måndag 2 oktober 2017 - 11:00

KAFFIA 1 ÅR

I lördags stod Kaffias 1-årskalas på schemat och jag var förstås på plats för att fira Kajsa och hennes bebis. Jag ska visa lite bilder från kvällen!

 

kaffia fest

kaffia cafe

 

Jag hade plockat ihop en liten goodiebag som present, var själv så himla nöjd med hinken som jag råkade trilla över inne på Hemtex slutförsäljning i Vasa. Jag älskar att köpa presenter och den där känslan när man riktigt träffar rätt är så rolig! På tal om det fyller jag ju snart år – önskar mig bl.a. en ny laptop och en ny kamera, så feel free att sända på posten bara...

 

macke joni2

kaffia jakobstad2

kaffia party 

Vi samlades vid caféet efter stängning och stannade sedan där fram till midnatt före vi for vidare ut på stan. Vi hade dimmat ljusen, vi åt lite godsaker och bara umgicks i goda vänners lag. Nästa stopp blev Netti och sen snubblade vi även vidare till allas vårt Melody. Kom hem alldeles för sent för mitt eget bästa, men hade verkligen en kanonkväll så det var det värt. 

 

kaffia 1 ar

maximilian

 

På tal om Melody så börjar jag starkt ifrågasätta spellistan de har där... Visserligen är det lite roligt att de spelar musik som var inne när man själv gick i högstadiet, men om jag måste höra Gasolina, Get Busy eller Low en enda gång till vet jag inte vad jag tar mig till alltså. Dagens kids vet väl knappt vad det är för låtar ens haha.

 

Nu väntar en arbetsvecka i Jeppis igen och på schemat idag står bl.a. kaffe hos mommo och moffa följt av promenad med Kajsa och Ares. Måndag är också en bra dag!!!

tisdag 1 augusti 2017 - 09:00

It's a wrap

Jakobs Dagar har ju viri och firi för länge sedan, men jag tänkte ändå dra tummen ur och ladda upp några bilder från torsdagen och fredagen den 20:e och 21:a juli. På torsdag var jag som sagt på Linnea Henriksson-konsert med syrran och direkt efter det for vi till Skolparken där evenemanget Jeppis Summer Jam ordnades. 

 

jeppis summer jam

jeppis summer jam 2017

 

I Skolparken spelade Walt Miguel, Tom Alfons, Costa & DJ Stards + några gästartister. Jag har redan babblat om hur bra det här gänget är, så jag tänker inte dra samma rant en gång till, men ja, de bjöd på en minst lika bra show som på måndagens spelning på Black Sheep.

 

På fredagen var det fest med forsbygänget, igen (klick, klick). Vi samlades i Esse den här gången, där vi laddade upp med gammal hederlig grillning och beerpong. Vi hann inte in till stan för att kolla på KAJ, men vad gör nu det när man ändå hade så bra feelis på förfesten?

 

villi victor

DSC 0391

forsby esse2

 

Resten av helgen tillbringade jag i soffan trots att jag hade cirka tio olika ställen jag "borde" ha varit på. Jag orkade helt enkelt inte och de där två dagarna i soffan var mycket behövda. Nu när vi har Jakobs Dagar avklarat här på bloggen också så får vi väl börja inse att sommaren är jävligt kort och att det snart börjar vara dags att fundera på Veneziansk. Hur är det här ens möjligt?

tisdag 18 juli 2017 - 10:15

686 baby Jakobstad

Jeppisdagarna fick en skön inledning igår kväll på Black Sheep där Walt Miguel, Tom Alfons & Costa tillsammans med DJ Stards satte ribban högt för resten av veckan. Trots att det var måndag och det hade regnat hela dagen drog killarna fullt hus (eller full terrass) och fick alla att glömma måndagströttheten. 

 

DSC 1421

 

Showen inleddes starkt med en cover på I Need a Dollar, som förstås fick igång publiken direkt, och fortsatte sedan med eget material. De turades om, ibland körde två åt gången, ibland alla tre, ibland bara en med de andra backande i bakgrunden. Jag gillade att de inte uppträdde som separata artister, utan att alla hela tiden stod på scenen som en trio.

 

DSC 1494

 

Costa & Tom Alfons har precis släppt låten Every Day som de också körde igår – och den var precis lika skön live som på radio. Tom & Walt är båda gamla bekanta till mig, medan Costa kommit hit ända från Sri Lanka och rappar på bland annat singalesiska. Man fattar noll, men det låter sjukt coolt och man hör ju hur bra han är på att rappa fast man inte förstår orden. "Man känner flowet fast man inte förstår något", skulle jag säga om det inte var så cheesy.

