Sparande hos Kvevlax Sparbank

måndag 29 maj 2017 - 15:00 | 4 Kommentarer

Detta är ett kommersiellt samarbete med Kvevlax Sparbank

***

kvevlax sparbank3

 

Nu ska vi prata pengar här igen. Ett ämne som jag gillar. Ja, jag kunde faktiskt sitta och prata privatekonomi hur länge som helst. Men så har det inte varit. Jag har varit en en blandning av en slösare och sparare. Mest slösare, faktiskt. Men efter att jag gick ut Hanken fick jag tid att börja läsa böcker i privatekonomi. Hallelujah. Och efter det blev jag helt hooked på allt vad heter sparande. 

 

Så, idag tänkte jag att vi skulle djupdyka i ämnet sparande. Till min hjälp har jag Johan Smeds på Kvevlax Sparbank. Ja, vi träffades för några veckor sedan och han lärde mig massor. Så nu tänkte jag dela mig med av lite tips och tricks här. Hoppas ni gillar. 

 

kvevlax sparbank2

 

Tips på sparande för en under 30 år? Bostadsspar. Öppna ett bostadssparkonto och börja spara till ditt första egna hem, vilket jag själv gjorde redan i ung ålder och som gjorde det möjligt för mig som 25-åring att köpa mig min första egna bostad. Sen. Börja fondspara. Och välj en fond som motsvarar din riskbenägenhet. Kvevlax Sparbank har i dagens läge 19 olika ränte-, bland- och aktiefonder att spara i så det är bara att välja och vraka. Och som jag redan skrev, du hittar den fond som passar dig när du rett ut hur stor eller lite risk du är beredd att ta. Detta sparande ska sen ske månatligen och gärna för en längre tidsperiod. Sist men inte minst, börja pensionsspara. Pensionssparande är något som vi unga vuxna också borde börja tänka på redan nu. Så pensionsspar. Lägg det bakom örat.

 

Tips på sparande för en under 60 år? Höj sparandelen i månaden. Fond- eller aktiespara på längre sikt. Och om du inte kickat igång pensionssparandet ännu, gör det nu. Varför inte heller börja spara för barnbarnen också?

 

kvevlax sparbank1

 

Det viktigaste för en sparare är och kommer även i fortsättningen att vara långsiktighet, regelbundenhet, disciplin och riskspridning. Jag menar, sparar du regelbundet och disciplinerat under en längre tid kommer dina pengar att växa utan att du ens tänker på det. Så. Boka nu tid till en ekonomistund på banken där du först analyserar läget. Drömmer stort. Ställer upp mål för framtiden. Och sen börjar spara. Bara gör det. Månad in. Månad ut. Du fixar det här. Jag har själv sett att det fungerar.

 

Vad mera? Jo, Johan poängterade att vi inte ska vara rädda att ta kontakt med personalen på Kvevlax Sparbank. De hjälper oss med allt och lite till. Och det ni, det kan jag verkligen intyga. På Kvevlax Sparbank får man service i toppklass. De överpresterar alltid. Så ring redan idag och boka tid. Det är en investering i din framtid.

 

Kvevlax Sparbank

Kvevlax Sparbank på Facebook

06 346 2111

 

Kärlek Michaela 

 

 

Kommentarer

 • Julia Holmqvist

  29.05.2017 21:24 (3 månader sen)

  helt rätt! Bra tips om pensionssparandet, något jag faktist inte tänkt på innan du skrev det nu. Annars är ju fondes och bsp det bästa sättet att spara och investera åt en själv :) Vad tycker du själv om aktier?

  • Michaela Finne

   30.05.2017 09:02 (3 månader sen)

   Hah, men va kul att kunna ge dig nya insikter. Annars håller jag helt med dig, fonder och bsp är toppen. Aktier vill jag så gäärna lära mig mera om. Men en sak i taget nu. Fonder först. Sen aktier. ;)


 • Ida

  30.05.2017 15:33 (3 månader sen)

  Det här har inget med inlägget att göra, men jag undrar vilka ansiktsbehandlingar du gjort för att bli av med acneärren? Har själv haft acne i många år som jag äntligen blivit av med, men ärren vill inte försvinna. Skaffade ett par produkter från Esse efter att du skrev om dem och är riktigt nöjd hittills, men behöver nog ännu en boostande ansiktsbehandling för att speeda på läkningsprocessen. :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.