tisdag 8 augusti 2017 - 14:30

Pepp pepp pepp

Veckans Sevendays tema: Pepp

 

solen 

Tre saker som får mig på extra bra humör: Sol. Sovmorgon. Och sommarsemester.

 

En person som är extra peppig: Min livscoach. Också känd som bölemami och en av mina allra bästa vänner, Nette. Hon är som solen. Helt strålande. Hon får vilken grå dag som helst att kännas som ett strandparty på Bahamas. Hon ser en. Lyssnar på en. Och ger en de bästa råden. Dessutom är hon klok som en bok och har ett enormt intresse för träning och hälsa. Hennes aura. Den vill man ha.

 

En perfekt morgon betyder: Att jag vaknar av mig själv. Utan klocka. Utan måsten. Sen sticker jag ut och springer längs stranden. Duschar extra länge. Vårdar ansiktet extra länge. Och sen, sen äter jag gärna världens smarrigaste smoothiebowl med grönt té och kokt ägg. Mumma! 

 

Det här gör jag när jag är på dåligt humör: Ringer syrran och ventilerar. Eller så virar jag in mig i en filt på soffan. Med en bra bok. Och en platta choklad.

 

falten

 

Tre saker jag är extra tacksam över idag: Att jag har hälsan i behåll. Äger min bostad. Och att jag fått växa upp på landet i världens finaste familj.

 

En pepplåt: Varierar ofta. Men just nu älskar Rich Love av OneRepublic.

 

Det här tycker jag om med mig själv: Mitt enorma driv och positiva energi. Sen gillar jag också att jag blivit en bra lyssnare och en stark, snäll och självständig tjej.

 

En person jag vill skicka extra pepp åt: Min farmor. Hon har gett mig allt och lite till här i livet. Så nu önskar jag bara att hon får leva lyckligt till livets slut. 

 

 

Kärlek Michaela 

tisdag 1 augusti 2017 - 15:15

SUP Yoga

SUP Station Vaasa

 

Har ni testat SUP någon gång? Jag erkänner, jag hade faktiskt inte gjort det förrän denna sommar. Jag bor typ granne med Vaasa SUP Station. Men jag har inte tagit mig tid att cykla dit. Är det bra väder sticker jag ut till sommarstugan istället. Inte till stranden. Det har liksom blivit mitt sätt att leva nu sommartid. Men på semestern fanns det dock en kväll som var så himla varm och fin. Och jag råkade för en gångs skull vara i Vasa. Så jag tog tillfället i akt och cyklade ut till Sandö. Inte för att SUP:a runt ön. Utan för att testa SUP Yoga. 

 

SUP Yoga, vad är det då? Jo, det är yoga. Fast på bräda. I vattnet. Jag gillade det, helt sjuuukt mycket för att vara ärlig. Fatta vad jag fick utmana mig själv och jobba med balansen på ett helt annat sätt än på land. Vi gjorde alla möjliga yogaövningar. Stående hunden. Katt och Kon. Barnets position. Rubbet. Som en helt vanlig yogatimme, men på vattnet, vilket gjorde allt mer spännande. Sen avslutade vi timmen med att ligga på rygg på brädan i savasana. Det ni, det var magiskt och helt rackarns underbart. Den stunden kommer jag aldrig att glömma. Så om ni inte testat det här ännu i sommar är SUP Yoga en alldeles fenomenal utomhusaktivitet. 

 

Kärlek Michaela 

onsdag 26 juli 2017 - 22:43

Hudproblem på YLE X3M

hepp

 

Hälsningar från Skolhusgatan var det här. Helt ärligt, jag kommer inte ihåg när jag senast knäppte på datorn. Så ni förstår varför det ekat tomt här ett tag. Jag har semester. Och vistas inte värst mycket på datorn. Istället har jag världens bästa sommarjobb. Hänger med nära och kära. Cyklar bland kanaler i Amsterdam. Badar på villan. Äter långsamma frukostar på min lummiga balkong. Rensar skåp. Tränar när och hur mycket jag vill. Sover till lunch. Och bara är. 

 

heppp2

 

Men det var ju inte riktigt det jag skulle säga. Istället tänkte jag informera er om att ni kommer få läsa om min aknehistoria, enorma hudproblem och annat smaskigt på YLE X3M i augusti. Härliga Mickan Rosenback har intervjuat mig under semestern och jag kan lova er att det kommer bli en läsvärd historia. Så håll utkik. Jag lovar länka. 

