt att det som var ett absurt skämt för oss idag snarare skulle passa in på varannan jeppisungdom. Cannabis, gräs, marijuana, hasch (jag vet inte ens vad som är vad), inget sånt fanns ens i min världsbild när jag tog studenten. Man hade kanske hört talas om någon som testat gräs nångång. Men nu verkar det som att varannan unge röker på varje helg. Vad hände där? Men det är en helt annan diskussion som jag kanske går in på en annan gång...

 

Jag vill bara säga att ni ska ta hand om varandra, hålla hårt i era drinkar och för guds skull inte lämna någon ensam. Jag hade tur att jag hade vänner och pojkvän som tog hand om mig den där kvällen, jag vill inte ens veta hur det hade kunnat sluta annars.

måndag 6 februari 2017 - 18:11

Anekdoter från Vasas nattliv

Idag hade vi en ovanligt lång skoldag och således blev det många kaffepauser också. Under en av pauserna satt jag och pratade om helgen med tre andra tjejer och berättade samtidigt om en lite småpinsam händelse som inträffade i lördags. Vi skrattade så vi grät och det hela slutade med att alla drog varsin historia i samma kategori. Jag tänkte nu förgylla er måndag genom att dela med mig av dessa. Samtliga anekdoter är alltså sanna, varav en har mig som huvudroll och inträffade i lördags. 

 

1

Du går fram till ett gäng i rökrutan och börjar small talka lite. I sällskapet står några andra i din egen ålder samt två ordningsvakter, varav ens huvud pryds av en präktig flint. Stället är lite stökigt och många av de som röker springer runt utanför inhägnaden. Den andra ordningsvakten ger en kommentar om att du och dina vänner är duktiga som hålls inne i rökområdet, trots att ni inte ens röker. Du instämmer och ska skämtsamt säga att ditt sällskap ju är de enda med lite vett i huvudet här – men hör istället orden "vi är ju de enda med hår på huvudet här" komma ut ur din mun, samtidigt som du stint stirrar på den skalliga mannens blänkande hjässa...

 

ollis snaps2

 

2

Du har precis börjat gå en ny kurs i skolan och har noterat ett killgäng som du annars inte brukar gå samma kurser med. En av dem känner du ganska bra, låt oss kalla honom Johan, medan de två andra är såna där som du har sett i svängarna, men inte riktigt kommer ihåg namnen på. Handär killen med keps har du ändå fått för dig att heter Robert och brukar hänga med just Johan även utanför skolan. 

 

Så dricker du lite vin en lördag och går till en av Vasas barer. Du får syn på en kille som du är säker på att är killen från skolan, "killen med keps som du tror att heter Robert". Du går fram och säger: "Hej, Robert, visst?". Ni har ju något gemensamt att prata om nu. Jo jo, visst heter han Robert. "Vilken bra presentation ni hade i fredags". Han ser ut som ett stort frågetecken. "Ja, alltså vi går ju samma kurs", säger du och känner dig lite stött för att han inte verkar känna igen dig. Robert påstår att han inte ens går på ÅA. Du vill inte riktigt tro på honom, utan fortsätter med att hävda att han ju är kompis med Johan och nog liknar killen i din grupp jättemycket. Och inte ändå låter han sig övertygas.

 

Efter lite research visar det sig sedan att du har blandat ihop Robert (som du också har sett i svängarna tidigare) och killen med keps, som egentligen heter typ Victor... och att de inte liknar varandra alls. 

 

snapchat

 

3

Du är ute och dansar en kväll i Vasa och står vid bardisken för att få något att dricka. Bredvid står en kille som du börjar småprata lite med. När du får höra hans efternamn skiner du upp eftersom tankarna genast går till en gammal vän till dig. "Jahaaa, är du alltså...?" hinner du få ur dig innan killen avbryter med ett onödigt irriterat: "Jaaa jag är hans lillebror". Du drar dig undan och undrar vad som var hans problem. Dagen efter berättar du för någon om händelsen och får höra att din gamla klasskompis inte alls har någon lillebror. Du fattar ingenting. Småningom kopplar det: killen du pratat med antagit att det du skulle fråga handlade om hans lokalkända storebror. Din kompis och denna lokalkändis har alltså samma namn och killen du pratat med får ofta frågan om han är denne kändis lillebror. Nu har han tröttnat på det och nu har du, helt utan din vetskap, slängt mer bensin på elden.

