Pääskyset sisään

lördag 6 augusti 2016 - 18:36 | 2 Kommentarer

Igår hade vi ordnat klassträff med vår gamla lågstadieklass! När vi gick ut nian år 2007 bestämde vi att klassträffen skulle hållas sommaren 2016, eftersom det då var 20 år sedan vi började dagis tillsammans år 1996. Vi var alltså språkbadsklass och gick därför i samma klass ända från dagis till åk 9, så man kan lugnt säga att vi blev som en enda stor familj.  Kanske vi får hålla en 10-år-sedan-vi-gick-ut-9:an-träff nästa år också!

 

klasstraff10

klasstraff2

 

Pääskyset hette vår grupp i dagis och igår träffades svalorna hemma på Andreas bakgård. Här sitter jag med en sockerbit på armen eftersom jag lyckades bli stucken av en geting i början av kvällen, lol. Jag som annars inte ens är rädd för getingar blev nog lite stressad när den satte sig på min bara axel och sedan började klättra i mitt hår... Råkade fånga det hela på film och det kan ni se HÄR.

 

klasstraff12

klasstraff 9G

 

17/24 var på plats, tyvärr är det ju svårt att hitta ett datum som passar alla, men jättkul att ändå så många kunde komma! Vi körde en liten presentationsrunda för att reda ut vem som gjort vad efter 9:an – det var så kul att höra vad alla hållit på med! Vem har varit till Australien, vem har barn, vem studerar, vem jobbar med vad, osv osv. Lite koll har man nog haft förstås, men ändå roligt att få en ordentlig uppdatering!


klasstraff3

klasstraff7

 

Vi hade tagit med något att grilla och något som alla fick ta av, så det blev till ett stort knytkalas. Jag hade med mig Snellmans BBQ-biffar som är typ det godaste som finns. Omnomnom!

 

klasstraff5

klasstraff6

 

Vi pratade gamla minnen, skrattade åt alla roliga historier vi kom ihåg från lågstadiet och sjöng gamla finska melankoliska sånger (helt normalt språkbadsbeteende). I något skede kom någon att tänka på en lek som vi alltid lekte på rasterna, så den var vi förstås tvungna att testa igen! Här ser ni gänget in action.

 

klasstraff b

klasstraff a

klasstraff11

Tusen tack till alla, det är måste vi (på riktigt) göra på nytt snart igen! ♥

Kommentarer

  • Elin

    06.08.2016 21:33 (1 år sen)

    Fina bilder blev de! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.