lördag 25 februari 2017 - 13:00

Shades of red

swatch2

 

Många är vi väl på jakt efter det perfekta, röda läppstiftet...right? Så också jag. Visserligen har jag mina favoriter, men röda nyanser finns det många av och alla har de sin charm. Här är swatchen på de tre senaste inköpen.

 

makeuprevolution3
Först ut är Make Up Revolutions Amazing Lipstick i nyansen "Reckless". En lite djupare röd färg, men som inte är allt för matt på läpparna.

makeuprevolution2
makeuprevolution1


Själv föredrar jag
mörkare nyanser, och den här nyansen är t.o.m på gränsen på för ljus. Men snygg! Märket Make Up Revolution är ett av mina favoriter i sminkvärlden, men jag måste säga att läppstiftet inte uppfyllde förväntningarna. Jag var tvungen att applicera flera gånger för att få färgen jämn på läpparna, och det tog alldeles för lång tid. Dessutom kändes det för glansigt. 

 

nyx7


Näst på tur är NYX Butter lipstick i nyansen "Juju". En väldigt ljusröd nyans, nästan intill korall skulle jag säga. 

nyx6

nyx5


Denna var tyvärr för ljus i smaken för mig. Men bra att ha ifall en kund trivs i ljusröda läppar! Butter lipsticket ger en vädligt glans yta (som smör) på läpparna. Det var lätt att applicera men helt enkelt varken min typ av färg eller konsistens.

nyx4
Sist ut är också ett läppstift från NYX, men i modellen Matte lipstick och nyansen "Bloody Mary".

 

nyx3

nyx2

 

Definitivt mera min typ av röd! En riktigt "bloody mary"-färg, så namnet passar ju hur bra som helst. Det här läppstiftet lämnar en matt yta på läpparna och krävde dessutom inte att man höll på länge att applicera, innan läpparna var täckta. Vinnaren idag är denna. Perfet klarröda läppar för den som vill.

 

 

lördag 25 februari 2017 - 10:47

Lissabon calling!

Hälsningar från ett soligt Arlanda. Idag är det nämligen dags för mig och familjen att åka på en fem dagars semester till Portugal och Lissabon. Jag se SÅ fram emot att få lite miljöombyte, känns som att det var evigheter sedan vi reste iväg. Förra året blev det när jag tänker efter nog en hel del resor: Prag, Grekland, Pärnu och Stockholm x 2, men det här året kommer toppa allt. 

 

arlanda2

arlanda1


Just nu har
vi ett par timmars väntetid här i Stockholm, så passar på att jobba lite med sådant jag inte hann med i morse. Min dator åker självklart med på resan och jag har planerat att undnlägga 2h arbetstid per dag.

I Lissabon har vi hyrt en 130kvm stor lägenhet som vi kommer bo i hela familjen. Det blir skönt med lite omväxling och dessutom får man ju gå ut på frukostar varje dag eller varför inte komponera ihop en i vårt kök ♥ Det jag ser mest fram emot är att äta skaldjur, upptäcka staden, dricka portugisiskt vin och förstås fara på några springturer med pappa. Ännu känner jag att kroppen inte är hundra procent återställd från förkylsningen, men hundra gånger bättre än i veckan. Så om jag har riktigt tur blir det en lätt länk redan imorgon.

Det kommer dyka upp lite tidsinställda inlägg åt er här på bloggen, men kommer säkert hinna uppdatera live från Lissabon också. Ha de!

fredag 24 februari 2017 - 08:00

Bättre välmående med bindvävsmassage

*Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Wasa Massageakut*

Som ni kanske vet är jag förutom intresserad av mode & skönhet, också väldigt intresserad av träning och hälsa. Här i dagarna började jag nya springschemat inför Stockholm marathon och Energyrun, och ska verkligen försöka fokusera på välmåendet i vår. Så vad passade då bättre än att inleda veckan med en välbehövlig massagestund? 

 

wasa massage akut3


Passande i gymmet där jag tränar, finns också Lars-Erik West som är ägare av Wasa Massageakut. Lasse erbjuder idrottsmassage och bindvävsmassage och hans mottagning är öppen för allihopa, medlemmar som icke-medlemmar. Vi hade bokat in en tid förra veckan för att jag skulle få testa på bindvävsmassagen. 

Det första jag tänkte på var att en bindvävsmassage gör ont, men jag fick direkt höra att det inte ska kännas smärtsamt, då avbryter man eftersom man inte är tillräckligt avslappnad. För mig tog det inte alls sjukt, man måste bara tänka på att sitta avslappnad utan att räta på ryggen eller spänna kroppen.

