lördag 18 februari 2017 - 11:25

Radhuslägenhet till salu i Vasa!

Mina kära svärföräldrar (eller svärmor och hennes man) skall flytta, så nu har ni möjligheten att köpa en fin och ljus radhuslägenhet i Brändö. Den är en fyrarummare med kök och bastu och 120 m2. En liten gårdsplätt har den också. Nära till centrum men ändå nära vattnet. Perfekt läge med andra ord. Kolla in mer info och mera bilder & video på Kiinteistömaailma

ass4qjpsx4db353amvb4uxpyn

m154c4ttu8k8vjam2qq13l4gb

o6vnstm0b2grp5wm9t3pk9gkf

70n90is0lhd8ngqkbcmphh5w1

2dbcfo8lqcb31m5kc2sh47ub1

fredag 17 februari 2017 - 13:55

Barnbokstips

FullSizeRender 11

 

Mauri Kunnas "Hundarnas Kalevala" har blivit vår snart femårings storfavorit när det gäller böcker. Han vill nästan att vi skall läsa den varje kväll, och lång är den ju så tar ungefär tre kvällar att läsa igenom den. Liam fick ärva den av sin kära faster Sara, så tack till henne (hennes nagellack pryder också pärmen, haha). Den andra boken av Mauri Kunnas hittade jag på bibban för 50 cent, inte alls dåligt det. Så det var dagens tips på barnböcker. 

onsdag 18 januari 2017 - 22:30

Tv-serier - vad näst?

Jag/vi har plöjt genom en hel del Netflix-serier, och senaste var The Fall som blev min storfavorit (där Gillian Anderson är ju bara för snygg trots alla skönhetsingrepp). Andra favoriter på Netflix är Suits, Mad Men, Orange is the New Black (första säsongerna var bäst) och New Girl. Making a Murderer var även sevärd. Visst är HBO:s Game of Thrones helt oslagbar, och kan inte ens jämföras med andra serier - men det visste ni väl redan?!

the fall

suites on netflix

Mad Men AMC

OITNB Netflix

New Girl

 

Nu har jag bjudit på mina favoriter, så nu är det er tur. Vad är det som man inte får missa? Vilken serie blir man helt beroende av? Broadchurch och House of Cards borde man väl i alla fall kolla från Nteflix. Och Skam är ju värsta innegrejen just nu, så den måste jag nog kolla på för att se om det är så bra som de/ni säger.

 

Tack och godnatt!

 

(Bilder härifrån och Suits-bilden härifrån)

tisdag 17 januari 2017 - 18:00

Dagens tips - supersvampen

FullSizeRender 3Här mitt i köksskåpsrensningen skall jag dela tips om den här supersvampen. Köpte den här i Prisma för några eurosar, och satsade t.om. på den billigare versionen av denna svamp. Nu efter att jag har rensat och städat hälften av våra köksskåp får jag nog konstatera att svampen håller vad den lovar. Fungerar som ett radergummi. Rengör utan kemikalier och rengöringsmedel. Det är bara att blöta svampen, vrida ur den och sedan börja "sudda" bort all smuts. Och i våra vita köksskåp fanns det massor med märken som kommit från kastruller och dylikt - men allt försvann utan någo rengöringsmedel. Dagens rekommendation - eller kanske ALLA har redan supersvampen?!

På bilden där på köksbordet finns allt som jag skall sälja på FB-loppis (eller inte skumpaflaskan dock!). Och mera lär komma. Ah, känlsan att få rensat är obeskrivligt skön. Dags att fortsätta..

 

OBS! Det här är inte en betald annons, haha!

torsdag 5 januari 2017 - 13:55

Kurstips

Nu är det ju aktuellt med olika kurser och utbudet kan man inte klaga på. Eller visst har Vasa/Korsholm-nejden mycket bättre utbud och hittade massor jag skulle vilja delta i - men det är lite långt att börja köra här från Kokkola för nån kvällskurs. Min fd. studiekompis Malin håller en inredningskurs som jag skulle gärna gå på, HÄR kan ni läsa mera info. "Bloggkollegan" Jens håller också en kurs om plockmat och den hålls en dag i april, så den kunde jag möjligtvis delta i för kursen verkade intressant och kul. Själv har jag nu anmält mig och min kompis Malena till den här kursen:

FullSizeRenderJag var vänlig och kommer att ställa upp som modell, eller visst kan man turas om man vill. Men 15 euro är inte mycket för att få sitta några timmar medan nån pysslar om dig i håret, eller att få lära sig nya festfrisyrer och flätor. Kanske jag för en gångs skull skulle lära mig att laga flätor? Nå hur som helst tycker jag att ni här i nejden skall anmäla er till kursen. Här kan ni göra det.

tisdag 20 december 2016 - 18:00

Marängtårta med kinuski och hallon

IMG 1893Ifall du tappat inspisen på att göra något gott till julafton, så här kommer ett recept som är värt att testa. Kräver en del tid ifall man gör själv marängbotten, men det är ju godare med hemlagade bottnar men köpta går nog lika bra. Bästa av allt är att man kan göra den i förhand eftersom den skall vara i frysen. Man tar bara ut tårtan en timme på förhand före den skall serveras. Tårtan fick senast mycket bra feedback, både av barn och vuxna. Jag tycker den passar perfekt med Bastogne-kex och hallon, istället för pepparkakor och lingon som ursprungliga receptet har. Brukar göra marängbottnarna och kinuskin färdigt dagen före, så tar det inte halva dagen att baka.. 