 

DSC 1441

 

Walle drog både nytt och gammalt material och om jag inte var kär i honom tidigare så blev jag det efter låten Lazy Sunday Sex. Den finns dessvärre inte tillgänglig någonstans ännu (förutom en teaser på Instagram), så ni blir helt enkelt tvungna att komma till Skolparken på torsdag kl. 22:00 för att höra den. 

 

DSC 1496

 

Killarna fungerade perfekt tillsammans och det märks verkligen hur de njuter av att stå på scen. Den här stämningen smittar av sig på publiken och jag hade inte tråkigt en minut. Deras olika sound kompletterar varandra och deras gemensamma nämnare är kärlek till hiphop, ett skönt flow och en suverän scennärvaro. 

 

DSC 1407

 

På jobbet imorse hörde jag att de gjorde en liten livegrej på Yle Vega också, där bl.a. Snellmans (och hela Jeppis) fick en fet shoutout. Och på tal om Jeppis och 686 så är jag är så glad att hiphopscenen i staden har vaknat till liv igen – vi får vara stolta att såna här artister are made here.

 

costa

 

PS. I ett skede hade Costa så feelis att han föll raklång ner på marken från en stol. Han räddade det ganska bra, publiken fick sig ett gott skratt och han förbjöd oss att någonsin berätta om det för någon. Heheh sue me. DS.

onsdag 12 juli 2017 - 15:15

Ölsvep och kusinhäng

Jag skriver sällan typiska vardagsinlägg numera, så jag tänkte istället att jag plockar några slumpmässiga bilder från den senaste veckan och uppdaterar er lite kort om vad jag håller på med för tillfället.

 

IMG 3

 

Jag har köpt ny kalender och väntar nu otåligt på att få börja använda den. Kul att det är det första jag nämner, liksom WOW, en ny kalender haha. Deadpool-häftet fick jag av min syster, som för övrigt är hemma på besök nu fram till början på augusti! I de här anteckningsböckerna har jag också börjat smida lite planer för framtiden, stora som små förändringar på gång... Jag ska förstås berätta för er så fort jag bara kan. 

 

IMG 3947

 

Jag har varit i Vasa två helger i rad. Där har jag bland annat tittat på solnedgångar och vunnit i ölhävartävlingar. Jag glömmer aldrig chocken i deras blickar när den blonda hurrin vinner över den rutinerade finnen i ölsvep. Ett av mina stoltaste ögonblick, faktiskt. Det finns filmbevis på detta, men jag tror inte att mommo skulle uppskatta det lika mycket som jag, så jag låter bli. Pappa var dock mäkta stolt! Det ni ser på bilden är en skärmdump av segergesten.

 

IMG 3806

 

I början på veckan hade vi besök från Sverige, då kusinerna från Umeå hälsade på. Jag hade inte sett dem på ett par år, förutom via sociala medier förstås, men de som alltid har varit små barn i mina ögon har ju gått och blivit vuxna människor. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Vi bestämde oss för att återskapa en gammal bild från 1999 och här är resultatet:

 

IMG 3917

 

Jag vet att det vore roligare om 1999-bilden också var med här, men jag orkar inte lägga till den nu. Vi satt på samma ställe, i samma ordning och hade (typ) samma miner. De två småttingarna längst fram var bara bebisar på originalbilden. Jaja, nu har jag precis slutat jobbet och ska bara hämta upp syrran för att sen fara iväg till gymmet. Auf wiedersehen.

tisdag 4 juli 2017 - 16:39

En pinne for Lillby

I lördags stod Lillby och Klacken på schemat. Jag hade aldrig varit på Klackenparty förr, så i år bestämde vi oss med Elin att vi skulle få detta lokala fenomen avbockat. Stämningen och atmosfären var precis som jag hade förväntat mig, väldigt hemtrevlig och... ung. Jag kände mig stundvis som en gammal tant, speciellt när jag verkade kännas igen mest som "Zackes storsyrro", men vad gör nu det egentligen?