 

bindvavsmassage6


För er som inte hört om den här massageformen förut, kan jag berätta att bindvävsmassage är en vetenskaplig beprövad massageform som utvecklades på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster. Här i Finland är det en relativt ny metod, och Lasse är faktist ensam att utföra den från Tammerfors och uppåt. 

Bindvävsmassagen hjälper speciellt bra mot astma, reuma, ledproblem, mag- och tarmproblem och olika allergier. Utför man en bindvävsmassage i ansiktet reducerar det också rynkor och kallas för "natural facelift". Hur bra!? I grundbehandlingen börjar man med drag i bäckenet, längs ryggraden, under revbenen och upp till nacken. 

 

bindvavsmassage3


Vid bindvävsmassage används inga oljor eller liknande, utan använder långfingret fuktat i vatten för att få friktion. Man berör alltså det icke-viljestyrda nervsystemet och allt som finns i samma nervbana får behandling. Lasse berättade att hela 16% av ens kroppsvikt består av bindväv. Alla senor, ledkapslar och ligament är bindväv. Via bindväven får muskelcellerna sin näring och via bindväven försvinner slaggämnen från muskelcellerna. Idén med massagen är att spänningarna i musklerna ska släppa, så att blodcirkulationen kommer igång och kroppen reparerar sig. 

 

binsvavsmassage3

bindvavsmassage4

 

Jag var mest spänd på sidan om ryggen, där kändes det som mest under massagen. Försökte verkligen slappna av (under massagen är det okej att sitta som en hösäck) och låta behandlingen verka. Efteråt kände jag mig mjukare i kroppen.

Du behöver inte ha ett "problem" för att gå på bindvävsmassage, utan det hjälper också till i förebyggande syfte. Men skippa gärna om du har mens, är förkyld eller har ett öppet sår. Eftersom behandlingen lägger igång blodcirkulationen kan man få rikligare blödning. Det är också bra om du berättar din sjukdomshistoria.

wasa massage akut


Hos Wasa Massageakut kan du också köpa Kombucha, som är en hälsodryck importerad från Sverige. Kombucha innehåller mjölksyrebakterier, enzymer, b-vitamin och antioxidanter.
Drycken hjälper till att förbättra din tarmfkora och matsmältningen, och är lätt kolsyrad. Den finns i fyra olika smaker och jag själv valde strawberry-mint, definitivt dagens bästa val!

wasa massage akut 2


Här får man också tag på omega-3 tabletter deluxe. De här omega-3 tabletternas ingredienser kommer från Nya Zeeland. I Nya Zeeland är ozonskitet betydligt tunnare än på andra ställen, vilket gör att växter och djur tillverkar mera antioxidanter = bättre grejer. Jämför man butikens tillskott som innehåller två par omegafettsyror, innehåller de här aderton stycken.

 

bindvavsmasage8

bindvavsmassage5


"Ju flera som utför det, desto bättre"

Lasse har själv gått sin utbilding i Stockholm, och har sedan 2015 jobbat heltid med sitt företag Wasa Massageakut. Eftersom det ännu är en okänd metod i Finland är han rätt ensam om att uföra det här i nejden. 

Är du intresserad av att utbilda dig? Då har jag goda nyheter! Lasse berättade att om han får in tio intresserade till en grupp, kan de komma från Stockholm och dra utbildning här i höst. Det är en utbildning som är uppdelad i tre delar: Grundkurs, Fortsättningskurs samt Avancerad kurs och de här varar i en vecka vardera. Man behöver ingen tidigare kunskap, utan det är bara att ta konakt med honom:

 

bindvavsmassage7


Just nu finns det ett grymt erbjudande på gång, köp fem behandlingar och du får den sjätte på köpet. Jag rekommenderar verkligen att testa bindvävsmassagen, den passar allihop. Har du inte möjlighet att komma till Wasa Massageakut på grund av t.ex. dåliga ben, gör Lasse också hembesök. Det kallar jag service när det är som bäst. Ni hittar hans mottagning på: 

WASA MASSAGEAKUT
LARS-ERIK WEST
WOLFFSKAVÄGEN/WOLFFINTIE 36 F10
65200 VASA/VAASA
0500351430
wasa.massageakut@gmail.com

torsdag 23 februari 2017 - 10:10

En sista gång

Igårkväll hade vi stilkurs på Arbis för sista gången! Tänk att sex veckor går såhär sjukt snabbt?! Jag talade bland annat om basgarderoben och så gjorde vi alla en egen personlig stilguide i slutet för deltagarna att ta med sig hem.

