onsdag 20 september 2017 - 21:00

Varför jag älskar hösten

Jag älskar hösten och jag undrar om det inte är min favoritårstid faktiskt. Jag brukar ha lite melankoliska känslor vid årstidsbytena och förra året skrev jag en lista på saker att proppa i sig för att lindra den s.k. höstdeppen. I år känner jag faktiskt inte alls på samma sätt, utan ser riktigt fram emot de kommande två månaderna. Jag vet ändå att många är irriterade på att sommaren tog slut före den ens hann börja, men en lista med allt som är bra med hösten kanske kan påminna någon om allt som faktiskt är rätt skönt just nu. 

 

♥ Hösten innebär nystart. Skolorna börjar igen och den där härliga ivrigheten håller i sig ungefär fram till nyår, så passa på när det ännu känns enkelt! (Du också Karolina, skriv den där gradun nu bara!)

♥ I samma veva kan det vara helt rätt tid att t.ex. ta tag i hälsan efter ledigheterna. Min träningsmotivation kommer åtminstone alltid tillbaka på hösten efter att ha haft semester i ett par månader. 

♥ Alla sjukt vackra färger.

 

host vasa2

 

♥ Det blir mörkare och svalare om kvällarna. Jag tycka att det är så fruktansvärt skönt. I och för sig gillar jag inte mörkret på morgnarna, men om kvällarna är det något av det bästa jag vet. 

♥ Man sover bättre, tack vare föregående punkt. Ett svalt och mörkt rum är det säkert många som håller med mig om att är det bästa att sova i.

♥ Lyktor, doftljus, öppen spis... Behöver jag säga mer? Det KAN inte finnas något mysigare än när man kommit in och är lite frusen, när man får dra på sig sköna kläder och krypa ner under en filt med en massa tända ljus i rummet.

 

ljus 

♥ Min födelsedag! 18 oktober!

♥ Alla onödiga (men ack så underbara) TV-program börjar igen: Idol, Paradise Hotel, Svenska Hollywoodfruar... 

♥ Varma tröjor. Höga strumpor. Mössor. Stora halsdukar. Soppor. Teer. 

 

karolinakajsa

Kajsa och jag ute i höstkylan häromkvällen.

onsdag 19 juli 2017 - 14:00

I'm a 90's bitch

Veckans lista här heter Min generation och som någon kanske vet är jag född det ljuva året 1991. Jag är alltså renodlad nittiotalist och har många starka och härliga minnen från den tiden. Rubriken är förstås från Icona Pops låt I Love It.

 

Jag är född:

1991, den 18:e oktober, mitt i natten. En fredag, som också alltid har varit min absoluta favoritdag i veckan. (För det är säkert en ytterst unik åsikt, haha). 

 

Under mitt årtionde hände det här:

Vi lyssnade på Backstreet Boys, Aqua och Vengaboys. Det var helt klart den töntiga popmusikens (och boybandens) tid: Five, Westlife och *NSYNC, bara för att nämna några. Jag gillade aldrig Spice Girls, men de var också stora. Det fanns bl.a. Spice Girls-slickepinnar och Backstreet Boys-samlarkort. Eminem fick sitt stora genombrott och jag var hans största fan sedan sju års ålder. 

 

Typ ALLA filmklassiker kom ut på 90-talet: Pulp Fiction, Titanic, Matrix, The Lion King, Fight Club, The Shawshank Redemption, Pretty Woman... Jag skulle kunna lägga till hur många som helst! Vi miste bl.a. stjärnor som Princess Diana, Kurt Cobain, Tupac Shakur, Notorious B.I.G. och Freddie Mercury.

 

Internet slog igenom och mobiltelefoner började användas på riktigt. Finland vann ishockey-VM.

