Veckans lista: Resor

måndag 15 maj 2017 - 00:00 | 0 Kommentarer

IMG 2133

 

Såja, äntligen en lista som passar mig finfint och som känns rolig att fylla i! Resor! Ett av mina största intressen i livet, om man ens kan kalla det intresse. Snarare en passion. Nåt jag älskar. Nåt jag verkligen brinner för.

 

IMG 2895

 

Min senaste resa gick till: I skrivande stund ÄR jag faktiskt på resa, och den gick till vackra Dubrovnik i Kroatien och görs tillsammans med min familj, min morbror, mina kusiner och deras familjer, samt morföräldrar. Här ska vi vara en vecka och fira morbror som fyller 60.
Så ofta reser jag: Jag försöker att ha som mål att varje år resa till minst två länder jag aldrig tidigare besökt. Det har jag lyckats med rätt bra de senaste åren. Och så reser jag till t.ex. Stockholm i Sverige ibland med, men för min del räknas det knappt som att resa längre om jag "bara" åker dit. Nu över vintern var jag på resande fot i ett helt halvår.
Min drömresa går till: På min bucket list finns MÅNGA ställen... men jag vill resa mer i Europa, har jag konstaterat. Italien! Grekland! Dit har jag aldrig varit. Skulle hemskt gärna också åka tillbaka till Indonesien och dyka lite.

En plats alla borde se: Irland. Om jag bara ska välja ett ställe så är det den gröna ön. Jag bodde i Wicklow på Irlands östkust i ett år som nittonåring, och jag älskade det (gör det fortfarande)! Bergen, skogen, ängarna, stränderna, havet, människorna, städerna... Irland har allt. Åk dit.

Tre saker jag packar med: Det beror helt på från ställe till ställe. Telefonen är en självklarhet, men sen då? Solglasögon och bekväma skor.
Mitt ultimata resesällskap: Mig själv. Jag föredrar nästan att resa själv, för det tvingar mig ut ur min comfort zone och det är då jag känner att jag lär mig något och växer som människa. Och dessutom är det ingen som gnäller över småspik då.
Den sämsta resan jag gjort: Alla resor lär man sig något av, så vill inte tänka på vilken som skulle varit dålig... Ingen resa är dålig rätt igenom. Däremot är Egypten ett land jag inte gärna skulle åka tillbaka till, om vi säger som så.
Den bästa resan jag gjort: Om det räknas som att resa när man flyttar till ett annat land, så är mitt år i Irland och månaderna i Nya Zeeland de två som gjort störst intryck på mig. Där växte jag i mig själv. Fast vinterhalvåret i Sydostasien var inte heller så dumt.
En inplanerad resa är: Jag har faktiskt ingen annan resa planerad efter Kroatien. Tro det eller ej! Fast om jag blir kvar i Vasa till hösten/vintern vet jag inte ännu. Eller ptja, vill gärna hinna till Stockholm och hälsa på bästis och nyfödd bebis ett par dagar i sommar.

 

D135B3B9 C401 448B 9191 53C475F8AD17

Kategorier:

Resor

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.