10 hudtips

fredag 5 maj 2017 - 11:00 | 4 Kommentarer

esse

 

Ni som känner mig vet att jag gått och snöat in mig på hudvård det senaste halvåret. Mest på grund av mina enorma hudproblem. Men också på grund av att jag älskar att lära mig nya saker. Så. Här kommer nu en lista på tio hudvårdstips. Speciellt tillägnat er med problemhy: 

 

1. Läs Food Pharmacy och Charmen med Tarmen. Ja, gör det bara. Tarmen är ett ack så viktigt organ och är som många kanske inte vet, boven i dramat till många av våra sjukdomar idag.

2. Skippa allt vitt. Mjölk. Mjöl. Och socker. Var nitisk till en början. Sen är det okej att fuska lite nu som då.

3. Byt dynvar och handduk ofta.

4. Börja lyssna på Kakan Hermanssons podd Under Huden.

5. Läs Naturligt Snygg och använd så lite smink som möjligt. Ja, min omgivning har börjat vänja sig vid att jag knappt använder smink mera. Mascara, ja. Men efter böldattackerna i höstas vill jag bara lufta huden. Absolut inte täppa igen några porer.

6. Börja använda ekologiska hudvårdsprodukter. Ja, jag kan inte använda syntetiska produkter mera. Det ska vara naturligt, tack.

7. Hitta en riktigt bra hudterapeut. Någon som ser dig och någon som bryr sig om dig riktigt på riktigt. Som min Marika på Kikas här i Vasa. Hon är guld.

8. Sov mycket.

9. Sola med måtta. Använd hög solskyddsfaktor och bär gärna hatt. 

10. Hitta en hudvårdsserie som passar just din hud. Det har tagit mig 26 år att hitta min, så ingen stress vänner. Esse Skincare heter den hudvårdsserie som jag själv använder och är helnöjd med. Framtidens hudvård med levande probiotika sägs det vara.

 

Det var det. Jag hoppas att det här hjälpte någon i alla fall. Och ifall ni vill ha ännu mer detaljerad info är det bara att mejla mig på finnemichaela@gmail.com. Jag hjälper så gärna. Tillsammans mot en finare och fräschare hy, kompisar!

 

Kärlek Michaela 

 

 

4

Kommentarer

 • Pernilla

  05.05.2017 13:08 (3 månader sen)

  Marika är så bra!! dessutom min granne ;)

  • Michaela Finne

   05.05.2017 13:11 (3 månader sen)

   Men ååh, är det sant!? Va härligt. Marika är guld! ♥


 • Johanna

  06.05.2017 00:08 (3 månader sen)

  Perioral dermatit har jag hört att mina hudproblem kallas. Har inte ännu hittat nåt som hjälper. Tog probiotika i 3 månader, gav eventuellt lindring, men utslagen återkom efter avslutad kur. Nu tar jag aloe vera invärtes. Har använt endast ekologisk hudvård några år. Socker, mjöl och mjölk äter jag dock. Känns som en stor omställning att lämna bort.

  • Michaela Finne

   06.05.2017 22:48 (3 månader sen)

   Hej Johanna, oj vad jag känner för dig. Ihållande hudproblem tar så på psyket. Men jag lovar, det kommer att ordna sig. Jag googlade perioral dermatit och såg att det är som en typ av rosacea, inte sant? Det vet jag att många i min vänskapskrets har ätit medicin mot just rosacea. Så mitt tips är att leta reda på en riktigt bra hudläkare (kan tipsa om Johanna Hagman och Ida Knutar) och att hitta en hudterapeut. Som just min Marika på Kikas. Har även sett att produkterna som jag använder, Esse Skincare, har varit till god hjälp mot rosacea. Hör av dig om du vill ha mer tips. Jag hjälper mer än gärna. KRAM! ♥


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.