Veckans lista: Skönhet & ideal

tisdag 23 maj 2017 - 11:53 | 0 Kommentarer

Ny vecka, ny lista, och även denna föll mig i smaken och jag bestämde mig rätt snabbt för att skriva ner om mina tankar om skönhet. Vad som är vackert i mina ögon är så mycket mer än utsida.

JamaicaMalleBild på mig från Jamaica, tagen av min vackra bff Anna.

 

Det här är skönhet för mig: För min egen del är skönhet att vara bekväm i sin egen kropp, att trivas med den man är och må bra inifrån och ut. Sånt lyser igenom. Ett vänligt leende och pigga ögon. DET är vackert.
Mina bästa skönhetstips: Sov tillräckligt. Skippa snabbmat och processerad föda och ät färgglatt och näringsrikt. Mycket frukter, grönsaker och vatten (att dricka tillräckligt med vatten är nåt jag själv slarvar med), för allt det du äter påverkar både in- och utsida mer än vi kanske förstår. I övrigt, om vi bara ska snacka utsida... Le! Och tvätta håret ibland, haha. Lite mascara på övre fransarna räcker för att jag ska känna mig lite snyggare än vanligt. Solsken får min kropp och hy att må bättre, men självklart gäller det att sola med måtta.
Dagens skönhetsideal är: Ohållbart. Det finns så mycket viktigare saker att fokusera på än att stå framför spegeln i en timme och pudra över ojämnheter varje morgon. Alla pinnsmala och perfekt sminkade människor som syns i sociala medier idag sätter ju press på vem som helst, speciellt kanske alla tonåringar som ännu inte hittat sig själva och blivit bekväma i sina ej ännu färdigt utvecklade kroppar. Denhär trenden med att bejaka sitt naturliga jag och alla dess skavanker och up and downs är dock något jag kan stå bakom och tycka är fantastiskt.
Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag varken jobbar för eller emot idealen, skulle jag säga. Jag bryr mig helt enkelt inte så mycket. Sminkar jag mig gör jag det för min egen skull, för att jag vill känna mig lite extra fin kanske, men allra helst är det bara fuktighetskräm jag kladdar på ansiktet varje morgon och kväll.
Min skönhetsrutin: Get up, get dressed, get out. Ungefär så! Okej, men om jag verkligen vill känna mig snygg och fräsch... jag duschar, tvättar håret, rakar ben och sånt (om jag orkar), på med fuktighetskräm, lite parfym, fixar och utmärker ögonbrynen lite, två lager med mascara, eventuellt läppstift. Mycket mer än så brukar jag faktiskt inte ta mig tid till.
Senaste gången jag upplevde skönhet: Varje dag. Leende människor med positiv attityd är vackert, och jag försöker att själv vara en sån person. Det finns något fint och vackert i varje ny dag, tycker jag. Speciellt om solen skiner.
En person som är vacker: Du som läser detta! DU, just du, är vacker. Precis som du är. Du är fin.

Kategorier:

Allmänt

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.