Svar på frågestund (2/2)

onsdag 27 september 2017 - 08:00 | 8 Kommentarer

Okej, så jag lovade ju att del två av frågestunden skulle dyka upp i slutet på förra veckan, men min laptop har sagt upp kontraktet och så vidare och så vidare. Men nu så!

 

autumn

 

Äter du ännu vegetarisk kost, tips på recept?

Jag försöker fortfarande ha 1–2 dagar i veckan då jag äter vegetariskt, även om jag helt ärligt helst skulle äta kött varje dag. Den här halloumisalladen är det enda receptet jag har på lager i bloggen nu, men skulle i framtiden kunna tipsa om t.ex. riktigt goda vegebiffar också. Kan också tipsa om Corinne som delar med sig av massvis av härliga vegerecept i sin blogg!

 

Hur är det? :D

Bra, tack! Riktigt bra. Jag är på en skön plats i livet just nu! Trots att det ser lite knasigt ut på pappret (bor hemma, får knappt nånting alls gjort med gradun, vakar till klockan sex på morgonen om helgerna...) – så känner jag ett lugn som jag inte gjort på länge. Livet är jävligt roligt just nu. Peppar peppar, jinx much. 

 

Om du kunde få redigera ditt liv, vilka delar skulle du klippa bort?

Kanske att jag var tillsammans med en idiot under en del av tiden när jag bodde i Sverige, haha. Det var lite slöseri med tid, men man lär sig av allt. Annars är jag glad att jag har testat på ganska mycket. Jag har velat hit och dit med vad jag vill göra, flyttat av och an, bytt studieinriktning flera gånger, MEN om jag hade farit direkt till Vasa för att studera pedagogik efter gymnasiet hade jag inte varit samma människa som jag är idag. Så jag skulle inte redigera så värst mycket faktiskt, även om det hade sparat mig mycket tid och pengar. 

 

Om ditt tonåriga jag (låt oss säga 14 år) skulle se dig nu, vad skulle hon säga tror du?

Hon skulle nog undra varför jag inte är gift och har barn, för det skulle jag ju vara klappat och klart vid 21 (låt mig bara... hahaha). Men hon skulle också vara glad över hur mycket självsäkrare, lugnare och självständigare jag blivit. Och att hej wow, allt ordnar sig. 

 

14 ar

Jag när jag faktiskt var 14, voi lilla vän.

 

Hur fångar man ditt intresse som man?

Med humor och skägg kommer man långt! Sen ligger det nog i en fin balans mellan att visa uppskattning och att inte vara för på. Gränsen mellan charmig och smörig är hårfin. Ge mig oväntade komplimanger, låt mig leva mitt eget liv, lev ditt eget liv, prata på ett respektfullt sätt om din mamma, håll upp dörren men köp för fan inga rosor, ha samma humor som mig haha... Ptja, typ så.

 

Om du vaknade upp en morgon och märkte att alla dina blogginlägg försvunnit och inte går att få tillbaka, hur tror du att du hade reagerat då?

Jag hade nog till en början blivit lite bitter eftersom det ändå är lite som att en dagbok som skulle försvinna. Sen skulle jag väl försöka se det som en nystart och börja pånytt. Alternativt så skulle jag sluta blogga helt, men det är inte riktigt troligt.

 

Åsikt om tinder? Och andra dejtingappar.

Det tog ganska länge före jag ens orkade/ville testa på Tinder. Sen var det ett halvroligt tidsfördriv en stund, men jag tröttnade snabbt. Jag tindrade typ i en vecka, gick på en dejt, avregistrerade mig. Inte för att dejten var särskilt lyckad alltså, tvärtom. MEN jag känner ändå flera som träffat sin partner där och jag ser absolut inget fel med det.

 

Vad är det bästa med att flytta hem till Jeppis?

Jag älskar Jeppis, så egentligen det mesta. Jag sparar pengar, jag får umgås med familj och vänner (de vänner som är kvar/tillbaka i Jakobstad vill säga) och jag bara trivs. Flytten från Vasa blev sist och slutligen inte så dramatisk eftersom jag ändå ofta är där på helgerna, det blev ingen flytt till Åbo och nu börjar jag snart dessutom snart en kurs i Vasa, såå hehe. Kan nästan säga att jag bor både i Jeppis och Vasa inkommande läsår. 

 

radhuset

 

Är du/har du varit intresserad av att ställa upp i kommunalvalet nån gång?

Jag har faktiskt blivit tillfrågad att ställa upp, men jag tackade nej. Det känns som en lite för tidskrävande grej där jag inte skulle kunna ge hundra procent. Men överlag engagerar jag mig och ser till att rösta så fort tillfälle ges.


Om 40 år, vad tror du att folk kommer att vara nostalgiska för då de tänker på 2017?

