måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

tisdag 30 maj 2017 - 08:50

Sex saker om mig

Tänk vad tokig den rubriken hade blivit utan särskrivning. 

 

Jag har ett dåligt minne. Om någon frågar mig vad jag gjorde typ i förrgår så minns jag antagligen inte på rak arm. För att inte tala om vad jag gjorde på nyårsafton. Jag har liksom ingen aning. Därför är det bra att ha bloggen, dagboken och kalendern att titta tillbaka i, skulle inte ha en chans att minnas något annars. Vilken mardröm att bli förhörd av polisen alltså, ni vet: "Var befann du dig natten till lördagen den 15 mars?", jag ba eeeeehhh låt mig tänka lite...

 

Jag är inte en "I'm fine"-tjej. Om jag är irriterad på något så säger jag det rakt ut. Detta gäller egentligen inom alla slags relationer också. Jag orkar aldrig vara sur länge och jag kan inte låta saker vara ouppredda, utan säger så gott som alltid precis vad som stör mig och ser till att saker blir diskuterade, uppredda och på så sätt också glömda. Det absolut bästa sättet att slippa onödiga missförstånd: TALA MED VARANDRA.

 

Jag älskar gamla spel. Crash Team Racing (och alla andra Crash Bandicoot-spel), typ alla The Sims-spel, Mortal Kombat, Final Fantasy (7, 8, 10), allt som har med Mario att göra, Super Smash Bros... The list goes on!

 

Jag är beroende av egentid, men om jag inte får uppmärksamhet stör det mig också. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det där lagom är ett trångt ställe. Därför tycker jag att det ibland kan vara så otroligt skönt att bara ligga ensam hemma och vara social via sociala medier. Man har på ett osocialt sätt lite kontakt med omvärlden, samtidigt som man är helt för sig själv. Perfekt. 

 

Jag hatar att bli skrämd. Okej, det ogillar säkert de flesta, men jag blir liksom så sjukt provocerad att jag i stundens hetta bara vill slå ihjäl den person som skrämmer mig. Blir så fruktansvärt ilsken på "roliga pranks" på Youtube där folk skrämmer skiten ur varandra, DET ÄR INTE ROLIGT!

 

Det här har jag redan nämnt i förbifarten, men jag flyttar till Jakobstad i mitten på juni och till Åbo i slutet på sommaren. Hjälp!

 

karolina svartvit selfies

Och så här ser jag ut, om någon hade glömt det.

 

Can't get enough? Lugn:

9 saker ni inte visste om mig

Mina guilty pleasures 

Saker jag alltid tappar bort

Bekännelser och random facts om mig

måndag 27 mars 2017 - 12:30

Mitt kommunalval 2017

Från och med idag kommer Sevendays varje måndag att publicera en ny lista med olika teman varje vecka. Veckans tema handlar om politik och samhälle och handlar förstås om det kommande kommunalvalet. Fyll i den ni också och länka sedan listan under artikeln!

 

1. När jag hör ordet politik tänker jag:

Jag tänker direkt på alla debatter som syns i medier speciellt inför alla olika val. Jag älskar att följa med valdebatter faktiskt.


2. Jag tror att unga avstår från att rösta, eftersom..

För att man tror att man måste vara så himla påläst och vuxen för att kunna rösta, men så är det ju faktiskt inte. Om man är osäker är det så lätt att använda en valkompass för att bilda sig en ungefärlig uppfattning om vilka partiers åsikter man delar. Det är helt okej att inte förstå allt vad politiker talar om, för alla har vi ändå någon fråga vi intresserar oss av. Ta fasta på den och hitta din kandidat!


3. När jag väljer min kandidat inför valet brukar jag tänka på:

Oftast tänker man väl på det som rör en själv, så det egna modersmålet (speciellt rätten till sjukvård) och studiestöd är (förstås) frågor som jag bryr mig om. Men även ungdomars hälsa och äldreomsorgen är viktiga. Sen skulle jag aldrig rösta på någon som motsätter sig abort eller samkönat äktenskap heller...

