tisdag 20 juni 2017 - 18:30

Farmari 2017

Det var i våras nångång som en arbetskompis frågade om jag ville följa med på Farmari i år för att vara med och representera Snellmans och hjälpa till under mässan. Utan att tänka desto mera på det tackade jag ja – och jag har inte ångrat mig en sekund. Förra veckans onsdag startade vi tidigt på morgonen från Granholmen till Seinäjoki där den fyra dagar långa mässan väntade.

 

farmari2017

all natural snellman farmari2

kossa

 

Mässan hade i år 94 000 besökare utspridda på de fyra dagarna, onsdag–lördag. Jag tänkte att om jag en gång följer med så går jag all in och är med alla dagar, så jag bodde på hotell i Seinäjoki och var med och jobbade från morgon till kväll. Vi skulle inte ha kunnat ha mer tur med vädret: temperaturen höll sig över 20 grader varje dag och jag kan berätta att jag kom hem med en passande bonbränna på lördagskvällen.

 

farmarimessut

herra snellman

DSC 0120

snellman all natural

 

Som ni ser på de tjusiga tröjorna var Snellmans tema i år All Natural. All Natural-produkterna är helt tillsatsfria och innehåller endast kött och kryddor. Det må låta lite subjektivt, men trots att jag jobbar för Snellmans så kan jag helt på riktigt säga att de här är de godaste korvprodukterna jag vet. Med en kötthalt på 80–90% blandat med kryddiga smaker kan man ju bara inte misslyckas. Min favorit är Merguez, som helt klart kommer att finnas med på min midsommargrill i år.

 

team snellman

DSC 0118

seinajoki2

 

Farmarimässan bjöd på en härlig gemenskap, både mellan arbetskamrater, besökare och andra utställare. Folk var väldigt pratsamma, glada och trevliga och jag måste erkänna att jag många gånger blev förvånad över hur sociala folk var. Varje dag kom någon okänd och pratade med oss, antingen på lunchen eller när man skyndade sig runt på mässområdet (för mycket fritid hann vi inte ha!), vilket var jätteroligt. Jag blev riktigt positivt överraskad och fick många fördomar om "tysta inåtvända finlänadare" krossade.

 

DSC 0220

kili

getter

svart hast

 

Det jag gillade mest med Farmari var kanske inte helt otippat djuren som fanns överallt på området: getter, hästar, hundar, hönor och tuppar, alpackor, kossor... Jag skulle ha kunnat stanna och titta på de här sötisarna hur länge som helst. Det mest fascinerande var kanske hästen med en mankhöjd på 2,05 meter, fattar ni hur högt det är? Helt otroligt djur! Min favorit var kanske ändå den här kossan som väckte oss med det här nätta lilla lätet... 

 

DSC 83

DSC 0071

DSC 0113

snellman instagram2

DSC 0144

 

Så vad har jag och team Snellman gjort under dessa fyra dagar då? Vi delade ut smakprover, vi ordnade en Instagram-tävling, vi delade ut ballonger och målarböcker åt barn, våra tv-kändisar (klick, klick) var på plats, vi minglade och vi har haft en intensiv och helt fantastisk mässa tillsammans. Om jag får chansen att följa med igen någon gång är det ingen tvekan om att jag hänger på.

måndag 19 juni 2017 - 20:15

Midsommarlistan

Det här är planerna för midsommar:

De är ännu semi-öppna, men just nu lutar det mot att fira i Forsby, eller åtminstone med forsbygänget (som alla midsomrar sedan 2008), var vi nu sen hamnar vet man aldrig. 


Det bästa med midsommaren är:

Att det är mitt i sommaren och att allt känns bekymmersfritt. Gemenskapen, grillmaten och de kalla dryckerna. Att alla har (typ) samma feelis oavsett om det är plus tio grader eller plus tjugofem grader. Att natten aldrig tar slut och att det är ljust dygnet runt. 

 

resizedimage800476 bara rove2

Elin, en röv och jag, midsommar i Forsby 2013. 


Det sämsta med midsommaren är:

När folk säger "nu går vi mot mörkare tider". Sen är det också lite störigt med stressen inför midsommar, lite som på nyår: var ska vi vara, vad ska vi göra, vem ska ta med vad... Men eftersom jag varit med nästan exakt samma gäng i snart tio år(!) så känns det ändå ganska lugnt. 


En tradition jag inte bryter:

Kanske just att vara utomhus oavsett väder, samt att stanna uppe ända fram till morgonen.

 

mat midsommar

Snellmans BBQ-biffar och hemlagad potatissallad.


Ett måste på midsommarbordet:

Definitivt den grillade biffen. Och potatissalladen.


