tisdag 30 maj 2017 - 16:00

Träning

Veckans Sevendays tema: Träning

 

lopning2

 

Träning för mig är: En livsnödvändighet. Jag skulle inte fungera som människa om jag inte slapp och röra på mig så gott som dagligen. Träning är något som bara finns där. Som en självklarhet. Och som gör så gott för både kropp och knopp. 

 

Min favoritträning: Löpning och bodybalance. Jag behöver en kombination av puls- och muskelträning. Samt stretch och total avslappning för att må bra.

 

Det bästa med att träna: Att man mår så rackarns bra. Endorfinkicken jag får efter ett löppass är bland det bästa jag vet. Lugnet i savasana likaså. Det bästa med träning är också att den får mig att bli en bättre version av mig själv. Lugnare. Mer fokuserad. Balanserad. Och snabbtänkt. Dessutom får träning mig att orka bättre i vardagen och förbättrar min sömnkvalitet avsevärt.

 

Det sämsta med att träna: Skador. Jag har haft en del problem med mina ben under åren, vilka uppkommit efter att jag övertränat dem. Det irriterar förstås. Men annars finns det inget som är dåligt med träning, tycker jag.

 

En sport jag skulle vilja pröva: Jag skulle vilja bli medlem i Vasa Kanotklubb. Jag vet att paddling får mig att må bra. Så att bli medlem i Vasa Kanotklubb vore trevligt att testa.

 

En träningsgren jag inte förstår mig på: Curling. 

 

Därför tränar jag/tränar jag inte: Jag tränar för att må bra, punkt. 

 

Mina träningsmål: Efter mitt marathon som jag sprang för några år sen har jag i princip inte haft några träningsmål. Jag har bara tränat för att må bra. Och jag trivs faktiskt hur bra som helst med det träningsliv jag lever just nu. Jag tränar på känsla helt enkelt. Kör löpning en dag. Bodybalance en annan. Skogspromenad en tredje. Önskar faktiskt att jag alltid ska få hålla på så här. Rutinen som jag har just nu, den gör mig så rackarns lycklig.

 

Kärlek Michaela 

 

 

 

måndag 29 maj 2017 - 15:00

Sparande hos Kvevlax Sparbank

Detta är ett kommersiellt samarbete med Kvevlax Sparbank

***

kvevlax sparbank3

 

Nu ska vi prata pengar här igen. Ett ämne som jag gillar. Ja, jag kunde faktiskt sitta och prata privatekonomi hur länge som helst. Men så har det inte varit. Jag har varit en en blandning av en slösare och sparare. Mest slösare, faktiskt. Men efter att jag gick ut Hanken fick jag tid att börja läsa böcker i privatekonomi. Hallelujah. Och efter det blev jag helt hooked på allt vad heter sparande. 

 

Så, idag tänkte jag att vi skulle djupdyka i ämnet sparande. Till min hjälp har jag Johan Smeds på Kvevlax Sparbank. Ja, vi träffades för några veckor sedan och han lärde mig massor. Så nu tänkte jag dela mig med av lite tips och tricks här. Hoppas ni gillar. 

 

kvevlax sparbank2

 

Tips på sparande för en under 30 år? Bostadsspar. Öppna ett bostadssparkonto och börja spara till ditt första egna hem, vilket jag själv gjorde redan i ung ålder och som gjorde det möjligt för mig som 25-åring att köpa mig min första egna bostad. Sen. Börja fondspara. Och välj en fond som motsvarar din riskbenägenhet. Kvevlax Sparbank har i dagens läge 19 olika ränte-, bland- och aktiefonder att spara i så det är bara att välja och vraka. Och som jag redan skrev, du hittar den fond som passar dig när du rett ut hur stor eller lite risk du är beredd att ta. Detta sparande ska sen ske månatligen och gärna för en längre tidsperiod. Sist men inte minst, börja pensionsspara. Pensionssparande är något som vi unga vuxna också borde börja tänka på redan nu. Så pensionsspar. Lägg det bakom örat.

 

Tips på sparande för en under 60 år? Höj sparandelen i månaden. Fond- eller aktiespara på längre sikt. Och om du inte kickat igång pensionssparandet ännu, gör det nu. Varför inte heller börja spara för barnbarnen också?