 

4. Om jag skulle få driva en valkampanj skulle jag:

Jag ombads faktiskt att ställa upp i kommunalvalet, men jag fick magknip av blotta tanken. Men jag förmodligen bjuda på en massa kaffe och ordna mysiga diskussionsstunder typ på café eller varför inte en after work. Politik måste inte vara så himla kostymklätt och grått. 

 

5. Om jag sklle få ändra på något i mitt närsamhälle skulle jag ändra på:

Jag skulle önska att skolorna/hälsovården satsade mer på förebyggande av psykiskt illamående hos unga. Sen borde det göras något åt asfalten i Jakobstad, herregud ändå. Gropar och hål överallt. Samma sak varje vår, vad är problemet? 

 

IMG 0749

Skulle ni ha röstat? Ställa upp i valet med spegelselfie, det vore väl precis i enlighet med den tid vi lever i...

torsdag 17 november 2016 - 08:55

#galalistan2016

Hur känner du dig inför Galan 2016?

– Lagom taggad, lagom obrydd. Tycker att det ska bli jätteroligt, men är inte nervös. Precis lagom feelis med andra ord!


Vem kommer du att gå på Galan med?

Daniela och Emma.

 

Har du din galaoutfit under kontroll?

– Japp, den inhandlade jag i all hast igår. Jag hade ingen tydlig bild av vad jag sökte, men när jag såg den visste jag direkt. Den finns att köpa i en helt vanlig butik, så risken att typ fem andra har den är hög, men den satt som en smäck och det var kärlek vid första ögonkastet, så det spelar verkligen ingen roll. "Ska du på Galan?", frågade kassörskan som förmodligen hade räknat ut det utgående från färgerna hehe...

 

klanning


Vilka tre saker kommer du garanterat att ha med i din väska?

– Läppomada, puder och kamera.


Har du övat på dina poser till röda mattan?

– Nej, borde man göra det haha...


Är det någon du inte mött personligen som du ser fram emot att träffa på Galan?

– Jag har faktiskt träffat ganska många vars bloggar jag läser, men det ska bli riktigt kul att se om det dyker upp några nya ansikten på årets gala. Ingen nämnd, ingen glömd.


Vilken kategori i prisutdelningen är du mest taggad inför?

– Nå hehe, den där årets inlägg-kategorin är ju nog ganska spännande... Nej men, årets blogg och årets personliga ska bli kul att se vem som kammar hem.

 resizedimage800552 host 2015

 

Vilken programpunkt kommer bli den roligaste?

– Prisutdelningen förstås!


Efterfesten hålls vid Bank. Vilken låt vill du absolut dansa loss till?

– KAJ - Härkas (No var e nåo na twerkas), alltså... Jag klarar inte av hur bra den är.


Om du skulle summera bloggåret 2016 med en mening, hur skulle den meningen lyda?

Utvecklande, personligt och givande. 

 

resizedimage800369 DSC 0276

fredag 4 november 2016 - 09:00

GUILTY PLEASURES-LISTAN

Fredagen till ära har jag knåpat ihop en ny liten lista, jag kallar den guilty pleasures-listan och ni får givetvis låna och fylla i den ni också. Jag tycker att människors guilty pleasures är något av det mest intressanta att höra om, så länka gärna era listor här i kommentarsfältet om när ni fyllt i den!

 

Guilty pleasure är enligt Urban Dictionary alltså: "Something that you maybe shouldn't like, but like anyway. A cigarette every now and then is a guilty pleasure for me." Okej? Vi kör! Jag har valt att svara tre saker per kategori, men man får ju lista hur många man vill förstås.

 

 

MAT

 

Leverlåda. Köpis, typ Saarionen. Med russin. Lingon på. Skulle kunna äta det varje dag.


Bondost. Tydligen gillar jag finsk mat, för också bondosten skulle jag kunna äta ihjäl mig på. Även den med lingonsylt. Eller äppelsylt. Vet inte om jag nångång ens ätit den med hjortronsylt, som man "ska". 


