fredag 17 februari 2017 - 10:30

När Food Pharmacy kom till Finland

foodpharmacy

 

Vid det här laget vet ni att jag är ett stort fan av Food Pharmacy. Så. Snacka om att jag bubblade av lycka när jag bänkande mig i ett smockfullt auditorium i Närpes tidigare i veckan. Äntligen var de här. Äntligen gjorde Food Pharmacy Finlandspremiär.

 

Förutom att Mia och Lina har skrivit en fantastisk bok. Är de två riktiga retoriker. Det var helt underbart att sitta och lyssna på dem. Kändes som om de inte gjort annat i sitt liv. De kändes så avslappnade. Jordnära. Och de hade minsann ett stort sinne för humor.

 

Vad pratade de om då? Jo. Om tarmfloror. Om antiinflammatorisk mat. Om Luke Skywalkers och Darth Vaders. Om att bli en näringsjägare. Om nyttan av gröna blad. Om nyårslöftet som höll. Och mycket mer.

 

Sist men inte minst var Mia och Lina duktiga på att poängtera att vi ska njuta. Vi ska njuta av maten. Och av livet. För det mina vänner, det är det viktigaste av allt.

 

Tack Närpes Vuxeninstitut för att ni tog hit dem. Och tack för den goda gröna smoothien och de ljuvliga bananmuffinsen i pausen. Jag kommer gärna igen!

 

Kärlek Michaela 

måndag 13 februari 2017 - 21:10

Äntligen på Facebook

blomster

 

Jag må vara den sista bloggaren på planeten som skaffar en egen Facebooksida. Ja, det är nästan lite pinsamt det här. Men den här veckan kickar jag faktiskt igång med att bjuda in er till min spillans nya sida. Den hittas här:

 

MICHAELAS MAGIC 

 

Vid det här laget vet ni att jag inte bloggar varje dag. Men. På den där Facebooksidan har jag faktiskt tänkt vara aktiv fastän jag inte bloggar. Dela inspiration. Sprida good vibes. Och puffa för girl power. Så in och gilla/följ om ni vill vara med. Alla. Precis alla är välkomna! ❤

 

Kärlek Michaela 

söndag 12 februari 2017 - 21:00

Om att vinterbada

vinterbad2

 

 Att vinterbada. Är det bara jag som haft det på min bucket list? Som en to do? Som en dream come true? Hur som. Den här vintern bestämde jag mig för att göra slag i saken. 

 

Sagt och gjort. På lördagkväll åkte jag och Inger ut till Sandö. Till Pingvinernas bastu och isvak. Gissa om jag var nervös. Men. Jag skulle verkligen inte ha behövt oroa mig. Väl inne. I omklädningsrummet. Och i bastun. Var det bara så himla bra stämning. Alla hälsade på alla. Och det spelade ingen roll vilket språk du talade eller vilken storlek till kropp du hade. Alla. Precis alla var välkomna. Jag tyckte det var så himla fint och befriande. 

 

Doppet i isvaken då, hur gick det? Well, det var kallt. Iskallt. Men känslan efteråt. Den var magisk. Jag mådde som en prinsessa efteråt. Jag kände mig så lugn. Och så himla harmonisk. Så hädanefter får ni kalla mig pingvin också. Jag är hooked. Det här kommer jag fortsätta med varje vecka framöver.

 

Finns det förresten andra som vinterbadar i Vasa? Säg hepp i så fall!

 

Kärlek Michaela 

söndag 5 februari 2017 - 21:00

Vinnarna

Glada nyheter. Tävlingen om fribiljetterna till Närpes Vuxeninstitut är avgjord. Här är de lyckliga vinnarna:

 

Bölemammon --> Food Pharmacy

Jessica Nybacka --> Värdskapet

 

Stort grattis. Vänligen mejla era telefonnummer till mig på michaela.finne@hssmedia.fi så fixar jag in er. Tack på förhand. Och till er andra vill jag framföra ett meddelande från Närpes Vuxeninstitut. Föreläsningen med Food Pharmacy börjar vara fullbokad. Så ni som ännu inte anmält er. Gör det genast. Ses där! ❤

 

Kärlek Michaela 

onsdag 1 februari 2017 - 22:15

Dream big folks

sevvan3

 

I december förra året. Så där passligt till nyår satte jag mig ner för att skriva. Reflektera. Och fundera på året som varit. Men också på året som komma skulle. Inte för att gå in på detaljer här nu. Men jag frågade mig bland annat vad jag ville med 2017. Vad jag ville förändra från året innan. Hur jag ville må. Vad jag ville fokusera på. Och vart jag ville nå.

