Gräver i gamla bilder

torsdag 5 oktober 2017 - 12:00 | 4 Kommentarer

Jag är en sån där som ofta har en massa olästa mejl i inkorgen. Min syster höll på att flippa ur när hon såg den där röda bollen ovanför mail-appen eftersom det stod 1823 i den, eftersom hon själv alltid är superorganiserad. De där mejlen är förstås bara en massa reklam och skit, men jag har liksom bara inte orkat rensa dem. Förrän nu, när min gmail började hota om att mitt lagringsutrymme är fullt. Wtf. Så nu har jag rensat – nu har jag inga olästa mejl, jag har raderat typ ALLT ur hela min gmail (fanns mejl från 2010 där) och jag avprenumerar pedantiskt varje nyhetsbrev jag får. Så skönt. 

 

När jag nu satt och rensade dessa mappar hittade jag också ca en miljon gamla bilder. Jag har länge gjort så att jag mejlar bilderna till min egen inkorg när jag inte orkar föra över dem med sladd eller dylikt, sen laddar jag ner dem. Men så har de bara lämnat där i mejlen. Så före jag raderar dem tänkte jag välja ut en del bilder ur dessa gamla gömmor, så här throwbacktorsdagen till ära.

 

259943 10150646541825133 1348712 n

 

Juni 2011. Var i Marbella med familjen, brunbränd och trött tydligen. Den sommaren var jag i Spanien i 10 dagar, för att sedan fara hem till Sverige en sväng och reste nästa dag till Cypern där jag spenderade följande tre veckor tillsammans med Kajsa. Har så sjukt många roliga minnen från den sommaren!

 

IMG 4084

 

Juli 2011. Jag bodde alltså i Sverige. Hade en sån här telefon till vilken mommo skickade ett sms för att hon tyckte att det var dags att börja komma hem. "Du ska komma hem nu för vi ska börja ta upp potatisen. Mommo." Nå, två månader senare flyttade jag tillbaka till Finland, så jag tog henne på allvar åtminstone.

 

DSC 0397

 

December 2011. Den här bilden är tagen på julafton, tror att vi här var påväg från Kokkola efter att ha varit där och hälsat på släktingar samt besökt gravgården.

 

DSC 0165

 

Maj 2012. Syster och mina två Sverige-kusiner ute vid Fäboda. Skrattade högt när jag såg att den här bilden var skickad till "Fannigrisen" snabel-a nånting punkt nånting. Älskar gamla mejladresser.

 

bild 10

 

Juni 2012. En del av högastadie- och gymnasiegänget, varav största delen nu bor utomlands (Norge, Sverige, Spanien). Det ser ut att ha varit en varm sommar som vanligt åtminstone. Jag tror att den här bilden är tagen på någon villafest ute i Larsmo någonstans.

 

sms

 

Juni 2012. Ja, det här talar väl för sig själv. Använde man inte WhatsApp år 2012 förresten? Jag vet inte när jag senast skulle ha skickat sms till någon, idag känns det ju nästan lika officiellt som att mejla någon.

 

dikt

 

September 2012. Introduktion till litteraturvetenskap. Vi fick i uppgift att klippa sönder gamla dikter för att sedan pussla ihop nya. Jag tror att jag gjorde den här med Jenna och någon annan. Tycker att den blir bättre för varje gång jag läser den haha.

 

bild2

 

Oktober 2012. Jag bodde alltså i Åbo den här hösten och gick en kväll tillsammans med Elin till Åbo Svenska Teater för att se förhandsvisningen av musikalen Hair. Minns inte så mycket förutom en Scandinavian Hunk som klädde av sig spritt språngande naken på scen. Bra sorterat där, hjärnan.

 

bowling

 

Februari 2013. Bowling med lillebror, när det ännu fanns en bowlinghall i Jakobstad. Jag hatar för övrigt att bowla, kanske mest för att jag är helt värdelös på det. Eller det går alltid i vågor, först slänger jag tre klot i rännan och sen tre strikes. Orkar inte.

 

vaasa

 

Mars 2013. Underbara Vasa på våren, får såna vårkänslor när jag ser såna här bilder. Snön smälter, solen skiner, Pampas nationaldag ska firas, allt det där. Jag minns att vi inte hade en enda lektion under pampasveckan det året, det stod alltså "Ingen undervisning, Pampas Nationaldag" eller något liknande i TimeEdit. Heja Peffan!

 

halloween

 

Oktober 2013. Kombinerade födesldags-, inflyttnings- och halloweenfest på en och samma dag. Bodde i Vasa, fyllde 22 år och hade originellt nog klätt ut mig till katt, som typ trettiofem andra brudar på Ollis den kvällen.

 

bild 1 1

 

Maj 2014. Värmebölja i mitten av maj, allt var bättre förr i tiden. Ääälskade den här bikinin också. Jag minns att jag låg på gräsmattan och försökte plugga på en omtent hela den där dagen, men det gick inget vidare. Trots det lyckades jag sedan höja från underkänd till 5, så slutet gott, allting gott.

 

bild 2 1

 

Juli 2014. Päärona ur eiji landi. Det är och förblir fortfarande något av det bästa med sommaren, potatis med pikkalaka. Och biffar. Och fetaost. Och halloumi...

