torsdag 27 oktober 2016 - 18:30

Fråga fritt!

31

 

Precis som jag skrev igår, så är det väldigt många som hör av sig just nu för att fråga hur man vet när väggen kommer emot (räknade just till 15 chattar på facebook där jag svarar på ungefär samma frågor). Så för att jag själv ska komma lättare undan tänkte jag skriva ett längre inlägg (ställ gärna frågor i kommentarsfältet, varsågoda) som jag i fortsättningen kan hänvisa till.

Förvisso svarar jag gärna på era frågor helt privat också, för det gör mig på riktigt helt förbryllad (och förbannad!) att jag varje kväll besvarar samma frågor från heeeelt olika personer. Fatta att på bara några veckor har 15 hel- och halvbekanta till mig tagit kontakt. Liksom femton kvinnor som jag på ett eller annat sätt känner. Som är i samma sits. Det är ju en helt sjuk höst det här. Liksom KÄNNER jag ens femton personer?

Och nästan alla undrar i princip samma. Hur visste jag att gränsen var nådd? Vad ska man göra? Hur ska man tackla omgivningen? Etcetera, etcetera.

Jag vill också poängtera att jag absolut inte är någon expert på området (tvärtom: jag är klient och patient myself). Ni ska också kontakta er hälsostation eller arbetshälsovård. Jag kan bara svara på frågor utgående från mitt eget perspektiv. Men ja - är det något jag har glömt att berätta som ni ännu undrar över? I så fall - ställ din fråga i kommentarsfältet!

torsdag 27 oktober 2016 - 12:30

Mitt innehållsrika liv, del 269.

Man vet att man har ett riktigt RAFFLANDE och spännande liv när man ligger under en filt i sin soffa (med datorn på magen, skitit hår och kaffekoppen i handen) och ringer samtal som dessa:

 

* Ring ring *

 

- Ja, det är Jenny.

- Nå hej, det är Linn!

- Hej!

- Har du tid en minut?

- Absolut!

- Jo, dethäran. Jag har fastnat i en Facebook-diskussion om den där rekommendationen för barn om tre timmar motion om dagen, det som vi pratade om för en tid sedan. Nu är det så att jag är upptryckt i hörnet i en tråd här och jag har liksom slut på argument. Kan du hjälpa mig lite på traven här?

 


Vinna poäng på Facebook.
Oh the glamour.
Of a sjukledighet.

onsdag 26 oktober 2016 - 19:00

Flyg tryggt.

I samband med gårdagens tandlösa bild på Milken så slog det mig hur långt man faktiskt kommer på sex år i ett liv. För att inte tala om åtta. Våra barn är så stora nu. På ett sätt som verkligen är genomljuvligt (skolbarn är SÅ min typ  av barn). Den här självständigheten som kommer mellan ettan och tvåan i skolan är något alldeles extra.

Eftersom jag på alla sätt är en storbarnsmamma saknar jag totalt den där nostalgikänslan som många föräldrar får i blicken när de inser att barnen har blivit stora (jag saknar egentligen ingenting från när de var små). Jag kan titta på mina barn och ba känna "wow, såna stora kloka människor ni har blivit - och hela tiden blir ni bara härligare!"

Något som vi alltid har uppmuntrat i den här familjen är kontakter och relationer utåt. Såklart är den egna familjen det allra tryggaste och heligaste, men jag har alltid tyckt att det är jättefint att barnen kan ha många andra vuxna personer omkring sig som de litar på och tycker om att vara med. Vi har också haft turen att ha många sådana runt oss. Som har suttit barnvakt, som har kidnappat barnen på cafébesök, som har hämtat barnen för övernattningar, som har tagit barnen till parken etc. Så har det alltid varit. Kan ej beskriva hur värdefullt.

Båda barnen har alltid varit väldigt trygga i att vistas och övernatta hemifrån. Kan inte minnas en enda gång när det inte skulle ha gått bra. De älskar att vara hos fammo och faffa, mommo och moffa. Och när det gäller övernattningar hos kompisar - ja, då är det minsann fest!

Så sjukt tacksam för att det har varit så. Att jag aldrig har behövt känna oro i kroppen när man har lämnat barnet hos någon annan. Inte en enda gång har jag hört dem nämna ordet hemlängtan (oklart om de ens kan det ordet). Okej, en gång när jag och Sami var i Estland frågade Milken några gånger när vi kommer hem.