 

klacken party 2017

puffen

klacken4

elin4

 

Väl inne på området såg vi alla artister: Reckless Love, Pökerz, Sandra Reiche & Rasmus Gozzi och förstås Freddy Kalas. Vi var väl inte sjukt imponerade, dels för att de flesta körde playback och dels för att det var sån otrolig trängsel inne på Freddy Kalas, men nog bjöd norrmannen på en rejäl show åtminstone. Som Maria konstaterade skulle man kunna tänka igenom lite hur man beter sig på konsert före man går på konsert, men nåväl. Vi lyssnade på ungefär tre låtar före vi ändå bestämde oss att vi hade roligare vid ölserveringen.

 

klacken 2017

freddy kalasklacken lillby


Vid tvåtiden hoppade vi på bussen hemåt igen och vid det laget var man så slut att man bara ville hem och sova direkt. Så vad är mitt första intryck av Klackenparty i Lillby? Jag skulle så här i efterhand kunna tänka mig att betala för stämningen och för området, men kanske inte för musiken. Jag hade varit lika nöjd med något random liveband alternativt en vanlig DJ vetni. Nästa gång erbjuder jag mig att betala halva priset för att bara ha tillgång till ölserveringen, går det bra månntro?

 

IMG 3749

 

RIS OCH ROS

– Att biljettfunktionärerna inte trodde på oss när va sa att vårt mobilnät var nere och vi inte kunde komma åt våra biljetter i mejlen. Vi hade bekräftelse-sms, kvitto och hela köret, men det dög inte. Efter många om och men lyckades vi komma åt biljetterna, men det var av väldigt sura miner vi möttes. "Nå, e nog int nån annan som har haft problem me dedär före er". Inget tillmötesgående över huvud taget. "Ni måst no ba fix e". Trodde de på riktigt att vi gamlingar försökte fuska oss till ett gratis Klackenparty? Come on.

– Trängseln, som vi redan har tjatat om. Samt att ordningsvakterna faktistk lös med sin frånvaro. Hann se några mindre slagsmål som vanliga dödliga var tvungna att stoppa.

– Det skulle ha kunnat finnas några bajamajor utanför området också, så man hade sluppit springa runt i skogen som en vilding.

– Att bussen skulle starta hemåt 02:00, men istället startade ungefär 02:30. Nåja, man ville väl vänta på att alla fyllisar hittade till bussen, men där och då var det superirriterande.

 

+ Måste ändå också ge plus för bussystemet, för att det gick smidigt och man slapp tänka på hur man skulle ta sig till och från stan.

+ Effektiviteten vid serveringen, inte en enda gång behövde jag köa i mer än några minuter. 

+ Att man faktiskt lyckats fixa artister som Reckless Love och Freddy Kalas till Purmo, det är imponerande i sig.

 

Var någon annan där? Vad tyckte ni?

söndag 25 juni 2017 - 19:30

Ännu en midsommar i Forsby

Så var ännu en midsommarafton i Forsby firad och jag tänker som vanligt summera detta med en bildbomb från kvällen. Till allas förvåning tittade solen faktiskt fram och vi fick helt superbt väder hela kvällen, vilket gjorde att våra utomhusaktiviteter gick att genomföra som planerat. Vi började vid fotbollsplanen med fyra mål, stafetter och olika varianter av kubb. 

 

midsommar17c

Genomgång av regler före vi satte igång. 

 

midsommar17b

"Ät skit", frågor på det?

 

midsommar17g2

Elin med nykomlingen Nunu ♥

 

midsommar17f

Slavic squat! 

 

midsommar17h

Fyra mål var världens succé som väckte lite oväntade tävlingsinstinkter hos mig haha. 

 

midsommar17nunuvilli

Villi & lilli

 

midsommar17

Jag & Elin, 20 years and counting ♥

 

midsommar17a

Bästa Forsby-gänget.

 

midsommar17e

Hur kan man ens vara så söt? 

 

midsommar17i

Urban med det utsatta tornet i bakgrunden.

 

midsommar17j

Just hanging around.

 

midsommar17p

Tog ca 100 bilder på det här charmtrollet. 

 

midsommar2017forsby

"Va? Fick vi en bra bild på första försöket? Har du på något sånt där 'gör snyggare'-filter eller?"

 

Efter att lekarna på fotbollsplanen var avslutade for vi vidare till Puffens, där kvällen fortsatte med badtunna, grillning och mera spel. Fler folk dök upp hela tiden och vi var kanske en 20–25 pers när vi var som flest. När natten närmade sig morgon tog några av oss taxi tillbaka till stan och här är jag ännu och återhämtar mig efter fredagsaftonen. 