HÄR hittar ni receptet (på finska dock)

måndag 12 december 2016 - 10:30

Förkylningstider hejhej!

Finns det någon som inte varit sjuk/förkyld här i höst?! Jag har nu haft träningspaus redan i en månad pga att jag har haft lite ont i halsen och varit snuvig, men nu först i fredas bröt förkylningen ordentligt på. Mannen i huset har också haft manflu (lite svårare variant än kvinnornas har jag fått höra) och Luka är också riktigt förkyld. Kanske jag nästa år satsar på influenssavaccin då jag är varje höst förkyld i månders tider. 

Som tips kan jag ändå ge - att börja morgonen med ingefärashot, så uppfriskande och uppiggande! Hittade på Rebeccas blogg recept på ingefärashot som jag gjorde förra veckan (tacktack). Tyvärr hade jag redan blivit sjuk när jag började med den, men mannens förkylning var borta på några dagar. Så vi leker iaf med tanken om att det var ingefärashotten som hjälpte på traven. Här hittar ni ursprungliga receptet. 

 

En flaska ingefärashot skulle ju inte vara så dum som hemlagad julklapp!

IMG 1985

måndag 28 november 2016 - 15:25

Tips på vinterhalare

När man har barn hinner man ju testa/nöta upp diverse utekläder. Utekläderna kan jag alltid betala lite mera för, eftersom jag vill dom skall hålla vatten till en viss del och vara hållbara. Kappahls KAXS skaljackor, -byxor och halare har visat sig vara väldigt bra hemma hos oss. Snygga och hållbara. Visst har vi varvat med en del Polarn o. pyret, men för vår långsmala fyraåring passar Kaxs-modellen mycket bättre. Vintertid har vi tidigare bara haft Kaxs-halare åt Liam, men i somras fyndade jag en Molo vinterhalare på ett loppis (tack Malena för tipset!). Betalade väl en 50-lapp för den, fastän det var lite riskfullt tanke på storleken. Halaren är alltså en Molo kids Polaris Rainbow och är storlek 110. 

Halaren sitter så bra på Liam, fastän han använder för tillfället kläder i strl 116 och 122 (hur har vi så stor pojke redan?!). Som nypris lär den väl kosta ungefär 170 e, så jag fyndande minsann tanke på att den ser ut att vara sparsamt använd. Super är den ju också med alla sina reflexer och färggranna färg. I lördags när det var några plus grader och riktigt blöt snö, så fick vi testa halarens egenskaper. Liam var utomhus fyra timmar i sträck och jag var nästan lite nervös när han kom in, för jag var helt säker på att hans skulle vara dyblöt. Men nej, inte alls - eller bara lite vid dragkedjan då jag glömt att knäppa fast knapparna. 

Så kan inget annat än rekommendera den här halaren (vet ju inte om den finns längre till salu ens). Men kan ju hända att halarna är stora i storleken. Någon annan som varit nöjd med Molo?

IMG 1809

torsdag 24 november 2016 - 11:43

Det här med Facebook-loppisar

Jag har konstaterat det tidigare, men det är så praktiskt med Facebookloppisar - både att köpa och sälja, eller ge bort saker. Jag har satsat mera på att sälja och ge bort, och det har gått förvånansvärt bra. Några enstaka gånger har jag haft problem med köparna, men har aldrig haft otur med att få pengar för mina loppisgrejer. Visst är det en stor del som reserverar och sedan fejdar plötsligt - men oftast är det andra i kön, så är det ju bara att sälja vidare. 

Nu när jag i ett års tid har mera aktivt sålt saker på FB-loppisar så märker man ju vad människor köper och inte. Babykläder (perus bodyn och dylikt) går faktiskt ganska dåligt åt, eller om man har tur finns det någon som vill köpa ett klädpaket. Visst, om du har en Newbie vit stickad halare går den åt som smör. Sålde vår Newbie halare och den gick genast med ungefär 10 i kö. Barns utekläder och skor är också lätt att sälja och jag brukar ju själv också köpa halare på FB-loppisar. Muminmuggar verkar också vara populära och går bra åt. Julprydnader sålde jag förra veckan och fick sålt allt på en dag - klart beror det på hurudana julprydnader man har och om de är moderna eller från 80-talet. 

Igår sålde jag bort en hög med träningskläder, eftersom jag har alldeles för mycket av dom och en del blivit för småa nu efter andra barnet. Så kan konstatera att träningskläder är något som lönar sig att sälja - speciellt om man har märkesträningskläder. Så igår "förtjänade" jag plötsligt 100 e på kläder som jag inte använder. Hur praktiskt som helst!

FullSizeRender 17

onsdag 2 november 2016 - 17:35

Julklappstips

IMG 1245På tal om julen vill jag ju dela med mig ett av mina julklappstips. Mina fina vän Emma har ett eget klädföretag här i Kokkola, hon designar och syr plaggen själv. Och den här tröjan har hon gjort och den är urskön. Och jag hörde att det finns nu flera Lotta-tröjor på hennes hemsida. Bäst av allt är att det finns även i barnstorlekar, så gulligt med barn och leopardtröja! 

Ta det som julklappstips till din flickvän, fru, vän, mamma, dotter, svärmor, fadderbarn osv. Den klär alla!