torsdag 9 mars 2017 - 18:00

Frukostflickorna goes Jeppis

IMG 3373

 

Glada nyheter. Nästa frukostevent ala Frukostflickorna kommer hållas i Jakobstad. Så himla kul att äntligen heada norrut. Så tillsammans med After Eight, Legera och Cosmetique kommer vi lördagen den 25 mars att ordna ett sprillans nytt frukostevent. Ja, det kommer bli frukost. Goodiebags. Och en hel massa good vibes. After Eight kommer stå för lokalen och frullen. Legera för blominspis. Och Cosmetique för sköhentstips. Bra va? Härligt och fint som det alltid brukar vara alltså. Jag och Pamela Lindqvist kommer dessutom att stå för peppen och prata om hur man tycker om sig själv. Varmt välkomna vänner! ♥

 

Var? After Eight

När? Lördagen 25 mars klo 10-12

Pris: 20 euro

 

Skicka anmälan till frukostflickor@gmail.com

Frukostflickornas Facebook event

 

Kärlek Michaela 

tisdag 7 mars 2017 - 10:00

Grönt är skönt

Detta är ett kommersiellt samarbete med Sunds Trädgård

***

 

sunds6

 

Ni som känner mig vet att jag älskar blommor och grönväxter. Ja, de har en lika självklar plats som sängen och soffan hemma hos mig. Utan gröna växter. Inga glada miner. Okej. Klart man klarar sig utan gröna växter och färgglada blommor hemma. Men visst kan vi hålla med om att livet blir aningen trevligare med lite växter runtomkring sig? 

 

sunds8

 Bild: Julia Holmqvist

Med vårsolen kommer alltid en längtan att arrangera om hemma hos mig. Ni vet byta ut lite kuddar. En kruka. Och några blommor eller två. Den här säsongen kände jag för att piffa upp växterna på mitt fönsterbräde. Plus slänga ut palmen och ta in ett nytt träd. Nå, vart åkte jag och handlade alla dessa grejerna kanske ni undrar? Jo, till Sunds Trädgård i Jakobstad. 

 

sunds2

 

Sunds Trädgård har alltid varit ett givet utflyktsmål för mig när jag åker till Jakobstad och hälsar på släkten. Jag menar, det är bara en upplevelse i sig att gå omkring och titta på allt fint de har där inne. Allt från krukor och inredning till blommor och grönväxter. Deras service och produkter är i toppklass. Och det finns till och med ett café där man kan vila sina fötter och dricka kaffe. Tänk, ett café. Så mysigt!

 

sunds5

 

Jag antar att ni vill veta vad jag fick med mig hem. Då ska jag berätta att det i växtväg blev en narrfikus (clusia). En fiolfikus (ficus lyrata). En fönsterfikus (ficus elastica). Och en filodendron (philodendron). Så en hel massa fikusar blev det. Lättskötta och vackra som bara den. Mina krav då det kommer till grönväxter, haha. Annars tipsade Carola på Sunds Trädgård om att suckulenter och kaktusar är de lättaste inomhusväxterna man kan ha. Så för alla er som glömmer att vattna era växter. Köp suckulenter eller kaktusar. De håller länge.

 

sunds4

 

Krukmässigt då? Jo, det blev tre stycken krukor i plåt. Vilka ni sett på bild tidigare i detta inlägg. Och papperskrukan ovan. Den är dessutom lite speciell. Den är nämligen tillverkad utav återvinningspapper och är ett resultat av ett Fair trade projekt på Sri Lanka. Dessutom är den miljövänlig och inspirerad av naturen. Så förutom att den är snygg är den också tillverkad på ett medvetet och hållbart sätt. Så bra.

 

sunds nybild

 Bild: Julia Holmqvist

Visste ni förresten att Sunds Trädgård fyller 50 år i år? Coolt va! Därav är våren 2017 mer fullspäckad än vanligt med kurser och temadagar. Kurser och temadagar tillägnade allt från nybörjare till hemmaproffs. Mer info hittar ni HÄR. Själv skulle jag vilja gå flera olika kurser. Bland annat kursen om tropiska växter i hemmamiljö. Samt kurserna om hur man odlar sin egen ekologiska, vegetariska mat och nybörjarkursen för oss som vill börja odla. De vill jag gå. Tänker ni gå på någon av Sunds kurser i vår?

 

sunds1

 

Ni anmäler er smidigt till alla kurser på info@sunds.fi. Ett annat tips. Om ni inte följer Sunds Trädgård på Instagram ännu, in och följ. Nu genast. Sunds Trädgård är nämligen jätteaktiva på sina sociala medier och det är ett sant nöje att följa dem via mobilen.