Rostat bröd. Det här är det jag får överlägset mest cravings på och därför har jag nästan slutat äta bröd helt – jag skulle nämligen kunna sluka ett helt bröd på stående. Vitt, rostat bröd med smör, marmelad/leverpastej och ost... Oh lord. 

 

bloggmat

Det är ju inte bloggvänlig mat direkt.

 

TV-SERIER

 

Vem vet mest? Frågesportsprogrammet med Rickard Olsson som kommer varje vardag klockan 20:00 på SVT. Allmänbildande, roligt och bara bäst. Bäst är det att titta med någon så får man tävla. Hemskt när jag märker att min lillebror ibland vet mer än jag, vad hände där liksom?

 

Masterchef Australia/Denmark/Sverige/vilket land som helst. Brukar alltid gå på TV på eftermiddagarna när man precis har lagat mat eller precis ska laga mat och jag blir helt uppslukad varje gång.

 

Geordie Shore. Jag har nog nämnt detta förr, men jag älskar denna brittiska version av Jersey Shore. De talar så roligt och de är så otroligt trashiga, men ändå är det så fruktansvärt underhållande att titta på. Jag sitter och live-kommenterar när jag tittar på det här, blir kanske lite för engagerad i deras drama.

 

MTV Geordie Shore 6

Bild härifrån.

 

MUSIK

 

Nicki Minaj. Jag har börjat gilla henne mer på sistone, dels för att hon faktiskt är riktigt vettig under sina intervjuer, men också för att hon helt enkelt är en sjukt duktig rappare. Sen är hennes texter ibland lite ifrågasättbara, men jag har av någon anledning svårt att inte gilla henne. 

 

Finsk melankolisk musik. Detta måste helt klart vara något slags spår från språkbadet där vi bokstavligt talat hjärntvättades med finska sånger. Päivänsäde ja menninkäinen är kanske den vackraste visan jag vet – så tragisk och underbart fin på samma gång. Blir helt varm, glad och gråtfärdig på samma gång när jag hör den.


♥ Can Bonomo har jag varit smått kär i sedan han deltog i ESC 2012. Där sjöng han på engelska, men sen har jag i perioder även lyssnat på hans turkiska sånger – och de är ju bara vackra. Turkisk musik överlag har jag alltid älskat, den väcker nånting i mig som får mig att undra vem jag riktigt var i mitt tidigare liv.

 

Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det här gick rakt in i mitt hjärta haha...

 

DRYCKER

 

O'boy. Ett stort glas kall O'boy med rostat bröd... Alltså åh. Jag skulle helst dricka det typ varje dag, men jag kan inte ha O'boy hemma helt enkelt av den orsaken att jag antagligen aldrig skulle dricka något annat då. Så beroendeframkallande.

 

Äppeljuice är helt klart min favoritjuice. Det är ju bara otroligt gott på morgonen. Jag dricker ändå oftast vatten istället, men när jag är hemma i Jeppis går jag alltid och tar ett glas juice ibland bara för att typ stilla sötsuget.

 

Rött vin. Eller vitt vin ibland. Men på vintern vill jag ha rött. Så sjukt gott. Kan inte förstå att det tog tills typ 2014 före jag insåg hur underbar dryck detta är. Älskar också hur sofistikerad man känner sig...

 

in vino veritas2

In veno veritas osv.

 

AFFÄRER

 

♥ Apoteket. Okej det är kanske inte en "affär", men jag tycker på riktigt om att shoppa på apoteket haha. Inte bara mediciner, utan intressanta hudvårdsprodukter och olika krämer och grejer. Det finns alltid något man inte visste att man behövde. 

 

♥ Clas Ohlson a.k.a. VÄRLDENS BÄSTA AFFÄR. Det finns ju faktiskt allt där, för överkomliga priser dessutom. Om det är en affär jag önskar till Jakobstad så är det nog just denna. Fattar ni hur lyxigt det är att bo ovanför Classes alltså? En glödlampa som gick sönder? En skarvsladd som är för kort? Ett fågelbräde för lite på balkongen? Nemas problemas, bara att ta hissen ner.

