Höstig, mustig & mumsig jordnötsgryta

lördag 24 september 2016 - 21:32 | 4 Kommentarer

Nu tänkte jag, för ovanlighetens skull, bjuda på en maträtt som det faktiskt finns recept till... Nämligen en vegansk domoda, eller gambiansk jordnötsgryta som det väl heter på svenska! Denna rätt passar absolut bäst när det börjar bli lite kallt och ruggigt ute, för den är så oerhört smakrik, mustig och mättande. Vågar påstå att jag aldrig smakat nånting liknande förrän jag lagade denna gryta första gången. Självklart är det inga svåra saker heller - ju enklare, desto bättre!

Receptet är inget jag kan ta på mig äran för själv. Minns inte var jag kom över det första gången, men har återkommit till det samma några gånger därefter. Ni hittar receptet HÄR från Zeinas Kitchen, som bloggen heter. Kan varmt rekommendera! Sen går den ju att variera eller ändra på lite smått också för den som vill... Själv kunde jag inte alla gånger hålla mig från att hälla i en burk med kokosgrädde, för det är ju så gott?! Men ursprungsreceptet är verkligen gudagott. Lovar.


IMG 9793

IMG 9797

IMG 9798

 

Gjorde mat till mig och min lillebror denna lördag, och lyxade till det med efterrätt också... Snabbt och fuskigt, men åh, den är faktiskt jättegod dendär soygurten! Min nya favorit. Men jordnötsgrytan hörrni. DEN är en klar favorit sen tidigare bland de färdiga recepten som finns. Blir hungrig igen nu när jag bloggar om det. Och ifall ni undrar så hade jag sötpotatis/batat, paprika och blomkål i min gryta. Mums.

Kategorier:

Matlagning

4

Kommentarer

 • Petra

  26.09.2016 09:35 (12 månader sen)

  Vad tyckte lillebror? ☺️

  • Malin Nyman

   26.09.2016 10:07 (12 månader sen)

   Innan han ens hunnit smaka sa han "denhä sku säkert va bra me kyckling i" och sen påstod han att de va torrt. ? När ja blev sur så sa han no ändå att de va gott. Hmm.


 • Sofia

  27.09.2016 13:39 (12 månader sen)

  Mums det måste jag testa nån gång! Hur tänker du annars kring protein? Har du koll på hur man vet att man får i sig tillräckligt med protein? Är själv nybliven "vegan/ovo-vegetarian" (äter ägg nån gång ibland) och funderar endel över just protein. Vi äter nog linser, bönor, ärter och liknande i princip varje dag, men det är ju inte så lätt att veta om det är tillräckligt då man just bytt kost... Hur tänker du?

  • Malin Nyman

   02.10.2016 23:50 (12 månader sen)

   Gör det! Jag ska skriva ett inlägg med mina tankar kring protein - stay tuned!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.