 

kvevlax sparbank1

 

Det viktigaste för en sparare är och kommer även i fortsättningen att vara långsiktighet, regelbundenhet, disciplin och riskspridning. Jag menar, sparar du regelbundet och disciplinerat under en längre tid kommer dina pengar att växa utan att du ens tänker på det. Så. Boka nu tid till en ekonomistund på banken där du först analyserar läget. Drömmer stort. Ställer upp mål för framtiden. Och sen börjar spara. Bara gör det. Månad in. Månad ut. Du fixar det här. Jag har själv sett att det fungerar.

 

Vad mera? Jo, Johan poängterade att vi inte ska vara rädda att ta kontakt med personalen på Kvevlax Sparbank. De hjälper oss med allt och lite till. Och det ni, det kan jag verkligen intyga. På Kvevlax Sparbank får man service i toppklass. De överpresterar alltid. Så ring redan idag och boka tid. Det är en investering i din framtid.

 

Kvevlax Sparbank

Kvevlax Sparbank på Facebook

06 346 2111

 

Kärlek Michaela 

 

 

måndag 29 maj 2017 - 12:30

Vinnarna

Hej på er, hoppas ni haft en skön helg. Attans vilket tryck det blev på inlägget om Adente och tandblekningstävlingen. Tack vare er har jag nu fått äran att lotta ut hela TRE STYCKEN tandblekningar. Inte bara en. Så himla bra. Här är de lyckliga vinnarna:

 

IDA

SOFIA

JOHANNA

 

Jag mejlar er i eftermiddag. Stort grattis! ♥

 

Kärlek Michaela 

torsdag 25 maj 2017 - 17:30

Skönhet & ideal

Veckans Sevendays tema: Skönhet & ideal

  

mickonn

 

Oj vad jag gillar dessa Sevendays listor. Denna vecka ska vi bonda kring beauty. Ett ämne som jag djupdykt i de senaste månaderna. Och som jag faktiskt är himla intresserad av. Så här kommer listan, enjoy!

 

Det här är skönhet för mig: Skönhet för mig är så mycket mer än utseende. Det är utstrålning. Värme. Och ett gott hjärta. Skönhet är en människa som hittat sig själv. Sin stil. Och inte minst sig själv i sitt eget skinn. En som lämnar ett avtryck till dem runtomkring. En som ler med hela ansiktet. Och som sprider ljus. Ja, för att inte tala om naturen då. Där är allt vackert.

 

Mina bästa skönhetstips: Sov minst sju timmar per natt. Drick mycket vatten. Träna inte bara ditt yttre utan också ditt inre. Och med träna menar jag ta hand om. Ta hand om ditt inre lika mycket som ditt yttre. Mata dig själv med goda tankar. Läs böcker. Gärna djupa böcker. Kom ner i kroppen. Bort från huvudet. Och hitta mat som passar just dig och din tarmflora.

 

Dagens skönhetsideal är: Är helt jävla vrickat. Vi tjejer ska vara smalast möjliga. Helst med stora bröst och fyllig rumpa. Samtidigt som vi ska ha långt, tjockt svallande hår. Vi ska vara nyrakade med perfekt hy. Perfekta naglar. Perfekt allt. Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst men jag slutar nu. 

 

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag motarbetar dessa ideal genom att jag har slutat att använda smink till vardags. Ja, så rå är jag. Men mer än så? Not so much. Sedan följer jag dem genom att springa på ansiktsbehandling varannan vecka för att få ordning på facet. Jag färgar håret. Rakar mig. Och bryr mig allmänt mycket om mitt yttre. Råkar ha långt, tjockt och välvårdat hår. Råkar ha bröst och rumpa. Men är ingen trettiosexa i klädstorlek, haha. Men egentligen. När jag riktigt tänker efter. Handlar det nog mer om att kunna vara bekväm i mitt eget skinn än om någonting annat. Mår jag bra. Strålar jag. Det vet vi allihopa. Jag strävar inte ens efter att vara en trettiosexa i klädstorlek. Jag strävar istället efter att bli den bästa versionen av mig själv med det jag har.

 

tradwow2

 

Min skönhetsrutin: Den består utav rengöring, serum och fuktighetskräm morgon och kväll. Med produkter från Esse Skincare förstås. Ansiktsmask gör jag två gånger i veckan. En mud mask också från Esse Skincare. Sover gör jag i medeltal sju timmar per natt. Tränar gör jag gärna fem till sex gånger i veckan för att må bra. Vatten dricker jag massor av per dag. Tandtråd använder jag nästan varje kväll. Håret, ja det tvättar jag en gång på två veckor typ. Pannluggen varje dag. Men ändå. Tack ruoccutan för att du torkar ut allt. Och mitt inre vårdar jag med meditation och djupa böcker och diskussioner. 