 

Nu kommer jag inte på en tredje. H&M förstås, men det är väl inte så ovanligt. Makuuni är knappast heller en affär. Kanske Hemtex då, jag hittar alltid något att slösa pengar på där. Men det är väl inte heller en guilty pleasure. Nåja. 

 

resizedimage800533 fagel

Jag menar, vad skulle balkongen vara utan lite fåglar?

 

RANDOM

 

♥ Topsa öronen is life, som Ellen skrev. Behöver knappast säga mer.

 

♥ Köra bil. Slösa bensin. Köra runt utan att ha någon destination. Otroligt miljövänligt och framförallt nödvändigt. Nej men faktiskt, sedan dagen jag fick körkort har jag älskat att ibland bara hoppa i bilen, fara ut och köra, ensam eller med någon annan, helt utan planer på vart man är på väg. 

 

♥ Dansa framför spegeln. Detta hör nog nästan till min dagliga ritual, för att inte tala om min going out-ritual. Duscha, sminka, dansa framför spegeln, prova kläder, ta selfies... Det är så mycket man ska hinna med före man ska ut.  

 

resizedimage800595 selfies

Tidigare bekännelser: 1, 2, 3, 4, 5

tisdag 4 oktober 2016 - 09:00

Saker jag alltid tappar bort

Datormusen. Den är till och med försvunnen i detta nu. Jag hittar den ingenstans och det är så otorligt störigt. Det är så mycket jobbigare att redigera och skriva med touchpaden. Borde köpa en stor ordentlig grej med sladd och skit som man inte tappar bort lika lätt. 

 

Träningsmotivationen. Jag är alltid SÅ TAGGAD när jag sätter igång, sen liksom händer det något... Jag antar att jag inte ger det tillräckligt med tid för att det ska hinna bli en vana. Oavsett hur fantastiskt jag mår av att träna, tycks jag ändå i något skede glömma bort hur gott det gör för mig. Som mest motiverad är jag typ när jag har varit sjuk, när jag haft ont någonstans i kroppen eller när söndagsångesten slår till, då jävlar, då har jag träningsmotivation. Sen kommer måndagen emot och det känns sådär, njaaaa...

 

nike free women

Vågar knappt säga det högt, men igår var jag på gym med Anna och nu är det dags att sätta igång igen...

 

Min plånbok. Och nycklarna. Dessa söker jag nog minst en gång om dagen. Jag har blivit lite bättre på det här, men det är nog en pers alltså. Ofta kan jag hitta dem på helt slumpmässiga ställen som i en bokhylla, på tvättmaskinen eller t.o.m. i köksskåpet...

 

Den ena strumpan. Det här känner nog säkert alla människor som någonsin tvättat kläder till. Men vart i helvete tar de vägen egentligen? Jag blir så irriterad på det här fenomenet att jag bara skulle ha lust att slänga alla strumpor vi har för att i framtiden endast köpa randiga, prickiga och rutiga strumpor – som man lätt kan para ihop med varandra. Så fort någon är utan partner slängs den.

 

strumpor

Det mittersta paret köpte mamma åt mig när hon var i Amsterdam. Jag ba okeeej...

 

Hårgummiband. Jag köper och köper och köper, men tycks aldrig ha några kvar. "Från och med nu ska jag alltid lägga dem här på samma ställe", jo jo, det händer ju...

 

Minneskort till kameran. Jag har typ tre stycken som jag roterar eftersom något av dem alltid är borta. Senast jag var hemma i Jeppis och skulle gå ut och fota hade jag tappat bort alla mina kort och fick då desperat springa runt i huset och titta i gamla kameror om det skulle finnas något gammalt kort att använda. I en av kamerorna hittade jag som tur ett, så jag gick med belåtna steg ut.... Och kunde knäppa hela tre bilder. TRE! Mer än så rymdes inte. Tekniken går verkligen framåt på några år.

