Halloumisallad

lördag 21 januari 2017 - 12:00 | 3 Kommentarer

Jag bara måste dela med mig av mitt senaste favoritrecept. Jag kan inte nog understryka hur sjukt gott halloumi äroch jag FÖRSTÅR inte varför jag inte börjat äta det tidigare. Den här salladen håller en mätt hela dagen och går dessutom att variera i all oändlighet. 

 

Du behöver:

- Halloumi

- "Napolitana mix", rucola, mizuna, rödbetsblad, spenat

- Frön & nötter (jag använde solrosfrön, pumpafrön och cashewnötter ur GoGreens påse "salladsmix")

- Valio MiFú (paistettava ruoarae, dvs. stekbart... matgryn haha?) 

 

mifu ruokarae

 

1. Skölj salladen och ställ den på ett fat. 

2. Skär halloumin i ½—1 cm tjocka skivor och stek dem i smör på medelhög värme.

3. Plocka bort halloumin ur pannan och stek sedan mifu, frön och nötter tills de fått en gyllenbrun färg. 

 

halloumisallad

 

Sen är det bara att servera och hugga in. Eftersom halloumin har så mycket smak i sig själv behöver man inte ens krydda. Lite lite salt brukar jag slänga på nötterna när jag steker dem, men det är inte heller ett måste. Detta är definitivt min favoritlunch just nu! 

Kategorier:

Mat Recept Tips

3

Kommentarer

  • CorinneGrönholm

    22.01.2017 11:21 (7 månader sen)

    Halloumi är så gott!! Ett tips är att prova göra halloumi tortilla någongång, det är otroligt gott! :)


  • JUNITJEJ

    28.01.2017 23:06 (7 månader sen)

    Det ser så gott ut!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.