 

Senaste gången jag upplevde skönhet: Imorse när jag såg mig själv i spegeln. Det irriterar att jag säger så, jag vet. Men jag är så rackarns glad för att min hy äntligen börjar återgå till det normala igen. Jag blir glad varje gång jag ser mig själv i spegeln utan bölder. Utan pustlar. Utan utslag. Sedan var jag ju ut och sprang längs stranden också imorse. Där var allt vackert. Precis allt. 

 

En person som är vacker: Min mamma. Hon är pure love. Vackrast i världen. Och skönhet personifierad för mig. Sedan måste jag också få nämna min älskade farmor. Min coola fina farmor. Hon hade stil hon. En förkärlek till stora halsband och öronclips. Läppstift. Parfym. Och hårspray. Hon sa aldrig ett ont ord om sitt utseende framför mig. Hon älskade sina kurvor. Klädde sig efter sin kroppsform. Och spred så mycket kärlek och ljus vart hon än gick. Hon hade så mycket pondus. Så mycket utstrålning. Så mycket magic. Jag är så rackarns tacksam att jag fått växa upp med en sådan kvinna. En riktig förebild. Hon var och är än idag en av de absolut vackraste jag vet. Massa löv till dig fammo!

 

Kärlek Michaela 

 

 

onsdag 24 maj 2017 - 13:00

Alla borde gå till Adente

Detta är ett kommersiellt samarbete med Adente

***

adente4

 

Ni som följer mig på Instagram har kanske lagt märke till att jag varit till tandhygienisten för inte så länge sedan. Jag var så nöjd. Och så begeistrad över den goda service jag fick. Så nu ska vi prata munhälsa för hela slanten här.

 

Varför är munhälsa så viktigt då? Jo, den är viktig för vår hälsa i stort. En dåligt borstad mun ökar till exempel risken för att bakterier stannar kvar och orsakar sjukdomar i kroppen. Förutom hål i tänderna och tandlossning kan bakterier i munnen leda till lunginflammation, cancer, hjärtinfarkt och stroke. Läskigt va? Så det där att ta hand om sina tänder borde vara högt prioriterat. 

 

adente8

 

Jag hade aldrig varit till Adente tidigare. Men jag hade hört en hel massa bra om den här tandläkarmottagningen. Trevlig personal. God stämning. Härlig miljö. Sa de flesta. Så förväntningarna var rätt så höga när jag traskade upp för trapporna till Adente för första gången denna vår.

 

adente11

 

Adente ligger alltså på tredje våningen i posthuset i Vasa centrum. Vid dörren trycker du på en knapp och emot dig kommer en glad receptionist som hälsar dig varmt välkommen. Från skolan är jag van vid att mötas av plastmattor. Vita rockar. Och kalla miljöer när jag går till tandläkaren. Men på Adente är det helt tvärtom. Där känns det hemtrevligt från första stund. Fräsch inredning. Avslappnande musik. Glada ansikten. Sköna soffor. Och massa bra läsning. Allt vad man önskar sig när man ska till tandläkaren med andra ord. 

 

adente6

adente3

 

Den här dagen hade jag bokat tid till tandhygienisten Hanna Laurila för att ta bort tandsten. Ja, jag hör tyvärr till dem som inte använder tandtråd. Så jag är illa tvungen att rensa munnen med jämna mellanrum. Kan vi förresten göra en snabb gallup här och nu, hur många av er använder faktiskt tandtråd? Många säger att de gör det. Men när det väl kommer till kritan fuskar de flesta.

 

Hanna tog glatt emot mig när jag kom in genom dörren den här eftermiddagen. Vi hittade genast en koppling till varandra eftersom hon bara för några år sen petat i min mun på Studenthälsan. Jag skulle just flytta till New York. Och hon kollade att allt vara okej med mina tänder. Jag kommer ihåg att jag tyckte så himla mycket om henne. Men sedan gick jag ut Hanken och hon försvann ur mitt periferi. Så förstå lyckan när jag fick möta denna fenomenala kvinna igen!

 

adente2

 

Alltså låt mig få skryta lite extra på Hanna, för hon är faktiskt en av de bästa tandhygienisterna jag någonsin gått till. För det första är hon proffs på det hon gör. För det andra är hon hur trevlig som helst. Dessutom får hon en att känna sig hur trygg som helst i den där tandläkarstolen som man normalt ligger och spänner sig i. Förutom detta ger Hanna massa bra tips och råd längs vägen om hur man kan förbättra sin munhälsa.