 

Kärlek Michaela 

 

 

fredag 30 juni 2017 - 12:30

Maskinen som gör det lätt att leva hälsosamt

wilfan

 

Ni som följer mig på Instagram vet att jag fått en ny bestie i köket. Wilfan kallar jag henne. Kanske den bästa hushållsmaskinen jag någonsin ägt. Ja, ni är herrans många som skickar och frågar om den här maskinen. Typ varje dag. Så för att underlätta skrivandet tänkte jag nu släppa lite info om henne, Wilfan alltså. Apparaten är alltså från Gigantti. Märket ser ni själva. Och man kan göra smoothies, soppor och juicer i den. Jag har haft henne i två veckor. Och just nu undrar jag jag faktiskt hur jag klarat mig utan henne. Wilfan förbättrar livet. Och gör det så himla lätt att leva hälsosamt. I alla fall för mig.

 

smoothiebowl

 

Jag menar, vem vill inte äta hälsosamt idag? Och vem vill inte äta lätt och fräsch mat nu sommartid? Jag vill. Just nu blir det en hel del smoothies och smoothiebowls hemma hos mig. I dessa brukar jag slänga ner banan, jordgubbar, kiwi, avocado och babyspenat. På semestern tänkte jag dessutom börja laborera med juicer. Njut av sommarhelgen, vänner!

 

Kärlek Michaela 

onsdag 28 juni 2017 - 15:30

Outdoor Yoga Vaasa

yogayogayoga

 

Glada nyheter. Jag ska hålla uteyoga i sommar. Ja, det kommer bli tio stycken härliga, avslappnande och alldeles magiska flowklasser vid Fiskstranden. Alldeles intill vattnet. Med gräs mellan tårna. Och sol i ansiktet.

 

Uteyoga är något som jag gått och drömt om länge. Ja, ända sen jag hittade yogan i New York hösten 2013 har jag velat börja dra klasser i vinyasa flow. Men livet kom emellan. Bodybalance bubblan öppnade sig istället. Och i den har jag varit ända tills nu. 

 

Vad fick mig att vilja börja dra uteyoga då? Jo, för jag vill göra yoga tillgängligt för alla. Precis alla. Oberoende av ekonomisk och fysisk bakgrund. Jag menar, alla är värda att må bra. Och när du yogar. Då mår du bra. Simple as that. Ni som känner mig vet också hur mycket jag älskar inspirerande life quotes. Därför kommer jag också att dela med mig av dessa under och efter mina klasser. Hur jag tänkt göra detta berättar jag inte här. Ni kommer få se. Men jag kan lova att det här kommer bli en upplevelse ni sent kommer glömma.

 

Jag har skapat ett FACEBOOK EVENT som ni gärna får gå med i. Där får ni ta del av den senaste infon och massa inspiration. Varmt välkomna, ses på mattan vid Fiskstranden i sommar kära ni! ♥

 

Kärlek Michaela 

tisdag 30 maj 2017 - 16:00

Träning

Veckans Sevendays tema: Träning

 

lopning2

 

Träning för mig är: En livsnödvändighet. Jag skulle inte fungera som människa om jag inte slapp och röra på mig så gott som dagligen. Träning är något som bara finns där. Som en självklarhet. Och som gör så gott för både kropp och knopp. 

 

Min favoritträning: Löpning och bodybalance. Jag behöver en kombination av puls- och muskelträning. Samt stretch och total avslappning för att må bra.

 

Det bästa med att träna: Att man mår så rackarns bra. Endorfinkicken jag får efter ett löppass är bland det bästa jag vet. Lugnet i savasana likaså. Det bästa med träning är också att den får mig att bli en bättre version av mig själv. Lugnare. Mer fokuserad. Balanserad. Och snabbtänkt. Dessutom får träning mig att orka bättre i vardagen och förbättrar min sömnkvalitet avsevärt.

 

Det sämsta med att träna: Skador. Jag har haft en del problem med mina ben under åren, vilka uppkommit efter att jag övertränat dem. Det irriterar förstås. Men annars finns det inget som är dåligt med träning, tycker jag.

 

En sport jag skulle vilja pröva: Jag skulle vilja bli medlem i Vasa Kanotklubb. Jag vet att paddling får mig att må bra. Så att bli medlem i Vasa Kanotklubb vore trevligt att testa.

 

En träningsgren jag inte förstår mig på: Curling. 

 

Därför tränar jag/tränar jag inte: Jag tränar för att må bra, punkt. 