 

sunds10

Bild: Julia Holmqvist 

En annan sak som jag bara måste tipsa er om är deras fantastiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet dimper ner i mailkorgen allt emellanåt och är sprängfyllt med ny inspiration. I brevet får man veta vad som är på gång. Samtidigt som man får tillgång till en massa härliga erbjudanden (före alla andra). Du registrerar dig till brevet antingen genom att fylla i ett formulär HÄR eller genom att fylla i en blankett i kassan. 

 

sunds3

 Bild: Julia Holmqvist

Ni kan ju bara tänka er hur nöjd jag är över mina nya gröna växter hemma. Jag älskar dem. Ja, lika mycket som min blommiga tapet där i bakgrunden. Den kommer jag aldrig att sluta älska, haha. Så gott folk, satsa lite pengar på blommor och grönväxter. Det är världens lättaste knep att piffa upp hemma och bli lite lyckligare på köpet. Sen behöver du bara vatten och en kanna så är du kittad för det långsiktiga jobbet med ditt växtrike hemma. Lycka till och så hoppas jag att vi ses på någon av kurserna vid Sunds i vår!

 

Sunds Trädgård på Facebook

Sunds Trädgård på Instagram

Sunds Trädgård

 

Kärlek Michaela 

torsdag 2 mars 2017 - 14:30

Fråga fråga

13744070 302309833451943 612031742 n

 

Jag drömmer om att starta en youtube-kanal. Ja, det har jag gjort länge. Men. Jag har så himla svårt att komma igång. Så, därför tänkte jag ha en frågestund på bloggen nu. Svaren, de kommer i rörligt format sen (tack för inspirationen Emmi Svenlin). På så vis får jag lätt ihop innehållet till mitt första klipp. Så fråga på bara. Vad ni vill. Högt och lågt. Brett och smalt. Ja. Vad som helst. Jag är nöjd så länge jag får tre frågor. Tack redan på förhand finingar! 

 

Kärlek Michaela 

måndag 27 februari 2017 - 10:00

Om att föreläsa

meme

 

Jag må låta konstig. Men att stå framför publik. Och prata om högt och lågt. Inspiration. Personlig utveckling. Välmående. Ja, om sådant som ligger mig varmt om hjärtat. Det är så himla kul.

 

Det är något jag verkligen skulle vilja göra oftare och mer av. Bli ännu bättre på. Och utvecklas till en person som drar fullt hus. Okej, jag har scenvana från att ha hållit otaliga aerobictimmar sedan jag var 17 år. Men det där med hur man lyckas med att ta en hel publik. Hur man håller dem intresserade. Fångade i stunden. Utan mobiltelefoner. Instagram. Eller Facebook. Det vill jag lära mig och bli bättre på.

 

Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att vara med på Svensk Ungdoms event A Brand New Me i helgen som en av föreläsarna. Där och då pratade jag om min resa från Hanken till där jag är idag. Om att bygga sitt eget brand. Och om allmänna tips på hur man når dit man vill. Simone nämnde mig till och med på hennes blogg. Klicka HÄR så kommer ni till inlägget.

 

Don´t let small minds convince you that your dreams are too big. Kom ihåg det folks. Dröm stort. Jobba hårt. Och var er själva. Nu kör vi ny vecka. 

 

Kärlek Michaela 

onsdag 22 februari 2017 - 09:30

Nu ska vi prata pengar

Detta är ett kommersiellt samarbete med Kvevlax Sparbank

***

 

sparbanken1

 

Hur många av er har någonsin varit på en ekonomistund till banken? Jag hoppas på många händer i luften nu. Om inte, tycker jag att ni ska läsa vidare.

 

Jag har hittills varit två gånger. Alltid lika spännande. Alltid lika lärorikt. Varje gång blir jag lika fascinerad över hur roligt det är att ha koll på sina inkomster och utgifter. Vilken trygghetskänsla det medför. Och vilka möjligheter det ger. 

 

sparbanken2

 

Kvevlax Sparbank. Det är en bank som jag gillar. Jättemycket, för att vara ärlig. Jag har varit kund hos dem ända sedan jag var liten. Jag gillar att de finns både i Kvevlax och Vasa. Och jag älskar deras proffsiga kundbetjäning. Ja, jag blir alltid lika väl bemött när jag kommer dit. Alltid. 

 

Carina Sainio mötte mig med ett stort leende på läpparna när jag stegade in på Vasakontoret förra veckan. Hon tog mig genast med till ett av deras fräscha utrymmen och började sedan berätta om konceptet ekonomistund till mig. Ekonomistunden på Kvevlax Sparbank är alltså helt kostnadsfri. Och den erbjuds alla. Ja, alla som vill få kontroll på sin ekonomi. Man går igenom sina inkomster. Sina utgifter. Och vilka drömmar man har. Drömmar som man i framtiden vill förverkliga. Härligt va?