 

lolll

 

4

Du är nyinflyttad till Vasa och besöker Oliver's Inn för första gången och står vid bardisken för att beställa något att dricka. Det blir 3€ som bartendern tydligt konstaterar med ett: "Tri euro!". Du fnissar lite och säger att det inte kan bli tio euro. Bartendern upprepar sig, "TRI", men du förstår ännu inte hur i hela friden en cider skulle kunna kosta så mycket. Du antar att det är bartenderns sätt att flörta och eftersom han är en pudding så skrattar du hjärtligt och säger att han ska sluta retas. Till sist visar han med tre fingrar i luften att det blir TRI EURO, TACK. Ditt leende suddas ut, du slår snabbt in pin-koden och undviker sedan bardisken resten av kvällen.

 

ollis

Kan ni gissa vilken jag lyckats med?

 

 

måndag 2 januari 2017 - 10:00

01 01 2017

"Nytt år, nytt jag, nya möjligheter", bla bla bla. Jag kommer inte att lägga upp några särskilda nyårslöften i år. Jag har lagt upp några nya riktlinjer i livet överlag, men det gjorde jag redan för en månad sedan och har redan kommit en bit på vägen. Så det känns skönt, jag har ett litet försprång redan. Så nyårslöftet blir väl isåfall att fortsätta på det jag har börjat på med. Och det handlar originellt nog att ta bättre hand om mig själv, på alla sätt. 

 

faboda

Fäboda den 1 januari 2017.

 

Nyårsafton firades hemma i Jeppis med att inviga Kajsas nya lägenhet. Vid tolvslaget gick vi in till stan för att titta på lite fyrverkerier på torget och skåla in det nya året. Jag har inte firat nyårsafton i Jakobstad på flera år, men det här var riktigt lagom i år! En mysig liten fest med goda vänner, mer än så behövs inte. 

 

karolina kajsa

IMG 0025

 Tolvslaget på torget.

 

Nu återstår bara vecka i Jeppis före det är dags att återvända till Vasa och ta tag i vårterminen. Önskar att jag skulle ha fått tillbaka lite studiemotivation under ledigheten, men icke. Känns förjävla motigt faktiskt, men jag överlevde ju höstterminen så nog ska väl vårterminen gå också. Bara ti dra upp snuru och böri på. Det får bli mitt motto för 2017.

torsdag 29 december 2016 - 10:00

Några julbilder

...som jag låter tala helt och hållet för sig själva. 

 

julbocken2

christmas lights2

julmys

julmat

julkyrka pedersore

DSC 0800

julstjarnor

IMG 4174

måndag 21 november 2016 - 15:32

GALAN 2016

Nåja, nu har jag äntligen fått tummen ur för att visa lite bilder från lördagen och Galan 2016 som hölls i Vasa Stadshus. Kvällen började med att Emma och Daniela kom hem till mig för att dricka lite vin, locka håret (okej, Emma lockade våra hår...) och fixa till det där sista. När klockan började bli mingeldags gick vi bara raka vägen över gatan och gled in på Vasa Stadshus – skönt med gångavstånd!

 

galan forfest2

Färdiglockade och supertaggade inför kvällen!

 

galan 2016

Välkomstdrinkarna. 

 

galan roda mattan

På röda (lila) mattan! Bild: Joni Keko / Zoomi / Tetrix

 

galan1

Dags för mingel! Redan här började jag få ont i fötterna haha...

 

vasa stadshus 1

Taket och kristallkronan i stadshuset är så himla fina.

 

galan stadshuset

Jag hade äran att i år igen sitta bland de nominerade – i år på raden allra längst fram!