 

Mina träningsmål: Efter mitt marathon som jag sprang för några år sen har jag i princip inte haft några träningsmål. Jag har bara tränat för att må bra. Och jag trivs faktiskt hur bra som helst med det träningsliv jag lever just nu. Jag tränar på känsla helt enkelt. Kör löpning en dag. Bodybalance en annan. Skogspromenad en tredje. Önskar faktiskt att jag alltid ska få hålla på så här. Rutinen som jag har just nu, den gör mig så rackarns lycklig.

 

Kärlek Michaela 

 

 

 

måndag 29 maj 2017 - 15:00

Sparande hos Kvevlax Sparbank

Detta är ett kommersiellt samarbete med Kvevlax Sparbank

***

kvevlax sparbank3

 

Nu ska vi prata pengar här igen. Ett ämne som jag gillar. Ja, jag kunde faktiskt sitta och prata privatekonomi hur länge som helst. Men så har det inte varit. Jag har varit en en blandning av en slösare och sparare. Mest slösare, faktiskt. Men efter att jag gick ut Hanken fick jag tid att börja läsa böcker i privatekonomi. Hallelujah. Och efter det blev jag helt hooked på allt vad heter sparande. 

 

Så, idag tänkte jag att vi skulle djupdyka i ämnet sparande. Till min hjälp har jag Johan Smeds på Kvevlax Sparbank. Ja, vi träffades för några veckor sedan och han lärde mig massor. Så nu tänkte jag dela mig med av lite tips och tricks här. Hoppas ni gillar. 

 

kvevlax sparbank2

 

Tips på sparande för en under 30 år? Bostadsspar. Öppna ett bostadssparkonto och börja spara till ditt första egna hem, vilket jag själv gjorde redan i ung ålder och som gjorde det möjligt för mig som 25-åring att köpa mig min första egna bostad. Sen. Börja fondspara. Och välj en fond som motsvarar din riskbenägenhet. Kvevlax Sparbank har i dagens läge 19 olika ränte-, bland- och aktiefonder att spara i så det är bara att välja och vraka. Och som jag redan skrev, du hittar den fond som passar dig när du rett ut hur stor eller lite risk du är beredd att ta. Detta sparande ska sen ske månatligen och gärna för en längre tidsperiod. Sist men inte minst, börja pensionsspara. Pensionssparande är något som vi unga vuxna också borde börja tänka på redan nu. Så pensionsspar. Lägg det bakom örat.

 

Tips på sparande för en under 60 år? Höj sparandelen i månaden. Fond- eller aktiespara på längre sikt. Och om du inte kickat igång pensionssparandet ännu, gör det nu. Varför inte heller börja spara för barnbarnen också?

 

kvevlax sparbank1

 

Det viktigaste för en sparare är och kommer även i fortsättningen att vara långsiktighet, regelbundenhet, disciplin och riskspridning. Jag menar, sparar du regelbundet och disciplinerat under en längre tid kommer dina pengar att växa utan att du ens tänker på det. Så. Boka nu tid till en ekonomistund på banken där du först analyserar läget. Drömmer stort. Ställer upp mål för framtiden. Och sen börjar spara. Bara gör det. Månad in. Månad ut. Du fixar det här. Jag har själv sett att det fungerar.

 

Vad mera? Jo, Johan poängterade att vi inte ska vara rädda att ta kontakt med personalen på Kvevlax Sparbank. De hjälper oss med allt och lite till. Och det ni, det kan jag verkligen intyga. På Kvevlax Sparbank får man service i toppklass. De överpresterar alltid. Så ring redan idag och boka tid. Det är en investering i din framtid.

 

Kvevlax Sparbank

Kvevlax Sparbank på Facebook

06 346 2111

 

Kärlek Michaela 

 

 

måndag 29 maj 2017 - 12:30

Vinnarna

Hej på er, hoppas ni haft en skön helg. Attans vilket tryck det blev på inlägget om Adente och tandblekningstävlingen. Tack vare er har jag nu fått äran att lotta ut hela TRE STYCKEN tandblekningar. Inte bara en. Så himla bra. Här är de lyckliga vinnarna:

 

IDA

SOFIA

JOHANNA

 

Jag mejlar er i eftermiddag. Stort grattis! ♥

 

Kärlek Michaela 

torsdag 25 maj 2017 - 17:30

Skönhet & ideal

Veckans Sevendays tema: Skönhet & ideal

  

mickonn

 

Oj vad jag gillar dessa Sevendays listor. Denna vecka ska vi bonda kring beauty. Ett ämne som jag djupdykt i de senaste månaderna. Och som jag faktiskt är himla intresserad av. Så här kommer listan, enjoy!