 

90tal

Jag och min bff Juho // Syrran och jag, rädda att drunkna inomhus tydligen 

 

Folk klädde sig på följande sätt:

Exakt som i filmen Fucking Åmål. Precis som alla ungdomar klär sig nu alltså, fast med fulare hår och fulare smink. Vi hade inte Youtube-tutorials och det tog 30 minuter för en plattång att bli varm. Men chokers, töntiga frisyrer, magtröjor, toppar med tunna band, platåskor... Vet ni kids, det är inget nytt. Däremot hade vi mycket fulare byxor, typ riktigt brutala bootcutjeans som täckte ens klumpiga skateskor. Sen använde vi breda pannbands också, något som inte tycks ha kommit tillbaka, gudskelov. Ögonbrynen var smala, ringarna i öronen stora – och den svarta kajalen var bred och slarvig. 

 

Mitt årtionde förknippar jag med:

Eminem, Lejonkungen, tidiga tv-morgnar med typ The Tribe på tv, riverdance (mest för att min syster tvingade mig att se det om och om igen), boybands, sura godisremmar, såna där kladdiga händer som jag inte vet vad kallas, korvalappustereon, ljudet av modemet som ansluter till internet, Nokia (och Snake), Tvillingarna-serien, handskrivna brev, Tiimari, OKEJ-tidningar – och alla tillhörande planscher som man dekorerade väggarna med, musikvideor på MTV, Crash Bandicoot, klistermärkshäften, Kalle Anka- och Bamse-tidningar...

 

kalle anka

En bråkdel av alla gamla tidningar.

 

Den bästa låten från året jag är född:

Nirvana - Smells like teen spirit

 

Min generation växte upp med:

Att MTV spelade musik med tillhörande musikvideon. Jag kunde sitta en dag och vänta på att få höra min favoritlåt, bara för att få banda in den på kasett för att sen kunna lyssna på den när jag ville. Samma sak gällde radio. Vi hade inget Spotify eller YouTube. Vi hade god damnit inte ens internet (herreGUD vad gammal jag är). Vi gick och knackade på hos kompisen och frågade: "kan du va?", för vi hade inga mobiltelefoner förrän i slutet på 90-talet heller. Sen skrev vi sms utanmellanrumförattdetvarsvindyrtattsms:a och man kunde bara ha ett visst antal tecken per sms. Vi hade saldoraja. Vi brevväxlade, t.ex. med brevvänner man hittat via kontaktannonser i Bamse-tidningar. Vi cyklade till skolan även om det snöade och var minus tjugo grader och ingen hade plogat den halvmeter snö som täckte vägen.

 

90s

Åk 1, språkbadsklassen //  syrran, mamma och jag (hur coola brillor haha?)

 

En kändis som är född samma år:

Ed Sheeran.

 

Det bästa med att vara född under mitt årtionde:

Att vi har levt utan sociala medier och ständig uppkoppling, vilket hjälper oss i att vara kritiska mot alla skärmar idag. Vi hade liksom ett liv före internet. Allt var definitivt inte bättre förr, men det känns ändå som en fin sak att ha fått uppleva och kunna drömma tillbaka till. Vi stängde av mobiltelefonen till natten och att ha en egen dator på rummet var otänkbart. Jag gillar också att vi "vågade vara fula" och därmed kunde vara barn längre än vad ungar gör idag. Även detta har väl med sociala medier att göra. Vi hade inget Instagram att klä upp oss för eller att härma. Ännu på högstadiet såg vi liksom ut som stryk – och det är jag GLAD för.

onsdag 28 juni 2017 - 09:00

Störande saker på some

Det finns fruktansvärt mycket saker man kan störa sig på med sociala medier, listan kunde säkert göras kilometerslång, men jag tänkte idag fokusera på de lite mer praktiska detaljerna som lämnar en del att önska. Här är några grejer som har retat gallfeber på mig de senaste dagarna:

 

 

När man har missat en meme och inte förstår what the hell is going on. Tänk om man t.ex. skulle ha missat the floor is lava-grejen, då hade man ju varit helt borta när alla efterföljande memes dök upp. Om någon är så pass bakom flötet att de inte vet vad en meme är, ja då är det riktigt usligt.