perosnlig stilguide1


Det har verkligen varit superkul att vara kursdragare igen. Speciellt för en grupp som varit engagerade, frågvisa och intresserade från början till slut. Igår kände jag mig verkligen febrig och ganska seg men fick upp energin och hela tre timmar höll vi på. Ett bra avslut! Nu får man se om det blir mera kurser någon gång, eller inte..

sminkhallare2

sminkhallare1


Jag hade tänkt
göra en roadtrip till Jakobstad igår för att hälsa på en kompis, men eftersom halsen var så ond och kroppen seg blev det hemmadag. Men då hinner man med nyttigheter som inte kräver mycket energi, som att t.ex ordna upp sin smink-förvaring. Det är aboslut ett tips för allihopa: skaffa en sån här förvaringsgrej (som kan snurra) så tar sminket betydligt mindre plats. Jag har min på tvättmaskinen, då tar den dessutom ännu mindre plats.

 

Nu: Förbereda presentation på ÅA och sedan hem under täcket igen. På lördag åker vi till Lissabon och då ska jag minsann vara frisk!

onsdag 22 februari 2017 - 09:36

Så uttalar du modehusen

Efter gårdagens inlägg började jag inse att det här med uttal på märken och sånt är ju ganska kul! Jag menar det är samma med t.ex maträtter. Ofta finns det lika många uttal som det finns människor när någon ska beställa en Entrecoté. 

Därför grävde jag runt lite och hittade inspiration från ELLE, Metromode och Café, och har samlat ihop en egen topp tio lista. Några populara designmärken, som jag själv tycker har varit svåra för folk att veta ur man uttalar. Får du dom rätt? 

 

1. Balmain: Bahl- maa(n)  

cms block image 12

Tänk på att i många franska modehus uttallar man inte N:et i slutet över huvudtaget. Det ska låta som att du stoppar precis innan sista N:et.

 

 

2. Christian Louboutin: christian loo-boo-taa(n)

C40iiLZXUAAWK I

 

3. Givenchy: dji-von-shee

maxresdefault

Givenchy har jag nog hört uttallas på hundra olika sätt, vanligast är: "giventjy". Men tänk på att det här också är ett franskt märke. Franska är svårast haha.

 

5. Hermès: er-mess 

Hermes windows by Nendo Japan1

Lämna bort S:et i slutet!

 

6. Lanvin: lahn-vahn

c21fb373bedde09947c34b017a85eb8b

Man kan försöka undvika uttala det supersvensk: Lahn-viin

7. Louis Vuitton: loo-ii v(o)i-tåå  

fc846cc2ec45d3efcb957a6321f69614
Jättesvårt att SKIRVA ett uttallande på LV? Men tänk franskt uttal och lämna bort N:et i slutet.

 

8. Ralph Lauren: Ralf låår-en 

b87e32123bab1b0e6fce193a1abcbb0b

Franskt "R"

 

9. Tiger of Sweden: Tiiger of sweden

tiger of sweden brand 1

Svenskt uttal på tiger, engelsk på "of sweden"

 

10. Whyred -  Oai- red

image side

Trots att det här är ett svensk märke ska det uttalas som frågan "Varför röd?" på engelska. Det är faktist därifrån designernamnet kommer i från. 

 

Har ni frågor så ställ dem! Mina planer blev avbokade för dagen (ligger hemma i otroligt sjuk hals). Så jag jobbar hemifrån idag och ikväll är det sista gången som jag håller arbiskurs. Vi ska köra dubbellektion och tala om basgarderob och sådant skoj ♥ Men först: Honungsvatten.

 

tisdag 21 februari 2017 - 10:28

En outfit.

Morgon! Igår fick jag två franskunder avbokade vilket betydde halvledig dag. Förutom lite jobb med Sevendays och ett samarbete till bloggen var jag helt ledig, så mötte upp Ella för en kaffe och lite skvaller på Sweet Vasa. Hann också klippa och färga håres hos Day to Day, SÅ nöjd med en mörkare ton!

 

Inte trodde jag någonsin jag skulle visa upp min klädstil här på bloggen, men Ella tar ju så fina bilder att det är en skam att inte visa ♥ Synd bara att en inte är fotogenisk, alltså när jag visar upp en sminkning t.ex är jag tvungen att ta typ femtio bilder för att få en normal haha, vissa har det helt enkelt inom sig, andra inte. Övning ger färdighet! 

