Jag svarar på frågor /del tre

torsdag 4 maj 2017 - 12:30 | 2 Kommentarer

mimmun

 

Kan du ge tips kring hur man får bättre självkänsla och hur man kan bli bättre på att älska sig själv? Självklart. För det första måste du inse att det finns ingen annan som du. Du är unik. Och det är din super power. Jag vet, det är svårt att tycka om sig själv i dagens värld när vi ständigt matas med perfekta bilder. Perfekta kroppar. Perfekt hy. Perfekta liv. Ja, allt är så himla perfekt hela tiden. Vi ska konsumera oss till bättre versioner av oss själva samtidigt som vi ska vara konstant missnöjda. Det saknar logik. Jag vet. Men det hjälper med att du börjar mata dig själv med bra tankar. Säga fina ord till dig själv. Och grotta ner dig i någon riktigt bra bok i personlig utveckling. Sen skulle jag också rekommendera att du hittar en träningsform som du gillar. Endorfiner är mina eviga följeslagare. Och rensa bland dina vänner. 

 

Var ser du dig själv om två år i livet och karriären? Om två år ser jag mig själv sittandes på terassen vid min sommarstuga. Med kvällssolen i ögonen. Blickandes ut över ett spegelblankt hav. Smått solbränd. Lugn i själen. Lycklig i hjärtat. Med mannen i mitt liv. Mer än så kan jag fakiskt inte säga i dagens läge.

 

flowers

 

Hur gör du för att alltid vara så pepp och positiv? Haha, ja du. Det är många som undrar. Tack och lov är jag rätt glad i grunden. Men klart man är tvungen att jobba på det varje dag. Jag menar, jag har tränat mina ögon och min hjärna att se det positiva istället för det negativa i situationer. Se leenden och strålande sol istället för sura miner och massa molntäcken. Sen är jag också viktig med att få en bra start på dagen. Jag tänker tre tacksamma tankar både morgon och kväll. Lyssnar på inspirerande poddar. Umgås med människor som ger mig energi. Jag matar mig själv med ett Instagram flöde som lyfter mig istället för tynger mig. Vistas mycket ute i friska luften och i naturen. Tränar. Ler. Ja, småsaker som blir en bra helhet.

 

Tips för att stressa mindre och kunna njuta av dagen som den är? Mitt slogan det här året har varit att stressa mindre. Stress är rackarns ocoolt. Ja, så himla ocoolt. Vi lever nämligen i ett samhälle som får oss att tro att vi är viktigare och duktigare om vi har mycket på gång. Eller är just stressade. Så puckat ju. Därför försöker jag mig på en tyst revolution mot stressen i min vardag där jag efter arbetstid försöker vara allt mindre på telefon och allt mer i naturen och med människor som jag tycker om. Och inte minst röra på kroppen i någon form. Löpning och bodybalance får mig verkligen att stressa av och att komma ner i varv. I nuet. Så jag skulle säga att hitta dina knep. Hitta det som fungerar för dig och får dig att må bra. Det är det allra viktigaste!

 

Kärlek, Michaela 

 

 

2

Kommentarer

  • Sarah Nedergård

    04.05.2017 15:42 (3 månader sen)

    Du är en stor inspiration för mig Michaela! Vill att du ska veta det. <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.