 

midsommar17n

iPuke på gång, tips tips: ladda ner den appen till nästa fest. 

 

midsommar17m

Definitionen av bromance fångad på bild.  

 

midsommar17k

Puffen på en mommoped, med en öl i handen och "ät skit" på ryggen.
Om inte det här summerar Forsby vet inte jag vad som gör. 

 

erikelin2017

iPuke tyckte att Elin skulle bli spottad med vatten i ansiktet. Challe ställde snällt upp och här är bildbeviset. 

 

midsommar17o2

Rebecca & jag! 

 

midsommar17l

Grabbar i badtunna.

 

midsommar17owe

Owe, alltså "Välkomna-till-Ted&Kaj-Owe", poserar. 

 

midsommar17elinkarro

 

midsommar17fredda

Ragnar Lodbrok a.k.a. Fredda var på plats! 

 

midsommar17sunkkenjan

Trubaduren Sunkken & Jan. 

 

Det tycks nog vara så att en fest med det här gänget helt enkelt inte kan bli misslyckad. Tack ännu en gång till alla inblandade för en suverän fest, nästa helg kör vi Freddy Kalas i Purmo

 

torsdag 22 juni 2017 - 18:00

Midsommarfirandet genom åren

Imorgon är det midsommarafton och jag tänkte torsdagen till ära bjuda på en liten tillbakablick på midsomrarna mellan 2008–2016. Jag överdrev lite i det här inlägget när jag påstod att vi varit i Forsby varje år, för när jag gick igenom bilderna märkte jag att vi ju också varit i Sandsund 2009, Ayia Napa 2011, Oravais 2014 och Esse 2016. Men nåja, alla andra år har vi varit i Forsby haha. Jag ber om ursäkt för att vissa av bilderna är lite suddiga, på den där tiden hade vi inga systemkameror och våra telefonkameror hade två megapixlar. 

 

forsby midsommar 2008

2010 forsby midsommar

2011 midsommar

2012 midsommar

2013 midsommar

midsommmar 2014

misommar 2016

 

Klättring i torn och paddling i gummibåtar, aj aj alltså, nog är det ju den bästa tiden på året det här. Njut nu trots vädret och ha en helt suverän midsommarhelg!

måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

måndag 20 februari 2017 - 21:30

Vinkvällen som slutade på Hullupullo

En bula i bakhuvudet, en sprucken telefonskärm och mystiskt domnande armar... Det var resultatet av tjejkvällen med Emma och Daniela i lördags. Jag säger inte vilka symptom som hör ihop med vilken tjej, men det var inte alltså bara jag som har varit lite sliten efteråt haha. Vi började kvällen hemma hos mig. Jag hade köpt två flaskor vin som vi skulle dela på, men upptäckte sen till min förvåning (eller förtjusning?) att jag redan hade en flaska hemma i skåpet. Nåväl. Hur många flaskor som blev uppdruckna låter jag förbli osagt, men fnittrigt blev det åtminstone. 

 

IMG 0998

santa helena

Det här billiga skitvinet är helt sjukt gott, tips tips bara till alla fattiga studerande.

 

Vid 23-snåret gick vi iväg till Ollis för att dansa rövarna av oss lite... Men efter en stund kläckte vi den fantastiska idén att fara till Hullupullo istället. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare så det var ju en... upplevelse. Helt sjukt roligt hade vi, DJ:n spelade seriöst allt jag önskade och jag vet inte när jag senast skulle ha skrattat sådär mycket. Tack tjejer för årets hittills bästa kväll! Danielas inlägg om kvällen hittar ni här och Emmas här.

torsdag 16 februari 2017 - 16:00

Håll hårt i drinken, abiturient!

ABI TEN, KOM OCH KÄNN! ABI TIE, NU SKITER VI I E! Jag kan inte riktigt fatta att det idag är sju år sedan vi stod på de där lastbilsflaken och skrek halsen av oss. När jag såg lastbilarna idag fick jag ett litet stick i bröstet, liksom hjälp, vart har tiden farit, oj vad man var careless, man hade heeela livet framför sig... Men nästa sekund mindes jag ovissheten man levde med på den tiden. Ingen aning om vad man ville, ingen aning om vem man var och ingen aning om hur livet skulle se ut om ett år. På gott och ont.

 

penkkis jg 2010

Feelisen på topp i skolan!