 WhatsApp Image 2017 02 21 at 07.37.11

WhatsApp Image 2017 02 21 at 07.37.10 side

WhatsApp Image 2017 02 21 at 07.37.12 2

Så om någon undrar:
Kappa från Tiger of Sweden 
Skjorta från Lexington Company
Brallor också från Tiger
Läderskor från Ellos
Scarf By Malene Birger
Hund från Vörå

 

Visste ni förresten att man uttalar ordet "Tiger" i Tiger of Sweden som man säger på svenska?? Alltså "tiiiger", inte "tajger". Vill alltid rätta när jag hör det som en riktigt besserwisser. 

 

Idag mår jag lite sämre tyvärr, min hals är ganska sjuk så är i valet och kvalet att skippa träningen idag. Åker till Lissabon i helgen så har ställt springschemat ganska tight i veckan, men är man sjuk så är man. Ska vänta och se tills kvällen. Ha en toppendag ♥

Taggar:

Kategorier:

Stil

Skriv en kommentar 7

söndag 19 februari 2017 - 18:43

Söndag i Helsingfors

 

Hälsningar från tåget upp till Vasa. I fredags åkte vi ner till Helsingfors för att fira våra vänner Jani & Jennys förlovning och samtidigt ha lite inflyttningsfest i deras lägenhet.  Jag och Lizette kom till Helsingfors igår och vi började med att möta upp Linda och Ica för lunch på Factory. Efteråt tog vi oss ut till Busholmen och till Lindas lägenhet. Alla mina vänner bor så otroligt fint här att man blir avundsjuk, jag vill också bo i Helsingfors (åtminstone på helgerna). 

 

16810987 10155057746387767 17373571 o


Jenny och Jani har just flyttat till sin nya lägenhet och igår blev den fylld av vänner, bekanta och nya ansikten! Kvällen gick så otroligt snabbt och det blev en tiopoängare med program, lekar och utgång i Helsingfors. Trots att vi inte träffar våra kompisar i södra Finland lika ofta, är det SÅ kul att hänga ♥

 

brunch6

brunch7

brunch8

brunch9

brunch1

Idag vaknade vi sega men taggade för frukost! Så hoppade på bussen ut till Eirastranden till Icas och hennes fästmans nya lägenhet. Sju stycken satt vi runt bordet ända tills eftermiddagen. Ica & Eemelis lägenhet kändes som drömmen och jag själv fick otroligt mycket inspiration till min framtida. Det gäller att planera i tid!

 

Kommer hem redan 20-tiden ikväll så ska sätta mig ner, planera kommande vecka och se på nya "passengers". Hoppas ni hade en lika fin helg som mig ♥

 

 

lördag 18 februari 2017 - 08:00

Färganalys - är du vinter, vår, sommar eller höst?

En grej jag diskuterade med Jeanette om i onsdags var färganalysen och huruvida den är relevant eller inte. Färganalys är alltså något som slog igenom som en boom här i Finland på 80-talet, sedan försvann trenden en tid men nu känns det faktist populärt igen. Under min första arbiskurs hade jag inga planer på att göra färganalyser, men i princip alla deltagare önskade att vi gick igenom det. Så gjorde jag också i vårens kurs och det har varit uppskattat.

Själv är jag lite tudelad gällande färganalysen. Jag har svårt med tanken på att vara tvungen att begränsa sig till vissa färgskalor p.g.a nyans i ansiktet. Men sanningen är att ju äldre du blir, desto viktigare är val av färg. En färg kan få dig att se fräsch och pigg ut, medan en annan får dig att se grå och trist ut.

Eftersom jag bara studerat grunderna i färganalys, är jag inte en färganalytiker och har alltså inte rätt att t.ex köpa en färgkarta. Istället är tygerna som vi använder köpta från en tygaffär (förstås har jag noga valt ut dem) och enligt mig har det gått lika bra.

För att göra det simpelt: Färgerna kan delas in i årstiderna vinter, vår, sommar och höst. De varma nyanserna hör antingen till hösten eller våren och har gul underton. De kalla nyanserna hör antingen till vintern eller sommar och har blå underton.