 

Jag menar, efter ett besök hos Hanna blir man faktiskt inspirerad att ta hand om sina tänder ännu bättre. Kan ni förstå att jag till och med börjat använda tandtråd nu. Okej, jag är inget proffs ännu. Men minst fem av sju dagar i veckan är jag där med tråden. Helt otroligt ju. Från noll till hundra bara tack vare Hanna. 

 

adente5

 

Andra kommentarer då? Jo, Adente lägger verkligen kunden i fokus. Och man märker hur de som jobbar där trivs tillsammans för atmosfären är helt rackarns underbar. Varm och vänlig. Sedan gillar jag också läget. Mitt i centrum. Med bra parkeringsmöjligheter. Bara en sådan sak. 

 

adente1

 

Här ser ni därför en himla nöjd tjej. Med ren mun. Och blänkande tänder. Att gå till tandhygienisten är faktiskt bland det bästa jag vet. Det tar sällan ont och efter bara en timme har man en dubbelt så fräsch mun. Ahh, jag kunde gå till tandhygienisten varje månad. Tack snälla Hanna för den här gången. Jag kommer snart igen!

 

TÄVLINGSTAJM. Sist men inte minst tänkte jag faktiskt bjussa på en tävling. Nu har ni nämligen möjlighet att vinna EN TANDBLEKNING helt gratis. Vanligtvis kostar en sådan behandlig 295 euro. Så passa på nu ifall ni vill bleka upp era tänder till sommaren. Ni deltar i tävlingen genom att kommentera inlägget nedan. Ni kan delta fram till lördagen den 27 maj klo 24.00. På söndag drar jag vinnaren. Stort lycka till! ♥

 

 

Adente

info@adente.fi

06 312 4200

 

Kärlek Michaela 

 

 

tisdag 23 maj 2017 - 10:45

Deo deo deo

schmidts

 

Nu ska vi prata deo här. I samma veva som jag började bry mig om vad jag kladdar i ansiktet började jag också bry mig om vad jag lägger under armarna. Deodorant, en produkt som jag var van att handla på supermarket. För endast några euron. Utan att ens reflektera över vilka hormonstörande ämnen som fanns där i. Har nu bytts ut till ett deostick från Schmidt´s. 

 

Det finns nämligen alternativ till dessa supermarket deon. Goda och rena sådana. Jag har testat runt lite den senaste tiden. Bland annat det lettiska märket Mádara har en härlig ört roll-on. Och mitt favoritmärket Schmidt´s från USA har ett fräscht deostick. Jag menar, vem vill ha en massa syntetiska kemikalier i sina nyrakade och känsliga armhålor? Inte jag i alla fall. Helst vill jag inte ha dem alls på huden.

 

Så det där att börja använda eko deo var inte svårt alls. Det var bara att börja en ny vana. Jag menar, att handla deon från ett annat ställe än från en supermarket och plussa på en tia eller så. Just nu är jag så rackarns nitisk med vad jag sätter på min kropp. Så den här eko deon känns som ett bra alternativ för mig. Dessutom är den så mycket skonsammare för kroppen. Så. Jag fortsätter använda den och mår bra.

 

Nu till den intressanta frågan, hur många av er använder ekologisk deodorant? 

 

Kärlek Michaela 

 

 

lördag 6 maj 2017 - 19:00

Pengar

Veckans Sevendays tema: Pengar.

 

moi

 

Låt oss fortsätta med listorna. Denna gång ska vi prata pengar. Ett ämne som intresserar mig väldigt mycket. 

Det här lägger jag mest pengar på: Boende och mat, precis som alla andra. Starkt efterföljt av hudvård, mediciner och näringstillskott. Ja, så blir det när man krigar mot acnen. Frågar ni mig om ett halvår igen ser det antagligen annorlunda ut.

Det här lägger jag minst pengar på: Festande. Jag har spenderat noll euro på alkohol de senaste åtta månaderna.

En vanlig månad tjänar jag: Okej, jag ska hålla tyst om min månadslön från HSS Media. Men förutom den trillar det också in extrapengar från mitt andra jobb, Wasa Sports Club.