 

banken2

 

Jag bad Carina ge några tips på hur man kan få ordning på sin ekonomi. Hon svarade att man till en början ska se över vad som kommer in och vad som går ut från kontot varje månad. Man ska alltså skapa sig en översikt över sin ekonomi. Kolla kontoutdrag. Kvitton. Och så. Få kontroll helt enkelt. Plus att man ska planera sina inköp och aldrig gå hungrig och handla. För visst har vi alla varit där någon gång? Att man går och handlar hungrig. Det är livsfarligt. I alla fall för plånboken.

 

Sedan frågade jag också vilket tips hon skulle ge en ung människa. Carina svarade direkt, börja spara nu. Ja, ni läste rätt mates. Vi borde alla börja spara nu. Tänka framåt. Tänka framtid. Vi i Finland är tydligen himla dåliga på det. Vi använder pengarna här och nu istället. Intressant va?

 

sparbanken3

 

Jag kan ju bara ta mig själv som exempel. Genom att jag började bostadsspara redan under studietiden. Medan jag pluggade på Hanken. Kunde jag köpa mig min första egna lägenhet redan i 25-års ålder. Det ni. Det hade jag knappt vågat drömma om. Men det gick. Det blev möjligt genom att jag öppnade ett BSP-konto i ung ålder. Och konsekvent sparade en slant varje månad. Det var inte mycket till en början. Men det blev. Det blev mycket pengar i slutändan.

 

Så jag säger som börshajen på bilden. Börja spara idag, så behöver du inte hitta på undanflykter imorgon. 

 

sparbanken4

 

En kontrollerad ekonomi ger mig trygghet. Ja, jag behöver de där två till tre månadslönerna på sparkontot för att känna mig trygg. Jag gillar att ha koll på mina inkomster och utgifter. Och jag gillar att kunna sticka över till Amsterdam och hälsa på syrran med gott samvete. Utan övertrasserat visa-kort.

 

Så om ni inte testat ekonomistunden på Kvevlax Sparbank. Gör det. Nu genast. Ring numret 06 3462111 och boka tid direkt. Tjänsten tar en knapp timme. Och jag lovar att den kommer öppna ögonen på er. Ni har mer pengar än ni tror. Det gäller bara att handskas med dem på rätt sätt. 

 

baken1

 

Så. Ni kan ju gissa om jag kommer fortsätta att vara en nöjd kund hos Kvevlax Sparbank? Svar ja. I min värld är det personliga bemötandet väldigt viktigt. Och på det planet slår nog ingen den service som Kvevlax Sparbank erbjuder. Inne hos dem känner man sig sedd. Väl omhändertagen. Och himla uppskattad. Så tack ni på banken för att ni alltid orkar vara så himla snälla och hjälpsamma. Det uppskattas. Mycket. Vi ses snart igen!

 

Sparbanken

Kvevlax Sparbank på Facebook

Telefon 06 3462111

 

 

 

 

fredag 17 februari 2017 - 10:30

När Food Pharmacy kom till Finland

foodpharmacy

 

Vid det här laget vet ni att jag är ett stort fan av Food Pharmacy. Så. Snacka om att jag bubblade av lycka när jag bänkande mig i ett smockfullt auditorium i Närpes tidigare i veckan. Äntligen var de här. Äntligen gjorde Food Pharmacy Finlandspremiär.

 

Förutom att Mia och Lina har skrivit en fantastisk bok. Är de två riktiga retoriker. Det var helt underbart att sitta och lyssna på dem. Kändes som om de inte gjort annat i sitt liv. De kändes så avslappnade. Jordnära. Och de hade minsann ett stort sinne för humor.

 

Vad pratade de om då? Jo. Om tarmfloror. Om antiinflammatorisk mat. Om Luke Skywalkers och Darth Vaders. Om att bli en näringsjägare. Om nyttan av gröna blad. Om nyårslöftet som höll. Och mycket mer.

 

Sist men inte minst var Mia och Lina duktiga på att poängtera att vi ska njuta. Vi ska njuta av maten. Och av livet. För det mina vänner, det är det viktigaste av allt.

 

Tack Närpes Vuxeninstitut för att ni tog hit dem. Och tack för den goda gröna smoothien och de ljuvliga bananmuffinsen i pausen. Jag kommer gärna igen!