 

minneskort kingston

Vilka saker tappar du ofta bort?

fredag 23 september 2016 - 09:30

Listan om att blogga

Hur länge har du bloggat?

– Jag har bloggat "på riktigt" sedan 2010, men började skriva någon slags blogg/dagbok redan på Berusad & Lunarstorm, dvs på stenåldern.

 

På vilka sajter?
– Papper, Devote, Blogspot och Sevendays.

 

Vad är det bästa med att blogga?
– Jag har alltid älskat att skriva och fota, så bloggen är ett perfekt ställe att få kombinera dessa intressen. Sen tycker jag det är superkul att ha sitt liv dokumenterat helt enkelt. 

 

Och det sämsta?
– Jag vet faktiskt inte, för jag har fått typ två elaka kommentarer i mitt liv och jag känner sällan någon press heller. Jag bloggar när jag hinner, kan och orkar. Punkt. Bloggen ska aldrig vara ett stressmoment. 

 

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
– Jag tar mina bilder med en Nikon D3100 eller med min iPhone.

 

Har bloggen lärt dig något?
– Jag tror att jag utvecklas i mitt skrivande hela tiden. Sen är det nog också via bloggen jag blivit bättre på att fota och redigera bilder. Bloggen har också lärt mig hur man diskuterar/debatterar på internet, utan att det blir personligt.

 

Har du lärt känna någon via bloggen?
– Bland annat Daniela och Emma! Och så Sevendaysarna förstås.

 

Hur många inlägg skriver du i veckan?
– Det varierar ganska mycket, på sistone har det blivit ca sju inlägg i snitt. Ibland färre, ibland fler.

 

Kan du leva på din blogg?
– Lite extra fickpengar kan den ge, men det här är ju nog inte ett jobb, så nej.

 

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
– Allt mellan en kvart och nån timme per dag.

 

Hur länge kommer du att blogga?
– Ingen aning! Jag kommer att blogga så länge jag känner att det ger mig något. Jag har inte satt upp något slutdatum.

 

karolina selfies

I några år till hänger jag nog med ännu! Listan hittade jag hos Carro.

måndag 29 augusti 2016 - 11:00

Listan om mig

Hur gammal är du?

– 24, blir 25 om typ två månader. Jag lovar att påminna er.

 

Hur gammal känner du dig?

– En del av mig vill fortfarande gå ut och dansa, ta noll ansvar och bara skita i morgondagen, medan en annan del av mig är väldigt konsekvenstänkande, beräknande och analyserande. Så tja, vad ska jag säga? En gammal 20-åring kanske.

 

Vart bor du?

VAR bor du heter det... Jag bor i Vasa. Och i Jakobstad. Men mest i Vasa, åtminstone under skolåret. Mitt i centrum!

 

Vad har du gjort idag?

– Det här inlägget är tidsinställt, men när jag skrev detta är det söndag kväll och då hade min dag sett ut som följer: sovmorgon, brunch ute i solen(!), varit till loppis med mamma, hängt med svärisarna, druckit en hel del kaffe, bloggat och bara tagit det lugnt. Idag när det här inlägget dyker upp har jag antagligen bara hunnit äta frukost och sitta i bilen ett par timmar!

 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

– Jag älskar verkligen att vi har fyra årstider i Finland, men jag skulle som så många andra vilja att sommaren varade lite längre. Helst skulle jag se att det är över 20 grader varmt från mars till september, sen får det vara färgsprakande vacker höst fram till slutet på november, så kör vi iskall vinter hela december följt av grön och härlig vår från januari. Tänk vad mycket bättre alla finländares humör skulle vara då. Men nu glömde jag helt att svara på frågan: SOMMAREN är min favoritårstid.

 

Är du beroende av något?
– Kaffe. Och balsam. Det senare insåg jag idag när jag inte hade något sådant till förfogande.

