Melankoli och positiv ångest på våren

fredag 20 maj 2016 - 13:10 | 2 Kommentarer

Jag har varit i Jakobstad sedan i torsdags, med bara en snabb sväng till Vasa på tisdag då jag packade bilen full med mina saker som ska ut ur lägenheten. Vi kommer ännu att behöva åka med ett flyttlass för att hämta lite möbler, men allt annat lösöre är ute ur lägenheten nu vilket känns skönt. Sen har jag kämpat med att sortera allting: slänga, spara, vinterkläder, sommarkläder, loppis, bla bla. Det tar sin lilla tid! 

 

nu gronskar det

var sommar jakobstad

gamla hamn jakobstad

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid

 

Jag var ute på en promenad imorse och försökte njuta varje sekund. Det är så vackert just nu, det är just den här årstiden som allt känns så bekymmersfritt. Samtidigt slås jag av någon konstig melankoli just på våren och jag kan för allt i världen inte veta vad det beror på. Jag gissar att det är förväntningarna som alltid byggs upp på våren blandat med stressen över att "njuta så länge det går för snart är sommaren över igen". Inte för att varken hösten eller vintern stör mig särskilt mycket heller, men det är definitivt något med dessa årstidsbyten som gör mig lite loco. En blandning av hopp, glädje och ångest.

 

 

Den här sången väcker så mycket känslor i mig som jag har svårt att sätta ord på. Jag förknippar den med våren, skolavslutning, den annalkande sommaren, frihet, doften av gräs och blomstrande träd – och samma melankoliska skräckblandade förtjusning som jag nämnde tidigare. "Positiv ångest", finns det något sånt? Typ så skulle jag beskriva det. 

 

Men slutangstat om det, nu ska jag föna håret och sen hoppa på cykeln in till stan för att träffa tjejerna på en kopp kaffe. Ska bli riktigt skönt att prata av sig lite med dem nu känner jag, precis vad jag behöver!

Kategorier:

Dagbok Vardag Vår 2016

2

Kommentarer

 • Danielas Dagbok

  21.05.2016 20:10 (1 år sen)

  du satte ord på mina känslor, ja har också positiv ångest!!

  • Karolina Åsmus

   22.05.2016 16:32 (1 år sen)

   Har du de?! Dehär måst vi prata mer om när vi ses!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.