 

Kärlek Michaela 

måndag 13 februari 2017 - 21:10

Äntligen på Facebook

blomster

 

Jag må vara den sista bloggaren på planeten som skaffar en egen Facebooksida. Ja, det är nästan lite pinsamt det här. Men den här veckan kickar jag faktiskt igång med att bjuda in er till min spillans nya sida. Den hittas här:

 

MICHAELAS MAGIC 

 

Vid det här laget vet ni att jag inte bloggar varje dag. Men. På den där Facebooksidan har jag faktiskt tänkt vara aktiv fastän jag inte bloggar. Dela inspiration. Sprida good vibes. Och puffa för girl power. Så in och gilla/följ om ni vill vara med. Alla. Precis alla är välkomna! ❤

 

Kärlek Michaela 

söndag 12 februari 2017 - 21:00

Om att vinterbada

vinterbad2

 

 Att vinterbada. Är det bara jag som haft det på min bucket list? Som en to do? Som en dream come true? Hur som. Den här vintern bestämde jag mig för att göra slag i saken. 

 

Sagt och gjort. På lördagkväll åkte jag och Inger ut till Sandö. Till Pingvinernas bastu och isvak. Gissa om jag var nervös. Men. Jag skulle verkligen inte ha behövt oroa mig. Väl inne. I omklädningsrummet. Och i bastun. Var det bara så himla bra stämning. Alla hälsade på alla. Och det spelade ingen roll vilket språk du talade eller vilken storlek till kropp du hade. Alla. Precis alla var välkomna. Jag tyckte det var så himla fint och befriande. 

 

Doppet i isvaken då, hur gick det? Well, det var kallt. Iskallt. Men känslan efteråt. Den var magisk. Jag mådde som en prinsessa efteråt. Jag kände mig så lugn. Och så himla harmonisk. Så hädanefter får ni kalla mig pingvin också. Jag är hooked. Det här kommer jag fortsätta med varje vecka framöver.

 

Finns det förresten andra som vinterbadar i Vasa? Säg hepp i så fall!

 

Kärlek Michaela 

söndag 5 februari 2017 - 21:00

Vinnarna

Glada nyheter. Tävlingen om fribiljetterna till Närpes Vuxeninstitut är avgjord. Här är de lyckliga vinnarna:

 

Bölemammon --> Food Pharmacy

Jessica Nybacka --> Värdskapet

 

Stort grattis. Vänligen mejla era telefonnummer till mig på michaela.finne@hssmedia.fi så fixar jag in er. Tack på förhand. Och till er andra vill jag framföra ett meddelande från Närpes Vuxeninstitut. Föreläsningen med Food Pharmacy börjar vara fullbokad. Så ni som ännu inte anmält er. Gör det genast. Ses där! ❤

 

Kärlek Michaela 

onsdag 1 februari 2017 - 22:15

Dream big folks

sevvan3

 

I december förra året. Så där passligt till nyår satte jag mig ner för att skriva. Reflektera. Och fundera på året som varit. Men också på året som komma skulle. Inte för att gå in på detaljer här nu. Men jag frågade mig bland annat vad jag ville med 2017. Vad jag ville förändra från året innan. Hur jag ville må. Vad jag ville fokusera på. Och vart jag ville nå.

 

Det må låta tassigt det här nu. Men ett av mina mål för 2017 var faktiskt att börja föreläsa mer. Mer undrar ni? Jo, jag fick nämligen ett uppdrag på Hanken i december som jag genomförde. Ett uppdrag som gav mig mersmak. Jag menar, det där att se när det glittrar till i någon annan människans ögon. Det är bland det bästa jag vet. Och det, bara genom att vara sig själv. Det är mäktigt.

 

Min mentor sa en gång att se upp för vad du önskar dig. För rätt som det är händer det. Och nu hände det. I januari fick jag nämligen ett mejl från Veronica på Svensk Ungdom som undrade om jag ville ställa upp som en av huvudtalarna på ett event som de ordnar i Vasa nu i februari. A brand new me heter eventet. Ett event om karriär. Inspiration. Och marknadsföring. Hur rackarns roligt låter inte det? Så bra initiativ av Svensk Ungdom. Sådana här events behövs det mer utav. Så. Jag var inte speciellt svårflörtad utan tackade ja direkt. En sån dröm alltså!

 

Så, den 25 februari kommer ni hitta mig på scen för att tala om min egen resa. Om vikten av personlig utveckling. Och om att bygga sitt eget brand. Ja, och så kommer jag krydda alltihopa med att betona hur viktigt det är att våga gå sin egen väg och berätta om hur jag lyckades få jobb på Manhattan i New York utan att ha ett eget nätverk i staden. Kul va? Jag hoppas ni kommer och lyssnar. Jag behöver många snälla ögon i publiken. 

 

Kärlek Michaela