fredag 6 oktober 2017 - 14:16

Kämppis sökes!

Planritning

Snart flyttar min syster ut ur vår lägenhet och då behöver jag en ny kämppis (lägenhetskompis). Ett mysigt hem söker ny själ! Är det du eller din bekant som ska flytta in här?

Det gröna rummet (se planritningen) blir ledigt 1.11.2017, men är det en riktig fullträff mellan din och min personlighet så kan du få flytta in lite senare också. Det blå rummet är mitt och det gula är gemensamt. Ditt rum vetter mot innergården, så det är lugnt och tyst.

Hyran är 475 €/mån (+ ca 20 €/mån för el, nät och gas).
Ditt rum är ca 15 kvadrat av lägenhetens totala 45.
Mer info hittar du här i fb-annonsen. Släng ett mejl till liisa.mendelin@gmail.com om du blev intresserad! Först till kvarn osv.

Här kan man minnsann bo billigt (för att vara Helsingfors), centralt och nära havet! För att inte tala om alla härliga kaféer, loppisar och yogastudios som finns i mina hoods!

Jag tänker att ni som läser min blogg har allra bäst koll på hurdan typ som skulle passa i detta hem, så tipsa gärna era vänner och bekanta!

*väntar med spänning*

Keittio2Ett kök att älska. Ja, det är litet och kråtigt, men: vi har gasspis! Att leva två år med gasspis har fått mig att rysa av obehag varje gång jag ser en lägenhetsannons med vanlig spis. SÅ bra är det att göra mat på en gasspis. Snabb uppvärmning och avstängning. Ai että.

fredag 4 november 2016 - 05:50

Vlogg: mini-lägenheten i Hongkong!

Hehe, här är min första videoblogg någonsin! Det känns ytterst pinsamt att publicera den, i denna totalt oredigerade version. Men det är väl bra att ge den här polerade somevärlden lite authenticity. Exakt så här aningslös och pinsam kan jag vara. OCH RÖD I FEJSET.

Alltså: videon är en rundtur i mitt lilla lilla hem i Hongkong. Lägenheten kan inte vara mer än 3,5 kvadrat, har jag räknat ut. Jag filmade det här redan för några veckor sedan, när jag precis flyttat in. Därför pratar jag om min praktikpartner som om hon ännu bodde i Hongkong, och därför har jag redan varit på bröllopet vars inbjudan jag visar upp i videon (det var inte så annorlunda än en finsk vigsel). Det högljudda bruset kommer från luftkonditioneringen som står på för fullt hela tiden, dag som natt. Det är först när jag ser videon som jag inser att det där bruset faktiskt är konstant.

PS. I nästa nummer av FMS tidning Mission kommer en krönika där jag berättar mera om hur det är att bo så här smått. Läs den! (Här kan du prenumerera på tidningen. Helt gratis. Välproducerad och snyggt layoutad info om hur världen faktiskt blir lite bättre hela tiden. Läsning som ger hopp.)

Kan ni gissa hyran för den här?

måndag 12 oktober 2015 - 18:53

Ja det hände igen

Det är inte så länge sedan jag skrev att jag flyttat till Borgå, att jag börjat spinna nya rottrådar dit. Flytten rimmade på många sätt väl med mina ideal: bo mindre, enklare, längre bort från det jäkt som finns i större städer. Bo i trähus, nära vattnet, nära bra äventyrsskog.

Och det hade antagligen funkat riktigt bra, om det inte var för att jag kirrade ett heltidsjobb i Helsingfors. Så nu har jag flyttat härifrån…

Gult hus Borgå Hammars

…hit.

Rödbergen

Till Helsingfors, till Rödbergen, till mitt i böllon.

Jag flyttade från en pendeltid på i värsta fall två timmar från dörr till dörr – till en fantastisk tio-minuters-promenad. Jag flyttade från badrum och kök i grannhuset till badrum och kök tre hoppsasteg från min säng. Jag flyttade från billig hyra till dyrare variant, men från ett otroligt vardagskråtande till något som så småningom ska bli feng shui.

Nu ska jag alltså slå ner några nya bopålar här, de där pålarna som inte riktigt hann bli nerslagna i Borgåleran. Det ska väl gå. Men då får jag nog sluta upp med att läsa om Underbara Claras självförsörjning och stirra på Jonna Jintons instagrambilder. Jag behöver urban inspiration. Tips, någon? Hur skapar jag ett meningsfullt och njutbart liv i storstan?