Honda & Surströmming

fredag 29 september 2017 - 10:00 | 0 Kommentarer

Den här Matias jag har babblat om har inte bara tre namn, Matias, Kribe och Funtsi, utan även ett fjärde: Matukka. När jag lärde känna honom kände jag inte till att han hade en Youtube-kanal med en massa följare, men med mina mad stalking skills tog det förstås inte länge förrän jag fick reda på det. När vi träffades tror jag att han hade runt 5k följare, men sedan jag lärt känna honom (observera mitt försök till att ta åt mig lite av äran) har han plötsligt fått 27k till. 

 

Nå, gissa vems vrålåk som har fått agera huvudroll (nåja) i en Youtube-video på ett konto med 32k följare? Det är förstås min lilla pärla, Hondan. Okej, den är inte ens min, men den har funnits i vår familj sedan urminnes tid, läs: ungefär sedan jag föddes, och den har nästan aldrig svikit. Den har sina skavanker, men den startar i alla väder och drar så gott som ingen bensin. Det låter ju nästan som att jag försöker sälja den här nu, men det skulle jag aldrig. 

 

honda comments

 

Tillbaka till det jag skulle berätta. Jag vet inte hur insatta ni är i "suomitube", alltså det finska Youtube. I början på året kände jag inte till en enda finsk youtuber, tills jag själv råkade lära känna en. Sedan dess har jag hittat en massa roliga konton att följa och det här är som en helt ny värld för mig. Om någon förresten har tips på svenska Youtube-kanaler värda att följa får ni jättegärna säga till, för den enda svensken jag följer just nu är Pewdiepie. 

 

Till Matukkas mest populära videon hör Sontaboxi- och Biitti 101-serierna. I den förstnämnda sågar han andra youtubers för korkade saker de har gjort eller sagt. Satir, humor, kritik, "rant". I Biitti 101 ligger fokus istället på musik. Det började med att han gjorde dåliga remixer på redan dåliga låtar, men har också i ett par avsnitt istället gjort riktiga remixer, om än med en hel del humor. I den här Biitti 101-videon har han gjort en metalremix på Daniel Okas låt Tanssit Mulle. Jag vet inte om ni har hört den? Här är originalet.

 

Och här är Matukkas version. Starring the white devil a.k.a. Hondan.

 

Förra helgen när jag var i Vasa spelade vi dessutom in en video där tanken var att han skulle äta surströmming som en 30k-följare-special. Jag hade köpt en burk av detta vidriga påfund när jag var i Haparanda och jag var så ivrig att få veta om det verkligen är så hemskt som alla säger. Och alltså... Ja, det är det. Tänk er den värsta jävla äggfjärten ni någonsin känt – och multiplicera det sedan med tusen. Blanda därefter stanken med ruttet kött (och en hint av UPM på en dålig dag) och vips har vi fått den ljuva doften av surströmming. 

 

OBS, inget för de känsliga och inget för de som sitter och äter när de ser det här.

 

Jag höll på att skratta ihjäl mig när vi filmade själva ätandet, ni kan ju tänka er hur svårt det var att vara tyst. Tårarna sprutade av alla skratt och kväljningar jag kvävde. Kolla in hans kanal på Youtube, han är hysteriskt rolig. Om man förstår finska och lite rå humor, vill säga. 

Kategorier:

Höst 2017 Musik Tips

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.