tisdag 30 maj 2017 - 08:50

Sex saker om mig

Tänk vad tokig den rubriken hade blivit utan särskrivning. 

 

Jag har ett dåligt minne. Om någon frågar mig vad jag gjorde typ i förrgår så minns jag antagligen inte på rak arm. För att inte tala om vad jag gjorde på nyårsafton. Jag har liksom ingen aning. Därför är det bra att ha bloggen, dagboken och kalendern att titta tillbaka i, skulle inte ha en chans att minnas något annars. Vilken mardröm att bli förhörd av polisen alltså, ni vet: "Var befann du dig natten till lördagen den 15 mars?", jag ba eeeeehhh låt mig tänka lite...

 

Jag är inte en "I'm fine"-tjej. Om jag är irriterad på något så säger jag det rakt ut. Detta gäller egentligen inom alla slags relationer också. Jag orkar aldrig vara sur länge och jag kan inte låta saker vara ouppredda, utan säger så gott som alltid precis vad som stör mig och ser till att saker blir diskuterade, uppredda och på så sätt också glömda. Det absolut bästa sättet att slippa onödiga missförstånd: TALA MED VARANDRA.

 

Jag älskar gamla spel. Crash Team Racing (och alla andra Crash Bandicoot-spel), typ alla The Sims-spel, Mortal Kombat, Final Fantasy (7, 8, 10), allt som har med Mario att göra, Super Smash Bros... The list goes on!

 

Jag är beroende av egentid, men om jag inte får uppmärksamhet stör det mig också. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det där lagom är ett trångt ställe. Därför tycker jag att det ibland kan vara så otroligt skönt att bara ligga ensam hemma och vara social via sociala medier. Man har på ett osocialt sätt lite kontakt med omvärlden, samtidigt som man är helt för sig själv. Perfekt. 

 

Jag hatar att bli skrämd. Okej, det ogillar säkert de flesta, men jag blir liksom så sjukt provocerad att jag i stundens hetta bara vill slå ihjäl den person som skrämmer mig. Blir så fruktansvärt ilsken på "roliga pranks" på Youtube där folk skrämmer skiten ur varandra, DET ÄR INTE ROLIGT!

 

Det här har jag redan nämnt i förbifarten, men jag flyttar till Jakobstad i mitten på juni och till Åbo i slutet på sommaren. Hjälp!

 

karolina svartvit selfies

Och så här ser jag ut, om någon hade glömt det.

 

Can't get enough? Lugn:

9 saker ni inte visste om mig

Mina guilty pleasures 

Saker jag alltid tappar bort

Bekännelser och random facts om mig

fredag 7 april 2017 - 16:00

Livsuppdatering

Vill ni ha en livsuppdatering? Det ska ni få, oavsett vad ni svarar på det. Jag befinner mig som bäst i Jakobstad, vilket jag har gjort väldigt mycket den här våren faktiskt. Det var tänkt att jag skulle vara i Vasa och skriva på gradun hela vårterminen, men riktigt så blev det väl inte. Jag har kommit igång med skiten, men jag har skippat pressen med att få färdigt den i vår. Jag skulle ju egentligen inte "behöva" vara klar med den förrän våren 2018, så att jag ens har kommit igång känns ändå bra. Just nu är mitt mål istället julen 2017.

 

Jag har jobbat en hel del den senaste månaden och har dessutom väldigt lite i skolan just nu (endast två kurser kvar!), så på sistone har jag i princip bara varit i Vasa en gång i veckan. Jag har kommit igenom vårens alla kurser (med bravur, om jag får säga det själv lol) trots sjukt lite ansträngning och jag fick bekräftat att jag kommer att få göra min avslutande praktik i maj. Så det flyter på, vackert så. Detta innebär att jag blir färdig med Peffan typ den sista maj. Ja, sen är det bara den där gradun kvar då. Men liksom tjoff, dit for fyra år bara sådär. Alla kurser och praktiker avklarade. Fattar inte.

 

I höst ska jag flytta till Åbo för att fortsätta mina studier inom modersmål och litteratur. Jag kommer alltså att läsa det som långt biämne (vilket ger mig höstadiebehörighet) och eftersom det inte går att läsa modde som långt biämne i Vasa blir det flytt söderut. Tjoho. I ärlighetens namn är jag inte jättetaggad, och det känns lite vemodigt att lämna Vasa, men jag ser ändå på något sätt fram emot det. Skräckblandad förtjusning helt enkelt. Senast jag bodde i Åbo hatade jag det, men nu har jag kanske hunnit mogna lite och är mer redo denna gång. Hoppas jag. Jag får försöka se det som en form av nystart.

