måndag 17 april 2017 - 22:06

EN SOCIAL PÅSKHELG

I år är första året som jag inte firade påsken desto mer. Jag pyntade inte lägenheten, köpte inte chokladägg och sände inte påskkort. Och vet ni, det var så skönt! 

Det här var första gången i vår som jag hade fyra dagar ledigt i sträck och jag njöt fullt ut. Jag var tvungen att göra ett grupparbete, skriva en hemtentamen och börja läsa till en annan tentamen men det spred jag ut över dagarna så jag också hann göra annat. 

Under påsken prioriterade jag i första hand att ta det lugnt. Ordet stress var bannlyst hemifrån. Jag tog långa promenader varje dag och njöt av solen när den tittade fram. På tal om vädret, vad gick det igenom? En kompis tyckte att det var värre än en kvinna i övergångsåldern och själv jämförde jag det med PMS. ;)

Jag hann träffa en massa fina människor som jag knappt har sett skymten av i vår. Jag träffade två av kusinerna som var hemma från Åbo och fick samtidigt min ena faster och hennes man på köpet. Jag sprang på min andra faster i butiken och pratade en stund med henne. Idag var vi (mamma, jag, Johanna och Andreas) bjudna på mat till morbror så jag får kryssa av 3/4 av mina föräldrars syskon denna helg. Det var inte illa!

20170417 1312461

Jag hade tjejkväll med hela Vörå-gänget i söndags. Vi skulle behöva en koordinator för att lyckas planera in våra träffar. En av vännerna studerar i Helsingfors och en annan i Umeå så det blir inte så ofta vi är alla tillsammans. Det gjorde det extra roligt den här gången. 

Ikväll for jag på en snabbvisit till mina faddrar som jag inte har träffat på flera veckor. De är som ett andra par föräldrar till mig och jag har saknat att inte träffa dem så ofta i vår. Lyckligtvis närmar sommaren sig och då får jag mera tid över till mitt sociala liv. 

I lördags var jag dessutom på bio och såg Beauty and the Beast. Den rekommenderar jag att ni ser!

Det var den påsken. Kroppen känns återställd och mer i balans än på många veckor. Imorgon väntar jobb och sedan fortsätter studierna som vanligt. 

Ha en trevlig vecka!

lördag 25 mars 2017 - 12:43

NORDISKA VECKAN

Den gångna veckan har vi firat Nordiska veckan i Vasa. Alla dagar har varit späckfyllda med intressant program och jag har deltagit i en hel del. Förutom alla föreläsningar som ordnats har också, till exempel, Aroma haft ett nordiskt land som tema varje dag under veckan. 

I måndags och tisdags arbetade jag, så jag gick miste om många intressanta föreläsningar. Två av dem jag var riktigt besviken över att missa var Norges ambassadör och en föreläsning om Färöarna.

När arbetsdagen var slut på tisdagen styrde jag kosan mot Vasa. Pohjola-Nordens unga i Vasanejden (där jag är sekreterare) ordnade Nordiskt språkcafé och bjöd på våfflor vid Vasa universitet. Senare på kvällen väntade även en smörrebrödskurs. Språkcaféet blev lyckat, det talades många olika språk, däribland danska, tyska och engelska, och våfflorna var goda. När caféet var slut for jag, tillsammans med några kompisar, vidare för att lära mig att göra danska smörrebröd. Det var en trevlig och lärorik kväll.

Onsdagen bestod av diverse föreläsningar om mat. Det förelästes, bland annat, om Reko-ringar, nordiska bär och vilda växter. Dessutom hade vi besök av två gymnasielärare från Danmark som berättade om mat i konst och litteratur. Alla föreläsningar var givande men med nackdelen att vi gick omkring hungriga hela dagen. Speciellt efter att ha deltagit i föreläsningen om nordiska bär, där vi fick höra om alla desserter man kunde använda bären till. Jag tror de flesta tänkte på choklad resten av dagen.

I torsdags var det Nordens dag och då bestod programmet av en nordisk mässa i Rewell Center. På plats fanns Pohjola-Norden och Pohjola-Nordens unga i Vasanejden samt representanter från Norge, Island, Danmark och Färöarna. Det var trevligt att så många visade intresse för Norden, det är ändå något som berör oss alla. 

