Nu ska vi prata pengar

onsdag 22 februari 2017 - 09:30 | 6 Kommentarer

Detta är ett kommersiellt samarbete med Kvevlax Sparbank

***

 

sparbanken1

 

Hur många av er har någonsin varit på en ekonomistund till banken? Jag hoppas på många händer i luften nu. Om inte, tycker jag att ni ska läsa vidare.

 

Jag har hittills varit två gånger. Alltid lika spännande. Alltid lika lärorikt. Varje gång blir jag lika fascinerad över hur roligt det är att ha koll på sina inkomster och utgifter. Vilken trygghetskänsla det medför. Och vilka möjligheter det ger. 

 

sparbanken2

 

Kvevlax Sparbank. Det är en bank som jag gillar. Jättemycket, för att vara ärlig. Jag har varit kund hos dem ända sedan jag var liten. Jag gillar att de finns både i Kvevlax och Vasa. Och jag älskar deras proffsiga kundbetjäning. Ja, jag blir alltid lika väl bemött när jag kommer dit. Alltid. 

 

Carina Sainio mötte mig med ett stort leende på läpparna när jag stegade in på Vasakontoret förra veckan. Hon tog mig genast med till ett av deras fräscha utrymmen och började sedan berätta om konceptet ekonomistund till mig. Ekonomistunden på Kvevlax Sparbank är alltså helt kostnadsfri. Och den erbjuds alla. Ja, alla som vill få kontroll på sin ekonomi. Man går igenom sina inkomster. Sina utgifter. Och vilka drömmar man har. Drömmar som man i framtiden vill förverkliga. Härligt va?

 

banken2

 

Jag bad Carina ge några tips på hur man kan få ordning på sin ekonomi. Hon svarade att man till en början ska se över vad som kommer in och vad som går ut från kontot varje månad. Man ska alltså skapa sig en översikt över sin ekonomi. Kolla kontoutdrag. Kvitton. Och så. Få kontroll helt enkelt. Plus att man ska planera sina inköp och aldrig gå hungrig och handla. För visst har vi alla varit där någon gång? Att man går och handlar hungrig. Det är livsfarligt. I alla fall för plånboken.

 

Sedan frågade jag också vilket tips hon skulle ge en ung människa. Carina svarade direkt, börja spara nu. Ja, ni läste rätt mates. Vi borde alla börja spara nu. Tänka framåt. Tänka framtid. Vi i Finland är tydligen himla dåliga på det. Vi använder pengarna här och nu istället. Intressant va?

 

sparbanken3

 

Jag kan ju bara ta mig själv som exempel. Genom att jag började bostadsspara redan under studietiden. Medan jag pluggade på Hanken. Kunde jag köpa mig min första egna lägenhet redan i 25-års ålder. Det ni. Det hade jag knappt vågat drömma om. Men det gick. Det blev möjligt genom att jag öppnade ett BSP-konto i ung ålder. Och konsekvent sparade en slant varje månad. Det var inte mycket till en början. Men det blev. Det blev mycket pengar i slutändan.

 

Så jag säger som börshajen på bilden. Börja spara idag, så behöver du inte hitta på undanflykter imorgon. 

 

sparbanken4

 

En kontrollerad ekonomi ger mig trygghet. Ja, jag behöver de där två till tre månadslönerna på sparkontot för att känna mig trygg. Jag gillar att ha koll på mina inkomster och utgifter. Och jag gillar att kunna sticka över till Amsterdam och hälsa på syrran med gott samvete. Utan övertrasserat visa-kort.

 

Så om ni inte testat ekonomistunden på Kvevlax Sparbank. Gör det. Nu genast. Ring numret 06 3462111 och boka tid direkt. Tjänsten tar en knapp timme. Och jag lovar att den kommer öppna ögonen på er. Ni har mer pengar än ni tror. Det gäller bara att handskas med dem på rätt sätt. 

 

baken1

 

Så. Ni kan ju gissa om jag kommer fortsätta att vara en nöjd kund hos Kvevlax Sparbank? Svar ja. I min värld är det personliga bemötandet väldigt viktigt. Och på det planet slår nog ingen den service som Kvevlax Sparbank erbjuder. Inne hos dem känner man sig sedd. Väl omhändertagen. Och himla uppskattad. Så tack ni på banken för att ni alltid orkar vara så himla snälla och hjälpsamma. Det uppskattas. Mycket. Vi ses snart igen!

 

Sparbanken

Kvevlax Sparbank på Facebook

Telefon 06 3462111

 

 

 

 

6

Kommentarer

 • Anna Forsberg

  22.02.2017 10:36 (5 månader sen)

  Vilket bra inlägg! Tycker det är jätteintressant att prata om pengar och att spara pengar kan vara såååå tråkigt, men ack så värt! :)

  • Michaela Finne

   22.02.2017 10:56 (5 månader sen)

   Tack snälla Anna! ❤ Jag håller helt med dig. Sparandet i sig är inte så värst lajbans. Men när man väl ser att pengarna växer får man en rejäl kick. Ha det så bra, kramar om dig! :)


 • Christina

  22.02.2017 20:53 (5 månader sen)

  Alltså Kvevlax Sparbank är så bra. Bytte bank strax efter att jag flyttat hit till Kvevlax, just för smidighetens skull.. Jag bemöts alltid av vänlighet och bra betjäning oavsett vad det gäller. Kanske borde boka in mig på en sån där ekonomistund i alla fall. :)

  • Michaela Finne

   22.02.2017 21:29 (5 månader sen)

   Alltså visst är dom världens bästa!! ❤ Deras service är guldvärd. Och absolut, en ekonomistund ska du absolut boka in dig på. Den öppnar ögonen, rejält. Ha det gott så ses vi på lördag finis! :)


 • Sandra Neuman

  27.02.2017 15:32 (5 månader sen)

  På vår bank bjuds man in årligen för att gå genom sin ekonomi, iallafall om man har bostadslån som hänger runt halsen. Vi har haft riktigt bra pratstunder så vi sparar varje månad både åt barnen och åt oss själva (för typ renoveringar och oförutspådda utgifter), och på det ännu så pensionssparar jag. Inget av det där hade jag gjort om det inte hade varit för bankens vänlighet. Oavsett vilken bank man har så ska man be om ett sånt samtal, och tycker man att det inte ger något så kanske man ska överväga att byta bank ;)

  • Michaela Finne

   27.02.2017 16:00 (5 månader sen)

   Haha, well said Sandra!! ;) Jag håller sååå med. Att få samtala med banken är guldvärt och en service som alla borde utnyttja. WOW va duktig du är som till och med pensionssparar!! :) Så långt har jag inte kommit ännu, men jag har det i kikarn. Ha en fin vecka!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.