Tre tips för en lyckad kväll:

Bra musik, så Spotify och en bra stereo är ett måste. Alternativt en trubadur, det brukar alltid finnas någon frivillig i gänget. Sen finns här några lekar som fungerar på varje fest. Det tredje tipset är väl att planera lite grann, men inte för mycket. 

 

trubadurer

Våra trubadurer.


Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att... Varför skulle man inte? Sommaren i Finland är inte den längsta, så jag tycker åtminstone att man måste passa på lite så länge det går. 


Ett starkt midsommarminne:

Av alla forsbymidsomrar kanske jag kommer ihåg 2010 allra bäst, då jag och Elin deltog i Forsby rubberboat run för första gången. Det började som en liten grej där några enstaka paddlare deltog och har sedan dess bara växt för varje år. Själv har jag bara paddlat den där ena gången, och ja, det kan ha varit den roligaste midsommaren någonsin.

 

midsommar forsby

Forsby rubberboat run 2010. Fyll i listan listan du också och länka den här.

tisdag 13 juni 2017 - 23:57

Nästa stopp Seinäjoki

Jag har cirka tusen inläggsidéer som bara ligger i utkastet och väntar, men just nu hinner jag bara inte. Jag har knappt hunnit packa upp mina saker efter flytten från Vasa och imorgon åker jag iväg till Seinäjoki och kommer inte tillbaka förrän på lördag. På måndag börjar jag jobba på kontoret igen, men nu ska jag först till Farmarimessut för att tillsammans med ett stort gäng representera köttfabriken. Vem skulle ha trott det för några år sedan? Men det ska bli kul, blir helt klart en upplevelse!

 

instagram

 

Jag är lite aktivare på Instagram just nu och där hittar ni mig under namnet kjld. Jag kan nästa lova att jag kommer att uppdatera från mässan, så om ni mot förmodan inte skulle vara påväg till Seinäjoki under de kommande dagarna så kan ni hänga med via sociala medier istället. 

måndag 12 juni 2017 - 15:33

Sista dagen som vasabo

Sitter nu i min Vasa-lägenhet för sista gången. Har plockat ut alla mina saker, städat och ska nu bara lämna in nyckeln före jag åker hem till Jakobstad för sommaren. Som jag nämnde nångång tidigare har jag plötsligt börjat inse hur mycket jag tycker om Vasa, så just nu känns det lite jobbigt att fara härifrån. Egentligen har jag alltid separationsångest när saker och ting förändras och nu när jag vet att jag inte kommer att komma tillbaka hit i höst känns det lite tungt. 

 

Mina tankar blir så löjligt dramatiska i såna här situationer, för den gör mig konstant påmind om att det är sista gången jag gör allting. "Jaha, sista gången du äter frukost i Vasa, sista gången du går på just den här gatan, sista gången du dricker kaffe vid just det här bordet, sista gången du säger hej åt just det där Sale-biträdet, sista gången du går i just de här trapporna". Vet ni? Ganska obetydliga detaljer som hjärnan hittar på att är superstora saker att gå miste om. 

 

Och det är ju inte som att Vasa far någonstans. Jag har redan inplanerat en Vasa-helg i juli och om det är så att jag vill flytta hit efter studierna så är inte heller det en omöjlighet. Det får jag trösta mig med just nu. Dit for fyra år bara sådär, hur gick det till? När jag i torsdags gick och lämnade in min sista hemtent någonsin såg jag att där satt en massa nervösa ungdomar i korridorerna – precis där jag själv satt för fyra år sedan och väntade på min intervju till Peffan. Igen satte dramahjärnan igång och tyckte att det var himla symboliskt att jag lämnade in min sista Peffan-uppgift samtidigt som någon ny person blir antagen. 

 

Håhhå. Nu ska jag tork upp snuru och fara hemåt mot Jakobstad.

 

karolina rewell center

Tack Vasa för dessa år, vi ses snart igen! ♥

onsdag 7 juni 2017 - 23:32

Tar ut det sista

Det här är min sista vecka som vasabo. Jag kommer att lämna in mina nycklar och flytta tillbaka till Jakobstad i början på nästa vecka, så jag passar på att njuta så mycket jag bara kan nu. Jag återkommer antagligen med en gigantisk bildbomb i ett senare skede, men nu vill jag bara ta vara på den sista tiden här.

 

Har andra vasabor några sistaminutentips på vad man absolut måste göra om man har några lediga junidagar i staden? Jag tänker att jag åtminstone ska hinna besöka Faros en gång, men jag vill gärna få tips på lite oväntade grejer också. Vart kan man åka och fota? Vart ska man gå på picknick? Var finns det häftiga gamla övergivna byggnader? Ordnas det livemusik någonstans? Hit me!

 

vasa sommar

Det är de här kvällarna man drömmer tillbaka till om ett halvår ♥