Ett litet hej från Kambodja

torsdag 10 november 2016 - 13:01 | 0 Kommentarer

Hallå hallå! Har ni fått nån snö där hemma än? Vi anlände till Kambodja igår på eftermiddagen, efter en flera timmar lång bussresa mellan Ho Chi Minh City i Vietnam till Phnom Penh som är huvudstad i Kambodja. Ett litet stopp vid landsgränsen för att ordna med visum, och sen plötsligt var vi i ett annat land! Mycket smidigt. Jag lovar göra en utvärdering av Vietnam snart också, men först några rader om denna dag.

 

IMG 1673

 

Visst märks det att Kambodja är fattigt, med ofärdiga och slitna vägar inne i stan och så, men oj så grönt här är! Och vidsträckta landskap utanför staden där det är grönt så långt ögat kan se. Väldigt vackert.

Idag åt vi frukost nere vid Meking-floden, innan vi vandrade vidare. Blev rätt fort stannade av en ivrig tuk tuk-chaufför som insisterade på att vi skulle ge honom ett jobb för dagen, så efter en stunds övertalan gav vi med oss och körde iväg till Silk Island för att se hur livet ser ut där. Roligt att åka tuk tuk för det fläktar ju så skönt i värmen, men med allt damm och avgaser blir en lite torr i halsen.

 

IMG 1656

 

Efter att ha tagit färjan över floden skumpade vi sedan vidare längs med de små vägarna på ön, och stannade till vid en silkesfarm med silkeslarver och lite övriga djur och insekter, samt vid en annan gård för att se hur de väver vackra sjalar och tyger av silket. Så otroligt imponerad av deras kunskaper och hantverk! Alla människor vi mötte på ön var så otroligt glada och trevliga, barn vinkade och ropade hej när vi körde förbi, och vi såg bara leenden. Det kändes som att vi var varmt välkomna.

 

IMG 1658

 

Vi åt lunch på ön (ris och så kallad "morning glory", en slags kål/spenat), som alltså låg mitt i floden, innan vi körde hemåt igen. Tackade vår guide och chaffis, Jen kallade han sig, för allt vi fått se och ta del av och önskade honom allt gott. För 15$ per person fick vi ju ändå se en hel del, och de pengarna kommer en långt på i detta land... Så vi var alla rätt nöjda, tror jag.

 

IMG 1675

 

Imorgon tänkte vi hinna med den mörkare sidan av detta lands historia, med massmord och tortyr på sjuttiotalet, innan vi sedan på kvällen tar en "hotell-buss" (?!) till Siem Reap och Angkor Wat. Misstänker att ögonen kommer tåras rejält. Det finns så mycket grymheter i historien... Och grymheterna pågår och upprepas fortfarande världen över. Men! Kärlek till er alla och ha en jättefin dag!

Kategorier:

Resor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.