 

galan programvadar frande jungell kronlund alden

Arrangörerna Ida-Marie (Ziio) & Maria (Tidstjuven) samt programvärdarna Nicke och Janina (Yae).

 

samzimon

DSC 0889

Sam Zimon och Nellie Fors bjöd på underhållning!

 

modeshow galan 2016

Hur cool är inte den här tjejen då?

 

Estenomerna hade satt ihop modeshowen Wearable but WOW och jag älskade stilen rakt igenom! Man såg en tydlig röd tråd med en massa attityd och 90-talsinfluenser. Så himla snyggt! I det här inlägget har Emma fotat typ alla outfit, så gå in och kika där om ni är nyfikna. Förutom modeshow, musikframträdanden, videohälsningar från bl.a. Maria Montazami... Så var det förstås också prisutdelning! Här kan ni se en komplett lista på alla vinnare.

 

karolinas kaos galan

 

När min kategori ropades upp petade Daniela mig i sidan, men jag viskade bara: "Äh sluta nu, jag vinner inte i år". Så när Jenna (som förra året delade ut priset för årets personliga blogg) sa: "Årets blogginlägg... Samma person som jag delade ut pris till förra åreeeet...", trodde jag inte att jag hörde rätt. Men jodå: "Karolinas Kaos!" skulle upp på scenen. Smått i chock trippade jag upp på och försökte ge någorlunda vettiga svar på frågorna som ställdes. Supernervöst men otroligt roligt! Vad ska jag ens säga? Jag fattar ingenting, men TACK NU SÅ MYCKET! Ni är bäst!!

 

ellen stromberg blejk fejt fab

Världens bästa Ellen kammade hem priset för årets blogg!

 

När Galan officiellt var avslutad gick ryckte de tag i mig för en liten intervju som åkte ut i livestreamen, men jag antar att ganska många hade stängt av i det skedet redan. Nåväl, sedan gick vi vidare till Bank där efterfesten hölls. Tog lite småplock, minglade och... fick syn på Ted och Kaj! Jag blev helt stel och visste inte hur i hela världen jag skulle bära mig åt för att våga ta en bild med dem. Nå, då löste Emma problemet, tog mig i armen och släpade med mig till deras bord och sa...

 

"Hej! Ursäkta att vi stör, men jag gillar er jättemycket och... Eller ja, hon gillar också er men hon vågade inte säga något. Får vi ta en bild med er?" Hahhaha. Jag kände mig som en 7-åring som var med sin mamma någonstans, ville typ sjunka genom golvet, men tänkte att jag inte kan fly nu när bilden är så nära. 

 

ted och kaj

Resultatet! värt den där minuten av pinsamhet.

 

Vi hade tänkt gå vidare till Fontana eller Ollis, men p.g.a. extrema köer i hela stan hamnade vi istället på Leipis och O'Malleys. Dessutom fick Daniela en allergisk reaktion och var tvungen att åka till akuten, men jag och Emma fortsatte att dansa i någon timme. Det var ändå svårt att riktigt komma igång efter den långa kvällen, efter att Daniela blivit sjuk och efter allt köande, så vi bestämde att vi tar på nytt en annan gång!

 

black white outfit

Ännu ett par bilder på outfiten. Kallar den högra posen för "Var f-n ska jag ha mina händer?".

 

Tack till arrangörerna, tack till alla som nominerat och röstat, tack till mitt sällskap, tack för allt stöd från alla möjliga oväntade håll och tack till alla andra gulliga människor för en oförglömlig kväll! ♥

torsdag 20 oktober 2016 - 08:00

Kalas i dagarna två

Vilken fin födelsedag jag fick! I tisdags kom mommo och moffa på besök och igår blev jag bjuden på mat av världens bästa vänner. Jag hade specifikt bett om texmex – varför göra det krångligare när man vet precis vad man vill ha?