 

Visst var det på ett sätt en helt underbar tid, att vara 19 år, abiturient och helt utan framtidsvisioner... Men inte skulle jag byta plats om jag fick. Tänk ändå vad mycket man hinner lära sig på sju år. Jag har hunnit testa på att bo i Sverige, jag har påbörjat flera olika studier, jag har flyttat från Stockholm till Åbo till Vasa, jag har hunnit jobba med en massa olika jobb och jag har framförallt lärt mig så otroligt mycket om mig själv och om människor överlag. Ju äldre jag blir desto mer cynisk blir jag. Jag tror helt enkelt inte längre det bästa om människor. Det kanske i sig är lite tragiskt, men det innebär också att jag inte är lika naiv idag. Men man blir nog aldrig fullärd och om ytterligare sju år kommer jag säkert att titta tillbaka på den 25-åriga Karolina på samma sätt som jag idag ser tillbaka på 19-åringen.

 

abi 10

ABI ABI ABI, HEJ HEJ HEJ...

 

Själva ABI-dagen var en av de roligaste dagarna i mitt liv. Stämningen var på topp, vårt program i skolan var säkert det bästa Jakobstads Gymnasium någonsin skådat (enligt min ytterst objektiva åsikt) och vi pimplade i oss öl på skoltoaletterna (detta börjar ju vara preskriberat nu). Vi hade visserligen 25 minusgrader den där dagen, men solen sken och jag kan inte minnas att man ens skulle ha frusit. Man glömde liksom lite bort att man ännu skulle skriva studenten också, haha...

 

abi abi abi

På russebussen, eller jag menar lastbilsflaket // Sista måltiden vid vårt bord ♥

 

Det som jag däremot inte brukar vilja nämna när jag talar om penkkisminnen är att kvällsfesten sket sig fullständigt för min del. Allting började bra: vi åt middag, vi dansade och bara njöt av att fira att nu vara (typ) lediga från skolan. Jag hade bara druckit ett par öl på hela dagen och kommer ihåg kvällen i detalj. Det sista jag minns är att jag stod och pratade med en engelsman vid bardisken. Jag kommer ihåg hur han såg ut, vad han hette och vad han gjorde i Jakobstad. Men sen – total blackout. En kompis som såg detta har berättat att jag först stod vid bardisken som vilken normal människa som helst, för att sedan bara plötsligt säcka ihop. Därefter har jag blivit utburen, satt i en bil, skjutsad hem och i princip spytt ett dygn (jag spyr aldrig, och absolut inte av några öl).

 

Jag minns absolut ingenting från det att jag stod vid bardisken till det att jag vaknade i soffan nästa dag. Jag har skämts så mycket över det här att jag inte har velat tala om det, men jag tänker att det kan få någon att hålla extra hårt i sin drink nästa gång de är ute. Jag brukar inte gå runt och påstå att jag blev drogad den där kvällen, för det vet jag faktiskt inte, men något konstigt hände. Orsaken till att jag inte velat prata om det är att jag inte orkat ta emot kommentarer som "äh, du var bara för full". Det vet jag att jag inte var, men sällan hjälper det att förklara det för folk som bara ser en som en dum 19-årig ABI vet ni. "Eget fel jävla fjortis, sluta skylla från dig", typ.

 

DSC 0062

Glider omkring i min gamla ABI-tröja idag.

 

På tal om droger var det här en av våra fiffiga slogans: "CannABIs? Yes we can!". Detta förstås inspirerat av Obamas "Yes we can". Ironin är slående med tanke på att jag mot min vilja kanske har fått något starkare i mig den där kvällen. Jag är annars en ganska stark motståndare av all sån skit och tycker att det är tragiskt att det som var ett absurt skämt för oss idag snarare skulle passa in på varannan jeppisungdom. Cannabis, gräs, marijuana, hasch (jag vet inte ens vad som är vad), inget sånt fanns ens i min världsbild när jag tog studenten. Man hade kanske hört talas om någon som testat gräs nångång. Men nu verkar det som att varannan unge röker på varje helg. Vad hände där? Men det är en helt annan diskussion som jag kanske går in på en annan gång...

 

Jag vill bara säga att ni ska ta hand om varandra, hålla hårt i era drinkar och för guds skull inte lämna någon ensam. Jag hade tur att jag hade vänner och pojkvän som tog hand om mig den där kvällen, jag vill inte ens veta hur det hade kunnat sluta annars.