 

Samma sak med språket: bae, bish, lit, af, smh... Det är ett heltidsjobb att försöka hänga med i vad kidsen pratar om haha. Jag vet inte vad jag skulle göra utan Urban Dictionary ibland. Gällande rubriken så kan jag berätta att some är en förkortning för sociala medier, om någon hade missat det.

 

Att emojis ännu inte fungerar i alla kommentarsfält, så också här på Sevvan. Inte för att vi behöver emojis överallt heller, men det ser ändå konstigt ut när de blir frågetecken istället, liksom: "Bra skrivet??", "Vilka fina bilder?" eller "Jag ska också på den konserten?". Man ba va?? Nåja, nog hinner tekniken ikapp snart. Vi håller ut!

 

Att alla appar härmar varandra. Eller att alla härmar Snapchat kanske är närmare sanningen. Insta stories tyckte jag att var lite kul, men sen när alla filters är exakt som på Snap känns det ju bara lite fånigt. För att inte tala Facebook-stories och WhatsApp-stories, kom igen...

 

När man slide:ar in i någons DM på Instagram och i misstag råkar skicka det där himla hjärtat.

 

Att Instagram nog tillåter stående och liggande bilder men ändå inte HELA bilden om den är stående. Vad är grejen med det? Ens flöde blir helt fuckat om man måste lägga till vita kanter för att få hela bilden med, om man annars inte har ett sånt flöde. Inte för att ens Instagram-flöde är hela livet haha, men ändå: störande.

combo breaker

Vilka grejer stör ni er på?

måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

tisdag 30 maj 2017 - 08:50

Sex saker om mig

Tänk vad tokig den rubriken hade blivit utan särskrivning. 

 

Jag har ett dåligt minne. Om någon frågar mig vad jag gjorde typ i förrgår så minns jag antagligen inte på rak arm. För att inte tala om vad jag gjorde på nyårsafton. Jag har liksom ingen aning. Därför är det bra att ha bloggen, dagboken och kalendern att titta tillbaka i, skulle inte ha en chans att minnas något annars. Vilken mardröm att bli förhörd av polisen alltså, ni vet: "Var befann du dig natten till lördagen den 15 mars?", jag ba eeeeehhh låt mig tänka lite...

 

Jag är inte en "I'm fine"-tjej. Om jag är irriterad på något så säger jag det rakt ut. Detta gäller egentligen inom alla slags relationer också. Jag orkar aldrig vara sur länge och jag kan inte låta saker vara ouppredda, utan säger så gott som alltid precis vad som stör mig och ser till att saker blir diskuterade, uppredda och på så sätt också glömda. Det absolut bästa sättet att slippa onödiga missförstånd: TALA MED VARANDRA.

 

Jag älskar gamla spel. Crash Team Racing (och alla andra Crash Bandicoot-spel), typ alla The Sims-spel, Mortal Kombat, Final Fantasy (7, 8, 10), allt som har med Mario att göra, Super Smash Bros... The list goes on!

 

Jag är beroende av egentid, men om jag inte får uppmärksamhet stör det mig också. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det där lagom är ett trångt ställe. Därför tycker jag att det ibland kan vara så otroligt skönt att bara ligga ensam hemma och vara social via sociala medier. Man har på ett osocialt sätt lite kontakt med omvärlden, samtidigt som man är helt för sig själv. Perfekt. 

 

Jag hatar att bli skrämd. Okej, det ogillar säkert de flesta, men jag blir liksom så sjukt provocerad att jag i stundens hetta bara vill slå ihjäl den person som skrämmer mig. Blir så fruktansvärt ilsken på "roliga pranks" på Youtube där folk skrämmer skiten ur varandra, DET ÄR INTE ROLIGT!

 

Det här har jag redan nämnt i förbifarten, men jag flyttar till Jakobstad i mitten på juni och till Åbo i slutet på sommaren. Hjälp!