 

bullar

mommo moffa

DSC 0736

kaka

DSC 5

 

Jag har fått en massa fina presenter och så många fina meddelanden och ord att jag är helt överväldigad. Det bästa av allt är att jag fått känna att jag har så fantastiska människor runt mig, i min närhet, som alltid finns där för mig. Nu ska jag sluta före jag blir för blödig. Tusen tack till allihopa, ni är bäst ♥

måndag 3 oktober 2016 - 16:59

Lördagen genom mobilen

hostvasa

vaasa ruska


I lördags unnade jag mig en sovmorgon och for sedan efter frukosten ut på en lång promenad. Vädret var helt ljuvligt, precis så där som man föreställer sig hösten när den är som bäst. När jag checkade telefonen efteråt hade jag fått ett meddelande: "Kan man vara sugen på rödvin den här tiden på dygnet?" och då förstod jag hur kvällen skulle komma att se ut. Jag gick en sväng via butiken, for hem och duschade, sminkade mig, övade dansmoves, tog 20 selfies och allt det där ni vet, sen gick jag raka vägen till Anna där också Malin var på plats.

 

selfies

malin karro anna

 

Vad är nu bättre än en oplanerad lördagskväll med vin, skvaller och en massa tjejsnack? Detta följt av en helkväll på flera av stadens dansgolv och avslutning på Dongnai – en tiopoängskväll helt enkelt. Det får vi göra pånytt! Söndagen spenderades i soffan med chips och tv-serier hehe... Hoppas ni också har haft en skön helg!

tisdag 27 september 2016 - 09:50

Kaffias VIP-opening

I lördags var jag bjuden på Kaffias VIP-opening i Jakobstad! Caféet som jag babblat om tidigare och bl.a. gått på provsmakning inför. Jag såg också att Ida-Marie hade gjort ett grymt fint inlägg om just Kaffia, så kika in där för att se en massa fina bilder från det nya caféet. 

 

Kaffia1

kaffia 1

Andra fotot: ZiiO

 

Öppningen började egentligen vid sjusnåret, men jag och Janica kom dit redan vid 18-tiden för att hjälpa till med att ställa i ordning det sista som skulle fixas. Och SOM det hade ändrat sedan jag var där senast! Jag har visserligen följt med via Kaffias instagramkonto och sett att det gått framåt enormt, men det var ändå så häftigt att se förändringen med egna ögon också. 

 

kaffia3

 

Det bjöds på sött och salt, sockerfritt och sockerfyllt, bål och en massa annat smått och gott. Sammanlagt blev vi runt 40 personer som minglade och hade det trevligt i Jeppis nya inneställe! Vid midnatt var vi några som gled vidare ut på stan och fortsatte att fira tillsammans med Kajsa – och visst blev det en helt suverän kväll. 

 

kaffiaaa

kaffia5

Första fotot: ZiiO 

 

Kaffia har satsat på återvunnet, rustikt och industriellt och jag bara älskar allt med inredningen. Tyvärr har jag inte så många bilder från lördagen, jag hann helt enkelt inte fota nästan alls, men jag kan lova er att det kommer fler bilder därifrån i framtiden!

söndag 28 augusti 2016 - 11:15

Venetiansk 2016

Ja, det stavas så egentligen, venetiansk. Fast jag brukar skriva veneziansk ändå, bara för att typ ingen vet att det stavas venetiansk. Nåja. Trots att det stormade hela gårdagen lyckades vi både grilla och smälla lite raketer igår, precis som det ska vara. Förutom det tittade vi även på lite fotboll och hade eld i spisen hela kvällen. En riktigt mysig och lugn kväll hemma med familjen. 

 

sprakastikko2

fackla

veneziansk2

DSC 0065 2

 

Nu är sommaren alltså officiellt avslutad och vi har väl inga andra val än att sakta men säkert välkomna hösten. Känns det inte som att midsommar var förra veckan? Vad hände? Nå, det hjälper inte att gnälla. Sommaren 2016 har varit helt suverän och jag är tacksam för allt jag hunnit göra och alla jag fått umgås med. Nu ska vi hoppas att hösten 2016 blir lika bra också!