 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

– Just när den här listan dyker upp är jag på väg till IKEA, och vad är nu bättre än det? Så jag är rätt nöjd! Men annars tar jag gärna en biljett till Nya Zeeland eller USA när som helst.

 

Vad är du på för humör just nu?

– Lite huvudvärk, men är på riktigt bra humör ändå. Har precis druckit kaffe och varvar nu ner efter en lyckad helg, ska snart titta på film med Challe, så allt är på bästa sätt.

 

Vilket är ditt favoritgodis?

– Fazer crunchy caramel & sea salt, seriöööööst DET ÄR SÅ GOTT!

 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

– Kväll! Kvällen är alltid för kort, man hinner typ blinka en gång så är det midnatt. Så irriterande.

 

Har du blivit sydd någon gång?

– Njae, eller jo, då jag tog bort ett födelsemärke från axeln. Annars inte.

 

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

– Oj, hmm. Kanske Challe som ordnade en överraskningsfest när jag fyllde år. Det är ju snart ett år sedan det nu, haha. Nej men folk gör ju saker hela tiden, typ mommo och moffa som tog med mig och Elvira på en dagsutfärd. Vi körde runt nejden medan de berättade om förr i tiden, sen bjöd de oss på godsaker på Skorpan. 

 

Är du blyg?

– Både och, det beror helt på situationen. Men överlag är jag bra att gömma min blyghet och har ganska lätt att lära känna nya människor.

 

Vad heter du i andranamn?

– Johanna Larsdotter. Älskar mina mellannamn och har nångång faktiskt funderat på att ta bort Åsmus för att bara heta Karolina Johanna Larsdotter.

 

Vill du gifta dig?

– Nångång, säkert.

 

Har du något smeknamn?

– Karro, Karo, Grisen.

 

karro selfies3

Det var lite snabbfakta om mig, varsågoda. 

lördag 30 juli 2016 - 12:00

Hurudan är jag som person?

Vad är jag för typ av person...

 

... på restaurang?
Jag beställer nästan alltid samma sak, men jag försöker faktiskt jobba lite på det. Beställde t.ex. tortillas istället för hamburgare vid Amarillo senast haha, framsteg! Överlag är jag en ganska enkel kund, jag frågar nästan aldrig något om menyn och har aldrig någonsin skickat tillbaka maten...

 

... på nattklubben?
DANSANT! Blir liksom sjukt besviken om man går ut och sen vill ingen dansa. Jag är helt klart den som tvingar med allihopa till dansgolvet i något skede av kvällen.

 

... på efterfest?
Jag har inte efterfestat på kanske tre år och har inga planer på att göra det heller. Världens jobbigaste grej. Vid valomerkki är det slut på det roliga, för det blir inte roligare än så, trots att man lätt kan tro det där klockan fyra i dimman. Man måste bara acceptera att kvällen tar slut nångång.

 

... på stranden?
Den som solar och doppar mig om vart annat. Äter gärna något salt på stranden, typ Tuc-kex.

 

... i klädbutiker?
Snabb, effektiv och bestämd. I huvudet har jag precis det jag vill ha och sen viker jag inte från det. Som exempel: jag söker en en svart crop top som jag kan tänka mig att betala högst 20€ för. Hittar jag då en söt svart crop top för 29€ blir det inget köp, hur söt den än skulle vara. Och hittar jag en söt rosa crop top för 15€ blir det antagligen heller inget köp. Vet ni? Jag har alltid en övre gräns samt en tydlig bild i huvudet. Snålt, ekonomisk, jag vet inte.

 

... hemma hos andra?
Det beror väl helt på hos vem man är? Jag är nog alltid bara mig själv, mer och mindre deltagande i konversationer beroende på situationer osv. Jag tassar lite på tå hos nya människor, t.ex. vet man inte vem som blir galen av ett glas på bordet utan underlägg, eller vem som blir rabiat av att man tar i kylskåpsdörren istället för i handtaget, vem som tycker det är slöseri med vatten att spola ner ett snytpapper... Alla har sina olika regler hemma, som förstås är omöjliga att känna till på förhand, men jag brukar vara extra försiktig om det är nya bekantskaper.