 

Det må låta tassigt det här nu. Men ett av mina mål för 2017 var faktiskt att börja föreläsa mer. Mer undrar ni? Jo, jag fick nämligen ett uppdrag på Hanken i december som jag genomförde. Ett uppdrag som gav mig mersmak. Jag menar, det där att se när det glittrar till i någon annan människans ögon. Det är bland det bästa jag vet. Och det, bara genom att vara sig själv. Det är mäktigt.

 

Min mentor sa en gång att se upp för vad du önskar dig. För rätt som det är händer det. Och nu hände det. I januari fick jag nämligen ett mejl från Veronica på Svensk Ungdom som undrade om jag ville ställa upp som en av huvudtalarna på ett event som de ordnar i Vasa nu i februari. A brand new me heter eventet. Ett event om karriär. Inspiration. Och marknadsföring. Hur rackarns roligt låter inte det? Så bra initiativ av Svensk Ungdom. Sådana här events behövs det mer utav. Så. Jag var inte speciellt svårflörtad utan tackade ja direkt. En sån dröm alltså!

 

Så, den 25 februari kommer ni hitta mig på scen för att tala om min egen resa. Om vikten av personlig utveckling. Och om att bygga sitt eget brand. Ja, och så kommer jag krydda alltihopa med att betona hur viktigt det är att våga gå sin egen väg och berätta om hur jag lyckades få jobb på Manhattan i New York utan att ha ett eget nätverk i staden. Kul va? Jag hoppas ni kommer och lyssnar. Jag behöver många snälla ögon i publiken. 

 

Kärlek Michaela 

tisdag 31 januari 2017 - 10:30

Food Pharmacy gör Finlandspremiär

Detta är ett kommersiellt samarbete med Närpes Vuxeninstitut

***

 

Narpes Vuxeninstitut 2

 

Glada nyheter. Kvinnorna bakom succéboken Food Pharmacy kommer till Närpes om två veckor. Ja, förstå lyckan när jag fick nys om den nyheten. Mia Clase och Lina Aurell kommer göra Finlandspremiär i februari. Hur coolt är inte det. Mia och Lina är alltså författarna bakom boken Food Pharmacy som räddade mitt liv. Tusen, tusentack till Närpes Vuxeninstitut som fixat hit dem. Mia och Lina kommer alltså att prata om hur man äter sig frisk. Och om hur man kan använda maten som medicin. Genom att äta antiinflammatorisk kost. Så den här föreläsningen rekommenderas för alla som vill äta sig till ett friskare liv. Bra va?

 

Ni som följt mig vet att jag redan hyllat den här boken, HÄR. Så jag kommer vara radikal nu och säga att ingen. Absolut ingen får missa den här föreläsningen. Den här föreläsningen kommer att förändra liv. Det är jag helt säker på. 

 

Narpes Vuxeninstitut 3

 

Närpes Vuxeninstitut ordnar en hel massa intressanta kurser och föreläsningar i vår. Ja, i alla fall finns det en hel massa saker som intresserar en inspirationsknarkare som jag. Så låt mig berätta vad jag också vill gå på i vår. En kurs i superfoods. Naturkosmetik. Och en där man får lära sig om naturens örtapotek. Så himla rätt i tiden om ni frågar mig. Jag försöker som bäst att läsa mig till all den där kunskapen. Men det vore himla mycket roligare att gå kurs och samverka med andra.

 

Sen kommer också Sofie Björkgren-Näse att komma till Närpes för att hålla två lettering workshopar i mars. En nybörjarkurs. Och en fortsättningskurs. Så himla roligt. Till dessa kurser är dock sista anmälningsdagen imorgon onsdag. Så var snabb om du vill med på dessa workshopar.

 

Narpes Vuxeninstitut 4

 

I mars kommer även Ulrika Karlsson från Sverige och pratar om värdskap. Värdskap undrar ni kanske? Ja, Ulrika kommer berätta om det värdeskapande värdskapet. Hon kommer hålla en föreläsning om konsten att välkomna kunder, kollegor och sig själv. Och en annan med fokus på personlig utveckling. Båda föreläsningarna kommer hållas under en och samma dag. Så man kan bra delta i båda om man så vill. Värdskap handlar alltså om ett sätt att förhålla sig till andra människor och till sig själv. Och det är en framgångsfaktor både på det personliga och proffessionella planet. Hur intressant? Jag kommer definitivt att åka och lyssna på Ulrika. Så glad att Närpes Vuxeninstitut vaskat fram en sådan pärla. 