 

karolina svartvit selfies

Och så här ser jag ut, om någon hade glömt det.

 

Can't get enough? Lugn:

9 saker ni inte visste om mig

Mina guilty pleasures 

Saker jag alltid tappar bort

Bekännelser och random facts om mig

måndag 27 mars 2017 - 12:30

Mitt kommunalval 2017

Från och med idag kommer Sevendays varje måndag att publicera en ny lista med olika teman varje vecka. Veckans tema handlar om politik och samhälle och handlar förstås om det kommande kommunalvalet. Fyll i den ni också och länka sedan listan under artikeln!

 

1. När jag hör ordet politik tänker jag:

Jag tänker direkt på alla debatter som syns i medier speciellt inför alla olika val. Jag älskar att följa med valdebatter faktiskt.


2. Jag tror att unga avstår från att rösta, eftersom..

För att man tror att man måste vara så himla påläst och vuxen för att kunna rösta, men så är det ju faktiskt inte. Om man är osäker är det så lätt att använda en valkompass för att bilda sig en ungefärlig uppfattning om vilka partiers åsikter man delar. Det är helt okej att inte förstå allt vad politiker talar om, för alla har vi ändå någon fråga vi intresserar oss av. Ta fasta på den och hitta din kandidat!


3. När jag väljer min kandidat inför valet brukar jag tänka på:

Oftast tänker man väl på det som rör en själv, så det egna modersmålet (speciellt rätten till sjukvård) och studiestöd är (förstås) frågor som jag bryr mig om. Men även ungdomars hälsa och äldreomsorgen är viktiga. Sen skulle jag aldrig rösta på någon som motsätter sig abort eller samkönat äktenskap heller...

 

4. Om jag skulle få driva en valkampanj skulle jag:

Jag ombads faktiskt att ställa upp i kommunalvalet, men jag fick magknip av blotta tanken. Men jag förmodligen bjuda på en massa kaffe och ordna mysiga diskussionsstunder typ på café eller varför inte en after work. Politik måste inte vara så himla kostymklätt och grått. 

 

5. Om jag sklle få ändra på något i mitt närsamhälle skulle jag ändra på:

Jag skulle önska att skolorna/hälsovården satsade mer på förebyggande av psykiskt illamående hos unga. Sen borde det göras något åt asfalten i Jakobstad, herregud ändå. Gropar och hål överallt. Samma sak varje vår, vad är problemet? 

 

IMG 0749

Skulle ni ha röstat? Ställa upp i valet med spegelselfie, det vore väl precis i enlighet med den tid vi lever i...

torsdag 17 november 2016 - 08:55

#galalistan2016

Hur känner du dig inför Galan 2016?

– Lagom taggad, lagom obrydd. Tycker att det ska bli jätteroligt, men är inte nervös. Precis lagom feelis med andra ord!


Vem kommer du att gå på Galan med?

Daniela och Emma.

 

Har du din galaoutfit under kontroll?

– Japp, den inhandlade jag i all hast igår. Jag hade ingen tydlig bild av vad jag sökte, men när jag såg den visste jag direkt. Den finns att köpa i en helt vanlig butik, så risken att typ fem andra har den är hög, men den satt som en smäck och det var kärlek vid första ögonkastet, så det spelar verkligen ingen roll. "Ska du på Galan?", frågade kassörskan som förmodligen hade räknat ut det utgående från färgerna hehe...

 

klanning


Vilka tre saker kommer du garanterat att ha med i din väska?

– Läppomada, puder och kamera.


Har du övat på dina poser till röda mattan?

– Nej, borde man göra det haha...


Är det någon du inte mött personligen som du ser fram emot att träffa på Galan?

– Jag har faktiskt träffat ganska många vars bloggar jag läser, men det ska bli riktigt kul att se om det dyker upp några nya ansikten på årets gala. Ingen nämnd, ingen glömd.


Vilken kategori i prisutdelningen är du mest taggad inför?