Vinter

Vinterfärgerna är kalla och isiga, med blå underton. Personer som passar i vinterns färger har oftast ljus hy och naturligt mörkt hår (tänk lite snövit). Därför borde man ha sin naturliga hårfärg när analysen gör, men kom igen, väldigt få har det nu för tiden. Passar du i vinterns färger blir du nästan snyggare när du blir gråhårig eftersom hårfärgen oftast har en kall underton och lyfter upp ansiktet. Så vintrarna - färga inte bort det gråa håret!
Färgskalan är kall och består av många klara och starka färger:

vinter


Vår

Våren är en varm årstid och har alltså gul underton i sina färger. En person som passar i vårens färger kan ha en varm färg på hyn och gul underton i håret. Tänk pasteller: varm turkos, en härlig ljusrosa och gul är färger som passar.

var

 

Sommar

Sommaren tillhör den kalla gruppen, fast man kanske automatiskt kopplar sommaren med värme. En person som har en mera rosig hudton och sval färg på håret t.ex askblont (vanligt i norden) kan eventuellt höra till den här gruppen. Sommarens nyanser är kalla men inte lika starka som vinterns, utan typ kalla pasteller. Tänk en kall puderrosa eller en sval grön.

sommar

 

Höst

Höstens färger är precis som höstlöven: Varma, murriga och dova med gul underton. Tänk en varm orange, brunt och djupblå. En person som passar i höstens färger har oftast en gyllene hudton och en hårfärg med kopparton. Varm brunt eller kastanj är också vanliga färger. Hit hör jag! Jag är en höst, blir lätt brun på sommaren och har en varm underton i håret. Det sa min färganalys i alla fall.

host

 

Nu är det ju väldigt svårt att utgående från ett blogginlägg bestämma vilken årstid man är, och fast man tror att man passar i vissa färger kan en analys säga något annat. För att göra det ännu krångligare så finns det paletter för vår-sommar, vinter-vår, sommar-höst, höst-vinter osv. En hel vetenskap med andra ord! Men vill du kanske få en aning om vilken årstid du hör till, bjuder jag på ett test (om jag minns rätt är det från boken Color me beautiful från början, men jag har översatt det till svenska). Det kanske kan ge dig en ledtråd…

 


 

Skarmavbild 2017 02 17 kl. 21.25.57 down


 

På min kurs testade vi också med tyger och jag känner att alla fick en årstid som passade dem. Har man gjort en färganalys som yngre kan det finnas skäl att göra den igen som äldre, eftersom huden ändrar ton med åldern! Har du testat en färganalys och vad tyckte du?

 

 

onsdag 15 februari 2017 - 20:57

Sånt som hänt på senaste tid.

fransforlangning2

fransforlangning1


Hej på er!
Det har blivit rätt mycket denna vecka. Just nu är jag upp till fyra franskunder och min femte kommer på fredag. Superkul! Att göra fransförlängning är lite som terapi: petigt, noggrannt och avslappnande.

bindvavsmassage1


Idag efter gymträningen fick jag också testa något helt nytt: Bindvävsmassage. Min upplevelse får ni läsa mera om i ett skillt inlägg.

stilkurs3

stilkurs2

 

Något jag också gjort på senaste tiden är hållt min nästsista lektion i stilkursen på Arbis. Tiden går såå himla fort! Vårt tema för kvällen var smink och vi gjorde en vardagsmakeup och kvällsmakeup. Lite bryn, läppar och sånt var också grejer vi fokuserade på.

 

Nu ska jag bara ta det LUGNT ikväll och inte göra något jobb mera. En timme relaxande innan läggdags är alltid skönt. Skärmen släcks. Over and out. 

måndag 13 februari 2017 - 17:30

Make up - Valentine's day

Här kommer lite inspiration till vändagen/alla-hjärtans-dag som går av stapeln imorgon ♥ Jag tycker att man får uppmärksamma all sorts kärlek denna dag och visa sina nära och kära hur mycket de betyder för dem. Och förstås ge sig själv lite mera kärlek! Det ska jag i alla fall göra och unna mig en uppiffning. 

valentines makeup 5

valentines makeup 4

valentines makeup 3

valentines makeup1

valentines makeup

Bas
Lumene longwer blur foundation, honey + Mary Kay liquid foundation, bronze 
Make Up Revolution cover & conceal, light
Make Up Store loose powder, banana
Make Up Store Contour kit, light

Ögon
Lumene blueberry eye mekaup pencil
Ben Nye eyeliner
Maybelline Colossal Volum' express mascara
ABH dip brow pomade, dark brown
Make Up Revolution ultra eyeshadows

Läppar
Kicks lipstick dark spirit + indian rose

 

valentines makeup 2

valentines makeup 7

valentines makeup 6

En enkel, lite mera romantisk sminkning som fungerar bra hela dagen. Kärlekens färg för mig är rosa och rött och därför valde jag det här. Se nu till att ta hand om era älsklingar extra noga imorgon!