Tar för övrigt inte äran åt mig för det (menar liksom inte att vi ska vinna Årets föräldrar 2017). Tror vi mest har haft tur. 

Det finns ingenting jag uppskattar så mycket som känslan när jag ser att de är trygga att flyga själva. När de ringer och bokar någon träff och flyger iväg ut genom dörren. Och när de kommer hem, brer smörgåsar och berättar allt möjligt spännande. Lika ofta behöver de fortfarande min hjälp och mitt stöd. Men redan den här lilla självständigheten som finns nu ger mig så mycket glädje. För att inte tala om glädjen i dem.

Fanns absolut ingen tvivel i någon av oss när Melwin frågade om Matheo kommer med till Globen och ser på Martin & Martinus i februari. JAA! En hel helg med Emmi, Anders och Melwin i Stockholm. Konsert, hotell, allt - och heeelt utan oss! FEST!

Kunde säkert liknas med känslan när jag gick på femman och frågade av mamma om jag fick följa med Karin och hennes familj till New York. Och mamma sa "JA". Man ba "whaaaaaaaat, fååååååååååår jag?". JAAAAAAA!

Ja, vad jag skulle säga var: Att ha folk runt omkring = bäst.

109 dagar kvar - men hey, vem räknar?

 

massis

Gammal vänskap har ej rostat.

onsdag 26 oktober 2016 - 14:30

Mitt i veckan-rapport.

oppet fonster

 

I dag fick jag en riktigt ovanlig känsla i kroppen efter morgonkaffet. Jag längtade tillbaka till jobbet. Det har inte hänt sedan jag senast jobbade. Ännu bara för någon vecka sedan brast jag i gråt i ett terapirum - bara för att jag ens pikulite tänkte tanken på att jobba. Men vet ni - i dag kände jag ett litet glatt pirr någonstans djupt där inne när jag tänkte på vad det innebar att leta i mina rojsiga anteckningar, hacka frenetiskt på ett tangentbord och färdigställa en sida.

Å andra sidan tror jag det har varit väldigt nyttigt att bara få syssla med lustfyllt skrivande den senaste tiden. Jag älskar att klottra i den här bloggen. Det är på riktigt det bästa jag vet (de som kan vara bloggare på heltid har på riktigt världens bästa jobb). Jobbpirret tolkade jag som något positivt.

Men.

Något annat som inte är så positivt är att jag sedan Mileas kalas förra lördagen (det är onsdag i dag) har sovit cirka tre timmar långa tupplurer varje dag. Jag blev så himla trött av det. Det var en väldigt nyttig mätare. Nu vet jag ungefär vad det kostar i återhämtning när jag maxar. Hela den här veckan har gått helt till spillo rent ork-mässigt. Har inte orkat nåt. Bra att veta!

Nu kanske ni undrar varför jag skriver sån här superointressant smörja, men det är delvis för att jag själv ska minnas i framtiden (vem orkar skriva dagbok anyways?). Men också för att vissa av er har feedbackat mig så bra. Jag har förstått på mejl och fb-mess ni skickar att det jag skriver hjälper er i någon utsträckning. Det gör mig glad.

Jag vet att jag generellt har lägre skamtröskel än många andra. Jag skäms för nästan ingenting. Så om det kan hjälpa någon att jag skriver om utmattning, så gör jag det gärna. Alla vill verkligen inte. Vågar inte. Kan inte. Men det där känner jag egentligen aldrig av. Må det bära eller brista - men hålla tillbaka i den här bloggen. Det orkar jag faktiskt inte. 

Hela november ska jag ännu vara hemma. Jag tror det kommer bli den bästa novembermånaden någonsin. Det är ju en av de allra äckligaste månaderna på året, tycker jag. Men i år ska jag verkligen leva ut november på bästa möjliga sätt. Ska skriva mycket, motionera mycket, sova mycket, läsa mycket. Bara fokusera på att kroppen, knoppen och människan Linkero Jung ska må så huipput som möjligt.

Hur tycker ni annars att hösten har börjat? 

tisdag 25 oktober 2016 - 21:30

Är tre barn det nya två barn?

WP154166 img 9272 pola2

Milken, ett bast.