 

Men! First things first. Nu är det fredag, arbetsveckan är över, solen skiner och jag ska dricka öl som om jag fick betalt för det. Förlåt mommo.

 

glasogon

Just ja, så har jag blivit med glasögon också. Skol- och tv-glasögon bara, men ändå.

måndag 27 mars 2017 - 12:30

Mitt kommunalval 2017

Från och med idag kommer Sevendays varje måndag att publicera en ny lista med olika teman varje vecka. Veckans tema handlar om politik och samhälle och handlar förstås om det kommande kommunalvalet. Fyll i den ni också och länka sedan listan under artikeln!

 

1. När jag hör ordet politik tänker jag:

Jag tänker direkt på alla debatter som syns i medier speciellt inför alla olika val. Jag älskar att följa med valdebatter faktiskt.


2. Jag tror att unga avstår från att rösta, eftersom..

För att man tror att man måste vara så himla påläst och vuxen för att kunna rösta, men så är det ju faktiskt inte. Om man är osäker är det så lätt att använda en valkompass för att bilda sig en ungefärlig uppfattning om vilka partiers åsikter man delar. Det är helt okej att inte förstå allt vad politiker talar om, för alla har vi ändå någon fråga vi intresserar oss av. Ta fasta på den och hitta din kandidat!


3. När jag väljer min kandidat inför valet brukar jag tänka på:

Oftast tänker man väl på det som rör en själv, så det egna modersmålet (speciellt rätten till sjukvård) och studiestöd är (förstås) frågor som jag bryr mig om. Men även ungdomars hälsa och äldreomsorgen är viktiga. Sen skulle jag aldrig rösta på någon som motsätter sig abort eller samkönat äktenskap heller...

 

4. Om jag skulle få driva en valkampanj skulle jag:

Jag ombads faktiskt att ställa upp i kommunalvalet, men jag fick magknip av blotta tanken. Men jag förmodligen bjuda på en massa kaffe och ordna mysiga diskussionsstunder typ på café eller varför inte en after work. Politik måste inte vara så himla kostymklätt och grått. 

 

5. Om jag sklle få ändra på något i mitt närsamhälle skulle jag ändra på:

Jag skulle önska att skolorna/hälsovården satsade mer på förebyggande av psykiskt illamående hos unga. Sen borde det göras något åt asfalten i Jakobstad, herregud ändå. Gropar och hål överallt. Samma sak varje vår, vad är problemet? 

 

IMG 0749

Skulle ni ha röstat? Ställa upp i valet med spegelselfie, det vore väl precis i enlighet med den tid vi lever i...

tisdag 28 februari 2017 - 10:40

Sensationslystna skvallertanter

Jag tror jag har insett varför jag har bloggat så himla inaktivt de senaste veckorna. Eller nej, månaderna. Det var något jag gick igenom i höstas, och som pågått egentligen mer eller mindre hela vintern, som har varit lite jobbigt och jag inte vetat om jag ska skriva om på bloggen eller inte. De flesta vet redan om det, det är ingen hemlighet, men det har ändå känts förjävla jobbigt att skriva ner något konkret. Så det har kommit fram lite mellan raderna istället. Jaja.

 

Nå, det var inte själva grejen som gjorde att jag slutade blogga. Eller jo, den första tiden kanske. Men det som fick mig att må illa var när jag en dag fick höra att folk börjat skvallra. Visst förstår jag att ens släkt, vänner och bekanta frågar och undrar. Jag tycker att det är BRA när folk frågar rakt av mig. Men när jag fick höra att någon, vet ni, kompis bekants kusins svägerska (typ) – frågat en annan kompis bekants kusins svägerska något i stil med: "Oj, berätta allt om det där med Karro, vet du några smaskiga detaljer?!". Jag varken känner personen som frågade eller blev tillfrågad. Det var inte bara den där ena gången, utan flera olika rykten har nått mig från olika håll. Det har gjort att jag blivit lite så där fuck off jag tänker sluta skriva så ni inte har något att tala om längre.

 

Har man så jävla lite att göra att man måste skvallra om andras privatliv, om människor man aldrig ens träffat, då kanske man borde skaffa sig en ny hobby. Alla är vi nyfikna, alla skvallrar vi ibland, men liksom va?! Varför bryr sig någon om vad jag håller på med? Jag blev riktigt illa till mods av allt det här, så jag undrar om det kan vara därför jag omedvetet helt slutat dela med mig av mitt liv ett tag. Kanske. 