Igår avslutades hela veckan med en föreläsning om de nordiska flaggorna. Före det hade vi spelat bingo på danska, haft nordisk frågesport och så hade jag och en kompis hållit en föreläsning om dansk språkinlärning. På eftermiddagen for jag på cafédejt med bästa vännen och spenderade resten av kvällen där. Ett bra avslut på en bra vecka!

Idag känner jag mig som en urtvättad disktrasa. Det här var en av de roligaste, men samtidigt stressigaste, veckorna jag har haft i vår. Jag är helt slut men det var det värt. Jag gick dessutom och blev sjuk efter torsdagen, så helgen blir lugn för min del. Jag borde börja skriva ett inlämningsarbete i något skede, eftersom ett helt berg av deadlines tornar upp sig de närmaste två veckorna, men vi får se hur det blir med det.

Njut av helgen, det ska i alla fall jag göra!

tisdag 28 februari 2017 - 17:20

STRESSIGT VÄRRE

Hej alla! Jag lever!

Nej, jag har inte råkat ut för det ena eller det andra, jag har bara enormt mycket att göra den här våren. Tyvärr inte intressantare än så.

Ni vet när man har mycket att göra och plötsligt sker allt på en gång? Lite så har februari sett ut för min del. Förutom studierna, som tack och lov börjar minska i vartefter, har det varit full fart också på andra fronter. Vikariat, styrelsefunderingar, reseplanering osvosv... Vissa dagar har jag knappt hunnit hem och lägga mig innan det har varit dags att stiga upp för att gå på föreläsning. Februari har svischat förbi så snabbt, att jag fick en liten chock när jag märkte att jag senast publicerade något för en månad sedan. Det kändes som förra veckan. 

Intressantare inlägg är på kommande men det dröjer ännu ett tag. 

Ha det bra tills dess! 

lördag 28 januari 2017 - 14:30

STUDIELIVET

Vårterminen fick en riktig rivstart för min del i år. De senaste tre veckorna har jag nästan inte gjort annat än att studera och nu har jag min första lediga helg sedan terminsstarten. Dagarna har varit fyllda av kurser, inlämningsarbeten och annat studierelaterat, och därför har bloggen hamnat i skymundan.

Orsaken till att jag har så många kurser är att jag har tänkt åka på utbyte nästa vår. Därför måste jag se till att få det mesta klart i år. Vi vet inte heller hur kursutbudet och undervisningen ser ut till hösten, så det gäller att hinna med så mycket som möjligt nu. Jag tror att de flesta i min klass har ganska fulla scheman de närmaste månaderna på grund av det här.

Förutom mina vanliga kurser går jag dessutom några strökurser i utvecklingspsykologi vid Åbo Akademi. Jag studerade det ett år och har sista grundkursen kvar för att få det som ett biämne. Utöver den går jag också "Psykiska första hjälpen: befrämjande av psykisk hälsa" och "Missbrukarproblematik". Jag har som mål att bli färdig med mina studier i Vasa under 2017 så att jag kan söka mig vidare efter det. 

Man är tvungen att priotera här i livet och tyvärr har jag fått prioritera bort mitt sociala umgänge de senaste veckorna. Tack och lov träffar jag mina studiekompisar vid universitetet, annars skulle jag ha levt som en eremit i januari.

Igår hade jag äntligen tid att träffa mina vänner. De andra hade planerat en tur till Ollis på After Ski, så jag hängde med. Det var välbehövligt! Idag känner jag mig mer avslappnad än jag gjort på länge. Jag älskar att dansa och känna musiken i kroppen men gör det allt för sällan. Det borde jag se till att göra mera av i vår!

IMG 20170127 WA00031

Favoriterna (minus tre). 

Idag fortsätter helgen med läsning av kurslitteratur och diverse hushållssysslor. Tillbaka till vardagen med andra ord!

Ha en trevlig helg!

fredag 6 januari 2017 - 17:33

EN KRAVLÖS DAG

Idag har jag haft en riktigt lugn och skön dag här hemma. Jag älskar kravlösa dagar, speciellt när man trots allt får något gjort.

På förmiddagen var jag tvungen att läsa lite, eftersom jag har två hemtenter som ska in om en vecka. Jag gick en litteraturkurs på hösten och till den hör ett par böcker som ska analyseras. För tillfället läser jag Torka aldrig tårar utan handskar. Kärleken. av Jonas Gardell. Händelserna utspelar sig före jag blev född men jag har hört väldigt mycket om den tiden (vilket säkert de flesta har). Man blir genast indragen i historien och jag har svårt att lägga ner boken när jag börjar läsa. Jag trodde boken skulle vara mörkare än den var men det kan ju hända att det blir så i de två andra böckerna. Den här kan jag i alla fall starkt rekommendera även om man är en lite känsligare läsare.  