Jag vet inte hur det är med er, men sociala medier hjälper mig ofta att upptäcka sådana mönster som jag inte skulle avläsa lika snabbt i det riktiga livet. Den senaste spaningen i mina flöden handlar om antal barn i en familj. Har ni kanske också lagt märkte till det under det gångna året? Att den tidigare så starka tvåbarnsnormen verkar ha utökats till tre.

Förr tyckte jag de flesta fick två barn - och sedan var det slut. Men den senaste tiden har jag snubblat över så sjukt många som bär på sina treor - så väl i magen som i famnen. Också fascinerande att tvåbarnsnormen är så starkt inrotad i mig själv att jag riktigt högt utropade "MEN VAAH?!" när Ebba von Sydow i sin podd berättade att hon väntar sitt tredje barn för en tid sedan. Samma med Cecilia Blankens. Ropade om möjligt ännu högre med Amanda Schulman. Liksom tre! Så kreisit!

Minns att det i tiderna var samma sak med EvaMalinAmanda och min kompis Emmi. Jag tar alltid för givet att folk ska sluta vid två. Men den senaste tiden har jag nästan slutat bli överraskad. Folk får ju faktiskt tre barn, och ofta.

Och det som mest bekräftar att min teori "tre barn är det nya två" är sann: Att enbarnsmamman Peppe Öhman nu har två.

Vad vi ska göra med denna OERHÖRT VIKTIGA UPPTÄCKT är ännu oklart.

tisdag 25 oktober 2016 - 18:00

Recension: Till alla goda människor och vanliga dödliga.

Tillallagodamanniskorochvanligadodliga

 

Redan innan den här boken skrevs, längtade jag efter den. Och där står den nu i min bokhylla! I flera omgångar har Amanda nämnt att hon drömmer om att ge ut en bok. Och det visste vi ju hela tiden - att den här boken kommer

Och på något sätt förstod jag ju också, redan innan jag läste den, att det här är en bok som jag kommer att tycka om. Så är det ju oftast när man läser böcker skrivna av personer man genuint gillar. Jag tänker att det är svårt för er att ta min recension på allvar eftersom ni känner till detta, men hear me out. Jag ska snart förklara varför den är så bra.

"Hur känner ni varandra då?" frågade Matheo i dag när Amanda var här och åt glass. Precis som med de flesta andra författare jag tycker så mycket om (Jungersten, Klingenberg, Öhman etc.) har bloggen en stor andel. Här har vi fått upp ögonen för varandra. Det känns som vi som bloggade för tusen år sedan har ett starkt band till varandra. Känner liksom att vi hör ihop. De är alltid en chattråd ifrån och känner liksom alltid att de fattar när det är nåt man måste lufta (vilket händer ganska ofta).

Men ja - boken. För det första uppskattar jag storligen formen boken är skriven i. Boken består av 29 kortare texter. Tänk er lite maffigare blogginlägg. Vissa längre, vissa kortare. Tycker det är skönt att kunna pausa precis var som helst utan att vara rädd för att tappa tråden. Här har vi 29 helt separata texter som kan läsas en i taget, här och där. Eller alla efter varandra. Eller bakifrån fram.

Även om de inte alls är uppbygga på samma sätt, så tyckte jag också om kapitelfördelningen i Peppes senaste bok "Livet & patriarkatet". Kapitel som inte direkt hänger ihop - det är tydligen min grej (kanske också därför jag tycker så mycket om böcker där gamla journalister samlar alla sina bästa kolumner).

Att läsa Amandas bok är lite som att få hennes blogg serverad på silverfat. Man får liksom gotta ner sig totalt. Tycker man om Amandas blogg, så kommer man att tycka om boken. Tycker man om boken, kommer man att tycka om Amandas blogg. 

 

amanda audas kass

 

Av alla ämnen som Amanda berör i sina texter (i både blogg- och bokform) uppskattar jag allra mest de som rör tro och kristendom. I hela mitt liv finns det exakt en person som har pratat ett kristet språk som jag förstår - och det är Amanda. Tack vare henne kan jag greppa så mycket mer.

Här finns så många tankeväckande texter (tycker t.ex mycket om den som börjar med orden "Nästan varje dag skäms jag över att vara kristen" och den där om eleven som utvärderade Amanda med orden "Du är en jättebra och rolig lärare. Bara du inte låter din kristna sida komma fram i klassrummet"). På ett så smidigt och snyggt sätt lyckas hon förmedla hur de som kallar sig troende - för att citera direkt - alltid börjar lite på minus.