– Nå hehe, den där årets inlägg-kategorin är ju nog ganska spännande... Nej men, årets blogg och årets personliga ska bli kul att se vem som kammar hem.

 resizedimage800552 host 2015

 

Vilken programpunkt kommer bli den roligaste?

– Prisutdelningen förstås!


Efterfesten hålls vid Bank. Vilken låt vill du absolut dansa loss till?

– KAJ - Härkas (No var e nåo na twerkas), alltså... Jag klarar inte av hur bra den är.


Om du skulle summera bloggåret 2016 med en mening, hur skulle den meningen lyda?

Utvecklande, personligt och givande. 

 

resizedimage800369 DSC 0276

fredag 4 november 2016 - 09:00

GUILTY PLEASURES-LISTAN

Fredagen till ära har jag knåpat ihop en ny liten lista, jag kallar den guilty pleasures-listan och ni får givetvis låna och fylla i den ni också. Jag tycker att människors guilty pleasures är något av det mest intressanta att höra om, så länka gärna era listor här i kommentarsfältet om när ni fyllt i den!

 

Guilty pleasure är enligt Urban Dictionary alltså: "Something that you maybe shouldn't like, but like anyway. A cigarette every now and then is a guilty pleasure for me." Okej? Vi kör! Jag har valt att svara tre saker per kategori, men man får ju lista hur många man vill förstås.

 

 

MAT

 

Leverlåda. Köpis, typ Saarionen. Med russin. Lingon på. Skulle kunna äta det varje dag.


Bondost. Tydligen gillar jag finsk mat, för också bondosten skulle jag kunna äta ihjäl mig på. Även den med lingonsylt. Eller äppelsylt. Vet inte om jag nångång ens ätit den med hjortronsylt, som man "ska". 


Rostat bröd. Det här är det jag får överlägset mest cravings på och därför har jag nästan slutat äta bröd helt – jag skulle nämligen kunna sluka ett helt bröd på stående. Vitt, rostat bröd med smör, marmelad/leverpastej och ost... Oh lord. 

 

bloggmat

Det är ju inte bloggvänlig mat direkt.

 

TV-SERIER

 

Vem vet mest? Frågesportsprogrammet med Rickard Olsson som kommer varje vardag klockan 20:00 på SVT. Allmänbildande, roligt och bara bäst. Bäst är det att titta med någon så får man tävla. Hemskt när jag märker att min lillebror ibland vet mer än jag, vad hände där liksom?

 

Masterchef Australia/Denmark/Sverige/vilket land som helst. Brukar alltid gå på TV på eftermiddagarna när man precis har lagat mat eller precis ska laga mat och jag blir helt uppslukad varje gång.

 

Geordie Shore. Jag har nog nämnt detta förr, men jag älskar denna brittiska version av Jersey Shore. De talar så roligt och de är så otroligt trashiga, men ändå är det så fruktansvärt underhållande att titta på. Jag sitter och live-kommenterar när jag tittar på det här, blir kanske lite för engagerad i deras drama.

 

MTV Geordie Shore 6

Bild härifrån.

 

MUSIK

 

Nicki Minaj. Jag har börjat gilla henne mer på sistone, dels för att hon faktiskt är riktigt vettig under sina intervjuer, men också för att hon helt enkelt är en sjukt duktig rappare. Sen är hennes texter ibland lite ifrågasättbara, men jag har av någon anledning svårt att inte gilla henne. 

 

Finsk melankolisk musik. Detta måste helt klart vara något slags spår från språkbadet där vi bokstavligt talat hjärntvättades med finska sånger. Päivänsäde ja menninkäinen är kanske den vackraste visan jag vet – så tragisk och underbart fin på samma gång. Blir helt varm, glad och gråtfärdig på samma gång när jag hör den.


♥ Can Bonomo har jag varit smått kär i sedan han deltog i ESC 2012. Där sjöng han på engelska, men sen har jag i perioder även lyssnat på hans turkiska sånger – och de är ju bara vackra. Turkisk musik överlag har jag alltid älskat, den väcker nånting i mig som får mig att undra vem jag riktigt var i mitt tidigare liv.