På eftermiddagen gick jag ut och tankade solljus i finvädret. Jag tröttnar aldrig på vackra vinterdagar. Hela världen vilar och det är nästan lite magiskt. 

20170106 1450091

När jag kom in bakade jag en broccolipaj. De senaste månaderna har jag blivit mer och mer intresserad av att äta vegetariskt (eller till och med veganskt) så jag har börjat pröva olika recept. Dagens var definitvt en höjdare. 

Sedan byggde jag ihop en hylla som jag ska ha i köket. Jag har sökt en tid och hittade äntligen den rätta tidigare i veckan. Jag flyttade till en ny lägenhet i augusti och nu börjar det mesta vara klart. Det enda jag måste hitta nu är en tavla till vardagsrummet och (kanske) en matta till hallen.

Nu ska jag fortsätta denna kravlösa dag med lite serier och läsning. Imorgon väntar mycket roligheter för då fyller jag år! 

Hoppas ni också har en fin trettondag!

fredag 30 december 2016 - 21:14

ÅRET 2016

Året börjar lida mot sitt slut och precis som varje år funderar jag över året som gått. Det är alltid roligt att se tillbaka och minnas vad man har gjort så här får ni en liten sammanfattning av de största händelserna 2016.

2016 var lätt det bästa och mest händelserika året i mitt liv. I år har jag fått pröva på en massa nya saker och har samtidigt ställts inför nya utmaningar. Jag har rest kors och tvärs genom grannländerna men också hunnit se en del av Finland. Jag har varit i Sverige, Ryssland, Danmark och Island samt Åbo, Åland och Helsingfors. Det land jag blev mest förtjust i var Danmark och jag kommer helt klart att resa dit igen. 

20160814 142918

I Helsingfors för att hälsa på en vän.

 

20160922 155457

Gatchinapalatset i Ryssland.

 

20161018 145554

Nyhavn i Köpenhamn. Superfin arkitektur, rekommenderar!

 

Under vårterminen satt jag i min allra första styrelse. Jag var värdinna för Studentkören Pedavoces. För er som inte vet vad en värdinna gör så var det min uppgift att fixa mat till olika tillställningar och ordna våra fester. Lustigt nog festar jag ytterst sällan själv men det var en rolig och lärorik post för det. 

Jag har under året vikarierat på dagis och det hade jag aldrig gjort tidigare. Det är det bästa jobbet jag har haft och det ger mig mycket mer än jag hade väntat mig. Barn är oförstörda och genuina och det uppstår en hel del komiska situationer under en arbetsdag. Jag vet inte om det är ett yrke jag vill fortsätta med resten av livet men det är perfekt just nu vid sidan av studierna.

I höstas skrev jag en insändare till Vasabladet i samband med att Pixnekliniken hotades av stängning. Jag hade aldrig trott att det skulle få den publicitet det fick men det blev en snöboll som sattes i rullning. Insändaren ledde till en artikel, som ledde till en radiointervju, som ledde till att jag höll en föreläsning i Helsingfors, vilket ledde till att jag fick den här bloggen. Helt galet! Den respons jag har fått har varit fantastisk och den har hjälpt mig att en gång för alla gå vidare med mitt liv. Jag har redan planer för vårterminen på den här fronten men det är hemligstämplat tillsvidare. 

Året har inte bara fört gott med sig. I slutet av april gick min syster i väggen och hon har haft en lång återhämtningsperiod. Johanna har alltid gått på i 110 och aldrig bearbetat det som vi varit med om. Till skillnad från mig som tänker för mycket, tänker hon för lite och har inte tagit sig tid att tänka över det som hänt omkring henne. Jag kan inte säga att det här var oväntat, jag har misstänkt att det skulle ske i ett par år, men man blir ändå ställd. Det faktum att hon är så pass ung gjorde också att många inte ville tro på att hon faktiskt var utbränd. Idag mår hon mycket bättre men hon har en lång väg kvar innan hon är helt återställd. Tack och lov blir det bättre hela tiden men det är svårt att som storasyster se på när hon inte mår bra. Något gott har i alla fall kommit av det här. Hon har mycket bättre kontakt med sina känslor nu och är mer harmonisk än tidigare. Det har jag hoppats att hon skulle komma fram till i många år. 

