Sista dagen som vasabo

måndag 12 juni 2017 - 15:33 | 6 Kommentarer

Sitter nu i min Vasa-lägenhet för sista gången. Har plockat ut alla mina saker, städat och ska nu bara lämna in nyckeln före jag åker hem till Jakobstad för sommaren. Som jag nämnde nångång tidigare har jag plötsligt börjat inse hur mycket jag tycker om Vasa, så just nu känns det lite jobbigt att fara härifrån. Egentligen har jag alltid separationsångest när saker och ting förändras och nu när jag vet att jag inte kommer att komma tillbaka hit i höst känns det lite tungt. 

 

Mina tankar blir så löjligt dramatiska i såna här situationer, för de påminner mig konstant om att det är sista gången jag gör allting. "Jaha, sista gången du äter frukost i Vasa, sista gången du går på just den här gatan, sista gången du dricker kaffe vid just det här bordet, sista gången du säger hej åt just det där Sale-biträdet, sista gången du går i just de här trapporna". Vet ni? Ganska obetydliga detaljer som hjärnan hittar på att är superstora saker att gå miste om. 

 

Och det är ju inte som att Vasa far någonstans. Jag har redan inplanerat en Vasa-helg i juli och om det är så att jag vill flytta hit efter studierna så är inte heller det en omöjlighet. Det får jag trösta mig med just nu. Dit for fyra år bara sådär, hur gick det till? När jag i torsdags gick och lämnade in min sista hemtent någonsin såg jag att där satt en massa nervösa ungdomar i korridorerna – precis där jag själv satt för fyra år sedan och väntade på min intervju till Peffan. Igen satte dramahjärnan igång och tyckte att det var himla symboliskt att jag lämnade in min sista Peffan-uppgift samtidigt som någon ny person blir antagen. 

 

Håhhå. Nu ska jag tork upp snuru och fara hemåt mot Jakobstad.

 

karolina rewell center

Tack Vasa för dessa år, vi ses snart igen! ♥

Kategorier:

Dagbok Sommar 2017 Vardag

6

Kommentarer

 • Sofie

  12.06.2017 15:55 (4 månader sen)

  Jag hade exakt samma känsla. Sista dagen i Peffan (undantag vid presentation av gradu), sista promenaden med hunden runt Metviken, sista kompisen att säga PÅ ÅTERSEENDE (inte farväl) till o.s.v... fast jag också kommer att hälsa på Vasa på sommaren och hösten så var det ju ändå en hejdå-känsla eftersom man ju inte kommer att bo där mera. Särskilt eftersom jag kommit till den slutsatsen att södra Finland är där jag hör hemma :) På hösten väntar nya "spänningar" i Åbo!

  • Karolina Åsmus

   19.06.2017 09:32 (4 månader sen)

   Jamen exakt! Men jo, nu får vi tagga till för Åbo :)


 • CorinneGrönholm

  13.06.2017 08:53 (4 månader sen)

  Förstår hur du känner, hade lite samma känsla när jag flyttade från Gällivare. Men jag brukar tänka på de som att det ju är helt fantastiskt att man nu har en stad man vet att man trivs i, gör inget hindrar ju en att någongång flytta tillbaka om det känns som om man vill det ☺️

  • Karolina Åsmus

   19.06.2017 09:33 (4 månader sen)

   Jag antar att det alltid känns lite vemodigt när saker och ting tar slut. Men du har så rätt, man kan alltid flytta tillbaka! :)


 • La Dolce Musica

  14.06.2017 18:19 (4 månader sen)

  Känslan är väldigt bekant.. men man kan alltid åka tillbaka :)

  • Karolina Åsmus

   19.06.2017 09:33 (4 månader sen)

   Du har så rätt, jag får trösta mig med det.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.