 

sept14

 

September 2014. Vi gjorde en sån här grej på bildkonst – klassens eget konstverk. Läraren rullade ut ett brunt gigantiskt papper på ett bord, bad oss skriva ner bokstäverna ur vårt namn (stort, lite huller om buller och så att det bildade en "ram" där man satt) för att sedan börja snirkla runt med färger kring bokstäverna för att fylla sitt område på pappret. Det här är helt klart något jag skulle vilja testa i en klass nångång!

 

DSC 0840

 

December 2014. Juldagen hos mommos och moffas. Tänk att det ser ut så här snart igen!! Jag hoppas på en rejäl vinter i år, inget himla snöslask, tackarrrr på förhand.

 

DSC 84

 

Maj 2015. Jag och Kajsa bestämde extempore att åka till Malta för att hälsa på Sofia som vi inte träffat sedan Cypern 2011. Vi var där en knapp vecka, vädret var perfekt och vi njöt av att få bo i en lägenhet mitt i Sliema tillsammans med Malta-experter som guidade oss runt ön. Kanske gör en hel throwback från den resan nångång!

 

IMG 0392

 

Juli 2015. Syrran, brorsan, jag och moffa på ett sommarcafé i Kållby. ♥

 

blogg2

 

Juli 2015. Mommo fyllde år och vi hade bjudit in släkten på kalas. Det är ändå ganska sällan hela släkten samlas, det blir ju mest på olika högtider, så det kändes roligt att vi fick till det här. Vi hade tur med vädret också (även om det var en aning kyligt), så våra planer om att vara utomhus gick att fullfölja. 

 

IMG 0582

 

Juli 2015. Många bilder från den här månaden tydligen. Johanna och Kajsa på Melody en MÅNDAG tror jag det var. Det var alltså Jakobs Dagar och vi gick ut och dansade lite bara för att. 

 

20160214 111107

 

Februari 2016. Hahahah. Krapula much? Vet inte varför jag laddar upp den här, men lite kan man väl bjuda på. Mamma, som alltid, ba: "Jaha! Hur mås det? Ska det va en öl???" och så fotade hon mig och tyckte hon var jätterolig. Nå, lite roligt är det ju nog så här i efterhand.

 

larsmo flytbastu

 

Juli 2016. Pammens pappa hade byggt ihop en flytbastu (sånt där man gör på en eftermiddag ni vet...) och vi fick äran att ta ut den på jungfrufärd. Gänget var återförenat, solen sken, vi grillade, drack lite bubbel och bara NJÖT. Det kan ha varit den bästa kvällen den sommaren faktiskt. 

 

IMG 7727

 

Augusti 2016. Kände att det här inlägget saknade selfies så jag tog den första som kom emot. Bilden tagen i Vasa när jag bodde i Rewell Center-lägenheten. 

 

IMG 9695

 

December 2016. Var påväg till jobbet och  möttes av en så mäktig soluppgång att jag var tvungen att stanna och fota den. Såna gånger önskar man ju att man hade haft systemkameran med sig, men det fångades ganska bra ändå. 

 

Så, det var en sammanfattning av bilder i min mejl sedan 2011! Jag blev helt otroligt nostalgisk av det här, det blev ju snarare en rejäl trip down memory lane här nu. Det är så mycket som ändrar på bara några år och att titta på bilder så här snabbspolat visar också hur fruktansvärt snabbt tiden går. Carpe diem (lol) och så vidare. 

Kategorier:

Dagbok Throwback

4

Kommentarer

 • Jenna

  05.10.2017 12:11 (17 dagar sen)

  Hahaha skitbra dikt ju! Hade helt glömt den här :D

  • Karolina Åsmus

   06.10.2017 14:20 (16 dagar sen)

   Eller hur :D


 • Lille John

  08.10.2017 18:14 (14 dagar sen)

  Haha, jag känner mig skitgammal då jag visar min telefon för folk. (angående detdär med ifall man använde WhatsApp 2012) Det är en Nokia C5, som ännu har knappar och ingen internetanslutning. Eller, jag skulle säkert kunna fixa den till telefonen om jag skulle vilja slänga ut pengar. Bakstycket hålls inte på plats, så jag har tejpat fast den. Enda sättet att få kontakt med mig är om man antingen ringer eller skickar SMS. :D Jag brukar skämtsamt säga till folk att jag har den för att jag inte ännu har blivit tagen av "The Matrix", jag tillhör inte den hjärntvättade massan som går omkring som zombier med ögonen på sina Elektroniska Gudar! Fast den RIKTIGA orsaken är väl bara det att jag inte har kommit mig för att skaffa en ännu. :D Jag lär väl skaffa en smartphone när denna telefon ger upp, om sådär en fem år eller så.

  • Karolina Åsmus

   13.10.2017 11:49 (9 dagar sen)

   Men vad skönt ändå, att inte ens ha tillgång till internet på telefonen! Jag minns när jag nångång hade en stenålderstelefon som reserv då min smartphone var på reparation, och nog var det ju egentligen ganska befriande...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.