 

Var hålls alla dessa inspirerande föreläsningar då? Ja, det kanske ni också undrar. Då ska jag berätta att de hålls i byggnaden Mitt I Stan i Närpes Centrum. Dit hittar också vi Vasabor lätt och smidigt.

 

narpes vuxeninstitut

 

Tack Annica, Mikaela och Anna för ett fantastiskt kursutbud denna vår. Jag är mäkta imponerad av alla intressanta kurser och föreläsingar som kommer ordnas i Närpes med omnejd i vår. Kan knappt vänta på att få komma ut och inspireras.

 

Om ni förresten vill VINNA EN FRIBILJETT till någon av dessa föreläsningar. Alltså antingen till föreläsningen med Food Pharmacy eller till Värdskapet kommentera nedan. Samt gilla Närpes Vuxeninstitut på Facebook. Vinnaren dras i slutet av denna vecka. Stort lycka till, så hoppas jag att vi ses! ❤

 

Närpes Vuxeninstitut på Facebook

Närpes Vuxeninstituts hemsida

Telefonnummer 040 1600687

 

Kärlek Michaela 

 

 

söndag 29 januari 2017 - 22:00

Om egentid

michaelaf

 

Att prioritera sig själv borde vara en självklarhet för alla. Ja, för alla. Tidigare hade jag svårt att säga att jag behövde egentid. Att träna ensam. Att läsa bok ensam. Att ligga på soffan ensam. Ja, att bara vara för mig själv. Det kändes så egoistiskt att ens säga det högt. Jag som älskar att umgås med människor. Är supersocial. Sprallig. Och glad. Behöver också motsatsen. När jag bara är för mig själv. Och det är tyst och stilla runt omkring. Jag menar, det är när jag är helt för mig själv som jag laddar batterierna. Det är då jag fyller mig själv med ny energi. Och efter att jag fyllt mig själv är jag en lugn och harmonisk människa igen, vilket är mitt idealtillstånd. 

 

Så det där med att tycka att det är egoistiskt med egentid går helt bort i min värld. Mina vänner och min familj skulle aldrig orka med mig om jag inte skulle ta små mikropauser (eller hela dagar) av egentid. Jag behöver egentid för att kunna leverera och ge bra energi till dem runtomkring mig. 

 

Vad gör jag helst under min egentid då? Jo, jag tränar. Läser. Skriver. Och stickar. Huvudsaken jag inte behöver se på någon skärm i alla fall. Men min egentid kan också vara när jag diskar, cyklar hem från jobbet eller viker tvätt. Det beror lite på hur mitt schema ser ut. Hur som, vill jag att du kommer ihåg att prioritera dig själv nästa vecka. Att boosta dig själv med goda tankar. Och gå med lätta, lugna steg framåt. Det är du värd.

 

Kärlek Michaela 

 

 

söndag 22 januari 2017 - 12:00

Sannan Ruokakassi äntligen i Vasa

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Sannan Ruokakassi

***

  

sanna1

 Foto: Ida Rebers

 

Glada nyheter. Äntligen finns Sannan Ruokakassi i Vasa. Som jag har väntat på att kunna beställa hem min alldeles egna matkasse till dörren. Med all mat. Och alla maträtter redan färdigt planerade för veckan. 

 

sanna2

Foto: Ida Rebers 

 

Den här veckan blev alltså drömmen sann. En matkasse. Full av läckerheter stod och väntade på mig när jag kom hem i måndags. En stor lyxig papperpåse med veckans alla måltider. Okej, fem för att vara helt exakt. När jag började packa upp all mat blev jag dessutom så himla positivt överraskad. Där var så mycket mat. Och allt var av så himla hög kvalitet. Så bra!

 

sanna3

 Foto: Ida Rebers

 

Så, vad gör jag? Jo. Jag bjuder in mina tjejkompisar för en tjejmiddag mitt i veckan. Jag fick alltså testa en familjekasse. Så istället för att göra enorma storkok och frysa in alltihop bestämde jag mig för att bjuda in fyra fina vänner på middag. Mitt i veckan. Med god mat och good vibes.

