Störande saker på some

onsdag 28 juni 2017 - 09:00 | 2 Kommentarer

Det finns fruktansvärt mycket saker man kan störa sig på med sociala medier, listan kunde säkert göras kilometerslång, men jag tänkte idag fokusera på de lite mer praktiska detaljerna som lämnar en del att önska. Här är några grejer som har retat gallfeber på mig de senaste dagarna:

 

 

När man har missat en meme och inte förstår what the hell is going on. Tänk om man t.ex. skulle ha missat the floor is lava-grejen, då hade man ju varit helt borta när alla efterföljande memes dök upp. Om någon är så pass bakom flötet att de inte vet vad en meme är, ja då är det riktigt usligt.

 

Samma sak med språket: bae, bish, lit, af, smh... Det är ett heltidsjobb att försöka hänga med i vad kidsen pratar om haha. Jag vet inte vad jag skulle göra utan Urban Dictionary ibland. Gällande rubriken så kan jag berätta att some är en förkortning för sociala medier, om någon hade missat det.

 

Att emojis ännu inte fungerar i alla kommentarsfält, så också här på Sevvan. Inte för att vi behöver emojis överallt heller, men det ser ändå konstigt ut när de blir frågetecken istället, liksom: "Bra skrivet??", "Vilka fina bilder?" eller "Jag ska också på den konserten?". Man ba va?? Nåja, nog hinner tekniken ikapp snart. Vi håller ut!

 

Att alla appar härmar varandra. Eller att alla härmar Snapchat kanske är närmare sanningen. Insta stories tyckte jag att var lite kul, men sen när alla filters är exakt som på Snap känns det ju bara lite fånigt. För att inte tala Facebook-stories och WhatsApp-stories, kom igen...

 

När man slide:ar in i någons DM på Instagram och i misstag råkar skicka det där himla hjärtat.

 

Att Instagram nog tillåter stående och liggande bilder men ändå inte HELA bilden om den är stående. Vad är grejen med det? Ens flöde blir helt fuckat om man måste lägga till vita kanter för att få hela bilden med, om man annars inte har ett sånt flöde. Inte för att ens Instagram-flöde är hela livet haha, men ändå: störande.

combo breaker

Vilka grejer stör ni er på?

Kommentarer

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.