Varför du borde besöka Hong Kong

måndag 10 oktober 2016 - 07:06 | 0 Kommentarer

IMG 0227

 

Nu sitter vi och väntar på vårt flyg som ska ta oss till Hanoi i Vietnam, och medan vi gör det tänkte jag passa på att skriva några rader om varför Hong Kong är ett ställe värt att besöka.

 

IMG 0226

 

Först och främst - landskapet och naturen. Hong Kong är en hamnstad som ligger otroligt vackert till på tropiska öar med berg och dalar och stränder. Även inne i centrum är det mycket grönska med parker, träd och växter, och vill du ta dig utanför den pulserande och alltid livliga storstaden är det inte alls svårt (eller dyrt) att ta sig ut till nån av de närliggande öarna för att njuta av banan- och papayaträd och dricka en öl på stranden mellan doppen i havet. Vi åkte ut till Lamma Island efter ett tips från en f.d. Hong Kong-bo, och det var en jättefin dagsutflykt och så otroligt skönt att komma bort från allt liv och rörelse (jag är ingen stadsmänniska direkt). Se bara till att åka hit under rätt årstid om du är ute efter en blandad stads- och strandsemester, för staden ligger i ett monsunområde och dessutom blir det ganska kallt ibland på vintrarna. vi kom hit efter regnperioden och har inte behövt använda långärmade tröjor alls eftersom temperaturen legat kring 30 grader - dag som natt.

Okej, och sen då... Maten. Om du som jag älskar asiatisk och kinesisk mat finns det absolut nåt här får dig! Eftersom jag själv inte äter kött är det lite svårare att hitta rätt, men för allätare finns det verkligen massor. Nudlar och vitlöksstekt bok choy (en typ av salladskål) åt vi från en gaturestaurang igår, och det var riktigt gott! Ungefär 7,40€ fick vi betala för en mättande portion, inklusive dricka, så även om det är billigare än hemma är det ingen billig stad. Dumplings är också nåt du bör prova. Vi lyckades hitta vegetariska sådana och vi gillade det!

För den icke-backpackande turisten är Hong Kong en fantastisk stad för shopping. Här finns ALLT. Alla stora, dyra modehus hittar du på fler ställen än ett, elektronik finns i mängder (två officiella Apple-butiker), olika sorters marknader (blommor, frukt, billiga kopior på kläder och väskor, porslin, smycken... you name it), och vanliga, billiga klädbutiker för den som inte har råd med Prada, Gucci och Versace. Söker du dig lite utanför de vanliga shoppinggatorna och istället går på sidogatorna kan du hitta outlets med märkesskor till halva priset (oj, vad det lockade att köpa hem ett par sprillans nya Nike Air Max för under 50€)! Eller sandaler för en tia. Det är synd att våra ryggsäckar redan är fulla.

 

IMG 0254

 

Så jepp, jag kan absolut rekommendera staden. Det finns jättemycket att se och göra, och på dessa tre dagar har vi gått över 40 kilometer. Det är rent och fint nästan överallt och staden känns väldigt modern, samtidigt som det gamla och charmiga finns där. Du kommer inte ha tråkigt i Hong Kong! Jag lovar!

Kategorier:

Resor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.