GUILTY PLEASURES-LISTAN

fredag 4 november 2016 - 09:00 | 12 Kommentarer

Fredagen till ära har jag knåpat ihop en ny liten lista, jag kallar den guilty pleasures-listan och ni får givetvis låna och fylla i den ni också. Jag tycker att människors guilty pleasures är något av det mest intressanta att höra om, så länka gärna era listor här i kommentarsfältet om när ni fyllt i den!

 

Guilty pleasure är enligt Urban Dictionary alltså: "Something that you maybe shouldn't like, but like anyway. A cigarette every now and then is a guilty pleasure for me." Okej? Vi kör! Jag har valt att svara tre saker per kategori, men man får ju lista hur många man vill förstås.

 

 

MAT

 

Leverlåda. Köpis, typ Saarionen. Med russin. Lingon på. Skulle kunna äta det varje dag.


Bondost. Tydligen gillar jag finsk mat, för också bondosten skulle jag kunna äta ihjäl mig på. Även den med lingonsylt. Eller äppelsylt. Vet inte om jag nångång ens ätit den med hjortronsylt, som man "ska". 


Rostat bröd. Det här är det jag får överlägset mest cravings på och därför har jag nästan slutat äta bröd helt – jag skulle nämligen kunna sluka ett helt bröd på stående. Vitt, rostat bröd med smör, marmelad/leverpastej och ost... Oh lord. 

 

bloggmat

Det är ju inte bloggvänlig mat direkt.

 

TV-SERIER

 

Vem vet mest? Frågesportsprogrammet med Rickard Olsson som kommer varje vardag klockan 20:00 på SVT. Allmänbildande, roligt och bara bäst. Bäst är det att titta med någon så får man tävla. Hemskt när jag märker att min lillebror ibland vet mer än jag, vad hände där liksom?

 

Masterchef Australia/Denmark/Sverige/vilket land som helst. Brukar alltid gå på TV på eftermiddagarna när man precis har lagat mat eller precis ska laga mat och jag blir helt uppslukad varje gång.

 

Geordie Shore. Jag har nog nämnt detta förr, men jag älskar denna brittiska version av Jersey Shore. De talar så roligt och de är så otroligt trashiga, men ändå är det så fruktansvärt underhållande att titta på. Jag sitter och live-kommenterar när jag tittar på det här, blir kanske lite för engagerad i deras drama.

 

MTV Geordie Shore 6

Bild härifrån.

 

MUSIK

 

Nicki Minaj. Jag har börjat gilla henne mer på sistone, dels för att hon faktiskt är riktigt vettig under sina intervjuer, men också för att hon helt enkelt är en sjukt duktig rappare. Sen är hennes texter ibland lite ifrågasättbara, men jag har av någon anledning svårt att inte gilla henne. 

 

Finsk melankolisk musik. Detta måste helt klart vara något slags spår från språkbadet där vi bokstavligt talat hjärntvättades med finska sånger. Päivänsäde ja menninkäinen är kanske den vackraste visan jag vet – så tragisk och underbart fin på samma gång. Blir helt varm, glad och gråtfärdig på samma gång när jag hör den.


♥ Can Bonomo har jag varit smått kär i sedan han deltog i ESC 2012. Där sjöng han på engelska, men sen har jag i perioder även lyssnat på hans turkiska sånger – och de är ju bara vackra. Turkisk musik överlag har jag alltid älskat, den väcker nånting i mig som får mig att undra vem jag riktigt var i mitt tidigare liv.

 

Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det här gick rakt in i mitt hjärta haha...

 

DRYCKER

 

O'boy. Ett stort glas kall O'boy med rostat bröd... Alltså åh. Jag skulle helst dricka det typ varje dag, men jag kan inte ha O'boy hemma helt enkelt av den orsaken att jag antagligen aldrig skulle dricka något annat då. Så beroendeframkallande.

 

Äppeljuice är helt klart min favoritjuice. Det är ju bara otroligt gott på morgonen. Jag dricker ändå oftast vatten istället, men när jag är hemma i Jeppis går jag alltid och tar ett glas juice ibland bara för att typ stilla sötsuget.

 

Rött vin. Eller vitt vin ibland. Men på vintern vill jag ha rött. Så sjukt gott. Kan inte förstå att det tog tills typ 2014 före jag insåg hur underbar dryck detta är. Älskar också hur sofistikerad man känner sig...