Mina tre spartips: Börja fondspara. Världens lättaste grej ifall man vill få sina redan införtjänade slantar att börja växa av sig själv. Att sälja och köpa på loppis funkar också bra. Sen kan man testa att ta ut kontanter nu som då och utmana sig själv med hur länge man håller en tjugolapp i plånboken. Ju längre desto bättre förstås. Den här övningen skapar också större medvetenhet om onödiga spontanköp. Små utgifter som i förlängingen blir stora. 

 

blom

 

Om jag var ekonomiskt oberoende: Då skulle jag resa jorden runt. Ja, jag skulle resa, köpa en lägenhet i New York, skaffa en fjällstuga i alperna, bo ett halvår åt gången på varmare breddgrader, ja listan kan göras lång. Sen skulle jag bjuda alla mina nära och kära på så många upplevelser som möjligt. Resor, middagar, blombud, spahelger, konserter, yogaretreats. Rubbet liksom. Efter det skulle jag gärna stöda någon sorts välgörenhet för att bidra till en bättre värld. För egentligen. När man riktigt tänker efter. Så är lyckan att ge större än att få.

Mina ekonomiska mål: Detta år vill jag öppna ännu fler fondsparkonton och i framtiden vill jag lära mig hur man handlar med aktier.

Jag tycker ekonomi är: Så himla intressant.

Sist men inte minst tycker jag att alla ni som prenumererar på Vasabladet ska läsa marknadsanalysen med rubriken Ta Hand Om Dina Pengar i dagens tidning. Den var bra. Mycket bra. 

 

Kärlek Michaela 

 

fredag 5 maj 2017 - 11:00

10 hudtips

esse

 

Ni som känner mig vet att jag gått och snöat in mig på hudvård det senaste halvåret. Mest på grund av mina enorma hudproblem. Men också på grund av att jag älskar att lära mig nya saker. Så. Här kommer nu en lista på tio hudvårdstips. Speciellt tillägnat er med problemhy: 

 

1. Läs Food Pharmacy och Charmen med Tarmen. Ja, gör det bara. Tarmen är ett ack så viktigt organ och är som många kanske inte vet, boven i dramat till många av våra sjukdomar idag.

2. Skippa allt vitt. Mjölk. Mjöl. Och socker. Var nitisk till en början. Sen är det okej att fuska lite nu som då.

3. Byt dynvar och handduk ofta.

4. Börja lyssna på Kakan Hermanssons podd Under Huden.

5. Läs Naturligt Snygg och använd så lite smink som möjligt. Ja, min omgivning har börjat vänja sig vid att jag knappt använder smink mera. Mascara, ja. Men efter böldattackerna i höstas vill jag bara lufta huden. Absolut inte täppa igen några porer.

6. Börja använda ekologiska hudvårdsprodukter. Ja, jag kan inte använda syntetiska produkter mera. Det ska vara naturligt, tack.

7. Hitta en riktigt bra hudterapeut. Någon som ser dig och någon som bryr sig om dig riktigt på riktigt. Som min Marika på Kikas här i Vasa. Hon är guld.

8. Sov mycket.

9. Sola med måtta. Använd hög solskyddsfaktor och bär gärna hatt. 

10. Hitta en hudvårdsserie som passar just din hud. Det har tagit mig 26 år att hitta min, så ingen stress vänner. Esse Skincare heter den hudvårdsserie som jag själv använder och är helnöjd med. Framtidens hudvård med levande probiotika sägs det vara.

 

Det var det. Jag hoppas att det här hjälpte någon i alla fall. Och ifall ni vill ha ännu mer detaljerad info är det bara att mejla mig på finnemichaela@gmail.com. Jag hjälper så gärna. Tillsammans mot en finare och fräschare hy, kompisar!

 

Kärlek Michaela 

 

 

torsdag 4 maj 2017 - 12:30

Jag svarar på frågor /del tre

mimmun

 

Kan du ge tips kring hur man får bättre självkänsla och hur man kan bli bättre på att älska sig själv? Självklart. För det första måste du inse att det finns ingen annan som du. Du är unik. Och det är din super power. Jag vet, det är svårt att tycka om sig själv i dagens värld när vi ständigt matas med perfekta bilder. Perfekta kroppar. Perfekt hy. Perfekta liv. Ja, allt är så himla perfekt hela tiden. Vi ska konsumera oss till bättre versioner av oss själva samtidigt som vi ska vara konstant missnöjda. Det saknar logik. Jag vet. Men det hjälper med att du börjar mata dig själv med bra tankar. Säga fina ord till dig själv. Och grotta ner dig i någon riktigt bra bok i personlig utveckling. Sen skulle jag också rekommendera att du hittar en träningsform som du gillar. Endorfiner är mina eviga följeslagare. Och rensa bland dina vänner. 

