Kompisar och trattkantareller

söndag 2 oktober 2016 - 21:57 | 1 Kommentarer

I fredags hade jag min sista arbetsdag på butiken, så nu är jag alltså arbetslös. Tur att det är frivilligt! För att fira detta körde jag iväg till Vörå, där mina vänner hade förberett vegansk middag. Jättegott var det, tack! Tog en liten promenad på kvällen och hade turen att få se fantastiskt norrsken, så nu är jag nöjd och belåten över att jag hann se det innan jag lämnar Norden. Jag blir som ett lyckligt litet barn varje gång norrskenet lyser upp himlen... Älskar det. Sov även natten i Vörå och åt smoothie och avokadosmörgås till frukost innan jag sen körde hem igen för att umgås med nästa gäng vänner... som överraskade mig med att bjuda mig på mat på valfri restaurang, följt av vin och soffmys i Smedsby. Alltså kan vi bara ta en stund för att ösa massvis med kärlek och beröm över mina underbara vänner som har ansträngt sig för att laga veganskt för min skull, och tagit extra tid på sig i butiken för att läsa ingredienslistor och valt produkter utan animalier? Jag blir alldeles varm i hjärtat över det. Tack, tack, TACK! Ni är bäst!

Igår fick jag även lite avskedspresenter i form av en "My Little Pony"-resemaskot (vår gemensamma Whatsapp-grupp heter "My little pownies"), ett stooort hejdå-kort, och TRATTKANTARELLER. Hur bra present är nu inte det?! Så självklart var jag tvungen att laga nåt gott av det till söndagsmiddag. En trattkantarellpasta, fick det bli.

 

IMG 0005

IMG 0006

 

Det bästa med denna rätt är att det är så himla enkelt! Och bara några få ingredienser som krävs för att det ska bli riktigt gott och lyxigt! Börja helt enkelt med att hacka en lök och vitlök (jag hade två klyftor), stek en stund i smör (vegetabiliskt) och ha sen i trattkantarellerna. Eller annan valfri svamp, för den delen! Fortsätt stek i lite mera smör tills de mjuknat, och häll då i en burk med havregrädde. Salta och peppra, och ös i finhackad persilja och vegansk riven parmesanost (jepp, det finns en sån och den är faktiskt bra). Jag hade även i hackad spenat - färsk sådan är absolut bäst, och själv tog jag egenodlad som jag hade i en påse i frysen. Smaka av och krydda lite till om det behövs. Sedan är det bara att servera till valfri kokad pasta, och äta och njuta! DET ÄR SÅ GOTT!


IMG 0007

IMG 0008
Nu är det bara två hela dagar kvar hemma. Tre nätter kvar att sova hemma. Sen är jag på väg söderut. Knappt så jag fattar det själv, att jag har flera månaders ledighet med sol och värme framför mig... Drömmer jag? Eller är det på riktigt?

Kategorier:

Matlagning

1

Kommentarer

  • Ida-Marie

    02.10.2016 23:32 (8 månader sen)

    Åh dendär borde jag testa, låter gott! :)


Skriv kommentar