 

20160716 215057

Tillsammans med Johanna i somras. Älskar dig!

 

Så har vi också chockbeskedet som kom i början av juni: Enheten för nordiska språk ska flyttas till Jyväskylä. Det innebär med andra ord att från och med den 1 augusti 2017 är ingenting säkert längre gällande min utbildning. Jag hinner få min kandidat i Vasa, resten är ett frågetecken tillsvidare. Det här var ett hårt slag för de flesta av oss. Jag trodde att jag skulle spendera de närmaste fem åren i Vasa
och hade börjat planera mitt liv enligt det men plötsligt är ingenting säkert. Jag har byggt upp mitt liv
så många gånger att jag har riktigt lejdon av det och hinner aldrig få rötterna i jorden innan det börjar
om igen. Ja, det kan vara intressant och givande att flytta längre bort och studera på annan ort men
hela mitt liv är här. Förhoppningsvis börjar saker och ting klarna till våren så man vet hur hösten ser ut. Hur som helst tänker jag se till att få ut så mycket som möjligt av studierna det kommande året!

För första gången på väldigt många år har det varit lugnt på hemmafronten. Vi har haft små fnurror på tråden men inget som sticker ut när jag ser tillbaka på året. Jag kan inte beskriva hur skönt det känns 
och jag hoppas att nästa år fortsätter i samma stil. Vi har ett femårsjubileum på kommande i februari!

Som ni ser har det varit ett varierande år. Jag har lärt känna en massa fina människor och fått uppleva en hel del. Bara höstterminen känns som mycket längre än fyra månader. Jag är tacksam för allt jag har haft möjlighet att ta del av, både det positiva och det negativa. Jag har lärt mig oerhört mycket om mig själv och jag känner att jag har utvecklats som människa. Jag är förväntansfull inför det nya året och hoppas att 2017 blir lika intressant som 2016.

Bilden nedan är gammal men summerar 2016 ganska bra: 

IMG 20150621 WA0029

Foto: Chasmine Myntti

Låt oss skapa ett fantastiskt 2017 tillsammans!

onsdag 21 december 2016 - 22:55

EN LITEN UPPDATERING

Här har det varit mindre aktivt den senaste tiden och det beror på att jag har haft fullt upp med att sjunga. Jag läste någonstans att adventstiden är körsångarens stressigaste tid och det håller jag med om. Den här veckan (med början söndag) har hittills bestått av en övning, ett uppträdande och två övningar till. Imorgon har jag konsert med Sångfoglarna klockan 20 i Oravais kyrka (kom och lyssna om ni har tid, inträdet är gratis och stämningsfull musik garanteras) och på lördag sjunger jag med Wörship på julbönen i Vörå. I år är det extra roligt att få delta i de här konserterna, eftersom jag inte kunde delta i Pedavoces julkonserter.  

Sedan har jag haft fullt upp med de vanliga julbestyren. Det ska städas, bakas, paketeras in julklappar och fixas en massa mer eller mindre onödiga saker. Det är lite märkligt hur man varje år, bara för att det är jul, plötsligt känner ett behov av att städa huset från topp till tå. Riktigt så petnoga är vi inte i år men det räcker ändå till med saker att ordna. 

Förutom jul, nyår och min födelsedag får jag nu också vänta på mina nya glasögon. Jag var till optiker i fredags och min syn hade blivit väldigt mycket sämre så det var bara att leta efter nya brillor. Jag hade tur och hittade nästan genast ett par jag tyckte om. Strax efter nyår får jag dem så de blir en tidig födelsedagspresent till mig själv. Det här bytet kom ganska passligt, eftersom jag kände att det började vara dags för en uppdatering på den fronten. 

Det var det för tillfället.

Ha det bra!

måndag 5 december 2016 - 23:49

RIKTIGA GULDKORN TILL MÄNNISKOR

Här har det varit lite tyst på sista tiden, vilket beror på att jag har varit en vecka på Island. Mer om den resan kommer lite senare i veckan.