 

Det här är skönhet för mig: Skönhet för mig är så mycket mer än utseende. Det är utstrålning. Värme. Och ett gott hjärta. Skönhet är en människa som hittat sig själv. Sin stil. Och inte minst sig själv i sitt eget skinn. En som lämnar ett avtryck till dem runtomkring. En som ler med hela ansiktet. Och som sprider ljus. Ja, för att inte tala om naturen då. Där är allt vackert.

 

Mina bästa skönhetstips: Sov minst sju timmar per natt. Drick mycket vatten. Träna inte bara ditt yttre utan också ditt inre. Och med träna menar jag ta hand om. Ta hand om ditt inre lika mycket som ditt yttre. Mata dig själv med goda tankar. Läs böcker. Gärna djupa böcker. Kom ner i kroppen. Bort från huvudet. Och hitta mat som passar just dig och din tarmflora.

 

Dagens skönhetsideal är: Är helt jävla vrickat. Vi tjejer ska vara smalast möjliga. Helst med stora bröst och fyllig rumpa. Samtidigt som vi ska ha långt, tjockt svallande hår. Vi ska vara nyrakade med perfekt hy. Perfekta naglar. Perfekt allt. Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst men jag slutar nu. 

 

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag motarbetar dessa ideal genom att jag har slutat att använda smink till vardags. Ja, så rå är jag. Men mer än så? Not so much. Sedan följer jag dem genom att springa på ansiktsbehandling varannan vecka för att få ordning på facet. Jag färgar håret. Rakar mig. Och bryr mig allmänt mycket om mitt yttre. Råkar ha långt, tjockt och välvårdat hår. Råkar ha bröst och rumpa. Men är ingen trettiosexa i klädstorlek, haha. Men egentligen. När jag riktigt tänker efter. Handlar det nog mer om att kunna vara bekväm i mitt eget skinn än om någonting annat. Mår jag bra. Strålar jag. Det vet vi allihopa. Jag strävar inte ens efter att vara en trettiosexa i klädstorlek. Jag strävar istället efter att bli den bästa versionen av mig själv med det jag har.

 

tradwow2

 

Min skönhetsrutin: Den består utav rengöring, serum och fuktighetskräm morgon och kväll. Med produkter från Esse Skincare förstås. Ansiktsmask gör jag två gånger i veckan. En mud mask också från Esse Skincare. Sover gör jag i medeltal sju timmar per natt. Tränar gör jag gärna fem till sex gånger i veckan för att må bra. Vatten dricker jag massor av per dag. Tandtråd använder jag nästan varje kväll. Håret, ja det tvättar jag en gång på två veckor typ. Pannluggen varje dag. Men ändå. Tack ruoccutan för att du torkar ut allt. Och mitt inre vårdar jag med meditation och djupa böcker och diskussioner. 

 

Senaste gången jag upplevde skönhet: Imorse när jag såg mig själv i spegeln. Det irriterar att jag säger så, jag vet. Men jag är så rackarns glad för att min hy äntligen börjar återgå till det normala igen. Jag blir glad varje gång jag ser mig själv i spegeln utan bölder. Utan pustlar. Utan utslag. Sedan var jag ju ut och sprang längs stranden också imorse. Där var allt vackert. Precis allt. 

 

En person som är vacker: Min mamma. Hon är pure love. Vackrast i världen. Och skönhet personifierad för mig. Sedan måste jag också få nämna min älskade farmor. Min coola fina farmor. Hon hade stil hon. En förkärlek till stora halsband och öronclips. Läppstift. Parfym. Och hårspray. Hon sa aldrig ett ont ord om sitt utseende framför mig. Hon älskade sina kurvor. Klädde sig efter sin kroppsform. Och spred så mycket kärlek och ljus vart hon än gick. Hon hade så mycket pondus. Så mycket utstrålning. Så mycket magic. Jag är så rackarns tacksam att jag fått växa upp med en sådan kvinna. En riktig förebild. Hon var och är än idag en av de absolut vackraste jag vet. Massa löv till dig fammo!

 

Kärlek Michaela 

 

 

onsdag 24 maj 2017 - 13:00

Alla borde gå till Adente

Detta är ett kommersiellt samarbete med Adente

***

adente4

 

Ni som följer mig på Instagram har kanske lagt märke till att jag varit till tandhygienisten för inte så länge sedan. Jag var så nöjd. Och så begeistrad över den goda service jag fick. Så nu ska vi prata munhälsa för hela slanten här.

