Good morning, Vietnam

söndag 23 oktober 2016 - 06:31 | 2 Kommentarer

Hej på er! Det börjar vara ett tag sen nu, men vet ni, jag har det alldeles fantastiskt bra just nu. I skrivande stund ligger jag på en flera kilometer lång sandstrand utanför Hoi An, som ligger ungefär i mitten av Vietnam. Sedan Hanoi (som var en intressant stad, men inte värd fyra nätter) har jag hunnit med bergsvandring i vackra Sapa, strandhäng och tyfonvarning i Cat Ba, och nu har vi då flugit vidare söderut.

 

IMG 0551

IMG 0610

 

Sapa gillade jag jättemycket. Det är en liten by uppe i norra Vietnam, nästan vid gränsen till Kina. Vi bodde på ett homestay (som en kille på Instagram rekommenderade) i en ännu mindre by, Tavan, strax utanför. Mitt bland risfälten, med grisar och ankor och hundvalpar som sprang löst runt gården, och bergen runt omkring oss. Jag signade upp mig på en heldagsvandring, så efter frukosten trampade vi iväg uppför berget och gick uppåt i minst tre timmar. Jäklar, som vi svettades... Vi hade en lokal guide med oss, som berättade lite om livet i bergsbyn, om odlingar och risskörd. Jag fick också prova skörda ris! En fantastisk dag uppe på 2400 meters höjd. Vi åt även ett par vietnamesiska middagar ihop med resten av gänget i huset, något jag värdesätter otroligt mycket. Att få möta människor från olika delar av världen och höra om deras upplevelser och erfarenheter.

 

IMG 0629

IMG 2

 

Cat Ba är en ö Som ligger vid UNESCO's världsnaturarv Ha Long Bay, och dit åkte vi efter bergen. Lite sol och bad i några dagar, tänkte vi. Tja, det började bra, med en härlig dag på stranden, men sen blev vi allt mer uppdaterade om den överhängande risken för tyfon i just vårt område... Spännande med en jättestorm, tyckte vi med skräckblandad förtjusning och förberedde oss för ett par dagar inomhus. Mulet och regnigt blev det, och blåste rätt hårt emellanåt, men nån storm blev det inte... och tur var väl det. Så efter två lata dagar var det soligt och fint igen. Vi åkte på en heldagstur med båt, från åtta till fem, i skärgården i Ha Long Bay, och wow hörrni, så otroligt vackert! Vi paddlade kajak under grottor och njöt av tystnaden, åt jättegod tofu och ris till lunch, hoppade i från båten till havs och flöt runt, beundrade naturen och solnedgången... En helt underbar dag.

 

IMG 0859

 

Nu är det nog dags för ett dopp i havet, sen ska jag sola magen. Ha en härlig söndag!

Kategorier:

Resor

2

Kommentarer

  • Cecci

    23.10.2016 10:57 (11 månader sen)

    Wow! Verkar så härligt


  • Petra

    24.10.2016 11:15 (11 månader sen)

    Ååhh! Låter så drömmigt!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.