 

Vissa människor är förbannat sensationslystna att de måste ha det senaste skvallret om allt och alla, oavsett om det stämmer eller inte. Utan att ta hänsyn till hur det känns för de inblandade. Ta styckmordet i Jakobstad som ett lite mer makabert exempel: jag hade hört allt om händelsen samma kväll som polisen hade hittat de första kroppsdelarna. Och då hade jag inte ens aktivt försökt ta reda på något. 

 

Ja jag vet inte alltså. Fråga rakt istället. 

 

karolina selfie upnorth

Fint väder har vi ju åtminstone.

 

fredag 3 februari 2017 - 12:41

Ai että

Känslan när man på fredag förmiddag skickar in två skoluppgifter som har deadline först på måndag och således nu har en helt ledig helg framför sig! Nästa tisdag ska jag presentera min forskningsplan också, men känner att jag har det på klart också. Så nu ska jag traska in till stan för att köpa något jag antagligen inte egentligen behöver, sen gå vidare till gymmet för springa av mig bara för att sedan väga upp detta med att äta godis och typ se på film resten av dagen. Aj aj aj, fredagskänslan när den är som bäst!

 

Sak jag redan köpt i veckan som jag egentligen inte behövde: mitt telefonskal. Hur skulle jag ens kunna gå förbi det där? Ett glittrande skal med texten "May the force be with you". Omg.

 

karolina selfies vasa

Ha en skön fredag nu!

tisdag 27 december 2016 - 09:00

På kommande

Jag ska blogga om...

 

1. Min julhelg. Nära och kära, god mat, fest – ni vet. Älskar att titta på alla andras julbilder, så ska förstås dela med mig av mina också!

 

2. Tips om världens godaste frukost/mellanmål som jag snöat in mig på nu. Skulle helst äta det till morgonmål, mellanmål och kvällsmål. 

 

3. Hur man viker ett mjölkpaket på bästa sätt (haha), på begäran av Ellen efter det här inlägget. (För mer än en månad sen alltså, bra bloggare är jag just nu.)

 

4. En liten fortsättning på mitt föregående inlägg, som fick mycket mer respons än jag hade väntat mig!

 

5. Skam. Tror jag. Jag vet att alla redan har skrivit om det, men jag kommer inte riktigt över hur fenomenal serien är, så känner nästan att även jag gå lite djupare in på ämnet.

 

karolina

Snart. Håll ut.

onsdag 23 november 2016 - 09:30

Tankar i mitt huvud idag

Hur kan mitt batteri gå från 100 till 83 procent på fem minuter?

Min kära vapendragare iPhone 5s börjar ge upp på alla möjliga sätt. Den är trög, kameran är dålig, minnet är konstant fullt, skärmen är trasig – och jag går ingenstans utan laddare p.g.a. det kassa batteriet. Det börjar alltså vara dags för en ny telefon så småningom, men jag är lite snål och kräsen på samma gång: jag vägrar köpa något annat än iPhone, men vill inte lägga ut sådana pengar heller haha...

 

Ordet kanske betyder ju KAN SKE.

Att något kan ske. Kanske! Herregud, hur kan jag aldrig ha tänkt på det tidigare? Jag tycker att det är så roligt när man upptäcker såna här grejer i språket som man aldrig tänkt på förr.

 

Hur kan vädret ens vara så här vidrigt?

Mörkt när man stiger upp, mörkt när man går hem. Grått, regnigt, pissigt... Vidrigt. Ja ja ja, alla vet hur det är, tråkigt att läsa om någon som gnäller på vädret. Men det upptar mycket av min irritationsenergi just nu. TUR att det är lillajul i helgen så vi äntligen får börja pynta med lite ljus i det här eviga mörkret.

 

Jag borde verkligen läsa på tent.

Jag har tent i kursen Grammatik och språkvård på fredag och jag har i ärlighetens namn inte börjat läsa ännu. Det är liksom på en aning högre nivå än högstadiets "märk ut predikatet och subjektet" och jag känner bara att jag inte vet var jag ska börja. Väldigt tröstande när en medstuderande säger: "Jag har läst i 2–3 veckor nu och jag tycker fortfarande att det känns lite rörigt..."

 

Är det där mensvärk eller dålig mage?

Alltid lika spännande. Jag är typ välsignad med världens lindrigaste mensvärk så jag kan aldrig riktigt hundraprocentigt vara säker på vad det är fråga om. Jag t.o.m. gillar att ha mensvärk eftersom den är "bevis" på att allting fungerar som det ska – och därför tar jag aldrig medicin mot värken heller. Men som sagt, jag får på sin höjd lite magknip och ont i ryggen, så jag har full förståelse för alla som har det värre, som hatar värken och som tar sju Panadol mot den. Vi är alla olika!

 

Det är julafton om en månad. 