 

Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det här gick rakt in i mitt hjärta haha...

 

DRYCKER

 

O'boy. Ett stort glas kall O'boy med rostat bröd... Alltså åh. Jag skulle helst dricka det typ varje dag, men jag kan inte ha O'boy hemma helt enkelt av den orsaken att jag antagligen aldrig skulle dricka något annat då. Så beroendeframkallande.

 

Äppeljuice är helt klart min favoritjuice. Det är ju bara otroligt gott på morgonen. Jag dricker ändå oftast vatten istället, men när jag är hemma i Jeppis går jag alltid och tar ett glas juice ibland bara för att typ stilla sötsuget.

 

Rött vin. Eller vitt vin ibland. Men på vintern vill jag ha rött. Så sjukt gott. Kan inte förstå att det tog tills typ 2014 före jag insåg hur underbar dryck detta är. Älskar också hur sofistikerad man känner sig...

 

in vino veritas2

In veno veritas osv.

 

AFFÄRER

 

♥ Apoteket. Okej det är kanske inte en "affär", men jag tycker på riktigt om att shoppa på apoteket haha. Inte bara mediciner, utan intressanta hudvårdsprodukter och olika krämer och grejer. Det finns alltid något man inte visste att man behövde. 

 

♥ Clas Ohlson a.k.a. VÄRLDENS BÄSTA AFFÄR. Det finns ju faktiskt allt där, för överkomliga priser dessutom. Om det är en affär jag önskar till Jakobstad så är det nog just denna. Fattar ni hur lyxigt det är att bo ovanför Classes alltså? En glödlampa som gick sönder? En skarvsladd som är för kort? Ett fågelbräde för lite på balkongen? Nemas problemas, bara att ta hissen ner.

 

Nu kommer jag inte på en tredje. H&M förstås, men det är väl inte så ovanligt. Makuuni är knappast heller en affär. Kanske Hemtex då, jag hittar alltid något att slösa pengar på där. Men det är väl inte heller en guilty pleasure. Nåja. 

 

resizedimage800533 fagel

Jag menar, vad skulle balkongen vara utan lite fåglar?

 

RANDOM

 

♥ Topsa öronen is life, som Ellen skrev. Behöver knappast säga mer.

 

♥ Köra bil. Slösa bensin. Köra runt utan att ha någon destination. Otroligt miljövänligt och framförallt nödvändigt. Nej men faktiskt, sedan dagen jag fick körkort har jag älskat att ibland bara hoppa i bilen, fara ut och köra, ensam eller med någon annan, helt utan planer på vart man är på väg. 

 

♥ Dansa framför spegeln. Detta hör nog nästan till min dagliga ritual, för att inte tala om min going out-ritual. Duscha, sminka, dansa framför spegeln, prova kläder, ta selfies... Det är så mycket man ska hinna med före man ska ut.  

 

resizedimage800595 selfies

Tidigare bekännelser: 1, 2, 3, 4, 5

tisdag 4 oktober 2016 - 09:00

Saker jag alltid tappar bort

Datormusen. Den är till och med försvunnen i detta nu. Jag hittar den ingenstans och det är så otorligt störigt. Det är så mycket jobbigare att redigera och skriva med touchpaden. Borde köpa en stor ordentlig grej med sladd och skit som man inte tappar bort lika lätt. 

 

Träningsmotivationen. Jag är alltid SÅ TAGGAD när jag sätter igång, sen liksom händer det något... Jag antar att jag inte ger det tillräckligt med tid för att det ska hinna bli en vana. Oavsett hur fantastiskt jag mår av att träna, tycks jag ändå i något skede glömma bort hur gott det gör för mig. Som mest motiverad är jag typ när jag har varit sjuk, när jag haft ont någonstans i kroppen eller när söndagsångesten slår till, då jävlar, då har jag träningsmotivation. Sen kommer måndagen emot och det känns sådär, njaaaa...

