Skönhet & ideal

torsdag 25 maj 2017 - 17:30 | 2 Kommentarer

Veckans Sevendays tema: Skönhet & ideal

  

mickonn

 

Oj vad jag gillar dessa Sevendays listor. Denna vecka ska vi bonda kring beauty. Ett ämne som jag djupdykt i de senaste månaderna. Och som jag faktiskt är himla intresserad av. Så här kommer listan, enjoy!

 

Det här är skönhet för mig: Skönhet för mig är så mycket mer än utseende. Det är utstrålning. Värme. Och ett gott hjärta. Skönhet är en människa som hittat sig själv. Sin stil. Och inte minst sig själv i sitt eget skinn. En som lämnar ett avtryck till dem runtomkring. En som ler med hela ansiktet. Och som sprider ljus. Ja, för att inte tala om naturen då. Där är allt vackert.

 

Mina bästa skönhetstips: Sov minst sju timmar per natt. Drick mycket vatten. Träna inte bara ditt yttre utan också ditt inre. Och med träna menar jag ta hand om. Ta hand om ditt inre lika mycket som ditt yttre. Mata dig själv med goda tankar. Läs böcker. Gärna djupa böcker. Kom ner i kroppen. Bort från huvudet. Och hitta mat som passar just dig och din tarmflora.

 

Dagens skönhetsideal är: Är helt jävla vrickat. Vi tjejer ska vara smalast möjliga. Helst med stora bröst och fyllig rumpa. Samtidigt som vi ska ha långt, tjockt svallande hår. Vi ska vara nyrakade med perfekt hy. Perfekta naglar. Perfekt allt. Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst men jag slutar nu. 

 

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag motarbetar dessa ideal genom att jag har slutat att använda smink till vardags. Ja, så rå är jag. Men mer än så? Not so much. Sedan följer jag dem genom att springa på ansiktsbehandling varannan vecka för att få ordning på facet. Jag färgar håret. Rakar mig. Och bryr mig allmänt mycket om mitt yttre. Råkar ha långt, tjockt och välvårdat hår. Råkar ha bröst och rumpa. Men är ingen trettiosexa i klädstorlek, haha. Men egentligen. När jag riktigt tänker efter. Handlar det nog mer om att kunna vara bekväm i mitt eget skinn än om någonting annat. Mår jag bra. Strålar jag. Det vet vi allihopa. Jag strävar inte ens efter att vara en trettiosexa i klädstorlek. Jag strävar istället efter att bli den bästa versionen av mig själv med det jag har.

 

tradwow2

 

Min skönhetsrutin: Den består utav rengöring, serum och fuktighetskräm morgon och kväll. Med produkter från Esse Skincare förstås. Ansiktsmask gör jag två gånger i veckan. En mud mask också från Esse Skincare. Sover gör jag i medeltal sju timmar per natt. Tränar gör jag gärna fem till sex gånger i veckan för att må bra. Vatten dricker jag massor av per dag. Tandtråd använder jag nästan varje kväll. Håret, ja det tvättar jag en gång på två veckor typ. Pannluggen varje dag. Men ändå. Tack ruoccutan för att du torkar ut allt. Och mitt inre vårdar jag med meditation och djupa böcker och diskussioner. 

 

Senaste gången jag upplevde skönhet: Imorse när jag såg mig själv i spegeln. Det irriterar att jag säger så, jag vet. Men jag är så rackarns glad för att min hy äntligen börjar återgå till det normala igen. Jag blir glad varje gång jag ser mig själv i spegeln utan bölder. Utan pustlar. Utan utslag. Sedan var jag ju ut och sprang längs stranden också imorse. Där var allt vackert. Precis allt. 

 

En person som är vacker: Min mamma. Hon är pure love. Vackrast i världen. Och skönhet personifierad för mig. Sedan måste jag också få nämna min älskade farmor. Min coola fina farmor. Hon hade stil hon. En förkärlek till stora halsband och öronclips. Läppstift. Parfym. Och hårspray. Hon sa aldrig ett ont ord om sitt utseende framför mig. Hon älskade sina kurvor. Klädde sig efter sin kroppsform. Och spred så mycket kärlek och ljus vart hon än gick. Hon hade så mycket pondus. Så mycket utstrålning. Så mycket magic. Jag är så rackarns tacksam att jag fått växa upp med en sådan kvinna. En riktig förebild. Hon var och är än idag en av de absolut vackraste jag vet. Massa löv till dig fammo!

 

Kärlek Michaela 

 

 

2

Kommentarer

 • Julia Holmqvist

  25.05.2017 18:02 (3 månader sen)

  Ja! Att sträva efter att vara den bästa versionen av sig själv (i vilken form det än sedan är) är så viktigt <3 Så fina och kloka svar du hade!

  • Michaela Finne

   25.05.2017 18:07 (3 månader sen)

   True that babe. Och tack detsamma. Viktigt ämne det här. Kramar om dig! <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.