"Minns ni när man inte hade ett chip inopererat i armen och man måste använda PLASTKORT för att betala? Haaahaaa jaa och tänk när vi ännu TANKADE BILARNA med bensin!! Och vet ni då vi var unga, då var det riktig mat/musik/TV som gällde." Nej men väldigt svårt att säga, säkert musiken eftersom det alltid väcker nostalgikänslor. 

 

Bok (som du har läst!) som du HATAR mest av allt?

Nu kommer jag inte på en enda, för jag läser helt enkelt inte böcker jag inte gillar. Kanske någon som man tvingades läsa i skolan, men sen igen valde alltid våra lärare väldigt bra böcker... Nej, jag kommer inte på en enda. Wtf.

 

Vem ser du upp till?

Mina föräldrar, mina morföräldrar, mina syskon... Hela min familj faktiskt. Alla har de något som jag beundrar väldigt mycket, och det bästa är väl att jag är en blandning av dem. Hur bra måste inte jag vara då liksom?

 

Vad tycker du är kul att göra på helgerna?

Äta tortillas och godis, dricka vin, gå på promenader, träna, umgås med vänner... Det beror lite på helt enkelt. Men nog är jag ju en festprisse, alltid varit. Går det nånsin över månntro eller kommer jag alltid att vara 18 år i själen?

 

ollis malleys

Daniela summerade det ganska bra: "Sen slutade kvällen vid Ollis, fast jag egentligen hade tänkt att jag skulle tidigt hem och sova. Men, det brukar gå så när man är med Karro, det har jag lärt mig."

 

Kommentarer

 • Marias Memoarer

  27.09.2017 10:34 (25 dagar sen)

  Men vilka roliga frågor, och kul att läsa svaren! :) tror mitt 14-åriga jag hade tänkt samma, själv trodde jag nog att jag skulle ha familj när jag var 25. Några år gick och jag höjde till 30, sen 35... Fyller 30 i år och ännu har jag inte hittat en man som duger att skaffa barn med ?

  • Karolina Åsmus

   01.10.2017 17:43 (21 dagar sen)

   Kul att det gillas! Haha ja men precis, man skjuter upp det lite hela tiden :D


 • Lille John

  27.09.2017 19:12 (25 dagar sen)

  Jag föreställer mig sitzar och sånt som ungdomarna har på 2050-talet som har "2010-tals"-tema, där dubstep spelas för fullt och ungdomarna twerkar. (Eller så gör de inte det, för de har ännu mardrömmar från då deras morsa blev full och twerkade på någon kusins bröllop... "Va piiinsamt!!") Kanske några t.o.m har klätt ut sig enligt 2010-tals mode (hur nu DET ser ut). Jag tror att mitt 14-åriga jag skulle ha beundrat mitt hår (för jag tyckte då det såg skitcoolt ut då rockstjärnor hade långt hår, men var fortfarande för feg för att skaffa själv), men frågat mig varför jag inte har blivit en rockstjärna typ, haha :D Men precis som du så skulle mitt 14-åriga själv också gilla det mesta med mig, tror jag. :D

  • Karolina Åsmus

   01.10.2017 22:32 (21 dagar sen)

   Hahaa, inte alls omöjligt! Och tänk vad bra att du äntligen vågat spara håret :D


 • Malin

  27.09.2017 23:11 (25 dagar sen)

  Ett tips, - Ångra aldrig något du gjort, även om det var ett dumt val eller grej, allt ger en erfarenhet! Ur det dåliga kommer oftast också något gott!..Du vill ju knappast vara med en skitstövel nån mer gång, så var tacksam att den där hannen lärde dig vem du inte vill vara med iallafall:D Och att "yra" runt o prova olika studie/yrkesinriktingar o boplatser är ju en rikedom!Då får du också veta vad du vill/ och inte vill göra. Vilka studier har du provat på? (du fick en fråga till) :) Jag önskar att jag hade provat på fler studieområden...jag vet ju inte av nåt annat än det jag studerat o jobbat med nu i många år (sjukvården). Undrar hur det skulle vara att göra något heeeelt annat!

  • Karolina Åsmus

   01.10.2017 17:46 (21 dagar sen)

   Precis så har jag lärt mig att tänka, för man lär sig verkligen av allt här i livet. :) Jag har börjat studera matematik vid Stockholms Universitet, litteraturvetenskap vid Åbo Akademi - tills det sedan blev pedagogik vid ÅA i Vasa. Lite yrsligt som sagt, men ångrar ingenting!


 • CorinneGrönholm

  30.09.2017 21:36 (22 dagar sen)

  Åh vilka roliga frågor o bra svar! :D Tack för att du tipsade om min blogg, gjorde mig superglad hihi <3

  • Karolina Åsmus

   01.10.2017 17:46 (21 dagar sen)

   Tack, kul att det gillas! :D Såklart, din blogg är super <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.