Och jag fattar precis. Jag vet ju hur jag själv resonerade kring kristna när jag var yngre (och då är jag inte ens born and raised österbottning). Jag vågar faktiskt påstå att Amanda har en stor andel i min (om jag får säga det själv) vidgade syn. Ännu för tio år sedan var det helt omöjligt för mig att förstå hur folk liksom kunde "tro på Gud". Nu förstår jag att det egentligen inte alls handlar om att tro på Gud på det sätt jag trodde. Men det är en helt annan diskussion (på samma tema rekommenderar jag förresten boken "En liten skillnad" som jag bloggade om för dryga tre år sedan). För mig kommer Amandas tro alltid vara ett plus.

Fast egentligen är det här inte alls en bok om Gud. Lika mycket är det än bok om att vara tillräcklig, om att prestera, om familjeliv, om sorg, om tröst, om städning, om orättvisor, om nåd och att fulgråta på barnens dagisavslutning. Fina små nedslag i vardagens allra vanligaste, mänskligaste känslor. Jag fattar inte hur hon gör, men alla ord som kommer ut är så snälla, så förlåtande, så icke-dömande. En förmåga som fler med fördel kunde välsignas med 2016.

När Amanda hade åkt hem i dag öppnade jag boken igen och hittade världens - på riktigt - finaste signeringshälsning (nu tycker jag om möjligt ännu mer om henne). 

Hyllning härmed avslutad.

måndag 24 oktober 2016 - 12:00

Den där jävla balansen.

brando vasa

 

Jag kan eventuellt ha tjatat om det här förutom, men som med allt annat behöver jag repetera för att lära mig riktigt, riktigt ordentligt. 

Eftersom jag tidvis är ut och slirar lite i livet just nu, så tänker jag förstås mycket på balans och harmoni (har hört det ska vara bra skit).

Vad tänker du när du tänker på balans? Hur ser en balanserad människa ut?

Första bilden som dyker upp på näthinnan är en lugn och stilla yogi. Tänk dig ungefär så här. En balanserad person är en som har sin shit together, som är lugn, som är klädsamt leende, som nöjd, som lever i fullständig harmoni. En sådan som ler mot soluppgången. Det är ungefär så jag har föreställt mig en balanserad människa. Säkert har hon riktigt len och avundsvärt pedagogisk röst också.

Någon gång tänkte jag säkert att det var dit jag skulle sträva. 

Så typiskt mig. Att först gå in med bilden och föreställningen.

Istället för att fråga mig själv: Hur lägger vi upp balans i mitt liv?

Den där bilden av balans blir ju snarare en OBALANS när man lägger in den i min vardag. Hör nu på ordet balans! Redan det antyder om ett jämviktstillstånd. Lika mycket av flera delar. Att trycka in idel lugn och solsken är ju helt ojämt. Där finns ju ingen balans, alls.

Det tror jag många - inte minst jag själv - har fått om bakfoten. Att balans och att vara balanserad handlar om att jämt vara nöjd och lycklig. 

För länge sedan borde jag har förstått att balans i mitt liv handlar om att jag ena dagen är skitarg - och andra dagen skitglad. Ena stunden kan jag svära så taket lyfter - andra stunden kan jag krama och säga förlåt. En kväll kan jag läsa 14 sagor och göra superbra mat - en annan kan vi bara stirra i skärmar. En morgon springer jag 5 km, en annan sover jag tills barnen kommer hem från skolan. En dag äter jag kostcirkeln till frukost, en annan bara marschmallows (nå inte, det skulle jag aldrig röra).

Det säger ju sig självt: genast vi maxar lite för hårt på någon front, så uppstår en obalans

Det skulle förvisso vara härligt att ha förutsättningar att vara den där leende yogin på en strand, men sitt nu sedan på Smulterö och försök le den här tiden på året när nattfrosten har kommit. En får jobba med de förutsättningar som finns, helt enkelt.