Nu vill jag ta tillfället i akt och berätta lite om några speciella människor jag känner. De är riktiga guldkorn, som förgyller min dag varje gång jag ser dem. Det är ingen skillnad hur dålig min dag är så mår jag lite bättre när jag har pratat med dem. De här personerna finns där i vått och torrt och jag vet att jag kan prata om vad som helst med dem. Ikväll hade jag turen att få spendera flera timmar med några av dem och jag insåg hur lyckligt lottad jag är att känna de här människorna. Jag stod och diskade med ett leende på läpparna efter att de hade åkt hem när jag tänkte tillbaka på kvällen. De här människorna är mina vänner.

Det är märkligt hur man kommer i kontakt med olika människor och hur det med vissa bara säger "klick" och så är det som om man hade känt varandra hela livet. Det har inte hänt många gånger för mig men jag har ett par vänner som jag lärde känna på det sättet. Jag har aldrig haft någon större skillnad vem jag umgås med. Ålder, religion, etnicitet osv. har alltid varit en bisak. Om vi befinner oss  på samma våglängd har det varit tillräckligt för att få mig intresserad. Jag har vänner i alla åldrar och flera nationaliteter och varendaste en av dem ger mig något speciellt. 

Jag tror inte att ni, mina underbara vänner, vet hur mycket ni betyder för mig. Medvetet och omedvetet har ni stöttat mig genom svåra tider och det är i hög grad tack vare er jag befinner mig där jag är idag. Ni, som varit med från början, känner mig ofta bättre än jag känner mig själv och ni har sett och hört det mesta. Ni lämnade mig inte ens under min mörkaste period, trots att jag inte var en god vän, och det bevisar hur fina ni är. Ni är som en andra familj för mig och jag älskar er till månen och tillbaka. 

Ni, som har dykt upp under de senaste åren, är mer eller mindre omedvetet ett stöd för mig. Flera av er har jag kommit nära och jag kan prata om svåra saker de gånger jag har behov för det. Ni andra är ovärderliga på ett annat sätt. Ni ger mig möjligheten att ha en helt vanlig dag med vanliga i-landsproblem utan att behöva hantera de stora problemen just då. Att få klaga på skolmaten, kurserna eller vädret har varit otroligt skönt de gånger jag har haft livsavgörande problem hemma. 

Jag vill att ni ska veta hur tacksam jag är för att ni finns. Ni gör mitt liv bättre och får mig att vilja vara den bästa versionen av mig själv. Tack vare er vågar jag testa mina vingar, eftersom jag vet att skyddsnätet alltid finns där. Ni lyser som månen och stjärnorna på natthimlen, som annars skulle vara svart.

Tack för att ni är guldkorn i mitt liv! <3

torsdag 17 november 2016 - 19:30

FÖRSTA HJÄLPEN

20161117 2

I somras var min syster Johanna och jag bland de första som anlände till den större olyckan under Botniacyklingen. Det var första gången någon av oss anlände till en olycksplats och, trots att vi båda håller huvudet kallt i en krissituation, var det ganska obehagligt. Tack och lov var alla skadade vid medvetande, fast vissa var mer omtöcknade än andra. Alla vet vi väl ungefär hur man borde agera i en nödsituation, men känslan av osäkerhet fanns ändå där. I den stunden bestämde jag mig för att gå en första hjälpen-kurs till hösten.

Denna vecka var det dags. Måndagen och onsdagen spenderade jag på Folkhälsans första hjälpen-kurs vid Norrvalla i Vörå. Det var två dagar fullproppade med teori och övningar. Vi lärde oss livräddande första hjälpen, såsom hjärt-lungräddning och hur man lägger en person i framstupa sidoläge. Vi fick lägga förband och lära oss hur man hanterar olika typer av förgiftning. Vi fick till och med lära oss att använda en defribillator. Utöver det här fick vi också veta exakt hur man agerar i nödsituationer, till exempel, vad man ska säga när man ringer 112. Den informationen var inte ny för mig. Vi har haft ambulansen på besök tillräckligt många gånger för att jag ska rysa bara jag hör sirenerna, men det är alltid bra att repetera. Sådan kunskap borde sitta i ryggmärgen om något händer. 

Under kursen gick vi också genom många mindre saker, bland annat små olyckor som kan ske hemma eller på arbetsplatsen. Jag kände till en hel del sedan tidigare men mycket var nytt. För mig, som vikarierar på dagis, var det här nyttig information. Nu känns det säkrare om man är ensam med barnen någon gång. 