 

nike free women

Vågar knappt säga det högt, men igår var jag på gym med Anna och nu är det dags att sätta igång igen...

 

Min plånbok. Och nycklarna. Dessa söker jag nog minst en gång om dagen. Jag har blivit lite bättre på det här, men det är nog en pers alltså. Ofta kan jag hitta dem på helt slumpmässiga ställen som i en bokhylla, på tvättmaskinen eller t.o.m. i köksskåpet...

 

Den ena strumpan. Det här känner nog säkert alla människor som någonsin tvättat kläder till. Men vart i helvete tar de vägen egentligen? Jag blir så irriterad på det här fenomenet att jag bara skulle ha lust att slänga alla strumpor vi har för att i framtiden endast köpa randiga, prickiga och rutiga strumpor – som man lätt kan para ihop med varandra. Så fort någon är utan partner slängs den.

 

strumpor

Det mittersta paret köpte mamma åt mig när hon var i Amsterdam. Jag ba okeeej...

 

Hårgummiband. Jag köper och köper och köper, men tycks aldrig ha några kvar. "Från och med nu ska jag alltid lägga dem här på samma ställe", jo jo, det händer ju...

 

Minneskort till kameran. Jag har typ tre stycken som jag roterar eftersom något av dem alltid är borta. Senast jag var hemma i Jeppis och skulle gå ut och fota hade jag tappat bort alla mina kort och fick då desperat springa runt i huset och titta i gamla kameror om det skulle finnas något gammalt kort att använda. I en av kamerorna hittade jag som tur ett, så jag gick med belåtna steg ut.... Och kunde knäppa hela tre bilder. TRE! Mer än så rymdes inte. Tekniken går verkligen framåt på några år.

 

minneskort kingston

Vilka saker tappar du ofta bort?

fredag 23 september 2016 - 09:30

Listan om att blogga

Hur länge har du bloggat?

– Jag har bloggat "på riktigt" sedan 2010, men började skriva någon slags blogg/dagbok redan på Berusad & Lunarstorm, dvs på stenåldern.

 

På vilka sajter?
– Papper, Devote, Blogspot och Sevendays.

 

Vad är det bästa med att blogga?
– Jag har alltid älskat att skriva och fota, så bloggen är ett perfekt ställe att få kombinera dessa intressen. Sen tycker jag det är superkul att ha sitt liv dokumenterat helt enkelt. 

 

Och det sämsta?
– Jag vet faktiskt inte, för jag har fått typ två elaka kommentarer i mitt liv och jag känner sällan någon press heller. Jag bloggar när jag hinner, kan och orkar. Punkt. Bloggen ska aldrig vara ett stressmoment. 

 

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
– Jag tar mina bilder med en Nikon D3100 eller med min iPhone.

 

Har bloggen lärt dig något?
– Jag tror att jag utvecklas i mitt skrivande hela tiden. Sen är det nog också via bloggen jag blivit bättre på att fota och redigera bilder. Bloggen har också lärt mig hur man diskuterar/debatterar på internet, utan att det blir personligt.

 

Har du lärt känna någon via bloggen?
– Bland annat Daniela och Emma! Och så Sevendaysarna förstås.

 

Hur många inlägg skriver du i veckan?
– Det varierar ganska mycket, på sistone har det blivit ca sju inlägg i snitt. Ibland färre, ibland fler.

 

Kan du leva på din blogg?
– Lite extra fickpengar kan den ge, men det här är ju nog inte ett jobb, så nej.

 

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
– Allt mellan en kvart och nån timme per dag.

 

Hur länge kommer du att blogga?
– Ingen aning! Jag kommer att blogga så länge jag känner att det ger mig något. Jag har inte satt upp något slutdatum.

 

karolina selfies

I några år till hänger jag nog med ännu! Listan hittade jag hos Carro.