 

Var ser du dig själv om två år i livet och karriären? Om två år ser jag mig själv sittandes på terassen vid min sommarstuga. Med kvällssolen i ögonen. Blickandes ut över ett spegelblankt hav. Smått solbränd. Lugn i själen. Lycklig i hjärtat. Med mannen i mitt liv. Mer än så kan jag fakiskt inte säga i dagens läge.

 

flowers

 

Hur gör du för att alltid vara så pepp och positiv? Haha, ja du. Det är många som undrar. Tack och lov är jag rätt glad i grunden. Men klart man är tvungen att jobba på det varje dag. Jag menar, jag har tränat mina ögon och min hjärna att se det positiva istället för det negativa i situationer. Se leenden och strålande sol istället för sura miner och massa molntäcken. Sen är jag också viktig med att få en bra start på dagen. Jag tänker tre tacksamma tankar både morgon och kväll. Lyssnar på inspirerande poddar. Umgås med människor som ger mig energi. Jag matar mig själv med ett Instagram flöde som lyfter mig istället för tynger mig. Vistas mycket ute i friska luften och i naturen. Tränar. Ler. Ja, småsaker som blir en bra helhet.

 

Tips för att stressa mindre och kunna njuta av dagen som den är? Mitt slogan det här året har varit att stressa mindre. Stress är rackarns ocoolt. Ja, så himla ocoolt. Vi lever nämligen i ett samhälle som får oss att tro att vi är viktigare och duktigare om vi har mycket på gång. Eller är just stressade. Så puckat ju. Därför försöker jag mig på en tyst revolution mot stressen i min vardag där jag efter arbetstid försöker vara allt mindre på telefon och allt mer i naturen och med människor som jag tycker om. Och inte minst röra på kroppen i någon form. Löpning och bodybalance får mig verkligen att stressa av och att komma ner i varv. I nuet. Så jag skulle säga att hitta dina knep. Hitta det som fungerar för dig och får dig att må bra. Det är det allra viktigaste!

 

Kärlek, Michaela 

 

 

måndag 10 april 2017 - 20:30

Jag svarar på frågor /del två

tulpaner

 

Berätta mer om dina hudproblem, hur har du fått bukt på dem?

Well, jag har ju inte fått bukt på dem helt ännu. Hud tar tid. Men att ställa om kosten har definitivt hjälpt. Läs, jag försöker undvika allt vitt. Det vill säga socker, mjölk och mjöl. Nu har jag även käkat isotretionin (alltså roaccutan) i snart ett halvår och återupptagit p-pillren. Jag har insett att p-pillrena haft ett stort finger med i dramat. Hormoner, ni vet. Igenkänningsfaktorn när Brita Zackari Wahlström berättade om sina hudproblem i Kakan Hermanssons podd Under huden var slående. Vi har typ haft samma problem hon och jag, haha. Huden började strejka när hon också testade att lämna bort p-pillren. Dock gillar ju inte kroppen allmänt heller att man lever under stress och press alltför länge. Det har också varit en bidragande orsak i mitt fall.

 

Tips på bra poddar?

Ahh, jag älskar poddar. Skriv upp följande. Framgångspodden med Alexander Pärleros. Säker Stil med Ebba och Emilia. Josefin & Vanja. En Economistas Podcast. Drivet. Och inte minst, Under huden med Kakan Hermansson. Älskar dem allihopa.

 

esseskincare2

 

Vad använder du för hudvårdsprodukter?

Det är många som frågar om detta. Nu kommer svaret, Esse Skincare. Jag är vrålnöjd. Efter hudkraschen i höstas lägger jag inget som inte är ekologiskt på min hud mera. Och den här serien är både ekologisk och probiotisk. Den är från Sydafrika. Och de produkter jag använder just nu är rengöring, fuktkräm och ansiktsmask. Bästa med den här serien är att den faktiskt slätar ut mina acneärr. Från att ha haft ett vulkanlandskap i ansiktet har jag faktiskt blivit riktigt slät. Dessutom har jag fått en hel massa kommentarer om att min hud ser förträfftligt mycket bättre ut sen jag började använda dessa produkter. Så ja, jag är nöjd. Jättenöjd. 

 

Favoritårstid?

Sommar. Alltid sommar.  

 

Kärlek Michaela