Om någon är intresserad av att gå en sådan här kurs, är det bara att googla "första hjälpen-kurs" i det område där du bor. Det ordnas regelbundet kurser. De kan variera något, till exempel, längdmässigt men kärnan är ändå densamma. Den här kursen var 16 timmar och intyget är i kraft i tre år. Efter det går man en 4 timmar lång repetitionskurs och så förlängs intyget med tre år till. 

Den här kursen borde jag ha gått för flera år sedan för jag skulle ha haft nytta av den många gånger. Hur som helst är det väl bättre sent än aldrig och nu är jag säkrare på mig själv om jag i framtiden hamnar i en liknande situation. 

söndag 13 november 2016 - 22:15

LÄR KÄNNA MIG

Med tanke på att jag är väldigt ny här tänkte jag att det kunde vara roligt med en lär känna mig-lista. Den här hittade jag på Nicolinas blogg. 

 

1. Hur gammal är du?

Jag är 21 år men fyller 22 efter nyår.

 

2Hur gammal känner du dig?

Jag vet faktiskt inte. Jag tror jag verkar yngre än jag är i mångas ögon, eftersom jag verkligen har barnasinnet kvar. Ofta känner jag mig ändå äldre än jag är. I år har jag funderat mycket på vad jag vill göra i framtiden och har flera gånger fått kommentaren "men du är ju bara 21 år". Det känns lika märkligt att bli påmind om det varje gång.

 

3. Var bor du?

Jag bor i en mysig etta i Kvevlax, ca en kilometer från min syster och hennes pojkvän. Här trivs jag!

 

4. Vad har du gjort idag? 

Idag har vi firat vår käre far med mat på Tesses Café. Förutom det har dagen (och helgen) varit lugn. Det var välbehövligt för de kommande två veckorna blir hektiska.

 

5. Sommar, höst, vinter, vår, vilken föredrar du?  Varför?

Jag har alltid älskat vintern. En riktig vinter, när det ligger en halvmeter snö på marken och är -10 grader ute, då trivs jag som bäst. Jag har börjat tycka mer om sommaren sedan jag blivit äldre, så den ligger på en andraplats.  

20160109 140627

En skridskotur på Kalapää träsk förra vintern.

 

6. Är du beroende av något?

Jag har länge haft problem med spänningar i ryggen och axlarna, så jag behöver regelbunden motion. Jag är också beroende av egentid. Trots att jag är väldigt social, laddar jag energi när jag är ensam.

 

7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?

Jag är en känslomänniska. Jag känner väldigt lätt om något är fel och jag vet när folk ljuger. En kompis refererade en gång till mig som en "levande lögndetektor".

 

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Jag var nyligen i Danmark och förälskade mig i landet, så det skulle inte vara helt fel. Men jag är också nöjd att vara hemma just nu. Det händer så mycket spännande här för tillfället.

 

9. Vad är du på för humör just nu?

Glad, som för det mesta. Förväntansfull inför framtiden.

 

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Choklad! Bakverk inräknat, allt som innehåller äppel och kanel. Som födelsedagstårta äter jag hellre äppelkaka än gräddtårta. *vink,vink*

 

11. Är du morgon-eller kvällsmänniska?

Morgonmänniska! Fast kvällen har också sin charm. Solnedgångar eller en himmel full av stjärnor ser man inte mitt på blanka förmiddagen. 

 

20160915 195514

En fin kväll i september.

 

12. Har du blivit sydd någon gång?

Nej, tack och lov!

 

13. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Min vän Chasmine lade ner sex timmar av sin lediga dag för att hjälpa mig att fixa bloggen. Jag är lite tekniskt handikappad ibland så jag behövde hjälp. Tack för det!

 

14. Är du blyg?

Haha, jag tror att de flesta som läser det här och känner mig svarar NEJ! Jag kommer överens med de flesta, men känner jag mig obekväm med någon är jag tyst.

 

15. Vad heter du i andra namn?

Elisabeth. Precis som min mamma, syster, mormor, kusin, kusins mamma... du förstår poängen? Fun fact: jag heter det samma som min mormors mor, Maria Elisabeth.

 

16. Vill du gifta dig?

I nuläget, ja, men vem vet hur det blir i framtiden.

 

Nu när ni vet all denna ytterst viktiga information om mig, har ni kanske en lite bättre bild av vem jag är. ;)