Veckans lista: Träning

torsdag 1 juni 2017 - 21:01 | 0 Kommentarer

DSC1773cop

Långa promenader i fina miljöer... Ja, tack! Som här i Irland, när jag gick upp till femhundra meters höjd. Det kändes i ben och rumpa dagen efter, minsann.

 

Det är få förunnat att ha en så snabb och välfungerande ämnesomsättning som jag har. I princip har jag alltid kunnat äta hur mycket som helst utan att det syns nånstans på mig och, trust me, jag äter mycket. Fråga mina vänner. Sen har jag i princip i hela mitt liv hållit på med hästar och ridning, och det är väl det som fungerat så himla bra för min kropp. Nu när jag inte ridit och arbetat i stallet lika regelbundet de senaste två åren, så märker jag en enorm skillnad på min kropp! Muskler jag tidigare tog för givet har gått och gömt sig, jag fick ryggskott, jag är extremt stel i vissa rörelser, och de sista månaderna i Asien gick jag upp flera kilon eftersom jag inte rörde särskilt mycket på mig alls. Inte bra. Med andra ord, jag borde verkligen börja träna. Och därför tänkte jag fylla i träningslistan, för att lite rannsaka mig själv på den punkten.

 

DSC 9525

Ridning är min favoritform av träning, utan tvekan. I vissa perioder, när jag jobbade med hästar, kunde jag till och med rida två-tre hästar om dagen.

 

Träning för mig är: att ha en stark, flexibel, och uthållig kropp, och den fås genom just träning. På ett eller annat sätt.
Min favoritträning: att rida ett ordentligt "träningspass" med hästen, och känna att både hästen och jag som ryttare använder alla nödvändiga muskler och kroppen på rätt sätt, och att vi jobbar med varandra och inte emot. En lång promenad i skogen, att hoppa mellan stenar och över rötter, det är också kul! Helt enkelt, mitt favoritsätt att motionera är när jag gör det utomhus och i miljöer jag trivs i.
Det bästa med att träna: är att kroppen mår så himla bra av det! Jag VILL ju ha en stark och frisk kropp, och jag vet ju att en sådan bara fås genom att röra på sig. Och av rätt sorts kost, till viss del.
Det sämsta med att träna: är att jag är så himla lat. Gymma är inget för mig, för jag är van att träna "omedvetet" genom ridning och stallarbete. Om jag verkligen måste jobba "på riktigt" för att få de där musklerna är jag inte så intresserad längre.
En sport jag skulle vilja pröva: Det finns ingen sport som någonsin intresserat mig så som ridning! Kanske just för att det är så mycket mer än bara en sport? Det är en livsstil. Fast tennis höll jag på med i ett kort tag, och det hade jag gärna prövat på på nytt för det tyckte jag var skoj.
En träningsgren jag inte förstår mig på: Allt med bollar. I just can't. Eller rytmiska rörelser, som dans och vissa träningsprogram som finns på olika gym. Nä, det är inte min grej, helt enkelt!
Därför tränar jag/tränar jag inte: Jag vill ju säga att jag tränar regelbundet, men nej, det gör jag inte. Försöker att komma mig ut på promenader några gånger i veckan, och nu har jag bestämt mig för att försöka ta mig tid till ridning minst en gång i veckan. Det trista för min del är att den sorts träning jag vill utöva behöver jag bil för att ta mig till (hatar att cykla), och jag har ju ingen egen bil utan måste isåfall låna. Så jag tränar inte för att jag inte har en bil som tar mig till träningen, haha. Lazy much?
Mina träningsmål: Målet är ju att ha en stark, frisk och flexibel kropp som orkar med. Inte bara nu i min ungdom, utan även i framtiden. Jag vill träna, motionera, röra på mig, för att må bra. Må bättre. Så enkelt är det.

Kategorier:

Allmänt

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.