 

... på flygplan?
Den som somnar en stock så fort man har lyft. ALLTID. Och den som tänker "jamen om vi störtar så gör vi det, vad ska vi liksom göra åt det?".

 

... en hel dag hemma?
Om jag är helt ledig känner jag lite press för att hinna göra så lite som möjligt så mycket som möjligt. Förstod nån det där? Alltså att hinna slappa exakt så mycket det bara går. Det ideala är att gå runt i tights och t-shirt, blogga, äta, ligga på soffan, spela lite spel, titta på tv, kanske gå ut på en promenad – att liksom uträtta så lite av värde som möjligt, med helt gott samvete.

 

... i ett förhållande?
Jag är ganska självständig och behöver en del egentid, samtidigt som jag också älskar närhet och mys. Jag är så gott som aldrig sur, men när jag är arg så är jag arg på riktigt. Jag skulle aldrig orka gå runt och sura och låtsas att allt är bra, istället säger jag rakt ut om det är något. Vägrar gå att lägga mig grälande. Lagar hellre mat än städar. Sen vill jag påstå att jag är omtänksam, stöttande och överlag ganska snäll. 

 

... på morgonen/kvällen?
Dåligt morgonhumör är bara fråga om dålig attityd. Jag vill helst inte prata allt för mycket på morgonen, men jag vaknar ändå alltid med ett gott humör (om det inte är något särskilt som hänt förstås) eller med en bra attityd åtminstone. Lite vågat att kunna påstå det egentligen, men eftersom jag så gott som aldrig går och lägger mig med dåligt humör så vaknar jag sällan med dåligt humör heller. På kvällen är jag oftast pigg och känner mig irriterad på att tiden skenar iväg.

 

Listan hittad hos Daniela, fyll i den du också!

selfies3

Och så är jag den som tar selfies ganska ofta!

tisdag 26 juli 2016 - 07:00

Presentation av mina bloggkategorier

Jag vet inte om ni har sett att jag har en kategorier-rullgardin till höger i bloggen. Men det har jag, lol. Och idag ska jag presentera varje kategori lite närmare och förklara lite hur jag delar in mina inlägg. 

 

Aktuellt: Här skriver jag om aktuella händelser som av orsak eller annan intresserar mig. Det kan vara viktiga grejer som t.ex. Brexit, semi-viktiga grejer som sport och riktig onödiga grejer som Alla hjärtans dag.

Bloggrelaterat: Precis som det låter, grejer som handlar om bloggisen. Som det här inlägget.

Böcker: Jag har inte skrivit särskilt mycket i den här kategorin, dels för att jag läser allt för lite böcker och dels för att... Ja, jag vet inte ens. Ska försöka skriva lite mer här faktiskt. Men här skriver jag ner åsikter om böcker, eventuella citat, tips osv.

Dagens fråga: Om någon ställer en fråga som jag tror att berör fler än bara hen som frågat, så svarar jag i ett inlägg som sedan placeras i denna kategori. Har fått in en fråga om gympa på Peffan som jag ska svara på asap, har riktigt dåligt samvete för att jag inte hunnit med det ännu...

DIY: Do It Yourself, pyssel och sånt. Är ingen megapysslare så även här ekar det ganska tomt.

Ekologiskt: Vardagsekologi och eko-kaffe hehe. 

 

IMG 3158

 

Familj: Här laddar jag upp bilder från familjekvällar, kalas, högtider osv. 

Favorit i repris: Behöver knappast förklaras närmare?

Festligheter: Fester, kalas, studieevenemang... Här dyker alla (eller nej...) bilder från festerna upp!

Humor: Puckade citat av min pojkvän osv.  

Hälsa och välmående: Funderingar, tips och tankar kring fysisk och psykisk hälsa.