 

Varför är munhälsa så viktigt då? Jo, den är viktig för vår hälsa i stort. En dåligt borstad mun ökar till exempel risken för att bakterier stannar kvar och orsakar sjukdomar i kroppen. Förutom hål i tänderna och tandlossning kan bakterier i munnen leda till lunginflammation, cancer, hjärtinfarkt och stroke. Läskigt va? Så det där att ta hand om sina tänder borde vara högt prioriterat. 

 

adente8

 

Jag hade aldrig varit till Adente tidigare. Men jag hade hört en hel massa bra om den här tandläkarmottagningen. Trevlig personal. God stämning. Härlig miljö. Sa de flesta. Så förväntningarna var rätt så höga när jag traskade upp för trapporna till Adente för första gången denna vår.

 

adente11

 

Adente ligger alltså på tredje våningen i posthuset i Vasa centrum. Vid dörren trycker du på en knapp och emot dig kommer en glad receptionist som hälsar dig varmt välkommen. Från skolan är jag van vid att mötas av plastmattor. Vita rockar. Och kalla miljöer när jag går till tandläkaren. Men på Adente är det helt tvärtom. Där känns det hemtrevligt från första stund. Fräsch inredning. Avslappnande musik. Glada ansikten. Sköna soffor. Och massa bra läsning. Allt vad man önskar sig när man ska till tandläkaren med andra ord. 

 

adente6

adente3

 

Den här dagen hade jag bokat tid till tandhygienisten Hanna Laurila för att ta bort tandsten. Ja, jag hör tyvärr till dem som inte använder tandtråd. Så jag är illa tvungen att rensa munnen med jämna mellanrum. Kan vi förresten göra en snabb gallup här och nu, hur många av er använder faktiskt tandtråd? Många säger att de gör det. Men när det väl kommer till kritan fuskar de flesta.

 

Hanna tog glatt emot mig när jag kom in genom dörren den här eftermiddagen. Vi hittade genast en koppling till varandra eftersom hon bara för några år sen petat i min mun på Studenthälsan. Jag skulle just flytta till New York. Och hon kollade att allt vara okej med mina tänder. Jag kommer ihåg att jag tyckte så himla mycket om henne. Men sedan gick jag ut Hanken och hon försvann ur mitt periferi. Så förstå lyckan när jag fick möta denna fenomenala kvinna igen!

 

adente2

 

Alltså låt mig få skryta lite extra på Hanna, för hon är faktiskt en av de bästa tandhygienisterna jag någonsin gått till. För det första är hon proffs på det hon gör. För det andra är hon hur trevlig som helst. Dessutom får hon en att känna sig hur trygg som helst i den där tandläkarstolen som man normalt ligger och spänner sig i. Förutom detta ger Hanna massa bra tips och råd längs vägen om hur man kan förbättra sin munhälsa.

 

Jag menar, efter ett besök hos Hanna blir man faktiskt inspirerad att ta hand om sina tänder ännu bättre. Kan ni förstå att jag till och med börjat använda tandtråd nu. Okej, jag är inget proffs ännu. Men minst fem av sju dagar i veckan är jag där med tråden. Helt otroligt ju. Från noll till hundra bara tack vare Hanna. 

 

adente5

 

Andra kommentarer då? Jo, Adente lägger verkligen kunden i fokus. Och man märker hur de som jobbar där trivs tillsammans för atmosfären är helt rackarns underbar. Varm och vänlig. Sedan gillar jag också läget. Mitt i centrum. Med bra parkeringsmöjligheter. Bara en sådan sak. 

 

adente1

 

Här ser ni därför en himla nöjd tjej. Med ren mun. Och blänkande tänder. Att gå till tandhygienisten är faktiskt bland det bästa jag vet. Det tar sällan ont och efter bara en timme har man en dubbelt så fräsch mun. Ahh, jag kunde gå till tandhygienisten varje månad. Tack snälla Hanna för den här gången. Jag kommer snart igen!

 

TÄVLINGSTAJM. Sist men inte minst tänkte jag faktiskt bjussa på en tävling. Nu har ni nämligen möjlighet att vinna EN TANDBLEKNING helt gratis. Vanligtvis kostar en sådan behandlig 295 euro. Så passa på nu ifall ni vill bleka upp era tänder till sommaren. Ni deltar i tävlingen genom att kommentera inlägget nedan. Ni kan delta fram till lördagen den 27 maj klo 24.00. På söndag drar jag vinnaren. Stort lycka till! ♥

 

 

Adente

info@adente.fi

06 312 4200

 

Kärlek Michaela