God måndag på er, härliga kärringar, låt oss göra veckan riktigt balanserad!

söndag 23 oktober 2016 - 18:30

Det är du, världen, inte jag.

frukost

 

Ni vet när man dagen efter ett kalas vaknar och inser att man inte har tänkt på att man faktiskt också ska äta dagen efter? Hela kylen var sprängfylld med godheter, men inte en endaste en smula av bröd eller ägg eller något annat frukostigt. Och jag var alldeles VRÅLHUNGRIG eftersom jag sällan hinner äta ordentligt när det kommer till kalasdagar (glömmer bort mig själv i all yrsel).

Nå, en är ju lösningsinriktad, så jag svepte jackan över pyjamasen och småsprang mot Salen bakom hörnet. Men hade ju inte tänkt på att den öppnar 10. Sprang till Siwa. Samma sak där. Gick hem. Raseribakade scones. Vill man vara lite hurtigt glättig kan man t.ex säga: Ur alla motgångar kommer något positivt!

Låg sedan i soffan och tänkte på att det är en tid sedan jag bloggat något om min sjukskrivning. Det märker jag eftersom folk jag stöter på säger "det verkar som du mår bättre nu". Eller jag antar att det beror på att jag inte bloggat om det. Men mår jag bättre?

Tja, jag tycker att jag fungerar bra i min egen vardag. Jag är kapabel till det som krävs av mig just nu (vilket inte är särskilt mycket). Jag vet faktiskt inte vad det betyder att "må bättre". Hur ska man egentligen må för att må bra?

Som jag ser det just nu handlar min sjukledighet väldigt lite om att "komma tillbaka". Till jobbet alltså. Det ser jag ärligt talat bara som en bonus just nu. Lika mycket som det handlar om att vila och terapi, handlar det om att gå igenom mina prioriteringar, mina värderingar och min syn på mig själv. När allt kommer omkring handlar det om att möta mig själv där det är som läskigast.

Men har jag lärt mig nåt? Tja, inte särskilt. Vissa dagar kör jag på för fullt när drivkraften och energin är på topp ("hur kan det vara dåligt när jag känner mig så .. levande?"). Jag försöker, men jag vet faktiskt inte hur jag ska komma åt bromspedalen när jag får feeling. Det är så härligt att gasa, känna sig fri, kapabel och lycklig. Men det som jag ständigt glömmer är att det som förr var en spikrak racingbana nu är en nordnorsk serpentinväg. Vid följande kurva åker jag fortsättningsvis rakt ut för stupet. Hinner inte bromsa förrän jag kommer på "ah, jag saknar fortfarande krafter för det här".

Förhållandet mellan gasa, leva och bromsa blir så himla svårt att balansera när man vill så jävla mycket. Det här bromsandet gör mig GALEN. Jag vill ju leva - för fullt. Blir så himla less när jag märker att jag inte orkar. Men för att se positivt på saken: Visst ser jag framstegen också. Har inte haft ångest på .. minns inte ens när! Min vardag just nu är helt fri från ångest. 100 %.

Och förresten så tror jag det är omöjligt att säga var gränsen mellan sjuk och frisk går. För egentligen tror jag samhällsklimatet, idealen och kraven är det som är sjuka - inte jag. Världen kunde ta lite sjukledigt, pah!

Meeeen precis som med med tomma kylskåp, stängd affär och scones. Mycket gott kommer att komma ur detta. Var så säker.

söndag 23 oktober 2016 - 12:00

Kalas nummer 6.

God söndagmorgon, gott folk. Här lever vi i kalaskoma från igår. Känns lite som dagen efter julafton. Grus i ögonen, tända ljus och barnen som leker med alla nya presenter. I en hel timme (!) har de suttit klistrade vid ett 100 bitars pussel här på golvet. Känns som en utmärkt dag att runda av höstlovet på.

Födelsedagsbarnet kunde knappt somna igår när hon tänkte tillbaka på dagen som gått. I varje mening fanns det invävt ett "världens bästa". Oavsett om det pratades om kalas, gäster eller presenter. Väldigt oproblematiskt kunde vi avläsa att kalasdagen fick höga poäng av huvudrollsinnehavaren. 

Några små snapshots hann jag överraskande nog knäppa under dagen:

 

24

 

Att klämma in elva barn i vårt kök gick förvånansvärt bra. Trångt var det, men det gick. För varje år som går får jag större förståelse för de som outsourcar sina kalas till typ Swingeling eller Hoplop (har hittills stretat emot), för nu börjar det nog bli utmanande att ha kalas hemma. Å ena sidan tycker jag det är besvärligt att barnkalasen har växt ur det vanliga hemmet, men å andra sidan tycker jag det ännu värre att utesluta gäster pga utrymmesbrist. 