Höst 2015: Jag delar in mina inlägg i vinter, vår, sommar, höst så att man sen kan titta tillbaka i arkivet. Ganska mycket för mig själv faktiskt. Ibland minns jag liksom inte vad jag har gjort förra vintern osv.

 

host 2015

En bild från hösten 2015. Hur länge ska jag tjata om det här tro? Tja, till nästa gala, minst. 

 

Inredning: Just nu ligger väl två inlägg uppe här, haha. Men sen när jag och Challe flyttar till Vasa i höst blir det mer inlägg i den här kategorin!

Inspiration: Fina bilder, tips och sånt.

Irritationsmoment: Här irriterar jag mig på saker och ting, t.ex. idioter i trafiken. 

Karolina: En kategori som handlar bara om mig, hur egotrippat? 

Kläder och shopping: Här hamnar allt från reatips, bilder på vad jag shoppat och någon enstaka outfitbild.

Kroppsbild: Funderingar kring skönhetsideal, kroppsbild, vikt- och utseendehets. Och bilder på magar och lår

 

resizedimage800600 IMG 4911

Ett par av alla lår som det skickades in bild på.

 

Kärlek och relationer: Både lättsamma och lite seriösare tankar kring relationer. 

Listor: Alla blogglistor jag fyllt i, samt inlägg i stil med "10 saker ni inte visste om mig". 

Mat: Här hamnar både recept och matbilder och "mat"-bilder, dvs godsaker osv. Här laddar jag också upp bilder och kommentarer om restauranger och/eller caféer.

Musik: Musiktips!

Recension: Filmer, böcker, tv-serier, ja t.o.m. en teaterrecension har jag klämt in där.

ReceptJa vad kan finnas här månne? 

 

DSC 0138

Har ännu inte delat med mig av världens bästa bullrecept, men ska göra det nångång.

 

Resor: Jag hoppas att i framtiden få fylla på den här kategorin lite mer, senast resor gjorda är till Sverige. Malta i maj 2015 är senast jag varit utanför Norden hehe... 

Samarbeten: Här lägger jag in både kommersiella samarbeten och adlink-inlägg!

Skönhet och ytligheter: Tips på skönhetsprodukter, funderingar kring smink, hår, bla bla. 

Sommar 2016Sommar 2016 i Jakobstad!

SportEM, VM, Jaro, Sport, Manchester United, Zlatan...

Studieliv: En blandning av pluggångest och Ollis. 

 

uv party ollis

UV-party strax före Johi flyttade till Sthlm! 

 

Throwback: Throwback, oftast publicerat på torsdagar, som sig bör. Men jag valde att döpa kategorin bara till throwback, för att jag faktiskt kan göra en throwback på en måndag också. Sjukt förvirrande om det heter throwback Thursday då liksom.

Tips: Tips och tricks, allt från mat till shopping. 

TjejgrejerJag hade lite svårt att döpa den här kategorin, eftersom jag här kan ta upp bl.a. sminkgrejer – och det kan ju faktiskt killar också syssla med. Men med tjejgrejer menar jag också typ bh-storlekar och menskoppar, som faktiskt oftast bara berör tjejer. Om vi ska vara väldigt politiskt korrekta kunde kategorin heta cistjejgrejer. Eller blir det rätt då? Normtjejgrejer. Äsch. Svårt det där. 

TV/Film: TV-serier, filmer, tips och recensioner. 

Vardag: Vaddaasinlägg!

VideoklippÄr ju ingen videobloggare, så den här kategorin uppdateras hemskt sällan. Men om jag nångång knåpar ihop något så hamnar det här. 

 

DSC 0114 4

Gjorde en unboxing-video av dessa. 

 

Vill ha!Cravings jag har. 

Vinter 2015-2016Vintern i Vasa. 

Vår 2016...och våren i Vasa!

Årsresumé: Just nu finns bara årsresumén från 2015 här, men jag tänker att det kanske kommer flera i framtiden. Då hamnar de här.

ÅsiktKanske min favoritkategori. Åsikter, debatter, tankar och funderingar.