Vad i helvete hände där?

 

Ska jag ha någon bloggjulkalender i år? 

I så fall borde jag ju börja fixa den nu! En throwbackbild varje dag kanske? Eller en massa olika roliga rubriker? Ett lifehack varje dag? Hmmm. Har någon nån rolig idé som jag kunde haka på?

 

PicMonkey Image

Såna tankar här! Vad tänker ni på idag?

tisdag 22 november 2016 - 16:00

Varifrån är klänningen?

Jag har fått ca tusen komplimanger för klänningen jag hade på mig i lördags och lika många har undrat var jag har köpt den. Jag skulle ju vilja dra till med något exklusivt, men vet ni vad? Jag hittade den inne på H&M i Jakobstad och den kostade mig 17,99€. Kanske mina bästa investerade aderton eurosar det här året. Här hittar ni den online.

 

klanning hm

fredag 4 november 2016 - 09:00

GUILTY PLEASURES-LISTAN

Fredagen till ära har jag knåpat ihop en ny liten lista, jag kallar den guilty pleasures-listan och ni får givetvis låna och fylla i den ni också. Jag tycker att människors guilty pleasures är något av det mest intressanta att höra om, så länka gärna era listor här i kommentarsfältet om när ni fyllt i den!

 

Guilty pleasure är enligt Urban Dictionary alltså: "Something that you maybe shouldn't like, but like anyway. A cigarette every now and then is a guilty pleasure for me." Okej? Vi kör! Jag har valt att svara tre saker per kategori, men man får ju lista hur många man vill förstås.

 

 

MAT

 

Leverlåda. Köpis, typ Saarionen. Med russin. Lingon på. Skulle kunna äta det varje dag.


Bondost. Tydligen gillar jag finsk mat, för också bondosten skulle jag kunna äta ihjäl mig på. Även den med lingonsylt. Eller äppelsylt. Vet inte om jag nångång ens ätit den med hjortronsylt, som man "ska". 


Rostat bröd. Det här är det jag får överlägset mest cravings på och därför har jag nästan slutat äta bröd helt – jag skulle nämligen kunna sluka ett helt bröd på stående. Vitt, rostat bröd med smör, marmelad/leverpastej och ost... Oh lord. 

 

bloggmat

Det är ju inte bloggvänlig mat direkt.

 

TV-SERIER

 

Vem vet mest? Frågesportsprogrammet med Rickard Olsson som kommer varje vardag klockan 20:00 på SVT. Allmänbildande, roligt och bara bäst. Bäst är det att titta med någon så får man tävla. Hemskt när jag märker att min lillebror ibland vet mer än jag, vad hände där liksom?

 

Masterchef Australia/Denmark/Sverige/vilket land som helst. Brukar alltid gå på TV på eftermiddagarna när man precis har lagat mat eller precis ska laga mat och jag blir helt uppslukad varje gång.

 

Geordie Shore. Jag har nog nämnt detta förr, men jag älskar denna brittiska version av Jersey Shore. De talar så roligt och de är så otroligt trashiga, men ändå är det så fruktansvärt underhållande att titta på. Jag sitter och live-kommenterar när jag tittar på det här, blir kanske lite för engagerad i deras drama.

 

MTV Geordie Shore 6

Bild härifrån.

 

MUSIK

 

Nicki Minaj. Jag har börjat gilla henne mer på sistone, dels för att hon faktiskt är riktigt vettig under sina intervjuer, men också för att hon helt enkelt är en sjukt duktig rappare. Sen är hennes texter ibland lite ifrågasättbara, men jag har av någon anledning svårt att inte gilla henne. 

 

Finsk melankolisk musik. Detta måste helt klart vara något slags spår från språkbadet där vi bokstavligt talat hjärntvättades med finska sånger. Päivänsäde ja menninkäinen är kanske den vackraste visan jag vet – så tragisk och underbart fin på samma gång. Blir helt varm, glad och gråtfärdig på samma gång när jag hör den.


♥ Can Bonomo har jag varit smått kär i sedan han deltog i ESC 2012. Där sjöng han på engelska, men sen har jag i perioder även lyssnat på hans turkiska sånger – och de är ju bara vackra. Turkisk musik överlag har jag alltid älskat, den väcker nånting i mig som får mig att undra vem jag riktigt var i mitt tidigare liv.

 

Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det här gick rakt in i mitt hjärta haha...

 

DRYCKER

 

O'boy. Ett stort glas kall O'boy med rostat bröd... Alltså åh. Jag skulle helst dricka det typ varje dag, men jag kan inte ha O'boy hemma helt enkelt av den orsaken att jag antagligen aldrig skulle dricka något annat då. Så beroendeframkallande.

