Tomatsås för alla tillfällen

onsdag 27 september 2017 - 12:46 | 0 Kommentarer

Senaste helg inföll en av årets traditionella höjdpunkter för vår del, den stora pizzakvällen i moster Ninnas uthus. Lika trångt och lika goda pizzor som vanligt.

JPEG image 2F94BBFC95C3 7

 69A41818 66B5 41E4 A2FE 03A896677A3D

I år körde jag på en helt annan variant av pizzafyllning än vad jag brukar och gjorde dessutom en tomatsås med lite mer och större bitar i (håll den tomatsåsen nära till hands ännu en stund). Och OM den blev god! Med hemgjord bea och färsk oregano blev det den bästa pizzan på några år. Vanligtvis brukar jag sätta osten direkt efter tomatsåsen, men jag glömde så istället blev det ett osttäcke ovanpå kebabstrimlor, paprika, champinjoner och löken. Men som dem pa sej, allt blandas ändå någon gång.

 

B46CFF5C 954D 4438 8173 808F67EA2E1D

Tomatsåsen då. Igår när jag var ledig tog jag de några deciliterna som lämnat kvar, stekte ett par av Björkens chorizokorvar tillsammans med champinjoner i rikligt med smör, saltade och blandade ihop allt till en mustig höstsoppa. Det här var nog något som jag gärna skulle äta fler gånger, men först måste jag försöka komma ihåg hur jag gjorde tomatsåsen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.