 

sanna4

 Foto: Ida Rebers

 

Tjejmiddagen med Sannan Ruokakassi visade sig bli en succé hemma hos mig. Två personer fick stå i köket och följa receptet på tagliatelle med räkor och curry, som förövrigt blev kvällens rätt. Två personer fick ta ansvaret för dukningen. Och en person fick ta ansvaret för att dokumentera alltihop. Himla smidigt. Och himla skoj. 

 

sanna5

 Foto: Ida Rebers

 

Sannan Ruokakassi är alltså en matkasse som innehåller råvaror och recept i olika format. Hittills kan man välja mellan familjekassen och snabbkassen. Det finns dessutom en fruktkasse som man kan beställa. Och familjekassen fås glutenfri om man så vill. Bra va? Jag älskar det här konceptet. Som jag kommer börja använda den här tjänsten. Familjekassen är för stor för mitt enmanshushåll. Men snabbkassen för två personer kommer bli perfekt. Hittills levereras matkassarna förövrigt till kunder i Vasa centrum, Sundom och Smedsby. Men fler områden är under arbete och intresse.

 

sanna6

Foto: Ida Rebers 

 

Efter att ha testat på konceptet nu i en vecka. Måste jag säga att jag inte gått och köpt någon extra mat alls den här veckan. Alltså jag skojar inte. Ingen extra mat. Det jag lagat om kvällarna har dessutom räckt till lunchen dagen efter. Och lite till. Så med den här kassen kan man till och med spara pengar. 

 

sanna7

 Foto: Ida Rebers

 

Familjekassen som jag nu fick hem kostar normalt 95 euro (79 euro första gången). Och snabbkassen som jag kommer beställa hem i framtiden kostar 50 euro (39 euro första gången). Ja, jag antar att ni undrar. Sen kommer ni märka att Sannan Ruokakassi endast har en finsk hemsida. Men. Recepten fås även på svenska. Och all kontorspersonal talar också svenska. Dessutom är de helt supertrevliga. Så låt inte språket bli något hinder.

 

Tips. Ni får 8 euro rabatt om ni använder koden MICHAELA17 i kassan. 

 

sanna8

 Foto: Ida Rebers

 

Nå, hur blev maten då? God. Jättegod. Alla bara mmm:ade runt bordet.  

 

sanna10

 Foto: Ida Rebers

 

Så, jag rekommenderar verkligen Sannan Ruokakassi. Snabbt. Smidigt. Och himla smaskigt. Jag menar, med hjälp av den här kassen äter du varierat och hälsosamt. Dessutom får du extra tid till andra saker. Som att hänga med familj och vänner. Träna. Se serier. Läsa bloggar. Sticka sockor. You name it. Den här kassen andas verkligen 2017 och jag är helt säker på att vi kommer se mer av dessa kassar i framtiden. Tack Sannan Ruokakassi för att ni valde att utvidga er verksamhet till Vasa! ❤

 

Sannan Ruokakassi på Facebook 

asiakaspalvelu@sannanruokakassi.fi

0753252858

 

Kärlek Michaela 

onsdag 18 januari 2017 - 14:15

Ett hudtips

frantsila

 

 

Det är dags för ett tips igen. Denna gång tänkte jag tipsa er om en fantastisk olja från Frantsila. Ekologisk hudvård från Tammerfors.  

 

Den här oljan består av maskros, kardborre, nässla, rödklöver, groblad, ringblomma, rölleka, åkerfräken, timjan och syra. Inget mer. Den går både att dutta på huden med en bomullstuss. Och att dricka. Ja, om du blandar ut den med vatten. Bra va? Min kropp och hy mår i alla fall himla bra av den här oljan. Den finns på Ekosoppi i Vasa. Och du kan använda den 2-5 gånger om dagen. Så om det finns andra med hudproblem. Ge denna olja en chans.

 

Just nu läser jag förresten en fantastisk bok om naturlig hudvård. Naturligt Snygg, heter den. Ska ge er en rapport genast jag läst ut den.

 

Kärlek Michaela 

söndag 15 januari 2017 - 21:00

Vinnarna

Glada nyheter. Arbis tävlingen är avgjord. Här är de lyckliga vinnarna:

 

Josefine Sand --> Katrin Zytomierska

Johanna Södergård --> Malin Berghagen

Monika Sandvik --> Magdalena Mecweld

 

Stort grattis. Vänligen mejla mig era telefonnummer på michaela.finne@hssmedia.fi så fixar jag in er. Tack på förhand! ❤

 

Kärlek Michaela