 

Äppeljuice är helt klart min favoritjuice. Det är ju bara otroligt gott på morgonen. Jag dricker ändå oftast vatten istället, men när jag är hemma i Jeppis går jag alltid och tar ett glas juice ibland bara för att typ stilla sötsuget.

 

Rött vin. Eller vitt vin ibland. Men på vintern vill jag ha rött. Så sjukt gott. Kan inte förstå att det tog tills typ 2014 före jag insåg hur underbar dryck detta är. Älskar också hur sofistikerad man känner sig...

 

in vino veritas2

In veno veritas osv.

 

AFFÄRER

 

♥ Apoteket. Okej det är kanske inte en "affär", men jag tycker på riktigt om att shoppa på apoteket haha. Inte bara mediciner, utan intressanta hudvårdsprodukter och olika krämer och grejer. Det finns alltid något man inte visste att man behövde. 

 

♥ Clas Ohlson a.k.a. VÄRLDENS BÄSTA AFFÄR. Det finns ju faktiskt allt där, för överkomliga priser dessutom. Om det är en affär jag önskar till Jakobstad så är det nog just denna. Fattar ni hur lyxigt det är att bo ovanför Classes alltså? En glödlampa som gick sönder? En skarvsladd som är för kort? Ett fågelbräde för lite på balkongen? Nemas problemas, bara att ta hissen ner.

 

Nu kommer jag inte på en tredje. H&M förstås, men det är väl inte så ovanligt. Makuuni är knappast heller en affär. Kanske Hemtex då, jag hittar alltid något att slösa pengar på där. Men det är väl inte heller en guilty pleasure. Nåja. 

 

resizedimage800533 fagel

Jag menar, vad skulle balkongen vara utan lite fåglar?

 

RANDOM

 

♥ Topsa öronen is life, som Ellen skrev. Behöver knappast säga mer.

 

♥ Köra bil. Slösa bensin. Köra runt utan att ha någon destination. Otroligt miljövänligt och framförallt nödvändigt. Nej men faktiskt, sedan dagen jag fick körkort har jag älskat att ibland bara hoppa i bilen, fara ut och köra, ensam eller med någon annan, helt utan planer på vart man är på väg. 

 

♥ Dansa framför spegeln. Detta hör nog nästan till min dagliga ritual, för att inte tala om min going out-ritual. Duscha, sminka, dansa framför spegeln, prova kläder, ta selfies... Det är så mycket man ska hinna med före man ska ut.  

 

resizedimage800595 selfies

Tidigare bekännelser: 1, 2, 3, 4, 5

fredag 28 oktober 2016 - 12:30

En tvångstanke jag har

Alla människor har tvångstankar i någon mån, visst? Jag tänkte berätta om en av mina absolut största tvångstankar och hoppas att kanske någon känner igen sig. Jag har berättat om dessa för länge sen i min gamla blogg, men det kanske finns nya läsare som inte känner till mina galenskaper sedan tidigare. 

 

Jag har något som jag kanske skulle kunna kalla för en jämnt antal-tvångstanke eller alternativt en jämviktstvångstanke. Allting ska helst vara delbart med två alltså. Allra tydligast kommer detta fram när jag ska plocka godis. Jag måste ta 2, 4, 6, eller 8 stycken av de sorter jag tar. Om jag t.ex. råkar ta 5 stycken fudgebitar måste jag lägga till eller ta bort en.

 

Vidare skulle jag aldrig, alltså aldrig, ställa in väckarklockan på något annat än jämna antal. Eller här går 5:or bra, liksom 07:40, 06:55, 09:00 osv. Men jag skulle never ever ställa klockan på något så absurt som typ 06:57. Jag trodde att alla gjorde som jag, men fick sen höra om en kompis som gör helt tvärtom: måste ställa in klockan på ett ojämnt antal. Det värker i hela mitt huvud att ens tänka på.

 

En till sak som rör sig inom samma område har mera med jämvikt att göra och det känner jag t.ex. om jag sitter och trummar med fingrarna på ett bord. Typ så här. Då måste jag trumma lika många gånger med varje finger. Detta låter ju helt sjukt nu, men jag liksom känner hur det kliar i de andra fingrarna om jag inte gör det. Om jag har trummat två gånger med tummen (som i gifen), då måste jag trumma två gånger mot bordet med alla andra fingrar också. Det är inget jag störs av eller ens tänker på, det går av bara farten. Annars mår jag bra.

 

Alla ba jaaa PRECIS så där håller jag också på!! Eller... Anyone?

 

DSC 0160 2

Alltid delbart med 2.