För hur krasst det än är så funkar det inte att ha större kalas än typ 10 barn hos oss. Och det betyder att det helt enkelt inte går att bjuda alla man vill. Fine, man kan vara ute. Men det funkar inte heller alla gånger. Nu löste vi det genom att ha två kalas på varandra. Förskolekompis först, familjekompisar sedan.

 

30

 

Fast ännu tillbaka till dukningen: För att ha valt allt själv tyckte jag Milken fick till en fullträff. Både mumin och Marimekko <3. Tycker den här muminserien som finns just nu är fantastisk. Det samma gäller unikkomönstret med rosa och grönt.

 

28

 

Den här tårtan borde vinna något pris. I alla fall i mun- och ögonbrynskategorin. Ifall det någon gång går åt helvete för oss känns det tryggt att jag och Milea kan luta oss tillbaka på våra dekorationstalanger.

 

4

 

Kalaset började först 16 (så att Sami skulle få sova av sig ruset från nattskiftet). Och ni kan ju tänka er att dagen blev lååååååång. Jag har aldrig besvarat frågan "hur länge är det kvar nu?" så många gånger. Som vuxen har man ju inte direkt problem med att få tiden att gå. Jag pynjade på med kalasmat och skattjakter och gud vet vad som aldrig tog slut.

 

22

 

Trots att tårtan var en riktig snygging, så tror jag ändå de här spetten var barnkalasets hit. Hade förstås sett på Pinterest att man ska skära ut dem med pepparkaksformer. Det var fullständigt vidrigt och klottigt och jobbigt. Rekommenderar inte. Men rätt så fina var det. Tanken var att jag skulle spruta chokladsås över, men ändrade mig i sista sekunde med tanke på mjölkallergiker i sällskapet. Men det ska jag testa nästa gång!

 

26

 

"Men det börjar ju aaaaaaaaaaaaaaaldrig".

 

27

 

Alla känner vi till den forntida minnesregeln när det kommer till kalas: Ingen riktig fest utan kokosbollar. Det är sedan alltid. Undrar om jag någonsin haft ett kalas som inte innehåller kokosbollar. Tårtan är förstås Mars-cheesecake från Sweet Vaasa. Den är så go-hoood.

 

29

 

Någonstans här, fem minuter efter kalasstarten, glömde jag bort att kameran existerar. Så blir det alltid när man tycker om att prata. Men ni kan föreställa er maxvolym och maxenergi fram till cirka midnatt.

Man får verkligen vara glad för att barnen har så massor av fina kompisar och släktingar omkring sig. Nu tror jag vi ska dra oss till sängs med alla fina nya böcker för en lunchtupplur. Ajöss!

fredag 21 oktober 2016 - 22:00

Istället för goodiebag.

IMG 2337

 

Hej sent om sider från en pysselfabrik nära dig. Här avslutade vi nyss ett omfattande kalasprojekt som jag och barnen pynjade med halva kvällen. Nu är barnen i säng och jag ligger i soffan och avnjuter tystnaden. 

Tidigare i dag satt jag och gnällde för Malin om goodiebag-pressen på barnkalas nu för tiden (kommer aldrig att glömma du som för några år sedan kommenterade att din dotter var på ett kalas där alla gäster fick gå hem med egen barbie, huhu).

Fick efteråt den (enligt mig själv, haha) mycket goda idéen att protestera mot goodiebagrörelsen genom att istället för en godispåse/presentpåse hjälpa Milken att skriva snälla brev till alla gäster som de får läsa när de kommer hem. Det tyckte vi båda var jätteroligt. "Jag tycker om dig för att du är sån och sån", "minns du den där gången när vi byggde en hel värld i sandlådan?", "jag skrattar alltid så mycket när du gör tv-nyheter bakom busken på förskolan" etc.

Och vi hade varken kuvert eller tejp, så med målartejp och papper svarvade vi ihop riktigt gäliga kuvert. Inte heller den här gången blev det riktigt smakfullt, men lovar att snällheten övervinner fulheten - också den här gången.

Nåja, då var vi redo. Sänd mig styrka.