 

in vino veritas2

In veno veritas osv.

 

AFFÄRER

 

♥ Apoteket. Okej det är kanske inte en "affär", men jag tycker på riktigt om att shoppa på apoteket haha. Inte bara mediciner, utan intressanta hudvårdsprodukter och olika krämer och grejer. Det finns alltid något man inte visste att man behövde. 

 

♥ Clas Ohlson a.k.a. VÄRLDENS BÄSTA AFFÄR. Det finns ju faktiskt allt där, för överkomliga priser dessutom. Om det är en affär jag önskar till Jakobstad så är det nog just denna. Fattar ni hur lyxigt det är att bo ovanför Classes alltså? En glödlampa som gick sönder? En skarvsladd som är för kort? Ett fågelbräde för lite på balkongen? Nemas problemas, bara att ta hissen ner.

 

Nu kommer jag inte på en tredje. H&M förstås, men det är väl inte så ovanligt. Makuuni är knappast heller en affär. Kanske Hemtex då, jag hittar alltid något att slösa pengar på där. Men det är väl inte heller en guilty pleasure. Nåja. 

 

resizedimage800533 fagel

Jag menar, vad skulle balkongen vara utan lite fåglar?

 

RANDOM

 

♥ Topsa öronen is life, som Ellen skrev. Behöver knappast säga mer.

 

♥ Köra bil. Slösa bensin. Köra runt utan att ha någon destination. Otroligt miljövänligt och framförallt nödvändigt. Nej men faktiskt, sedan dagen jag fick körkort har jag älskat att ibland bara hoppa i bilen, fara ut och köra, ensam eller med någon annan, helt utan planer på vart man är på väg. 

 

♥ Dansa framför spegeln. Detta hör nog nästan till min dagliga ritual, för att inte tala om min going out-ritual. Duscha, sminka, dansa framför spegeln, prova kläder, ta selfies... Det är så mycket man ska hinna med före man ska ut.  

 

resizedimage800595 selfies

Tidigare bekännelser: 1, 2, 3, 4, 5

Kommentarer

 • Cecilia

  04.11.2016 09:11 (12 månader sen)

  Hah, stor igenkänningsfaktor på det där. Speciellt leverlåda, rostat bröd, Vem vet mest, apoteket, Clas Ohlson och topsa öronen.


 • Anna

  04.11.2016 09:17 (12 månader sen)

  Nachos med smält ost och äpple till lunch. Äta stekt ost (Oltermann funkar bäst). Vitt bröd, äter det som godis till helgen :-). Exteme weightloss makeover (tv). Har kanske med de första tre att göra. Och då väger jag inte 100 kg, men har lagt om matvanorna, och äter quilty pleasure mat i helgerna bara. Blivit normalviktig (BMI 24) och börjat springa också, japp, japp. Inte byta till pyjamas då jag går och lägger mig. Sova i kläderna, kanske inte jeans och finkjol. Men college och verkkare.

  • Karolina Åsmus

   16.11.2016 10:46 (11 månader sen)

   Sååå intressant att höra andras guilty pleasures!! :D


 • Danielas Dagbok

  04.11.2016 13:43 (12 månader sen)

  alltså sori nu, men när jag läste första punkten tror ja du fövärra min magsjuka lite :'D annars kul lista, ska fyll i den jag å!


 • Malin

  04.11.2016 19:16 (12 månader sen)

  Påtal om O'boy! Har du testat märket Oatlys kaurajuoma med smak av kakao? Smaken liknar o'boyens men denna kan man dricka hur mycket som helst för den innehåller inga tillsatser, I recomend ;-)

  • Hanna

   06.11.2016 14:28 (12 månader sen)

   Åh, jag älskar också den!!!! Älskar!!! Och jag gillar inte ens Oboy. Testa! Faktiskt blev jag så sjukt sugen nu att jag nog måste traska iväg till affären... ;)


 • Alexandra Grahn

  04.11.2016 21:18 (12 månader sen)

  Så bra! Ska också fylla i en! :D


 • h

  05.11.2016 09:15 (12 månader sen)

  Finsk musik, har du lyssnat på Irina-Hiljaisuus ?


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.